Corona: we kunnen u veilig helpen, aan huis en online.
100% virusvrij-garantie via Hulp op Afstand. Heel eenvoudig, 100% veilig. Probeer het ook:
Afspraak maken

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

door | 29 oktober 2019 | Uw Computerstudent Blog

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!


Als u een mail verstuurt kunt u kiezen uit drie velden om een e-mailadres in te typen:

  • Aan: hier zet u de ontvanger van de e-mail in, bijvoorbeeld de persoon waar u graag een antwoord van zou willen.
  • CC: Dit gebruikt u om iemand een kopie van de e-mail te sturen. Dus bijvoorbeeld voor iemand die wel op de hoogte moet zijn van de e-mail maar die er verder niets mee hoeft te doen.
  • BCC: Hiermee stuurt u een blinde kopie van de e-mail, de geadresseerden zijn voor elkaar niet zichtbaar. Dit gebruikt u als de mail naar een grote groep mensen moet, of naar iemand waarvan de e-mail niet zichtbaar hoeft te zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat met BCC iemand niet per ongeluk op ‘Allen beantwoorden’ kan klikken.

 

Hoe gebruik ik BCC voor een grote groep mensen?

Elk e-mailprogramma is anders, maar het over algemeen werkt BCC overal op dezelfde manier.

  • U opent een nieuwe mail door te klikken op nieuw of opstellen.
  • Klik op BCC.
  • Vul de e-mailadressen in achter BCC en scheid de e-mailadressen door er een puntkomma tussen te zetten (;).
  • U kunt nu de mail typen.
  • Om te versturen klikt u op verzenden.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met het beveiligen van uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!