Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

20 mei 2020 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag!

Waarom een tablet gebruiken?

De iPad is de populairste tablet onder ouderen omdat hij zeer gemakkelijk in gebruik is. Omdat de tablet eenvoudig en intuïtief werkt wordt de tablet ook veel gebruikt wordt in verpleeghuizen. Met een tablet is het eenvoudig om contact te onderhouden met uw kinderen, kleinkinderen en vrienden. U kunt er bijvoorbeeld mee whatsappen, e-mailen en verschillende social media apps installeren. Ook is er ruimte voor spelletjes (of games) om bijvoorbeeld het geheugen te trainen. De batterij gaat lang mee en de iPad kan zelfs gebruikt worden als hulpmiddel voor de zorg. Zo is er een sos-alarm-app die er aan kan bijdragen dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Uw administratie zelf regelen

Wanneer u begrijpt hoe de iPad werkt door de tabletles, kunt u zelf uw eigen bankzaken blijven regelen, eenvoudig vanaf de iPad. Er zijn diverse hulpmiddelen waarmee u langer zelfstandig of samen met iemand anders uw bankzaken kunt regelen. Afhankelijk van uw bank is de app bijvoorbeeld beschikbaar in een extra groot lettertype of u kunt gebruik maken van een schermlezer die de teksten van de website voorleest. Met een tablet in huis kunt u flink wat geld besparen. Energieleveranciers vergelijken wordt bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en ook kunt u het gebruiken internet om de beste aanbiedingen te vinden in bijvoorbeeld de supermarkten. We leggen u het graag uit tijdens de tabletles!

Lezen, tv kijken en foto’s bekijken

Op de iPad kunt u al uw foto’s bekijken. Ook maakt een tablet het makkelijk om kranten en boeken te lezen. De letters maakt u zo groot als u zelf nodig hebt en u kunt deze zelfs voor laten lezen. Wist u dat u gemakkelijk muziek streamt vanaf het apparaat waardoor de iPad eigenlijk een multifunctioneel apparaat is waarmee u op hetzelfde moment een artikel leest en naar uw favoriete muziek luistert. Wat ook prettig is, is dat u op de tablet kunt checken hoe laat de bus of de trein gaat en u stopt het kleine apparaat gemakkelijk in uw tas zodat u deze meeneemt als u op stap gaat. U kunt zelfs foto’s maken met de kleine computer.

Tabletles

Om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteiten maken veel mensen gebruik van tabletles. Tijdens uw tabletlessen helpt een student u op uw eigen tempo zodat u gewend raakt aan de besturing van de iPad, weet wat er mogelijk is en hoe u dit doet.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

Veilig online bankieren: “Hang op, klik weg, bel uw bank”.

Bankieren en betalen moeten veilig zijn. Of dat nu online (op uw computer, tablet of telefoon) of bij de betaalautomaat is. Om u te beschermen hebben wij de belangrijkste informatie gratis op een rijtje gezet. Leest u mee? Houd uw beveiligingscodes geheim Zorg ervoor...

Meekijken met uw webcam, kan dat?

Wilt u voorkomen dat hackers meekijken op uw webcam?  Uw webcam is kwetsbaar om gehackt te worden. Het is gelukkig gemakkelijk tegen te gaan. Hoe? Onze student geeft u graag wat tips!

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

Het lijkt soms alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...