Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

door | 18 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten te gebruiken. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u dit uit kunt proberen.

Wat is Google Earth?

Google Earth is een app om de wereld te ontdekken. In 3D kunt u bijna alle plekken op de wereld te bekijken, u kunt zelfs inzoomen om alles op straatniveau te bekijken. En als u de aarde bekeken heeft, dan kunt u daarna de sterrenstelsels bekijken. Mocht u met een groter scherm de wereld willen ontdekken dan kunt u ook Google Earth downloaden op uw computer.

Hoe kan ik afstand meten op Google Earth?

Onderaan het menu van Google Earth vindt u de optie ‘afstand meten’. U kiest een startpunt en versleept een lijn naar het eindpunt. De exacte afstand tussen de twee punten is direct te zien. U kunt ook een lijn trekken over wegen om zo te totale afstand van een route te ontdekken. Zoom in tot straatniveau en trek een lijn met de linkermuisknop ingedrukt. Door de knop los te maken begint u een nieuw lijntje. Als u klaar bent met het lijntje klikt u op de knop ‘gereed’ en dan verschijnt de totale lengte.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over Google Earth of een andere app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer interessante artikelen voor u!

Wat vindt u van dit artikel? We lezen het graag!

reacties

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!