Muziek luisteren met Spotify

29 januari 2018 | Uw Computerstudent Blog

Muziek luisteren met Spotify

by | 29 januari 2018 | Uw Computerstudent Blog

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek luisteren, wel krijgt u tussen sommige nummers in reclame te horen. Voor €9,99 per maand kunt u Spotify ook offline gebruiken en hoort u geen reclame.

 

spotifyfull

 

De mogelijkheden

Als u Spotify opent komt u op uw Spotify beginscherm. Links ziet u een menu met allerlei mogelijkheden. Ik zal deze hier kort toelichten.

  • Bladeren:  Als u hier klikt krijgt u een overzicht van de Toplijsten, genres die u kunt kiezen, nieuwe uitgaves en het nieuws. Ook kunt u nieuwe muziek ontdekken via de optie ‘Ontdekken’;
  • Radio: Hier kunt u luisteren naar Spotify radio. Spotify heeft verschillende radiostations gemaakt op basis van genres. Klik bijvoorbeeld op 80s en op de playknop om muziek uit de jaren tachtig te luisteren;
  • Bibliotheek: Hier zijn meerdere opties mogelijk bijvoorbeeld ‘onlangs afgespeeld’ ‘nummers’ en ‘artiesten’. Dit zijn allemaal nummers die u al eerder beluisterd heeft of die u heeft toegevoegd aan een afspeellijst;
  • Afspeellijsten: Hier vindt u aangemaakte afspeellijsten. Wanneer u een afspeellijst van nummers hebt aangemaakt, komt deze onder ‘Afspeellijsten’ te staan;
  • Nieuwe afspeellijst: Zelf een nieuwe afspeellijst maken? Dat kan hier. Heeft u een feestje en wilt u de blits maken? Maak dan eens een afspeellijst met uw lievelingsnummers. Hieronder legt onze student uit hoe u dit kunt doen.

Afspeellijst maken

Een afspeellijst maken is leuk en handig. U kunt zo gemakkelijk uw muziek terugvinden en categoriseren.

  • Klik in het linkermenu op nieuwe afspeellijst
  • Typ de naam in die u aan de afspeellijst wilt geven en druk op enter
  • Uw afspeellijst is aangemaakt. Wilt u een liedje toevoegen? Klik op het liedje en sleep deze met de linkermuisknop ingedrukt naar de afspeellijst in het linkermenu.

Nummers zoeken

Bij ‘Bladeren’ in het linkermenu kunt u lekker rondneuzen door verschillende afspeellijsten, nieuwe uitgaves en toplijsten. Maar wat als u gericht op zoek bent naar een nummer?

  • Klik linksboven in op de zoekbalk
  • Typ de titel van het nummer dat u zoekt of de naam van de artiest
  • Tijdens het typen ziet u al wat zoekresultaten. Druk op Enter als u alle zoekresultaten wilt bekijken
  • Dubbelklik op de naam van het nummer om het te beluisteren.

Tot slot.

Heel veel luisterplezier! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de Spotify-app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van Spotify leert kennen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

Tip: Een gedeelde agenda maken met Google agenda

Samen met vrienden of collega’s werken met een agenda voor de gezamenlijke activiteiten? Google agenda biedt een uitkomst! Onze student geeft u graag handige tips om het zelf in te kunnen regelen! Hoe? Lees hier meer!

Ricardo, computerstudent in Almere

Dit werk is vooral zo leuk door de blijdschap en vrolijkheid bij de klanten wanneer je hun probleem hebt opgelost, dan kan jij als student met een glimlach en tevreden naar huis.

10 dingen die u aan Google Home kunt vragen (en alles wat u wilt weten over Google Home)

Het gemak van de Google diensten in een speaker? Dat kan! Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Wat kunt u allemaal vragen aan Google Home en hoe werkt het?

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!