Veilig online bankieren: “Hang op, klik weg, bel uw bank”.

28 april 2016 | Uw Computerstudent Blog

Veilig internetbankieren tips

Bankieren en betalen moeten veilig zijn. Of dat nu online (op uw computer, tablet of telefoon) of bij de betaalautomaat is. Om u te beschermen hebben wij de belangrijkste informatie gratis op een rijtje gezet. Leest u mee?

R

Vijf veiligheidsregels van uw bank

R

Houd uw beveiligingscodes geheim

R

Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt

Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken

R

Controleer uw bankrekening regelmatig

R

Meld incidenten direct aan de bank

Waarom is het belangrijk dat u zich houdt aan deze regels?

U vermindert sterk de kans dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs als u de regels opvolgt. Het is voor consumenten wettelijk geregeld dat een bedrag dat zonder uw toestemming van uw bankrekening is afgeschreven, door de bank wordt vergoed. Een prettig idee.

Maar let op: de bank is niet altijd verplicht het bedrag aan u te vergoeden. Alleen als u zich aan de vijf veiligheidsregels houdt, bent u veilig.

Het belang van goede beveiliging.

Zoals we hierboven uitlegden bent u alleen verzekerd tegen criminelen als u zélf uw zaakjes goed op orde hebt. Dat begint bij een veilige, schone computer. Daarom doen wij tijdens elke APK (‘Algemene Periodieke Keuring’) de Veilig internetbankieren controle. Desgewenst kunnen we zelfs het Veilig internetbankieren rapport afdrukken. Zo weet uw bank dat uw computer tip-top in orde was!

~

Met onze Computer APK™ bent u veilig.

Zeker weten dat u veilig bent? Laat uw computer dan eens nakijken door een expert. We doen de ‘Veilig internetbankieren controle’ en kunnen zelfs een rapport voor u printen! Ook maken we uw computer weer snel en schoon, zodat hij prettig werkt.

Waar letten we op tijdens de Veilig internetbankieren controle?
Tijdens de afspraak beoordeelt onze student uw veiligheid op allerlei aspecten. We leggen uit waar u op kunt letten en u mag al uw vragen stellen. Zo kunt u met een gerust gevoel online!.

Veilig online?

Onze student loopt uw beveiliging helemaal na, zodat u met een gerust gevoel online kunt. We komen gewoon bij u aan huis, dus u kunt meekijken en vragen stellen. Wel zo prettig.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2007

In oktober stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Vanaf dan zullen er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden. Als u Office 2007 gebruikt raden we u aan om voor oktober over te stappen naar Office 365 of om te upgraden naar een recentere Office zoals bijvoorbeeld Office 2016.

Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

VPN’s worden steeds populairder en we merken dat onze klanten er steeds meer vragen over hebben. Het kiezen van een VPN blijft lastig, er zijn meerdere VPN diensten maar welke is nou betrouwbaar? In dit artikel leggen we u graag de voordelen van het gebruik van een...

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Gemakkelijk letters met accenten typen

Maar hoe typt u een trema, accent of umlaut? Het zijn tekens die niet direct beschikbaar zijn op uw toetsenbord. Als u eenmaal weet hoe u de tekens tevoorschijn tovert, zal u verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het werkt.

Uw telefoon verbinden met de tv

Uw telefoon verbinden met de tv Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!