Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

1 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

by | 1 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

printer 2178754 1920

HP heeft een automatische firmware update uitgerold bij bepaalde HP Officejet modellen. Hierdoor worden nieuwe huismerk cartridges niet meer geaccepteerd door de printer. Als u momenteel huismerk cartridges in de printer heeft zitten doen deze het waarschijnlijk gewoon nog prima. Bij het vervangen van de cartridges krijgt u de melding: “Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges”. Er is echter niets aan de hand met deze cartridges.

Waarom doet HP dit?

HP probeert met het installeren van nieuwe firmware te voorkomen dat consumenten gebruik maken van huismerk cartridges. HP ziet natuurlijk liever dat u gebruik maakt van de HP cartridges. Maar mag HP dit wel op deze manier afdwingen? Vanaf december 2016 staat op printer verpakkingen van HP printers een sticker waarop staat dat cartridges zonder HP chip mogelijk niet goed werken. Waarmee ze u dus eigenlijk verplichten om dure HP cartridges te kopen. Er loopt momenteel een rechtszaak van de Stichting 123inkt-huismerk klanten tegen HP, omdat zij van mening zijn dat dit soort updates niet eerlijk zijn. Zij vinden dat u na het aanschaffen van een printer vrij moet zijn om te kiezen welke cartridges u daarin stopt, de printer is immers van u en niet meer van HP.

Hoe kan ik dit oplossen?

123inkt, de grootste webshop voor huismerk cartridges in Nederland, heeft al cartridges met een nieuw soort chip in productie. Zij zullen deze vanaf hopelijk volgende week verkopen. Wij adviseren op contact op te nemen met 123inkt, ook als u van een ander huismerk cartridges gebruik maakt.

Bron: Persbericht 123inkt: HP gaat over de rug van de consument de strijd aan met huismerk cartridges, duizenden HP printer gebruikers gedupeerd na software update

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 onmisbare apps voor het inrichten van uw huis

De herfst is zo’n heerlijk moment om uw huis onder handen te nemen. Een nieuw kleurtje op de muur, alle meubels een andere plek of eindelijk de badkamer verbouwen. U doet het met deze apps!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat! Heeft u waardevolle gesprekken en belangrijke bestanden in WhatsApp heeft? Dan zou het jammer zijn als u die kwijt raakt. Een WhatsApp back-up is de oplossing. In deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe u een back-up maakt, zowel...

Wat zocht u in 2017 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke…

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!