Is uw laptop kapot? Hier heeft u recht op.

19 oktober 2019 | Uw Computerstudent Blog

Het kan ineens gebeuren: uw nieuwe laptop die opeens niet meer opstart of na een valpartij finaal kapot is gegaan. Een zure appel om doorheen te bijten. Zeker wanneer reparatie geen zin meer lijkt te hebben. Moet u het dan maar accepteren dat u voor hoge kosten komt te staan? Of is er iets mogelijk op het gebied van verzekeringen of de garantieperiode? Kapotte laptop? Hier heeft u recht op!

Geen wettelijk garantietermijn

Voor veel producten bestaat een wettelijk garantietermijn. Voor laptops is dit echter niet het geval. Dit heeft er met name mee te maken dat deze qua kwaliteit onderling enorm kunnen verschillen. Een laptop van een zeer goedkoop merk zal logischerwijs veel minder lang mee gaan dan een laptop van een A-merk. Daarom laat de wetgeving het van het specifieke geval afhangen.

Geen wettelijk garantietermijn betekent dus ook dat u in veel gevallen bij gebreken bij de leverancier mag aankloppen. U mag er vanuit gaan dat een laptop van redelijke prijs meer dan enkele maanden tot jaren mee zal gaan. Vertoont het apparaat buiten uw schuld om gebreken? Dan is er vaak veel mogelijk met betrekking tot de leverancier van het product.

Schroom u daarom niet om een afspraak te maken met de leverancier. Er is meer mogelijk dan u wellicht denkt. Bovendien wil deze leverancier ook zijn goede naam behouden. Niet alleen u, maar ook de leverancier is gebaat bij het verlenen van goede hulp.

Schade aan laptop door vallen

Valpartijen vallen natuurlijk niet onder de garantie. Dit is door eigen toedoen gekomen en kan dan ook niet vergoed worden. In sommige vallen kan de schade echter wel (gedeeltelijk) gedekt worden. Bijvoorbeeld met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt de schade die door anderen aan uw spullen is aangericht. Kanttekening is dan ook wel dat iemand anders de laptop heeft laten vallen. Dit kan uw eigen kind zijn, maar ook een zus/broer of vriend.

Wat dekt de inboedelverzekering?

In sommige gevallen dekt de inboedelverzekering ook schade aan elektronica. Dit is echter niet altijd en volkomen afhankelijk van het soort schade en de dekking. Met een uitgebreide dekking zal schade door diefstal en brand gedekt worden. Wanneer u per ongeluk een kop koffie over de laptop laat vallen, dan zal dit echter niet onder de inboedelverzekering vallen. Bij sommige verzekeraars zijn laptops, smartphones en tablets zelfs geheel uitgesloten. Controleer daarom altijd de polis om te zien of uw laptop goed verzekerd is.

Productverzekering

Sommige mensen kiezen er voor om hun laptop apart te laten verzekeren. Dit noemen we ook wel een productverzekering. Toch is het wel belangrijk om hierbij een belangrijke afweging te maken. Want weegt de maandelijkse premie die door u betaald zal worden echt op tegen de kosten om een geheel nieuwe laptop aan te schaffen? Indien dit weinig uitmaakt, is het verstandiger om iedere maand zelf enkele euro’s opzij te zetten. Zo beschikt u altijd over een spaarpotje indien het apparaat onverhoopt stuk gaat. En als u dan geen schade oploopt, dan kan u dit potje altijd gebruiken om over enkele jaren simpelweg een beter model aan te schaffen. Win-win.

Tot slot.

Mocht u vragen hebben over het repareren van uw laptpo? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Locky Virus verwijderen en bestanden herstellen

Wij zien het Locky Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus ‘gijzelt’ uw bestanden. Alleen tegen betaling van honderden euro’s krijgt u uw bestanden terug. Uw eigen Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen om u te beschermen? En wat te doen als u een infectie heeft…

De betekenis van emoji’s

Emoji's zijn de pictogrammen waar u uit kunt kiezen op Whatsapp, Facebook en op het toetsenbord van uw mobiele telefoon. Een emoticon is de getypte versie:) In deze blog hebben we het over emoji's. Wat betekenen al die emoji's nou eigenlijk? Computerstudent Koen zette...

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact

Deze IT-ontwikkelingen hebben een blijvende impact U heeft vast al veel artikelen gelezen over ontwikkelingen binnen de IT en wat de huidige trends op dit moment zijn. Veel van die artikelen gaan dieper in op de trends van het moment, maar het is natuurlijk...

De Vier Leukste Apps voor (Digitale) Creativiteit

De Vier Leukste Apps voor (Digitale) Creativiteit Creativiteit kent geen grenzen, vooral niet in dit digitale tijdperk waarin we leven. Met de kracht van onze smartphones en tablets kunnen we onze verbeelding de vrije loop laten en prachtige kunstwerken maken,...

Internetprobleem na Windows 10 update? Snel opgelost.

Heeft u sinds kort last van een slechte of niet-functionerende internetverbinding? Een update van Windows 10 zorgt sinds maandag voor dergelijke problemen met de internetverbinding van pc’s. Wat te doen? Onze student legt het gratis uit!

Hoe kies ik een goed wachtwoord?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet? Wij helpen u graag bij het kiezen...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!