5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

13 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

by | 13 juli 2018 | Uw Computerstudent Blog

Windows 10 is al geen nieuw besturingssysteem meer; de meeste mensen zijn er inmiddels wel aan gewend en werken probleemloos met Windows 10. We krijgen regelmatig de vraag of we slimme tips hebben om meer uit Windows 10 te halen, we hebben er inmiddels aardig wat verzameld en we delen ze graag met u in deze blog!

1. Grote bestanden opsporen in Windows 10

Een harde schijf heeft (helaas) niet onbeperkt ruimte en het is heel vervelend om de melding te krijgen dat u te weinig schijfruimte heeft. Wilt u uw schijf opruimen en bent u benieuwd waar de meeste ruimte naar toe gaat? U kunt gemakkelijk grote bestanden opsporen in Windows 10.

 • Klik op start;
 • Ga naar instellingen;
 • Klik op systeem;
 • En dan op opslag;
 • Klik op de schijf die u op wilt ruimen.

U ziet nu per programma soort hoeveel ruimte er gebruik wordt. Als u klikt op bijvoorbeeld ‘Apps en games’ ziet u precies welke programma’s veel ruimte gebruiken, u kunt ook de lijst nog sorteren op grootte. Wilt u iets uit deze lijst verwijderen? Klik dan op de naam van het programma en dan verwijderen.

2. Snel naar uw bureaublad

In Windows 10 is goed nagedacht over gebruiksgemak. Zo kunt u met één klik gemakkelijk naar uw bureaublad komen. Als u helemaal rechts onderin uw scherm klikt (rechts naast de klok, wanneer uw muis niet meer verder kan), gaat u automatisch naar uw bureaublad. Super handig als u snel even iets moet zoeken op uw bureaublad.

3. Batterij besparen met het uitschakelen van achtergrond apps

Wellicht zonder dat u het goed beseft wordt standaard een aantal apps in Windows 10 geladen die bovendien op de achtergrond actief blijven. Op die manier zijn deze apps sneller beschikbaar, maar ze verbruiken ook geheugen en batterij. Dit is natuurlijk zonde als u deze apps niet gebruikt. Zo kunt u de apps uitschakelen:

 • Klik op start;
 • Ga naar instellingen;
 • Klik op privacy;
 • Scroll naar beneden en klik op achtergrond apps;
 • Zet de schuifknop uit bij apps die u niet langer automatisch actief wilt hebben op de achtergrond.

4. Taakbalk tijdelijk laten verdwijnen

Vindt u het vervelend als de taakbalk altijd in beeld is? U kunt hem gemakkelijk tijdelijk laten verdwijnen. De taakbalk komt dan alleen tevoorschijn als u met de muis onderaan het scherm bent. Zo laat u de taakbalk tijdelijk verdwijnen:

 • Klik met de rechtermuisknop op een lege plek op het bureaublad;
 • Klik op aan persoonlijke voorkeur aanpassen;
 • Klik op taakbalk;
 • Klik onder de taakbalk automatisch verbergen in de bureaublad modus  op uit;
 • De tekst verandert in aan. Klik op het kruisje rechtsboven in het menu om het af te sluiten.

5. Het actiecentrum in Windows 10

Het actiecentrum is een waardevolle toevoeging in Windows 10 waar veel mensen niets mee doen. U vindt het actiecentrum door rechtsonder op de taakbalk op het tekstballonnetje te klikken. In het venster dat verschijnt ziet u alle recente notificaties, variërend van e-mailberichten tot apps die onlangs bijgewerkt zijn. U vindt er ook snelkoppelingen naar handige functies, zoals het instellen van vliegtuigstand, bluetooth, mobiele hotspot en andere veelgebruikte opties.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nóg meer leren over Windows 10? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Gemakkelijk nep e-mail herkennen

Iedereen ontvangt met enige regelmatig spam en het meeste daarvan verdwijnt automatisch in uw spambox. Maar wat nu als het in uw inbox terecht komt? En als de e-mail er wel heel echt uit ziet? Onze student heeft zijn eigen spambox in de gaten gehouden en legt u graag uit waar u op moet letten.

Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent?

Zelf verjaardagskaarten maken met Paint 3D

Heeft u ook moeite met het vinden van een passende verjaardagskaart voor vrienden, familie, kennissen en buren? Natuurlijk staan er rekken vol bij de boekenwinkels, maar vaak is het net niet wat u zoekt. Met Paint 3D kunt u zelf uw kaarten ontwerpen en eventueel...

Het instellen van uw nieuwe telefoon

Recent hebben wij u verteld waar u zoal op moet letten bij een aanschaffen van een nieuwe telefoon. In het verlengde daarvan ligt deze blog: Het instellen van uw nieuwe telefoon. Ook vertellen we u meer over het overzetten van data van de oude naar de nieuwe telefoon....

Is internetbankieren veilig?

Is internetbankieren veilig? Internetbankieren is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en er zijn veel veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat uw gegevens en geld veilig blijven tijdens het bankieren op het internet. Toch horen we nog van veel...

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!