Markten bezoeken op vakantie

10 augustus 2023 | Uw Computerstudent Blog

Markten bezoeken op vakantie

Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier om een bestemming te ervaren. Maar hoe vind u de lokale markten in het gebied waar u op vakantie bent? Wij hebben een aantal websites en apps voor u op een rijtje gezet.

 

Markten in Nederland

Viert u vakantie in eigen land? Ook dan is het leuk om een markt te bezoeken. Nederland mag dan een klein land zijn, elke provincie kent haar eigen lokale lekkernijen, mentaliteit en soms zelfs een eigen taal. Genoeg te ontdekken dus!

Met behulp van deze website en app, kunt u ontdekken welke markten er zijn in de omgeving van uw vakantie verblijf:

  • Hollandse markten

Op de website van Hollandse Markten vult u uw locatie en eventueel een datum en het soort markt in en hopla, u ziet meteen waar u moet zijn.

  • Mijn Weekmarkt

De app van Mijn Weekmarkt brengt marktkooplui en marktbezoekers bij elkaar. Als u de app download en uw locatie instelt, kunt u op de hoogte blijven van marktnieuws, aanbiedingen bekijken en profielen van marktkooplui bekijken. Gratis te downloaden voor Apple en Android.

 

Markten in Frankrijk

Met de app L’appli marché vind u eenvoudig alle markten in Frankrijk bij u in de buurt. U kunt de afdeling van de markt selecteren die u interesseert, uw stad, de grootte van de markt, de dag of de datum die u interesseert, en u kunt er direct heen navigeren. Gratis te downloaden voor Android 

Markten wereldwijd

 

  • Tripadvisor

TripAdvisor is niet alleen handig voor het vinden van accommodaties en restaurants, maar het heeft ook informatie over lokale markten en ambachtelijke winkels. Deze website is dus perfect te gebruiken als u markten wil bezoeken op vakantie! Gebruikers kunnen recensies achterlaten en u kunt erachter komen wat anderen aanbevelen. Door de foto’s krijgt u alvast een indruk van de sfeer. Vul uw locatie in of klik op ‘In de buurt’ om Tripadvisor uw huidige locatie te laten gebruiken. Kijk vervolgens onder ‘Bezienswaardigheden en selecteer de categorie ‘Shoppen’ om de markten in uw vakantieplaats te bekijken.

  • Zoekmachine

Natuurlijk kunt u ook zelf op onderzoek uit gaan als u markten wil bezoeken op vakantie. Met behulp van een zoekmachine kunt u zelf achterhalen of en wanneer er markten zijn bij u in de buurt. Type de plaatsnaam of regio in van uw vakantie adres en voeg daar in de lokale taal ‘markt’ aan toe. Beheerst u de taal van uw vakantieland nog niet helemaal? Zoek dan eerst op wat markt (of bijvoorbeeld vlooienmarkt, brocantemarkt of boerenmarkt als hier uw interesses liggen) betekent in de desbetreffende taal door een online woordenboek te gebruiken. We helpen u alvast op weg met de vertaling van ‘markt’ in de talen van de populairste vakantielanden:

Frans: Marché
Duits: Markt
Spaans: Mercado
Italiaans: Mercato

Tot slot

Waar u ook heen gaat deze zomer, we wensen u een hele mooi tijd! Mocht u op uw Nederlandse vakantieadres een technisch probleem krijgen, schroom dan niet om het ons te laten weten. We hebben collega’s door het hele land die u graag komen helpen. Fijne vakantie!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De AVG – wat kunt u er mee?

Vanaf 25 mei 2017 is de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing. Vandaag een introductie in de AVG. Wat is het, waarom is het nodig en wat heeft…

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer

Wintertijd automatisch instellen op uw telefoon en computer   Op 30 oktober is het weer zo ver: De wintertijd gaat in. Dit betekent dat de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur achteruit gaat en u dus een uur langer kunt slapen. In principe past uw...

Is uw laptop kapot? Hier heeft u recht op.

Het kan ineens gebeuren: uw nieuwe laptop die opeens niet meer opstart of na een valpartij finaal kapot is gegaan. Een zure appel om

Uitjes met korting

Uitjes met korting Zo regelt u voordelig dagjes uit De zomer is in volle gang. Tijd voor leuke dingen en het plannen van dagjes uit! Maar hoe doet u dat zonder zonder uw portemonnee te veel te belasten? Nederlanders zijn dol op korting en er zijn verschillende handige...

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!