Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

18 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

by | 18 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten te gebruiken. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u dit uit kunt proberen.

Wat is Google Earth?

Google Earth is een app om de wereld te ontdekken. In 3D kunt u bijna alle plekken op de wereld te bekijken, u kunt zelfs inzoomen om alles op straatniveau te bekijken. En als u de aarde bekeken heeft, dan kunt u daarna de sterrenstelsels bekijken. Mocht u met een groter scherm de wereld willen ontdekken dan kunt u ook Google Earth downloaden op uw computer.

Hoe kan ik afstand meten op Google Earth?

Onderaan het menu van Google Earth vindt u de optie ‘afstand meten’. U kiest een startpunt en versleept een lijn naar het eindpunt. De exacte afstand tussen de twee punten is direct te zien. U kunt ook een lijn trekken over wegen om zo te totale afstand van een route te ontdekken. Zoom in tot straatniveau en trek een lijn met de linkermuisknop ingedrukt. Door de knop los te maken begint u een nieuw lijntje. Als u klaar bent met het lijntje klikt u op de knop ‘gereed’ en dan verschijnt de totale lengte.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over Google Earth of een andere app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wilt u besparen op uw internetkosten? Dat kan!

Wilt u minder betalen voor internet? Dat begrijp ik! Het is raadzaam om uw abonnement eens goed onder de loep te nemen. Door een abonnement te nemen dat past bij uw verbruik en wensen, kunt u een hoop geld besparen. Wij geven u graag wat tips!

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...

Alternatieven Whatsapp

Alternatieven Whatsapp WhatsApp is al jarenlang een populaire keuze om berichten te versturen, maar soms wilt u misschien andere opties verkennen. Of het nu gaat om privacy-overwegingen, behoefte aan extra functies, nieuwsgierigheid naar alternatieven Whatsapp...

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de 'Sleutelhanger', het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier...

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Uw telefoon verbinden met de tv

Uw telefoon verbinden met de tv Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!