Videobellen met Zoom, zo werkt het!

23 april 2020 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Videobellen met Zoom: zo werkt het! Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door bedrijven en scholen. Hoe werkt het en is het wel veilig?

 

Hoe werkt videobellen met Zoom?

Zoom kunt u gebruiken om één op één met iemand te videobellen, dit is gratis en ongelimiteerd. Ook kunt u met een groep van maximaal 100 mensen videobellen. Dit is gratis tot40 minuten videobellen. Het voordeel van videobellen met Zoom is dat u mensen kunt uitnodigen voor een videogesprek zonder dat zij een Zoomaccount nodig hebben.

 

Zoom downloaden en installeren

Zoom is gratis te downloaden voor Windows, Apple en Android.

Zoom downloaden voor Windows

Zoom downloaden voor macOS

Zoom downloaden voor iOS

Zoom downloaden voor Android

 

  • Na het downloaden maakt u een account aan
  • U kunt kiezen om een nieuwe account aan te maken of om in te loggen met Google of Facebook.
  • Vul uw naam goed in, dit is de naam die uw vrienden of collega’s zin tijdens het videobellen.
  • Gaat u Zoom alleen voor uw werk gebruiken? Gebruik dan uw zakelijk e-mailadres. Zo kunnen uw collega’s u gemakkelijk vinden en toevoegen.

 

Deelnemen aan een videogesprek in Zoom videobellen met zoom

Als iemand u uitnodigt voor een videogesprek dan hoeft u geen account te hebben, wél moet u Zoom hebben geïnstalleerd.

  • Open Zoom;
  • Klik op join;
  • Vul de meeting ID in die u gekregen heeft van degene die u uitgenodigd heeft;
  • Kies of u uw microfoon/webcam uit wilt schakelen.

 

Zelf een videogesprek beginnen en mensen uitnodigen in Zoom

Als u een videogesprek wilt beginnen is het handig om dit van tevoren te regelen, zo kunt u iedereen op tijd uitnodigen.

  • Open Zoom;videobellen met zoom
  • Klik op schedule;
  • Kies de juiste datum en controleer de instellingen;
  • Klik op schedule;
  • Om de meeting te zien die u gemaakt heeft, klik bovenaan op meetings;
  • Nu kunt u mensen uitnodigen, klik op copy invitation;
  • Open uw mail programma, typ en mail en plak de gekopieerde tekst.

Als het tijd is voor het videobellen met Zoom kunt u heel gemakkelijk op de link klikken die u verstuurd heeft via de mail.

 

Is videobellen met Zoom veilig?

De app is meerdere keren in het nieuws geweest vanwege privacy problemen. Er werden meerdere dingen ontdekt die niet netjes waren. Zoom heeft laten weten de privacy van zijn gebruikers hoog in het vaandel te hebben en dat ze alle problemen zo snel mogelijk op proberen te lossen. Het is slim om altijd de meest recente versie van Zoom te gebruiken, zo heeft u altijd de meest veilige versie.

Wilt u liever een videobel programma gebruiken dat als basis het waarborgen van privacy heeft, probeer dan eens Jitsi.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over videobellen met Zoom? Wij geven u graag tips! Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Refurbished apparaten - is het iets voor mij? Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien ziet u een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houdt dit in en is het wat voor u? Wij vertellen u meer over wat refurbished...

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Alle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo - die recent fuseerden - gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk...

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP? En welke past bij u?

E-mail kunt u op veel verschillende manieren openen op de computer telefoon. U kunt natuurlijk gewoon naar de website van de provider gaan, en daar de mail lezen. Denk dan bijvoorbeeld aan outlook.com, ziggo.nl/mail of webmail.kpnmail.nl. Natuurlijk kunt u ook...

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!