Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

20 mei 2020 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag!

Waarom een tablet gebruiken?

De iPad is de populairste tablet onder ouderen omdat hij zeer gemakkelijk in gebruik is. Omdat de tablet eenvoudig en intuïtief werkt wordt de tablet ook veel gebruikt wordt in verpleeghuizen. Met een tablet is het eenvoudig om contact te onderhouden met uw kinderen, kleinkinderen en vrienden. U kunt er bijvoorbeeld mee whatsappen, e-mailen en verschillende social media apps installeren. Ook is er ruimte voor spelletjes (of games) om bijvoorbeeld het geheugen te trainen. De batterij gaat lang mee en de iPad kan zelfs gebruikt worden als hulpmiddel voor de zorg. Zo is er een sos-alarm-app die er aan kan bijdragen dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen.

Uw administratie zelf regelen

Wanneer u begrijpt hoe de iPad werkt door de tabletles, kunt u zelf uw eigen bankzaken blijven regelen, eenvoudig vanaf de iPad. Er zijn diverse hulpmiddelen waarmee u langer zelfstandig of samen met iemand anders uw bankzaken kunt regelen. Afhankelijk van uw bank is de app bijvoorbeeld beschikbaar in een extra groot lettertype of u kunt gebruik maken van een schermlezer die de teksten van de website voorleest. Met een tablet in huis kunt u flink wat geld besparen. Energieleveranciers vergelijken wordt bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger en ook kunt u het gebruiken internet om de beste aanbiedingen te vinden in bijvoorbeeld de supermarkten. We leggen u het graag uit tijdens de tabletles!

Lezen, tv kijken en foto’s bekijken

Op de iPad kunt u al uw foto’s bekijken. Ook maakt een tablet het makkelijk om kranten en boeken te lezen. De letters maakt u zo groot als u zelf nodig hebt en u kunt deze zelfs voor laten lezen. Wist u dat u gemakkelijk muziek streamt vanaf het apparaat waardoor de iPad eigenlijk een multifunctioneel apparaat is waarmee u op hetzelfde moment een artikel leest en naar uw favoriete muziek luistert. Wat ook prettig is, is dat u op de tablet kunt checken hoe laat de bus of de trein gaat en u stopt het kleine apparaat gemakkelijk in uw tas zodat u deze meeneemt als u op stap gaat. U kunt zelfs foto’s maken met de kleine computer.

Tabletles

Om gebruik te kunnen maken van deze functionaliteiten maken veel mensen gebruik van tabletles. Tijdens uw tabletlessen helpt een student u op uw eigen tempo zodat u gewend raakt aan de besturing van de iPad, weet wat er mogelijk is en hoe u dit doet.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet …

5 gratis apps om uw hersenen te trainen deze kerst (en alle andere dagen van het jaar)

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?   Wat is...

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Gemakkelijk letters met accenten typen

Maar hoe typt u een trema, accent of umlaut? Het zijn tekens die niet direct beschikbaar zijn op uw toetsenbord. Als u eenmaal weet hoe u de tekens tevoorschijn tovert, zal u verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het werkt.

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!