Veilig online bankieren: “Hang op, klik weg, bel uw bank”.

28 april 2016 | Uw Computerstudent Blog

Veilig internetbankieren tips

Bankieren en betalen moeten veilig zijn. Of dat nu online (op uw computer, tablet of telefoon) of bij de betaalautomaat is. Om u te beschermen hebben wij de belangrijkste informatie gratis op een rijtje gezet. Leest u mee?

R

Vijf veiligheidsregels van uw bank

R

Houd uw beveiligingscodes geheim

R

Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt

Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken

R

Controleer uw bankrekening regelmatig

R

Meld incidenten direct aan de bank

Waarom is het belangrijk dat u zich houdt aan deze regels?

U vermindert sterk de kans dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs als u de regels opvolgt. Het is voor consumenten wettelijk geregeld dat een bedrag dat zonder uw toestemming van uw bankrekening is afgeschreven, door de bank wordt vergoed. Een prettig idee.

Maar let op: de bank is niet altijd verplicht het bedrag aan u te vergoeden. Alleen als u zich aan de vijf veiligheidsregels houdt, bent u veilig.

Het belang van goede beveiliging.

Zoals we hierboven uitlegden bent u alleen verzekerd tegen criminelen als u zélf uw zaakjes goed op orde hebt. Dat begint bij een veilige, schone computer. Daarom doen wij tijdens elke APK (‘Algemene Periodieke Keuring’) de Veilig internetbankieren controle. Desgewenst kunnen we zelfs het Veilig internetbankieren rapport afdrukken. Zo weet uw bank dat uw computer tip-top in orde was!

~

Met onze Computer APK™ bent u veilig.

Zeker weten dat u veilig bent? Laat uw computer dan eens nakijken door een expert. We doen de ‘Veilig internetbankieren controle’ en kunnen zelfs een rapport voor u printen! Ook maken we uw computer weer snel en schoon, zodat hij prettig werkt.

Waar letten we op tijdens de Veilig internetbankieren controle?
Tijdens de afspraak beoordeelt onze student uw veiligheid op allerlei aspecten. We leggen uit waar u op kunt letten en u mag al uw vragen stellen. Zo kunt u met een gerust gevoel online!.

Veilig online?

Onze student loopt uw beveiliging helemaal na, zodat u met een gerust gevoel online kunt. We komen gewoon bij u aan huis, dus u kunt meekijken en vragen stellen. Wel zo prettig.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Windows 10: nog heel even gratis!

Het afgelopen jaar gaf Microsoft haar klanten de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10. U heeft nog tot 29 Juli de tijd om hier gebruik van te maken. Daarna kost het geld. Tijd om de beslissing te maken: gaat u upgraden? Wij helpen u graag bij deze keuze!...

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe laptop ga kopen?

Welke laptop moet u kopen? Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent