Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

1 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

door | 1 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

HP heeft een automatische firmware update uitgerold bij bepaalde HP Officejet modellen. Hierdoor worden nieuwe huismerk cartridges niet meer geaccepteerd door de printer. Als u momenteel huismerk cartridges in de printer heeft zitten doen deze het waarschijnlijk gewoon nog prima. Bij het vervangen van de cartridges krijgt u de melding: “Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges”. Er is echter niets aan de hand met deze cartridges.

Waarom doet HP dit?

HP probeert met het installeren van nieuwe firmware te voorkomen dat consumenten gebruik maken van huismerk cartridges. HP ziet natuurlijk liever dat u gebruik maakt van de HP cartridges. Maar mag HP dit wel op deze manier afdwingen? Vanaf december 2016 staat op printer verpakkingen van HP printers een sticker waarop staat dat cartridges zonder HP chip mogelijk niet goed werken. Waarmee ze u dus eigenlijk verplichten om dure HP cartridges te kopen. Er loopt momenteel een rechtszaak van de Stichting 123inkt-huismerk klanten tegen HP, omdat zij van mening zijn dat dit soort updates niet eerlijk zijn. Zij vinden dat u na het aanschaffen van een printer vrij moet zijn om te kiezen welke cartridges u daarin stopt, de printer is immers van u en niet meer van HP.

Hoe kan ik dit oplossen?

123inkt, de grootste webshop voor huismerk cartridges in Nederland, heeft al cartridges met een nieuw soort chip in productie. Zij zullen deze vanaf hopelijk volgende week verkopen. Wij adviseren op contact op te nemen met 123inkt, ook als u van een ander huismerk cartridges gebruik maakt.

Bron: Persbericht 123inkt: HP gaat over de rug van de consument de strijd aan met huismerk cartridges, duizenden HP printer gebruikers gedupeerd na software update

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Nieuw BTW-tarief

U heeft er ongetwijfeld van gehoord: het hoge btw-tarief gaat van 19 naar 21 procent. Uw Computerstudent heeft echter besloten haar tarieven te handhaven en de btw-verhoging voor u te betalen. Dit betekent dat onze tarieven voor consumenten onveranderd laag blijven: €...

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

Is uw wifi weer traag, en heeft u alles al geprobeerd? Misschien moet u dan een ander internetabonnement overwegen. Het kiezen van de juiste internetsnelheid kan helaas een hele zoektocht zijn.

Waarom wij graag back-ups maken (en waarom u het ook moet doen)

Uw foto’s, filmpjes, Word-documenten en andere belangrijke bestanden in één klap weg. Eigenlijk wilt u er niet bij stilstaan, maar het kan ook u overkomen. Een kapotte harde schijf, een virus of een menselijke fout. Het is zo gebeurd, en wat dan? Onze tip: voorkom verlies van uw…

Zo werken QR-codes

U heeft ze vast wel eens gezien. QR-codes vullen meer en meer ons straatbeeld, u vindt ze in tijdschriften en kranten en ook op internet zijn ze alom aanwezig. Wat zijn het, wat kunt u ermee en hoe gaat u ermee om? Uw Computerstudent legt uit. QR-codes zijn een...

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!