Uw virtuele butler: Google Assistent

door | 1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Voor Apple apparaten was Siri de bekendste virtuele assistent, maar nu komt er een concurrent bij. Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Deze nieuwe virtuele butler is door Google zo slim en menselijk mogelijk gemaakt. Ze begrijpt bijvoorbeeld dat er met ‘Appie’, Albert Heijn wordt bedoeld. Er kan relevante informatie worden gegeven naar aanleiding van uw locatie, zoals bioscooptijden en wanneer uw dichtstbijzijnde Jumbo gaat sluiten.

De virtuele butler biedt een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten: de ingebouwde Google functies. Zo is de virtuele butler super snel met het geven van up-to-date informatie. Verder kunnen er ook gemakkelijk taken worden uitgevoerd, zoals: ‘zet een wekker’, bel ‘opa’, of ‘vertel me een grap’.

Ten slotte hebben Nederlandse bedrijven hun ‘Actions’ reeds verwerkt in de assistent. Zo kan PostNL u vertellen hoe laat uw pakketje aankomt, Bol.com een leuk cadeau aanraden, of vraagt u aan Buienradar of het zo gaat regenen. Verder kunt u aan Eneco verzoeken of de verwarming wat lager mag en aan de Rabobank vragen wat uw saldo is. En er zijn nog veel meer leuke dingen om uit te proberen! Op (bijna) alles heeft de Google assistent wel een antwoord.

Wilt u dit een keer proberen? Dat kan!

  • Open de Google app op uw Android smartphone of tablet
  • Rechtsboven vindt u drie puntjes, hiermee opent u het menu om vervolgens op ‘instellingen’ te drukken
  • Onder het kopje ‘Google Assistent’ kiest u wederom voor ‘Instellingen’
  • Vervolgens kunt u de assistent inschakelen. Mist u deze optie? Dan wordt het binnenkort uitgebracht voor uw telefoon!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer halen uit uw Google Assistent? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!