Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

6 januari 2017 | Uw Computerstudent Blog

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

Thunderbird

Thunderbird komt van de makers van internetbrowser Firefox. Het is een goed alternatief voor een programma als Windows Live Mail. Thunderbird is veilig en bovendien gratis. U kunt Thunderbird hier downloaden.

Het grote voordeel van Thunderbird is dat het gemakkelijk te installeren en gebruiken is. U kunt zelf veilig en makkelijk overstappen van Windows Live Mail naar Thunderbird. Mocht u toch hulp willen van een computerstudent dan kunt u altijd een afspraak maken voor een computerstudent aan huis. Onze student helpt graag door Thunderbird te installeren en uit te leggen.

Thunderbird zelf installeren en instellen

We raden u altijd aan een goede backup te maken voordat u onderhoudstaken aan uw computer uitvoert.

  1. U kunt Thunderbird hier downloaden.
  2. Als u Thunderbird voor het eerst start, wordt er gevraagd of u een nieuw e-mailadres wilt maken. U vult uw e-mailadres en wachtwoord in en Thunderbird gaat zelf op zoek naar de bijbehorende gegevens. Dit maakt Thunderbird zo gemakkelijk in gebruik.
  3. U kunt nu aan de slag met uw nieuwe e-mailprogramma!

Slimme student aan huis helpt graag.

Overstappen naar een ander e-mailprogramma is best spannend. Gaat het goed met uw bestanden? Werkt Thunderbird wel prettig? Werkt alles nog nog wel? Allemaal goede vragen! Onze student denkt graag met u mee. Gewoon bij u thuis, achter uw computer. Zo weet u zeker dat het goed komt, en kunt u onze student al uw vragen stellen. Hij of zij antwoordt rustig en in uw tempo, zodat u er wat van leert. Ideaal, toch?

Lees snel verder over onze voordelige tarieven of boek direct een student!

Overstappen van mailprogramma?

Geen zorgen: onze student helpt u graag.
Eerlijke tarieven: geen inschrijfkosten, geen abonnement.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Zo kunt u een e-mail inplannen met Gmail

Heeft u een e-mail geschreven maar wilt u deze pas later verzenden? Dan kunt u de e-mail inplannen. Zowel in uw browser als in de Gmail app kunt u dit regelen. Onze student…

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

De vernieuwde, verbeterde en snellere versie van de populaire browser Firefox is onlangs uitgebracht: Firefox Quantum. Volgens de maker (dat is Mozilla) is het de grootste update sinds 2004 – en dat is te merken! Niet alleen is de browser…

Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de...

Alles wat u wilt weten over de AVG!

Hoera! Een nieuwe wet die bedoelt is om u en uw gegevens te beschermen. De AVG is ingegaan, een goed moment om even stil te staan bij wat de AVG precies is, wat u er aan heeft en wat uw rechten zijn!

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!