Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

3 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

by | 3 mei 2019 | Uw Computerstudent Blog

whatsapp veilig

Veruit de meest gebruikte app op de meeste smartphones is WhatsApp. Er worden dagelijks miljoenen berichtjes, foto’s en video’s verstuurd via deze app. Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Privacy instellingen aanpassen in WhatsApp

Vindt u privacy belangrijk? Goed nieuws! In WhatsApp kunt u zelf bepalen hoeveel mensen van u kunnen zien. De standaardinstelling is dat iedereen uw profielfoto, informatie en status kan zien. U kunt instellen dat alleen mensen die uw contactpersonen zijn deze gegevens kunnen zien. Ook kunt u de lees bevestiging uitzetten (de blauwe vinkjes). Let wel op: als u de lees bevestiging aanpast dan kunt u ook niet van anderen zien of zij uw berichtjes gelezen hebben.

Hoe pas ik mijn privacy instellingen aan in WhatsApp?

iPhone

  • Open WhatsApp;
  • Druk op ‘Instellingen’;
  • Druk op ‘Account’;
  • U kunt hier uw privacy-instellingen aanpassen.

Android

  • Open WhatsApp;
  • Druk rechtsboven op de drie puntjes;
  • Druk op ‘Instellingen’;
  • Druk op ‘Account’;
  • Druk op ‘Privacy’;
  • U kunt hier uw privacy-instellingen aanpassen.

 

Berichten verwijderen op WhatsApp

Heeft u iemand per ongeluk een berichtje verstuurd of heeft u iets verstuurd dat u liever geheimhoudt? Dan kunt u gemakkelijk het verzonden bericht verwijderen door uw vinger op het bericht te houden. Er verschijnt dan een optie ‘verwijder’ in boven het bericht. Belangrijk om te weten”:

Twee-staps verificatie instellenwhatsapp veilig

Als u uw WhatsApp-account over wilt zetten naar een nieuwe telefoon heeft u hier een verificatiecode voor nodig. Als uw telefoon gestolen is, krijgt de dief dit bericht ook binnen en kan hij aan de haal gaan met uw WhatsApp-account. Hierom is het verstandig om twee-staps verificatie in te stellen. U bedenkt zelf een code en alleen die code geeft toegang tot uw WhatsApp account.

 

Hoe blokkeer ik iemand in WhatsApp?

Is iemand erg vervelend op WhatsApp of heeft u last van spam? Dan kunt u het nummer blokkeren. De persoon kan dan nog wel berichten naar u sturen, maar u ontvangt deze niet meer. Ook kan de persoon uw profielfoto, informatie en statusupdates niet meer zien.

  • Open WhatsApp;
  • Druk op chats;
  • Druk op de naam of het telefoonnummer dat u wilt blokkeren;
  • Druk nogmaals op de naam of het telefoonnummer dat u wilt blokkeren;
  • Druk onderaan op Blokkeer contact > Blokkeer of Blokkeren > Blokkeren.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met uw WhatsApp? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Geocaching

Geocaching Een schattenjacht voor jong en oud Uitgepuzzeld aan de keukentafel? Op zoek naar een spannend puzzel avontuur? Dan is geocaching misschien wel de perfecte activiteit voor u! Geocaching is een moderne schattenjacht waarbij u met behulp van GPS-technologie op...

Waarom is het tegenwoordig zo leuk om zelf een webshop te beginnen?

Waarom is het tegenwoordig zo leuk om zelf een webshop te beginnen? Vrijwel iedereen heeft wel eens een bestelling via een webshop geplaatst. Het is ook helemaal genormaliseerd en soms beseffen we als maatschappij niet eens dat hier tientallen jaren geleden nog...

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Windows 11

Windows 11 Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!