Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

door | 5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Wij hebben eerder al uitgebreid geschreven over hoe u zich kunt wapenen tegen ransomware. Vandaag legt onze student u uit hoe u uw e-mail tegen indringers kunt beschermen.

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan is er werk aan de winkel. De beveiligingscheck bestaat uit meerdere onderdelen.

Authenticatie in twee stappen

Als u dit inschakelt, krijgt u voortaan tijdens het inloggen een code toegestuurd via sms. Mocht een hacker uw wachtwoord achterhaald hebben, dan kan hij niet in uw e-mail komen omdat hij daar eerst de sms-code voor nodig heeft.

U kunt hier ook een Google-prompt voor gebruiken, dit werkt hetzelfde. Met een Google prompt krijgt u een push bericht op uw smartphone of tablet waarin Google vraagt of het klopt dat u probeert in te loggen op uw Google account. U hoeft hier alleen maar ja of nee te kiezen, dat is gemakkelijker dan elke keer de sms-code overtypen van uw telefoon.

Uw apparaten

Hier kunt u zien welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account. Waarschijnlijk heeft u op een oude mobiele telefoon ook gebruik gemaakt van uw e-mail. Hier kunt u kiezen welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account.

Recente beveiligingsactiviteit

Alle recente aanpassingen wat betreft de beveiliging van uw Google account vindt u hier.

Toegang van derden

Hier staan apps en programma’s die u toegang heeft verleend aan uw Google account. Als u de apps en programma’s herkent dan is dit geen probleem. Mocht u de apps en programma’s niet meer gebruiken dan is het aan te raden om de toegang in te trekken.

Tot slot.

Succes met het beveiligen van uw Google account! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het beveiligen van uw computer? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met de beveiligings-check! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Meer interessante artikelen voor u!

Wat vindt u van dit artikel? We lezen het graag!

reacties

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!