Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

6 januari 2017 | Uw Computerstudent Blog

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Thunderbird

Thunderbird komt van de makers van internetbrowser Firefox. Het is een goed alternatief voor een programma als Windows Live Mail. Thunderbird is veilig en bovendien gratis. U kunt Thunderbird hier downloaden.

Het grote voordeel van Thunderbird is dat het gemakkelijk te installeren en gebruiken is. U kunt zelf veilig en makkelijk overstappen van Windows Live Mail naar Thunderbird. Mocht u toch hulp willen van een computerstudent dan kunt u altijd een afspraak maken voor een computerstudent aan huis. Onze student helpt graag door Thunderbird te installeren en uit te leggen.

Thunderbird zelf installeren en instellen

We raden u altijd aan een goede backup te maken voordat u onderhoudstaken aan uw computer uitvoert.

  1. U kunt Thunderbird hier downloaden.
  2. Als u Thunderbird voor het eerst start, wordt er gevraagd of u een nieuw e-mailadres wilt maken. U vult uw e-mailadres en wachtwoord in en Thunderbird gaat zelf op zoek naar de bijbehorende gegevens. Dit maakt Thunderbird zo gemakkelijk in gebruik.
  3. U kunt nu aan de slag met uw nieuwe e-mailprogramma!

Slimme student aan huis helpt graag.

Overstappen naar een ander e-mailprogramma is best spannend. Gaat het goed met uw bestanden? Werkt Thunderbird wel prettig? Werkt alles nog nog wel? Allemaal goede vragen! Onze student denkt graag met u mee. Gewoon bij u thuis, achter uw computer. Zo weet u zeker dat het goed komt, en kunt u onze student al uw vragen stellen. Hij of zij antwoordt rustig en in uw tempo, zodat u er wat van leert. Ideaal, toch?

Lees snel verder over onze voordelige tarieven of boek direct een student!

Overstappen van mailprogramma?

Geen zorgen: onze student helpt u graag.
Eerlijke tarieven: geen inschrijfkosten, geen abonnement.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?   Wat is...

5 tips om beter thuis te werken

Hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken!

Wat doet een besturingssysteem?

Iedereen die een pc, laptop of smartphone gebruikt, maakt gebruikt van een besturingssysteem. Voor een pc en laptop gaat dit meestal om Windows of MacOs en voor de smartphone om Android of iOS. Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan hoe belangrijk de functie van een...

Gebruikt u Google Chrome? Lees dan dit!

Veel van onze klanten zijn fan van Chrome en gebruiken de browser dagelijks. Bent u ook een Chrome gebruiker? Dan is het goed om te weten dat de internetbrowser een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies krijgt.

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!