Uw virtuele butler: Google Assistent

1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Uw virtuele butler: Google Assistent

by | 1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Voor Apple apparaten was Siri de bekendste virtuele assistent, maar nu komt er een concurrent bij. Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Deze nieuwe virtuele butler is door Google zo slim en menselijk mogelijk gemaakt. Ze begrijpt bijvoorbeeld dat er met ‘Appie’, Albert Heijn wordt bedoeld. Er kan relevante informatie worden gegeven naar aanleiding van uw locatie, zoals bioscooptijden en wanneer uw dichtstbijzijnde Jumbo gaat sluiten.

De virtuele butler biedt een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten: de ingebouwde Google functies. Zo is de virtuele butler super snel met het geven van up-to-date informatie. Verder kunnen er ook gemakkelijk taken worden uitgevoerd, zoals: ‘zet een wekker’, bel ‘opa’, of ‘vertel me een grap’.

Ten slotte hebben Nederlandse bedrijven hun ‘Actions’ reeds verwerkt in de assistent. Zo kan PostNL u vertellen hoe laat uw pakketje aankomt, Bol.com een leuk cadeau aanraden, of vraagt u aan Buienradar of het zo gaat regenen. Verder kunt u aan Eneco verzoeken of de verwarming wat lager mag en aan de Rabobank vragen wat uw saldo is. En er zijn nog veel meer leuke dingen om uit te proberen! Op (bijna) alles heeft de Google assistent wel een antwoord.

Wilt u dit een keer proberen? Dat kan!

  • Open de Google app op uw Android smartphone of tablet
  • Rechtsboven vindt u drie puntjes, hiermee opent u het menu om vervolgens op ‘instellingen’ te drukken
  • Onder het kopje ‘Google Assistent’ kiest u wederom voor ‘Instellingen’
  • Vervolgens kunt u de assistent inschakelen. Mist u deze optie? Dan wordt het binnenkort uitgebracht voor uw telefoon!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer halen uit uw Google Assistent? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Max, Hulp op Afstand student uit Almere

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan het zijn van een Computerstudent is de blijdschap zodra alle apparaten weer goed functioneren. Ik vind het belangrijk dat de klant ook begrijpt wat er mis is. We pakken gewoon samen het probleem aan! Je maakt het zo leuk als je zelf...

5 onmisbare apps voor het inrichten van uw huis

De herfst is zo’n heerlijk moment om uw huis onder handen te nemen. Een nieuw kleurtje op de muur, alle meubels een andere plek of eindelijk de badkamer verbouwen. U doet het met deze apps!

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet Afleiding nodig? Dit zijn de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet. Deze spelletjes blijven leuk en zijn niet voor niets zo populair. En tja, daardoor ook een tikkeltje verslavend. Dus bezint voor u...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!