Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

6 januari 2017 | Uw Computerstudent Blog

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Thunderbird

Thunderbird komt van de makers van internetbrowser Firefox. Het is een goed alternatief voor een programma als Windows Live Mail. Thunderbird is veilig en bovendien gratis. U kunt Thunderbird hier downloaden.

Het grote voordeel van Thunderbird is dat het gemakkelijk te installeren en gebruiken is. U kunt zelf veilig en makkelijk overstappen van Windows Live Mail naar Thunderbird. Mocht u toch hulp willen van een computerstudent dan kunt u altijd een afspraak maken voor een computerstudent aan huis. Onze student helpt graag door Thunderbird te installeren en uit te leggen.

Thunderbird zelf installeren en instellen

We raden u altijd aan een goede backup te maken voordat u onderhoudstaken aan uw computer uitvoert.

  1. U kunt Thunderbird hier downloaden.
  2. Als u Thunderbird voor het eerst start, wordt er gevraagd of u een nieuw e-mailadres wilt maken. U vult uw e-mailadres en wachtwoord in en Thunderbird gaat zelf op zoek naar de bijbehorende gegevens. Dit maakt Thunderbird zo gemakkelijk in gebruik.
  3. U kunt nu aan de slag met uw nieuwe e-mailprogramma!

Slimme student aan huis helpt graag.

Overstappen naar een ander e-mailprogramma is best spannend. Gaat het goed met uw bestanden? Werkt Thunderbird wel prettig? Werkt alles nog nog wel? Allemaal goede vragen! Onze student denkt graag met u mee. Gewoon bij u thuis, achter uw computer. Zo weet u zeker dat het goed komt, en kunt u onze student al uw vragen stellen. Hij of zij antwoordt rustig en in uw tempo, zodat u er wat van leert. Ideaal, toch?

Lees snel verder over onze voordelige tarieven of boek direct een student!

Overstappen van mailprogramma?

Geen zorgen: onze student helpt u graag.
Eerlijke tarieven: geen inschrijfkosten, geen abonnement.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Pas op voor valse smsjes!

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10. Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer…

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Een gecertificeerde computerstudent aan huis?

Goed nieuws: Uw Computerstudent is door ICTWaarborg gecertificeerd! Dit betekent dat we voldoen aan alle gestelde eisen: onze computerstudenten zijn snel, vakkundig en ervaren. Een ervaren Computer Student aan huis De zekerheden die ICTWaarborg consumenten biedt, gaan...

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig..

Einde ondersteuning Windows XP

Na 8 april 2014 stopt de technische ondersteuning voor Windows XP en stoppen ook de automatische updates die je pc helpen beschermen. Als je Windows XP blijft gebruiken, kan je computer kwetsbaar worden voor beveiligingsrisico's en virussen. Een versie van Windows die...