Alles wat u wilt weten over de AVG!

25 mei 2018 | Uw Computerstudent Blog

Alles wat u wilt weten over de AVG!

by | 25 mei 2018 | Uw Computerstudent Blog

avg informatie

Hoera! Een nieuwe wet die bedoeld is om u en uw gegevens te beschermen. De AVG is ingegaan, een goed moment om even stil te staan bij wat de AVG precies is, wat u er aan heeft en wat uw rechten zijn!

Met de AVG staat u sterker. We delen allemaal veel informatie over onszelf; bewust en onbewust. De AVG zorgt ervoor dat uw gegevens beter beschermd zijn. Ook heeft u als individu veel meer controle over uw eigen gegevens. U heeft bijvoorbeeld het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen en het recht om vergeten te worden.

Bedrijven zijn verplicht om uw gegevens goed te beveiligen en om er zorg voor te dragen dat uw gegevens veilig blijven. Bedrijven hebben onder de AVG ook een informatieplicht, voor u betekent dit dat u beter wordt geïnformeerd over wat zij met uw persoonsgegevens doen. Ook mogen uw gegevens alleen gebruikt worden voor doeleinden waar u toestemming voor gegeven heeft.

Omdat we het belangrijk vinden dat u goed op de hoogte bent hebben we meerdere blogs geschreven over de AVG. We hopen dat u ze interessant vindt, mocht u er vragen over hebben dan horen we ze graag!

AVg orange1

De AVG – wat kunt u er mee?

De AVG is een nieuwe wet om uw privacy te waarborgen. De AVG zorgt onder meer voor het uitbreiden van uw privacyrechten, het zorgt ervoor dat organisaties meer verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop ze met uw gegevens om gaan, hoe ze uw gegevens gebruiken en hoelang deze gegevens bewaard mogen blijven. Ook moeten alle bedrijven u desgewenst inzage geven in de opgeslagen gegevens. Lees hier meer over wat de AVG is, waarom het nodig is en wat u er aan heeft!

De AVG – wat zijn uw rechten?

Met de AVG heeft u er meer rechten bij gekregen, u heeft meer te zeggen gekregen over uw eigen gegevens. Zo heeft u bijvoorbeeld het recht om in te zien, wat betekent dat U het recht heeft om bij een bedrijf in te zien welke gegevens zij van u hebben, wat zij er mee doen en aan wie uw gegevens verstrekt zijn. Dit recht had u al, maar onder de AVG is dit recht uitgebreid. Wilt u meer lezen over uw rechten onder de AVG? Dat kan hier!

AVG rechten 1
AVG UCS

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Met de komst van de AVG is er voor ons bij Uw Computerstudent niet zoveel veranderd. Wij hebben sinds de oprichting van Uw Computerstudent veel waarde gehecht aan privacy en dit altijd erg serieus genomen. We hebben de komst van de AVG wel aangegrepen om onze beveiliging nog eens zorgvuldig na te lopen. Hier zijn geen grote veranderingen uit voortgekomen, voor ons een teken dat we goed bezig zijn! Ook hebben we de tijd genomen om onze afspraken nog eens duidelijk en transparant te maken. U leest hier meer over wat Uw Computerstudent gedaan heeft voor de AVG!

Tot slot.

Heeft u nog vragen over de AVG? Wilt u graag een student bij u thuis die u informeert over de AVG? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Internetbankieren en IBAN

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen. IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat...

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

Spam blokkeren? Uw Computerstudent weet raad!

Spam: ongewenste reclame via mail. Het is niet alleen vervelend, maar vormt ook een groot probleem: het vollopen van uw inbox, het vastlopen en overspoelen van e-mailsystemen op internet, en het verspreiden van virussen. Wist u dat ongeveer 80 procent van het...

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!