Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

20 mei 2020 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag!

Waarom een tablet gebruiken?

De iPad is de populairste tablet onder ouderen omdat hij zeer gemakkelijk in gebruik is. Omdat de tablet eenvoudig en intuïtief werkt wordt de tablet ook veel gebruikt wordt in verpleeghuizen. Met een tablet is het eenvoudig om contact te onderhouden met uw kinderen, kleinkinderen en vrienden. U kunt er bijvoorbeeld mee whatsappen, e-mailen en verschillende social media apps installeren. Ook is er ruimte voor spelletjes (of games) om bijvoorbeeld het geheugen te trainen. De batterij gaat lang mee en de iPad kan zelfs gebruikt worden als hulpmiddel voor de zorg. Zo is er een sos-alarm-app die er aan kan bijdragen dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Uw administratie zelf regelen

Wanneer u begrijpt hoe de iPad werkt door de tabletles, kunt u zelf uw eigen bankzaken blijven regelen, eenvoudig vanaf de iPad. Er zijn diverse hulpmiddelen waarmee u langer zelfstandig of samen met iemand anders uw bankzaken kunt regelen. Afhankelijk van uw bank is de app bijvoorbeeld beschikbaar in een extra groot lettertype of u kunt gebruik maken van een schermlezer die de teksten van de website voorleest. Met een tablet in huis kunt u flink wat geld besparen. Energieleveranciers vergelijken wordt bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en ook kunt u het gebruiken internet om de beste aanbiedingen te vinden in bijvoorbeeld de supermarkten. We leggen u het graag uit tijdens de tabletles!

Lezen, tv kijken en foto’s bekijken

Op de iPad kunt u al uw foto’s bekijken. Ook maakt een tablet het makkelijk om kranten en boeken te lezen. De letters maakt u zo groot als u zelf nodig hebt en u kunt deze zelfs voor laten lezen. Wist u dat u gemakkelijk muziek streamt vanaf het apparaat waardoor de iPad eigenlijk een multifunctioneel apparaat is waarmee u op hetzelfde moment een artikel leest en naar uw favoriete muziek luistert. Wat ook prettig is, is dat u op de tablet kunt checken hoe laat de bus of de trein gaat en u stopt het kleine apparaat gemakkelijk in uw tas zodat u deze meeneemt als u op stap gaat. U kunt zelfs foto’s maken met de kleine computer.

Tabletles

Om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteiten maken veel mensen gebruik van tabletles. Tijdens uw tabletlessen helpt een student u op uw eigen tempo zodat u gewend raakt aan de besturing van de iPad, weet wat er mogelijk is en hoe u dit doet.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Tip: Een gedeelde agenda maken met Google agenda

Samen met vrienden of collega’s werken met een agenda voor de gezamenlijke activiteiten? Google agenda biedt een uitkomst! Onze student geeft u graag handige tips om het zelf in te kunnen regelen! Hoe? Lees hier meer!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons...

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Pieter, Hulp op Afstand student uit Groningen

Ik vind de grote afwisseling van vragen die voorbij komt heel erg leuk. De ene keer help je een oudere mevrouw met het ordenen van haar foto's, de andere keer een bedrijf met hun boekhoudsoftware. Als je een probleem, groot of klein, kunt oplossen, geeft dat een...

Wat is mijn IP-adres?

Soms is het handig om te weten wat uw IP-adres is. Wat is een IP-adres en hoe komt u er achter wat uw IP-adres is? Wat is een IP-adres Ieder apparaat dat verbonden is met het internet heeft een eigen uniek IP-adres. Een IP-adres is een uniek nummer (of adres). Aan de...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!