Spam blokkeren? Uw Computerstudent weet raad!

28 april 2016 | Uw Computerstudent Blog

Spam blokkeren? Uw Computerstudent weet raad!

by | 28 april 2016 | Uw Computerstudent Blog

spam-blokkerenSpam: ongewenste reclame via mail. Het is niet alleen vervelend, maar vormt ook een groot probleem: het vollopen van uw inbox, het vastlopen en overspoelen van e-mailsystemen op internet, en het verspreiden van virussen. Wist u dat ongeveer 80 procent van het wereldwijde e-mailverkeer spam is? Dat is nogal wat!

Spam is nog kwalijker dan ongewenste reclame of telefoontjes. Het kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn: van frauduleuze aanbiedingen tot kwaadaardige code, waarmee uw computer wordt aangetast.

Meest voorkomende bedreigingen

  • Trojaanse paarden. Deze bestanden worden in e-mailbijlagen verstopt en zorgen ervoor dat bij het openen kwaadaardige code wordt geïnstalleerd, meestal spyware of virussen die bestemd zijn om gegevens op uw pc te stelen of te beschadigen. Het heet een Trojaans paard omdat het van buiten net ‘veilig’ lijkt – net als het Paard van Troje (Wikipedia).
  • Zombies. Dit type malware wordt ook in een e-mailbijlage verzonden, maar verandert uw computer in een server waarmee spam naar andere pc’s kan worden verzonden. Zo wordt u zelf dus ook een beetje een spammer! Erg vervelend.
  • Phishing (‘Vissen’). Phishers verzenden e-mails die lijken op berichten van legitieme instellingen zoals banken of andere ondernemingen waar u mogelijk daadwerkelijk zaken mee doet. In de frauduleuze phishing-e-mail wordt u gevraagd om naar een nepwebsite te gaan om uw creditcardnummer, pincode of of te bevestigen. Dit kan overigens ook per telefoon gebeuren. Onthoud dat echte bedrijven u nooit via e-mail of telefoon dergelijke verzoeken zullen doen. Zie ook ‘Veilig online bankieren’ door Uw Computerstudent aan huis.
  • Ouderwetse oplichting. U hebt geen loterij in Turkije gewonnen en u bent niet door de verbannen echtgenote van een overleden president geselecteerd om 10 miljoen dollar in ontvangst te nemen in ruil voor het gebruik van uw bankrekeningnummer. Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.
  • Ongepaste inhoud. Veel spamaanbiedingen hebben betrekking op seksuele hulpmiddelen of verzoeken. Dergelijke berichten zijn voor u misschien duidelijk nep, maar zijn niet geschikt voor kinderogen.

De spamlijst

Zorg ervoor dat uw e-mailadres niet in spamlijsten wordt opgenomen door het spaarzaam te gebruiken. Vermeld uw e-mailadres niet een forum openbaar op internet. Ook ‘voorbeeld apenstaartje gmail punt com’ wordt door hackers gevonden.

Maak een e-mailadres aan dat u alleen voor online winkelen gebruikt en een ander e-mailadres voor correspondentie. Met gratis webmailprogramma’s kunt u gemakkelijk meerdere accounts aanmaken om de hoeveelheid spam in uw belangrijkste account te beperken.

Wat u zelf kunt doen.

Er bestaat geen ‘e-mail me niet’-register. U zult dus zelf maatregelen moeten nemen tegen spam. Gelukkig bestaan daar goede hulpmiddelen voor. De meeste e-mailprogramma’s bevatten spamfilters waarmee spam wordt gedetecteerd en geblokkeerd. Veel internetserviceproviders filteren spam zodat deze nooit uw computer bereikt. Voor grondige bescherming tegen spam kunt u eigen beveiligingssoftware installeren om spam te controleren, te detecteren en te blokkeren, en om virussen en spyware te verwijderen die mogelijk al op uw computer voorkomen.

Wat een Computerstudent aan Huis voor u kan doen.

Onze computerstudent kan u adviseren bij het kiezen van beveiligingssoftware, bij het aanmaken van een extra e-mailadres of gewoon eens met u meedenken: hoe voorkomt u spam? Wij gaan graag met u in gesprek, en samen op zoek naar de beste oplossing. Mogen we bij u langskomen?

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Gemakkelijk nep e-mail herkennen

Iedereen ontvangt met enige regelmatig spam en het meeste daarvan verdwijnt automatisch in uw spambox. Maar wat nu als het in uw inbox terecht komt? En als de e-mail er wel heel echt uit ziet? Onze student heeft zijn eigen spambox in de gaten gehouden en legt u graag uit waar u op moet letten.

De beste apps voor deelvervoer

De beste apps voor deelvervoer   Een vervoersmiddel delen is niet alleen milieuvriendelijker dan een eigen bolide voor de deur. Het kan ook behoorlijk in de kosten schelen. Bovendien levert delen extra ruimte op. Via een app is het vervoersmiddel te reserveren....

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact U heeft vast al veel artikelen gelezen over ontwikkelingen binnen de IT en wat de huidige trends op dit moment zijn. Veel van die artikelen gaan dieper in op de trends van het moment, maar het is natuurlijk...

Het instellen van uw nieuwe telefoon

Recent hebben wij u verteld waar u zoal op moet letten bij een aanschaffen van een nieuwe telefoon. In het verlengde daarvan ligt deze blog: Het instellen van uw nieuwe telefoon. Ook vertellen we u meer over het overzetten van data van de oude naar de nieuwe telefoon....

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!