Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

20 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

by | 20 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Wij bij Uw Computerstudent zijn fan van sneltoetsen en onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. En om het extra gemakkelijk te maken hebben we een spiekbriefje gemaakt (deze link downloadt het spiekbriefje automatisch) dat u uit kunt printen en naast uw computer kunt leggen. Zo vergeet u de sneltoetsen nooit meer!

sneltoetsenafbeelding1

Sneltoetsen voor tabbladen en vensters

De sneltoetsen die wij het meeste gebruiken als we werken in de browser, zijn de sneltoetsen voor bijvoorbeeld het openen van een nieuw tabblad of het openen van een nieuw venster. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!

Onderstaande sneltoetsen werken in zowel Chrome en Firefox:

  • ctrl+n: openen van een nieuw venster;
  • ctrl+t: openen van een nieuw tabblad;
  • ctrl+tab/ctrl+pageup/down: wisselen tussen tabbladen;
  • ctrl+w: een tabblad sluiten;
  • alt+f4: het gehele venster sluiten;
  • ctrl+shift+tab: onze lievelingssneltoets, opent het laatst gesloten tabblad.

Wilt u in incognitomodus werken?

  • Firefox: ctrl+shift+p
  • Chome: ctrl+shift+n

Sneltoetsen voor het openen, bekijken en wissen van uw browsergeschiedenis

We raden aan om eens in de zoveel tijd uw browsergeschiedenis te wissen, niet alleen om privacy redenen maar ook om weer ruimte vrij te maken op uw apparaat.

De sneltoets is hetzelfde in Chrome en Firefox:

  • ctrl+h: opent de browsergeschiedenis.

In Chrome ziet u een grote lijst met alle bezochte adressen van de afgelopen dag waarbij u gemakkelijk kunt kiezen welke u wilt verwijderen uit uw geschiedenis. In Firefox opent u met deze sneltoets een menu aan de linkerkant van uw scherm waar u actie kunt ondernemen. Wilt u gewoon alles opruimen en verwijderen? Dan kunt u dat doen met ctrl+shift+delete.

Sneltoetsen voor het handig werken in de browser

Werkt u veel in de browser? Dan zijn deze sneltoetsen voor u! Met deze sneltoetsen kunt u snel en gemakkelijk dingen voor elkaar krijgen in de browser.

  • Chrome: shift+tab: hiermee selecteert u automatisch de URL in de browserbalk;
  • Firefox: alt+d: hiermee selecteert u automatisch de URL in de browserbalk;

Voor Chrome en Firefox:

  • ctrl+f: opent een zoekbalk waarmee u op de huidige pagina kunt zoeken naar een zoekterm;
  • ctrl+e: hiermee gaat u automatisch naar de browserbalk, vanuit hier kunt u een zoekterm typen en Google doet de rest;
  • ctrl+i: opent uw bladwijzermenu;
  • ctrl+d: hiermee voegt u een nieuwe bladwijzer toe aan uw bladwijzermenu.

U kunt hier uw spiekbriefje downloaden (deze link downloadt het spiekbriefje automatisch) en uitprinten, zo vergeet u al deze slimme sneltoetsen niet meer!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over sneltoetsen? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

 

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat!

WhatsApp back-up: Zo doet u dat! Heeft u waardevolle gesprekken en belangrijke bestanden in WhatsApp heeft? Dan zou het jammer zijn als u die kwijt raakt. Een WhatsApp back-up is de oplossing. In deze blog leggen we u stap voor stap uit hoe u een back-up maakt, zowel...

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

De beste budget tablets volgens onze studenten

De beste budget tablets volgens onze studenten Een budget tablet is erg handig voor de kleine dagelijkse dingen zoals YouTube filmpjes kijken, mailen of internetten. Maar ook in de keuken kan een goede prijs-kwaliteit tablet goed helpen, om bijvoorbeeld uw favoriete...

Laatste update Internet Explorer 10 uitgebracht

Microsoft brengt vandaag de laatste update uit voor de versies 8, 9 en 10 van de internetbrowser Internet Explorer. Vanaf vandaag worden deze versies niet meer ondersteund. Gebruikers lopen daardoor een beveiligingsrisico en doen er dan ook goed aan te upgraden naar...

Oude bekenden vinden op internet

Oude bekenden vinden op internet Denkt u wel eens terug aan dat leuke klasgenootje, gezellige buurvrouw of jeugdvriend die u uit het oog verloren bent? In dit digitale tijdperk biedt het internet gelukkig talloze mogelijkheden om contact te maken met mensen uit uw...

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!