Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

door | 5 maart 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Wij hebben eerder al uitgebreid geschreven over hoe u zich kunt wapenen tegen ransomware. Vandaag legt onze student u uit hoe u uw e-mail tegen indringers kunt beschermen.

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan is er werk aan de winkel. De beveiligingscheck bestaat uit meerdere onderdelen.

Authenticatie in twee stappen

Als u dit inschakelt, krijgt u voortaan tijdens het inloggen een code toegestuurd via sms. Mocht een hacker uw wachtwoord achterhaald hebben, dan kan hij niet in uw e-mail komen omdat hij daar eerst de sms-code voor nodig heeft.

U kunt hier ook een Google-prompt voor gebruiken, dit werkt hetzelfde. Met een Google prompt krijgt u een push bericht op uw smartphone of tablet waarin Google vraagt of het klopt dat u probeert in te loggen op uw Google account. U hoeft hier alleen maar ja of nee te kiezen, dat is gemakkelijker dan elke keer de sms-code overtypen van uw telefoon.

Uw apparaten

Hier kunt u zien welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account. Waarschijnlijk heeft u op een oude mobiele telefoon ook gebruik gemaakt van uw e-mail. Hier kunt u kiezen welke apparaten gekoppeld zijn aan uw account.

Recente beveiligingsactiviteit

Alle recente aanpassingen wat betreft de beveiliging van uw Google account vindt u hier.

Toegang van derden

Hier staan apps en programma’s die u toegang heeft verleend aan uw Google account. Als u de apps en programma’s herkent dan is dit geen probleem. Mocht u de apps en programma’s niet meer gebruiken dan is het aan te raden om de toegang in te trekken.

Tot slot.

Succes met het beveiligen van uw Google account! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het beveiligen van uw computer? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met de beveiligings-check! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Gebruikt u Google Chrome? Lees dan dit!

Veel van onze klanten zijn fan van Chrome en gebruiken de browser dagelijks. Bent u ook een Chrome gebruiker? Dan is het goed om te weten dat de internetbrowser een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies krijgt.

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Werken met Dropbox

Werken met Dropbox, hoe gaat dat? Waar is het handig voor? En hoe zet u uw eerste bestand online? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

4 Valentijnsapps die ook na Valentijnsdag nog handig zijn

4 handige Valentijnsdag apps die u ook ná Valentijnsdag nog wilt gebruiken! Lees snel verder.

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!