Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

by | 5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Wij hebben eerder al uitgebreid geschreven over hoe u zich kunt wapenen tegen ransomware. Vandaag legt onze student u uit hoe u uw e-mail tegen indringers kunt beschermen.

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan is er werk aan de winkel. De beveiligingscheck bestaat uit meerdere onderdelen.

Authenticatie in twee stappen

checks

Als u dit inschakelt, krijgt u voortaan tijdens het inloggen een code toegestuurd via sms. Mocht een hacker uw wachtwoord achterhaald hebben, dan kan hij niet in uw e-mail komen omdat hij daar eerst de sms-code voor nodig heeft.

U kunt hier ook een Google-prompt voor gebruiken, dit werkt hetzelfde. Met een Google prompt krijgt u een push bericht op uw smartphone of tablet waarin Google vraagt of het klopt dat u probeert in te loggen op uw Google account. U hoeft hier alleen maar ja of nee te kiezen, dat is gemakkelijker dan elke keer de sms-code overtypen van uw telefoon.

Uw apparaten

Hier kunt u zien welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account. Waarschijnlijk heeft u op een oude mobiele telefoon ook gebruik gemaakt van uw e-mail. Hier kunt u kiezen welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account.

Recente beveiligingsactiviteit

Alle recente aanpassingen wat betreft de beveiliging van uw Google account vindt u hier.

Toegang van derden

Hier staan apps en programma’s die u toegang heeft verleend aan uw Google account. Als u de apps en programma’s herkent dan is dit geen probleem. Mocht u de apps en programma’s niet meer gebruiken dan is het aan te raden om de toegang in te trekken.

Tot slot.

Succes met het beveiligen van uw Google account! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het beveiligen van uw computer? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met de beveiligings-check! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Pieter, Hulp op Afstand student uit Groningen

Ik vind de grote afwisseling van vragen die voorbij komt heel erg leuk. De ene keer help je een oudere mevrouw met het ordenen van haar foto's, de andere keer een bedrijf met hun boekhoudsoftware. Als je een probleem, groot of klein, kunt oplossen, geeft dat een...

Oplichting onder de naam van politie en gerecht

Oplichting onder de naam van de politie en het gerecht Verschillende klanten melden dat ze verdachte e-mails ontvangen van leidinggevenden bij de politie en het gerecht. Wees op uw hoede, want deze berichten worden verzonden door oplichters. Ze proberen simpelweg geld...

Onmisbare apps voor een campervakantie

Onmisbare apps voor een campervakantie Op vakantie met de camper? Gelijk heeft u! De vrijheid, de flexibiliteit en het avontuur zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een camper(vakantie) kiezen. Bent u gezegend met een camper of gaat u er een huren deze zomer?...

Skype gebruiken op de iPad

Skype op de iPad, super handig! Nu we elkaar even niet in het echt kunnen spreken, is het handig…

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Spam blokkeren? Uw Computerstudent weet raad!

Spam: ongewenste reclame via mail. Het is niet alleen vervelend, maar vormt ook een groot probleem: het vollopen van uw inbox, het vastlopen en overspoelen van e-mailsystemen op internet, en het verspreiden van virussen. Wist u dat ongeveer 80 procent van het...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!