Uw virtuele butler: Google Assistent

1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Uw virtuele butler: Google Assistent

by | 1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Voor Apple apparaten was Siri de bekendste virtuele assistent, maar nu komt er een concurrent bij. Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Deze nieuwe virtuele butler is door Google zo slim en menselijk mogelijk gemaakt. Ze begrijpt bijvoorbeeld dat er met ‘Appie’, Albert Heijn wordt bedoeld. Er kan relevante informatie worden gegeven naar aanleiding van uw locatie, zoals bioscooptijden en wanneer uw dichtstbijzijnde Jumbo gaat sluiten.

De virtuele butler biedt een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten: de ingebouwde Google functies. Zo is de virtuele butler super snel met het geven van up-to-date informatie. Verder kunnen er ook gemakkelijk taken worden uitgevoerd, zoals: ‘zet een wekker’, bel ‘opa’, of ‘vertel me een grap’.

Ten slotte hebben Nederlandse bedrijven hun ‘Actions’ reeds verwerkt in de assistent. Zo kan PostNL u vertellen hoe laat uw pakketje aankomt, Bol.com een leuk cadeau aanraden, of vraagt u aan Buienradar of het zo gaat regenen. Verder kunt u aan Eneco verzoeken of de verwarming wat lager mag en aan de Rabobank vragen wat uw saldo is. En er zijn nog veel meer leuke dingen om uit te proberen! Op (bijna) alles heeft de Google assistent wel een antwoord.

Wilt u dit een keer proberen? Dat kan!

  • Open de Google app op uw Android smartphone of tablet
  • Rechtsboven vindt u drie puntjes, hiermee opent u het menu om vervolgens op ‘instellingen’ te drukken
  • Onder het kopje ‘Google Assistent’ kiest u wederom voor ‘Instellingen’
  • Vervolgens kunt u de assistent inschakelen. Mist u deze optie? Dan wordt het binnenkort uitgebracht voor uw telefoon!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer halen uit uw Google Assistent? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Is uw e-mail voldoende beveiligd? Zo doet u een beveiligingscheck voor uw Google account

Google biedt een beveiligingscheck aan voor iedereen met een Google account. Als u naar de beveiligingscheck-pagina van Google gaat dan ziet u vier onderdelen. Als overal een groen vinkje voor staat bent u goed bezig. Als u een geel of een rood uitroepteken ziet dan…

Wat is Tikkie en hoe werkt het?

Gebruikt u Tikkie al? Onze student legt u graag uit wat het is en hoe u het kunt gebruiken!

4 Valentijnsapps die ook na Valentijnsdag nog handig zijn

4 handige Valentijnsdag apps die u ook ná Valentijnsdag nog wilt gebruiken! Lees snel verder.

Video’s maken met Windows Foto’s

Video's maken met Windows foto's Video’s maken alleen voor professionals? Niks is minder waar. Er zijn meerdere laagdrempelige manieren om van uw foto’s en video’s een prachtige film te maken. Eén van onze favorieten staat standaard op uw Windows computer. Microsoft...

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Foto’s overzetten van Android naar pc

Van de zomer op vakantie geweest? U heeft waarschijnlijk veel foto’s gemaakt met uw telefoon. Er zijn veel redenen om deze vakantiemomenten naar uw computer over te zetten. U heeft bijvoorbeeld te weinig ruimte of u wilt de foto’s op een groter scherm bekijken. In...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!