Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

22 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

by | 22 februari 2019 | Uw Computerstudent Blog

 

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kunt u gemakkelijk met uw smartphone bedienen. Bent u onderweg naar huis, dan kunt u de verwarming alvast aanzetten zodat u thuiskomt in een warm huis. Sommige thermostaten hebben zelfs een ingebouwd systeem dat doorheeft dat u naar huis gaat en alvast de verwarming aanzet. Er zijn verschillende slimme thermostaten verkrijgbaar. Waar moet u op letten bij aanschaf van een thermostaat? En wat zijn de mogelijkheden?

Welke slimme thermostaat past bij mij?

Heeft u een regelmatig en voorspelbaar dagritme?

tado

Dan is een zelflerende thermostaat wellicht iets voor u. De thermostaat leert uw dagritme en hoe hij het efficiëntst kan stoken om uw huis op de juiste tijd op de juiste temperatuur te krijgen.

Wat is een zelflerende thermostaat?

Een zelflerende thermostaat kan precies bijhouden hoe lang het duurt voor een kamer of de gehele woning is opgewarmd tot de juiste temperatuur. We onderscheiden twee typen: zelflerend opwarmen en zelflerend programmeren.

Zelflerend opwarmen: Er zijn slimme thermostaten waarbij u de tijdklok kunt programmeren zodat de thermostaat weet dat het huis om bijvoorbeeld 6 uur ‘s ochtends 20 graden moet zijn. De thermostaat weet dan precies hoe laat hij moet beginnen met opwarmen om er voor te zorgen dat het om 6 uur ‘s ochtends de gewenste temperatuur is. De thermostaat houdt rekening met de buitentemperatuur en de mate waarin uw woning geïsoleerd is.

Zelflerend programmeren: Er zijn ook thermostaten die een stapje verder gaan, deze thermostaten leren uw leefritme kennen en passen de temperatuur hier automatisch op aan. Zo heeft uw woning altijd een prettige temperatuur als u thuiskomt.

 

Heeft u een onregelmatig dagritme?

Dan kunt u kijken naar een op afstand bedienbare thermostaat, deze kunt u aanzetten als u onderweg bent naar huis. Ook is een thermostaat met bewegingssensor of geofencing een goed idee voor u. Deze thermostaat detecteert of u thuis bent of onderweg bent naar huis en past de temperatuur daar op aan. Geofencing werkt op basis van de gps-locatie van uw mobiele telefoon. Verlaat uw mobiel ‘s ochtends het huis, dan zal de thermostaat de temperatuur naar beneden zetten. En zo ook als u onderweg naar huis bent. Het is natuurlijk in te stellen voor meerdere mobiele telefoons, de thermostaat zet de temperatuur dan naar beneden als het laatste gezinslid het huis verlaten heeft.

 

Wilt u alle kamers in uw huis apart kunnen verwarmen?

Een thermostaat met zoneregeling of zonering is dan een goede optie voor u. Zoneregeling of zonering is de term die wordt gebruikt voor  slimme thermostaat systemen waarmee u verschillende ruimtes los van elkaar kunt bedienen. Handig als u graag de slaapkamer koeler wilt dan de woonkamer. Hier heeft u wel extra hardware, namelijk slimme radiatorknoppen, voor nodig, want los van de slimme hoofdthermostaat heeft u per kamer een systeem nodig dat daar de temperatuur meet en regelt. Deze slimme radiatorknoppen plaatst u op elke radiator in huis en hiermee bedient u overal de temperatuur.

 

Welke thermostaat werkt met mijn cv-ketel?

Er zijn twee typen cv-ketels: Aan/uit ketels en modulerende ketels. Een aan/uit ketel gaat aan als het te koud is en uit als de gewenste temperatuur is bereikt. Een modulerende ketel stelt de vlam af op de warmtevraag. Hierdoor hoeft de ketel niet volop te gaan stoken als u de temperatuur een klein beetje omhoog wilt doen. Er zijn slimme thermostaten die werken op beide typen cv-ketels. Er zijn ook slimme thermostaten die verschillende modellen hebben en weer andere slimme thermostaten ondersteunen slechts één type cv-ketel. Belangrijk detail om op te letten bij het aanschaffen van uw slimme thermostaat.

 

Heeft u stadsverwarming of vloerverwarming?

Niet alle slimme thermostaten werken met stadsverwarming, en omdat u hiermee geen eigen cv-ketel heeft moet u altijd slimme radiatorknoppen aanschaffen om de temperatuur te kunnen regelen.

Voor vloerverwarming is een slimme thermostaat prima geschikt, bijna alle slimme thermostaten kunnen vloerverwarming aansturen.

 

Wilt u uw slimme thermostaat kunnen koppelen aan andere smart home producten?

Heeft u meerdere smart home producten? Soms zijn deze te koppelen aan de slimme thermostaat. De Nest thermostaat kan bijvoorbeeld samenwerken met andere Nest producten en met Philips Hue verlichting. Bekijk van tevoren goed wat de opties zijn voor het integreren van uw slimme thermostaat in uw smart home.

 

Hoe bedien ik mijn slimme thermostaat?

Alle slimme thermostaten komen met een bijbehorende smartphone/tablet app waarmee u gemakkelijk vanaf de bank uw thermostaat bedient. Ook kunt u met de app uw slimme thermostaat programmeren en bij sommige thermostaten kunt u uw verbruik zien.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over een slimme thermostaat of wilt u hulp met uw smart home? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug!

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug! Momenteel worden er veel mensen gebeld door een onbekend nummer uit het buitenland. Vaak gaat de telefoon maar één keer over of er wordt gelijk opgehangen als u opneemt. Wat is dit en hoe voorkomt u deze nieuwe manier van oplichting?

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Max, computerstudent in Zoetermeer

Ik neem altijd alle tijd die nodig is om een probleem te verhelpen, daarnaast leg ik graag uit wat ik precies doe. Op deze manier heeft u als klant een goed werkend apparaat en ook meteen wat geleerd.

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent