Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

door | 1 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

HP heeft een automatische firmware update uitgerold bij bepaalde HP Officejet modellen. Hierdoor worden nieuwe huismerk cartridges niet meer geaccepteerd door de printer. Als u momenteel huismerk cartridges in de printer heeft zitten doen deze het waarschijnlijk gewoon nog prima. Bij het vervangen van de cartridges krijgt u de melding: “Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges”. Er is echter niets aan de hand met deze cartridges.

Waarom doet HP dit?

HP probeert met het installeren van nieuwe firmware te voorkomen dat consumenten gebruik maken van huismerk cartridges. HP ziet natuurlijk liever dat u gebruik maakt van de HP cartridges. Maar mag HP dit wel op deze manier afdwingen? Vanaf december 2016 staat op printer verpakkingen van HP printers een sticker waarop staat dat cartridges zonder HP chip mogelijk niet goed werken. Waarmee ze u dus eigenlijk verplichten om dure HP cartridges te kopen. Er loopt momenteel een rechtszaak van de Stichting 123inkt-huismerk klanten tegen HP, omdat zij van mening zijn dat dit soort updates niet eerlijk zijn. Zij vinden dat u na het aanschaffen van een printer vrij moet zijn om te kiezen welke cartridges u daarin stopt, de printer is immers van u en niet meer van HP.

Hoe kan ik dit oplossen?

123inkt, de grootste webshop voor huismerk cartridges in Nederland, heeft al cartridges met een nieuw soort chip in productie. Zij zullen deze vanaf hopelijk volgende week verkopen. Wij adviseren op contact op te nemen met 123inkt, ook als u van een ander huismerk cartridges gebruik maakt.

Bron: Persbericht 123inkt: HP gaat over de rug van de consument de strijd aan met huismerk cartridges, duizenden HP printer gebruikers gedupeerd na software update

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!