Alles wat u wilt weten over de AVG!

door | 25 mei 2018 | Uw Computerstudent Blog

avg informatie

Hoera! Een nieuwe wet die bedoeld is om u en uw gegevens te beschermen. De AVG is ingegaan, een goed moment om even stil te staan bij wat de AVG precies is, wat u er aan heeft en wat uw rechten zijn!

Met de AVG staat u sterker. We delen allemaal veel informatie over onszelf; bewust en onbewust. De AVG zorgt ervoor dat uw gegevens beter beschermd zijn. Ook heeft u als individu veel meer controle over uw eigen gegevens. U heeft bijvoorbeeld het recht om uw gegevens in te zien, te wijzigen en het recht om vergeten te worden.

Bedrijven zijn verplicht om uw gegevens goed te beveiligen en om er zorg voor te dragen dat uw gegevens veilig blijven. Bedrijven hebben onder de AVG ook een informatieplicht, voor u betekent dit dat u beter wordt geïnformeerd over wat zij met uw persoonsgegevens doen. Ook mogen uw gegevens alleen gebruikt worden voor doeleinden waar u toestemming voor gegeven heeft.

Omdat we het belangrijk vinden dat u goed op de hoogte bent hebben we meerdere blogs geschreven over de AVG. We hopen dat u ze interessant vindt, mocht u er vragen over hebben dan horen we ze graag!

De AVG – wat kunt u er mee?

De AVG is een nieuwe wet om uw privacy te waarborgen. De AVG zorgt onder meer voor het uitbreiden van uw privacyrechten, het zorgt ervoor dat organisaties meer verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop ze met uw gegevens om gaan, hoe ze uw gegevens gebruiken en hoelang deze gegevens bewaard mogen blijven. Ook moeten alle bedrijven u desgewenst inzage geven in de opgeslagen gegevens. Lees hier meer over wat de AVG is, waarom het nodig is en wat u er aan heeft!

De AVG – wat zijn uw rechten?

Met de AVG heeft u er meer rechten bij gekregen, u heeft meer te zeggen gekregen over uw eigen gegevens. Zo heeft u bijvoorbeeld het recht om in te zien, wat betekent dat U het recht heeft om bij een bedrijf in te zien welke gegevens zij van u hebben, wat zij er mee doen en aan wie uw gegevens verstrekt zijn. Dit recht had u al, maar onder de AVG is dit recht uitgebreid. Wilt u meer lezen over uw rechten onder de AVG? Dat kan hier!

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Met de komst van de AVG is er voor ons bij Uw Computerstudent niet zoveel veranderd. Wij hebben sinds de oprichting van Uw Computerstudent veel waarde gehecht aan privacy en dit altijd erg serieus genomen. We hebben de komst van de AVG wel aangegrepen om onze beveiliging nog eens zorgvuldig na te lopen. Hier zijn geen grote veranderingen uit voortgekomen, voor ons een teken dat we goed bezig zijn! Ook hebben we de tijd genomen om onze afspraken nog eens duidelijk en transparant te maken. U leest hier meer over wat Uw Computerstudent gedaan heeft voor de AVG!

Tot slot.

Heeft u nog vragen over de AVG? Wilt u graag een student bij u thuis die u informeert over de AVG? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!