Uw virtuele butler: Google Assistent

1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Uw virtuele butler: Google Assistent

door | 1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Voor Apple apparaten was Siri de bekendste virtuele assistent, maar nu komt er een concurrent bij. Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Deze nieuwe virtuele butler is door Google zo slim en menselijk mogelijk gemaakt. Ze begrijpt bijvoorbeeld dat er met ‘Appie’, Albert Heijn wordt bedoeld. Er kan relevante informatie worden gegeven naar aanleiding van uw locatie, zoals bioscooptijden en wanneer uw dichtstbijzijnde Jumbo gaat sluiten.

De virtuele butler biedt een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten: de ingebouwde Google functies. Zo is de virtuele butler super snel met het geven van up-to-date informatie. Verder kunnen er ook gemakkelijk taken worden uitgevoerd, zoals: ‘zet een wekker’, bel ‘opa’, of ‘vertel me een grap’.

Ten slotte hebben Nederlandse bedrijven hun ‘Actions’ reeds verwerkt in de assistent. Zo kan PostNL u vertellen hoe laat uw pakketje aankomt, Bol.com een leuk cadeau aanraden, of vraagt u aan Buienradar of het zo gaat regenen. Verder kunt u aan Eneco verzoeken of de verwarming wat lager mag en aan de Rabobank vragen wat uw saldo is. En er zijn nog veel meer leuke dingen om uit te proberen! Op (bijna) alles heeft de Google assistent wel een antwoord.

Wilt u dit een keer proberen? Dat kan!

  • Open de Google app op uw Android smartphone of tablet
  • Rechtsboven vindt u drie puntjes, hiermee opent u het menu om vervolgens op ‘instellingen’ te drukken
  • Onder het kopje ‘Google Assistent’ kiest u wederom voor ‘Instellingen’
  • Vervolgens kunt u de assistent inschakelen. Mist u deze optie? Dan wordt het binnenkort uitgebracht voor uw telefoon!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer halen uit uw Google Assistent? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Nu ook Friese spellingscontrole in Office programma’s!

De provincie Friesland heeft samen met de Fryske Akademy en Microsoft iets tofs gedaan! Ze hebben honderduizenden Friese woorden aan Office toegevoegd zodat er nu een Friese spellingscontrole is voor Office-programma’s. Hoe installeert u dit?

Tip: Lijstjes maken met Google Agenda

Boodschappenlijstjes, verlanglijstjes, to-do lijstjes. Wat zijn er eigenlijk veel redenen om een lijstje te maken. Dit kan natuurlijk op van die handige ‘geeltjes’, maar ja. Die raken toch wel erg makkelijk kwijt, en soms is het echt niet meer te lezen wat u nou ook alweer moest doen.

Hoe gemakkelijk zou het zijn als u één plek zou hebben waar u al uw lijstjes …

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2007

In oktober stopt Microsoft met de ondersteuning van Office 2007. Vanaf dan zullen er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht worden. Als u Office 2007 gebruikt raden we u aan om voor oktober over te stappen naar Office 365 of om te upgraden naar een recentere Office zoals bijvoorbeeld Office 2016.

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Uw Google Agenda delen met familie in drie eenvoudige stappen

Het klinkt ingewikkeld: een gedeelde agenda aanmaken. Hierdoor bent u er wellicht nog niet aan begonnen. Maar niets is minder waar! Het is eigenlijk heel eenvoudig als u deze stappen volgt!