De veiligste computerhulp tijdens Corona: boek Hulp op Afstand of bel de Hulplijn. Liever hulp aan huis? Bekijk hier hoe we u veilig kunnen helpen.

De AVG – wat zijn uw rechten?

23 mei 2018 | Uw Computerstudent Blog

De AVG – wat zijn uw rechten?

door | 23 mei 2018 | Uw Computerstudent Blog

De komende weken hebben we een aantal blogs over de AVG. Vanaf 25 mei 2018 is de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing. Dit zal gelden in de hele EU en hiermee komt de Wet bescherming persoonsgegevens te vervallen.

Vandaag bespreken we uw rechten onder de AVG. Welke rechten heeft u en wat betekent dit voor u?

U

Recht om in te zien

U heeft het recht om bij een bedrijf in te zien welke gegevens zij van u hebben, wat zij er mee doen en aan wie uw gegevens verstrekt zijn. Dit recht had u al, maar onder de AVG is dit recht uitgebreid.

Recht om te wijzigen

Als u wilt dat uw gegevens gewijzigd of afgeschermd worden bijvoorbeeld als de gegevens onjuist zijn of omdat ze niet ter zake doen voor het doel waarvoor ze zijn verzameld dan heeft u het recht om uw gegevens te wijzigen.

j

Recht om vergeten te worden

U kunt elk moment een beroep doen op het recht om vergeten te worden. Uw gegevens worden dan verwijderd uit het systeem of zodanig geanonimiseerd dat niet meer te achterhalen is om welke persoon het gaat. Mocht u hier gebruik willen maken bij Uw Computerstudent, dan kunt u hier lezen hoe wij dit doen.

Recht om gegevens over te dragen

U mag een bedrijf altijd vragen om uw gegevens op te slaan voor persoonlijk gebruik of door te geven aan een andere organisatie. Het gaat hier alleen op digitale gegevens waar u eerder al toestemming voor gegeven heeft. Het bedrijf dat de gegevens verstrekt, mag u hierin niet tegenwerken. Er moet gezorgd worden dat de gegevens makkelijk verkregen en doorgegeven kunnen worden.

m
p

Recht op informatie

Als een bedrijf uw gegevens gebruikt heeft u het recht om te weten waar een organisatie uw gegevens voor gebruikt. Dit staat meestal in de privacyverklaring. Als u bijvoorbeeld een bestelling plaatst via een webshop, of op een andere manier een formulier invult, moet deze informatie verstrekt worden vóórdat de uw gegevens worden verstuurd of opgeslagen.

Wat kan ik doen als ik het er niet mee eens ben?

Met de AVG heeft u er meer rechten bij gekregen, u heeft meer te zeggen gekregen over uw eigen gegevens. Een goed iets natuurlijk. U kunt nu bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. U kunt bijvoorbeeld bezwaar maken tegen gebruik van uw gegevens voor direct marketing, een bedrijf moet daar dan onmiddellijk mee stoppen. Komt u er met de organisatie niet uit? Dan kunt u vanaf 25 mei 2018 een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of heeft u vragen? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Ransomware? Zo voorkomt u het.

Ransomware (ook wel ‘Gijzelsoftware genoemd) is de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Dit weekend dook een nieuw virus op dat zich massaal verspreidde over Windows computers, ook in Nederland. Wij leggen u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware. En wat te doen als u onverhoopt…

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

Het huishouden. We kunnen er niet omheen, het moet gewoon gebeuren. Maak het een stuk leuker met deze handige apps!

Meekijken met uw webcam, kan dat?

Wilt u voorkomen dat hackers meekijken op uw webcam?  Uw webcam is kwetsbaar om gehackt te worden. Het is gelukkig gemakkelijk tegen te gaan. Hoe? Onze student geeft u graag wat tips!

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts?

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...