Veilig online bankieren: “Hang op, klik weg, bel uw bank”.

28 april 2016 | Uw Computerstudent Blog

Veilig internetbankieren tips

Bankieren en betalen moeten veilig zijn. Of dat nu online (op uw computer, tablet of telefoon) of bij de betaalautomaat is. Om u te beschermen hebben wij de belangrijkste informatie gratis op een rijtje gezet. Leest u mee?

R

Vijf veiligheidsregels van uw bank

R

Houd uw beveiligingscodes geheim

R

Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt

Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken

R

Controleer uw bankrekening regelmatig

R

Meld incidenten direct aan de bank

Waarom is het belangrijk dat u zich houdt aan deze regels?

U vermindert sterk de kans dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs als u de regels opvolgt. Het is voor consumenten wettelijk geregeld dat een bedrag dat zonder uw toestemming van uw bankrekening is afgeschreven, door de bank wordt vergoed. Een prettig idee.

Maar let op: de bank is niet altijd verplicht het bedrag aan u te vergoeden. Alleen als u zich aan de vijf veiligheidsregels houdt, bent u veilig.

Het belang van goede beveiliging.

Zoals we hierboven uitlegden bent u alleen verzekerd tegen criminelen als u zélf uw zaakjes goed op orde hebt. Dat begint bij een veilige, schone computer. Daarom doen wij tijdens elke APK (‘Algemene Periodieke Keuring’) de Veilig internetbankieren controle. Desgewenst kunnen we zelfs het Veilig internetbankieren rapport afdrukken. Zo weet uw bank dat uw computer tip-top in orde was!

~

Met onze Computer APK™ bent u veilig.

Zeker weten dat u veilig bent? Laat uw computer dan eens nakijken door een expert. We doen de ‘Veilig internetbankieren controle’ en kunnen zelfs een rapport voor u printen! Ook maken we uw computer weer snel en schoon, zodat hij prettig werkt.

Waar letten we op tijdens de Veilig internetbankieren controle?
Tijdens de afspraak beoordeelt onze student uw veiligheid op allerlei aspecten. We leggen uit waar u op kunt letten en u mag al uw vragen stellen. Zo kunt u met een gerust gevoel online!.

Veilig online?

Onze student loopt uw beveiliging helemaal na, zodat u met een gerust gevoel online kunt. We komen gewoon bij u aan huis, dus u kunt meekijken en vragen stellen. Wel zo prettig.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden

Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden Het aankopen van een computer is voor veel mensen een flinke investering. Dit geldt zeker voor computers die u wilt gebruiken voor werk of voor gamen. Dan heeft u bijvoorbeeld een goede videokaart nodig en...

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Redenen om eSIM te gebruiken

Redenen om eSIM te gebruiken Een groeiend aantal providers biedt tegenwoordig de mogelijkheid aan om een eSIM te gebruiken bij het afsluiten van uw abonnement. Dat kan ook niet anders nu steeds meer fabrikanten hun toestellen tegenwoordig standaard uitrusten met deze...

Meneer Strubbe met z’n aaipet: kent u hem al (nog)?

Bij Uw Computerstudent ontmoeten we vaak hippe ouderen. Met het internet blijven ze in contact met (klein)kinderen en regelen ze administratieve zaken nog zelf. Maar bij het zien van dit filmpje werden we even stil… Prachtig hoe Meneer Strubbe aan de consumentenbond uitlegt hoe blij hij is met zijn aaiipet!

Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!