Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

3 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

by | 3 augustus 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement dan eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Kies voor een alles-in-1 pakket…

Het is voordeliger om internet, televisie en telefonie in een pakket af te sluiten ten opzichte van losse contracten. U kiest dan dus voor alles-in-1. Ook is het handig, omdat u nog maar één factuur hebt en u betaalt maar één keer voor de aansluitkosten.

…of juist niet

Maar… gebruikt u eigenlijk alleen internet, kijkt u geen tv en belt u niet met een vaste lijn? Dan is de kans groot dat het voordeliger is als u alleen een abonnement voor internet neemt. Kiest u een alles-in-1-pakket, dan neemt internet het grootste deel van de kosten voor z’n rekening.

Geen telefonie in uw abonnement

Met de komst van de mobiele telefoon, maken steeds minder mensen gebruik van de huistelefoon. Echter betaalt u hier vaak nog wel voor in uw abonnement. Dat is natuurlijk zonde.

Televisie via internet? Dan geen tv-pakket

Met de komst van Netflix en Videoland, kijken heel veel Nederlanders minder of helemaal niet meer naar de televisie. U kunt ook overwegen om geen televisie-abonnement af te sluiten. Op deze manier kunt u aardig wat geld besparen. Wilt u toch nog naar uw  favoriete televisieprogramma kijken? Dan kan dat eventueel ook via Uitzending Gemist.

Kies voor de juiste internetsnelheid

Er is internet en er is internet. Wat maakt het verschil? De snelheid. Welke snelheid u nodig heeft, is van een aantal zaken afhankelijk. Allereerst met welk doel u het internet gebruikt, het aantal personen in het huishouden dat er gebruik van maakt én met hoeveel apparaten jullie op het internet zitten. Gebruikt u  internet alleen om te surfen en om uw e-mail te checken? Dan heb je genoeg aan 20 Mbits per seconde. Als er meerdere mensen gebruikmaken van het internet, dan heeft u waarschijnlijk iets meer nodig dan dat. Als u games speelt en heel veel films downloadt, dan wordt 50 Mbits of meer aangeraden.

Neem een andere verbinding

In Nederland kunt u tussen vier verschillende verbindingen kiezen: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. Deze verbindingen zorgen ervoor dat u toegang hebt tot het internet, televisie en bellen met de vaste lijn. Aan elk type verbinding, hangt een ander prijskaartje. ADSL en VDSL zijn de goedkoopste opties. Kabel en glasvezel zijn duurder, maar zorgen wel voor een snellere internetverbinding. Overigens is niet elke verbinding op elk adres beschikbaar. Is uw internet langzaam? Onze slimme student komt graag bij u langs om te kijken waar het aan ligt.

Abonnementen vergelijken

Wilt u weten of u bij een andere aanbieder goedkoper uit bent? U kunt verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. U hoeft alleen maar uw postcode in te vullen en aan te geven of u internet, televisie en telefonie in uw abonnement wilt. U krijgt direct een overzicht te zien van beschikbare providers en de verschillende tarieven. Binnen een paar minuten weet u wat voor u het voordeligste en best aansluitende abonnement is. En dat kan u een hoop euro’s op jaarbasis en/of langzaam-internet-frustratie schelen.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over uw internetsnelheid? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

Is uw wifi weer traag, en heeft u alles al geprobeerd? Misschien moet u dan een ander internetabonnement overwegen. Het kiezen van de juiste internetsnelheid kan helaas een hele zoektocht zijn.

Gratis apps voor nieuwe hobby’s

Gratis apps voor nieuwe hobby's Bent u op zoek naar nieuwe hobby's om uw vrije tijd mee te vullen? Of bent u al begonnen aan een nieuwe passie en zoekt u wat handige tools om u te helpen groeien? Gelukkig zijn er tal van gratis apps beschikbaar die u kunnen...

Markten bezoeken op vakantie

Markten bezoeken op vakantie Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier...

Video’s maken met Windows Foto’s

Video's maken met Windows foto's Video’s maken alleen voor professionals? Niks is minder waar. Er zijn meerdere laagdrempelige manieren om van uw foto’s en video’s een prachtige film te maken. Eén van onze favorieten staat standaard op uw Windows computer. Microsoft...

Onmisbare apps voor een campervakantie

Onmisbare apps voor een campervakantie Op vakantie met de camper? Gelijk heeft u! De vrijheid, de flexibiliteit en het avontuur zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een camper(vakantie) kiezen. Bent u gezegend met een camper of gaat u er een huren deze zomer?...

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet Afleiding nodig? Dit zijn de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet. Deze spelletjes blijven leuk en zijn niet voor niets zo populair. En tja, daardoor ook een tikkeltje verslavend. Dus bezint voor u...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!