Planten herkennen

12 augustus 2023 | Uw Computerstudent Blog

Planten herkennen

Met deze apps wordt het een makkie

Of u nu een gepassioneerde tuinier bent, graag wandelt in de natuur of gewoon nieuwsgierig bent naar de flora om u heen, het herkennen van planten is een uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende handige apps beschikbaar die u kunnen helpen bij het identificeren van planten en het verkennen van hun kenmerken. We verzamelden enkele van de beste apps waarmee u planten kunt herkennen en ontdekken. Zo weet u wat er in uw tuin of omgeving groeit en bloeit en krijgt u wellicht nog eens groene vingers!

Planten herkennen, met deze apps wordt het een makkie

  1. PlantNet

   PlantNet is een geweldige app die u kan helpen bij het identificeren van planten. Met behulp van visuele herkenningstechnologie kunt u eenvoudig een foto maken van een plant en de app zal proberen deze te identificeren. PlantNet heeft een uitgebreide database met verschillende soorten planten en biedt gedetailleerde informatie over hun kenmerken, habitat en seizoensgebonden variaties. Het is een handig hulpmiddel om uw kennis van planten uit te breiden. Gratis te downloaden voor Apple en Android.

 

  1. PictureThis

   PictureThis is een populaire app voor het herkennen van planten. Met de app kunt u een foto maken en deze uploaden om direct de naam en informatie van de plant te krijgen. PictureThis heeft ook een uitgebreide gemeenschap van plantenliefhebbers, waar u foto’s kunt delen, vragen kunt stellen en tips kunt ontvangen over tuinieren en plantverzorging. Het is een geweldige app om uw passie voor planten te delen en nieuwe soorten te ontdekken. PictureThis heeft een proefperiode van zeven dagen, daarna kost een abonnement €19,99 per jaar. Met de betaalde variant kunt u ook gebruik maken van verzorgingsschema’s en tips van experts. Download voor Apple en Android.

 

  1. Seek by iNaturalist

   Seek is een leuke en educatieve app die is ontwikkeld door iNaturalist. Met behulp van de camera van uw telefoon kunt u planten herkennen door een foto te maken. Seek maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie om de plantensoort te identificeren en geeft u informatie over de plant, inclusief zijn wetenschappelijke naam en andere details. De app moedigt ook gebruikers aan om deel te nemen aan uitdagingen en badges te verdienen voor hun ontdekte planten. Gratis te downloaden voor Android en Apple

 

  1. ObsIdentify

   ObsIdentify is makkelijk in gebruik en is zonder account te gebruiken. U kunt een foto maken of een afbeelding uit uw galerij kiezen. Met een druk op de knop geeft de app verschillende suggesties, waarbij in procenten wordt aangegeven hoe accuraat deze suggesties zijn. Het leuke aan deze app om planten te herkennen, is dat u uw identificatie kan opslaan als een waarneming. Hiermee draag u bij aan de kennis over de natuur. Uw waarneming wordt dan opgeslagen op waarneming.nl. Hier heeft u wel een account voor nodig. Gratis te downloaden voor Android en Apple.

 

Met deze apps heeft u een waardevol hulpmiddel in handen om uw kennis en waardering voor planten te vergroten. Veel plezier met het verkennen van de prachtige plantenwereld en tot ziens! Onze computerstudenten staan voor u klaar als u hulp nodig heeft met de installatie van apps.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Max, Hulp op Afstand student uit Almere

Wat ik zo ontzettend leuk vind aan het zijn van een Computerstudent is de blijdschap zodra alle apparaten weer goed functioneren. Ik vind het belangrijk dat de klant ook begrijpt wat er mis is. We pakken gewoon samen het probleem aan! Je maakt het zo leuk als je zelf...

Alternatieven Whatsapp

Alternatieven Whatsapp WhatsApp is al jarenlang een populaire keuze om berichten te versturen, maar soms wilt u misschien andere opties verkennen. Of het nu gaat om privacy-overwegingen, behoefte aan extra functies, nieuwsgierigheid naar alternatieven Whatsapp...

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is dit bericht voor u!

Gebruikt u nog Windows 7? Dan is het goed om weten dat de ondersteuning van het besturingssysteem officieel stopt op 14 januari 2020. Microsoft adviseert om over te stappen naar Windows 10. Hoe doet u dit?

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent