Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

door | 5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Wij hebben eerder al uitgebreid geschreven over hoe u zich kunt wapenen tegen ransomware. Vandaag legt onze student u uit hoe u uw e-mail tegen indringers kunt beschermen.

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan is er werk aan de winkel. De beveiligingscheck bestaat uit meerdere onderdelen.

Authenticatie in twee stappen

Als u dit inschakelt, krijgt u voortaan tijdens het inloggen een code toegestuurd via sms. Mocht een hacker uw wachtwoord achterhaald hebben, dan kan hij niet in uw e-mail komen omdat hij daar eerst de sms-code voor nodig heeft.

U kunt hier ook een Google-prompt voor gebruiken, dit werkt hetzelfde. Met een Google prompt krijgt u een push bericht op uw smartphone of tablet waarin Google vraagt of het klopt dat u probeert in te loggen op uw Google account. U hoeft hier alleen maar ja of nee te kiezen, dat is gemakkelijker dan elke keer de sms-code overtypen van uw telefoon.

Uw apparaten

Hier kunt u zien welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account. Waarschijnlijk heeft u op een oude mobiele telefoon ook gebruik gemaakt van uw e-mail. Hier kunt u kiezen welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account.

Recente beveiligingsactiviteit

Alle recente aanpassingen wat betreft de beveiliging van uw Google account vindt u hier.

Toegang van derden

Hier staan apps en programma’s die u toegang heeft verleend aan uw Google account. Als u de apps en programma’s herkent dan is dit geen probleem. Mocht u de apps en programma’s niet meer gebruiken dan is het aan te raden om de toegang in te trekken.

Tot slot.

Succes met het beveiligen van uw Google account! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het beveiligen van uw computer? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met de beveiligings-check! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Firefox stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Vista

U heeft het misschien al gelezen, Firefox stopt met de ondersteuning van Windows XP en Vista. Wilt u toch veilig blijven internetten? Onze student legt het u uit.

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2007

In oktober stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Vanaf dan zullen er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden. Als u Office 2007 gebruikt raden we u aan om voor oktober over te stappen naar Office 365 of om te upgraden naar een recentere Office zoals bijvoorbeeld Office 2016.

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

Internetprobleem na Windows 10 update? Snel opgelost.

Heeft u sinds kort last van een slechte of niet-functionerende internetverbinding? Een update van Windows 10 zorgt sinds maandag voor dergelijke problemen met de internetverbinding van pc’s. Wat te doen? Onze student legt het gratis uit!

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Er is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren.  Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik...

Tip: Lijstjes maken met Google Agenda

Boodschappenlijstjes, verlanglijstjes, to-do lijstjes. Wat zijn er eigenlijk veel redenen om een lijstje te maken. Dit kan natuurlijk op van die handige ‘geeltjes’, maar ja. Die raken toch wel erg makkelijk kwijt, en soms is het echt niet meer te lezen wat u nou ook alweer moest doen.

Hoe gemakkelijk zou het zijn als u één plek zou hebben waar u al uw lijstjes …

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!