Uw virtuele butler: Google Assistent

1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Uw virtuele butler: Google Assistent

by | 1 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Voor Apple apparaten was Siri de bekendste virtuele assistent, maar nu komt er een concurrent bij. Google Assistent is gelanceerd in het Nederlands, met haar eigen karakter en grapjes. Maar wat kunt u ermee?

Deze nieuwe virtuele butler is door Google zo slim en menselijk mogelijk gemaakt. Ze begrijpt bijvoorbeeld dat er met ‘Appie’, Albert Heijn wordt bedoeld. Er kan relevante informatie worden gegeven naar aanleiding van uw locatie, zoals bioscooptijden en wanneer uw dichtstbijzijnde Jumbo gaat sluiten.

De virtuele butler biedt een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten: de ingebouwde Google functies. Zo is de virtuele butler super snel met het geven van up-to-date informatie. Verder kunnen er ook gemakkelijk taken worden uitgevoerd, zoals: ‘zet een wekker’, bel ‘opa’, of ‘vertel me een grap’.

Ten slotte hebben Nederlandse bedrijven hun ‘Actions’ reeds verwerkt in de assistent. Zo kan PostNL u vertellen hoe laat uw pakketje aankomt, Bol.com een leuk cadeau aanraden, of vraagt u aan Buienradar of het zo gaat regenen. Verder kunt u aan Eneco verzoeken of de verwarming wat lager mag en aan de Rabobank vragen wat uw saldo is. En er zijn nog veel meer leuke dingen om uit te proberen! Op (bijna) alles heeft de Google assistent wel een antwoord.

Wilt u dit een keer proberen? Dat kan!

  • Open de Google app op uw Android smartphone of tablet
  • Rechtsboven vindt u drie puntjes, hiermee opent u het menu om vervolgens op ‘instellingen’ te drukken
  • Onder het kopje ‘Google Assistent’ kiest u wederom voor ‘Instellingen’
  • Vervolgens kunt u de assistent inschakelen. Mist u deze optie? Dan wordt het binnenkort uitgebracht voor uw telefoon!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer halen uit uw Google Assistent? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat betekenen de vinkjes bij Whatsapp?

WhatsApp vinkjes staan bij ieder bericht - u kunt ze niet negeren eigenlijk. Soms staat er één, soms twee - en soms zijn ze blauw. Maar wat betekenen vinkjes bij WhatsApp dat nou precies, en wat kunt u ermee doen? Wat betekenen de vinkjes in WhatsApp? Laten we eerst...

Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?   Wat is...

Onmisbare apps voor een campervakantie

Onmisbare apps voor een campervakantie Op vakantie met de camper? Gelijk heeft u! De vrijheid, de flexibiliteit en het avontuur zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een camper(vakantie) kiezen. Bent u gezegend met een camper of gaat u er een huren deze zomer?...

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Redenen om eSIM te gebruiken

Redenen om eSIM te gebruiken Een groeiend aantal providers biedt tegenwoordig de mogelijkheid aan om een eSIM te gebruiken bij het afsluiten van uw abonnement. Dat kan ook niet anders nu steeds meer fabrikanten hun toestellen tegenwoordig standaard uitrusten met deze...

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

Het lijkt soms alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!