Hoe werkt de Coronacheck-app?

6 juli 2021 | Uw Computerstudent Blog

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer terug.

Echter, zoals zo vaak in de laatste anderhalf jaar, is er een maar: U moet wel een digitaal vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen overleggen aan de toegangs-beambte. Daar heeft de Nederlandse overheid een app voor gemaakt: De CoronaCheck App. Deze app is de basis van het weer open gaan van ons land. Maar hoe werkt de app nu precies, en hoe kunt u zo’n bewijs aanmaken en overleggen? Dat leggen we graag aan u uit!

In deze blog hoeven wij praktisch geen onderscheid te maken tussen Apple iOS en Android apparaten, omdat de apps op dezelfde manier werken! Dat scheelt weer qua complicaties. Goed, hoe werkt de Coronacheck-app en wat moet er gebeuren om een bewijs aan te maken?
Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Ter voorbereiding
Om te beginnen moet u de CoronaCheck app installeren. Heeft u een Android-apparaat? Installeert u deze app. Heeft u een Apple-apparaat? Dan moet u hier zijn. Om in te loggen op deze app moet u inloggen met uw DigiD. Dat kan op verschillende manieren: Via een SMS-controle, met uw ID-kaart of met de DigiD App. Misschien is dit dan ook een goed moment om over te stappen op deze DigiD App; de Rijksoverheid wil dit immers de standaard manier van inloggen maken. Deze app kunt u downloaden voor Android of Apple iOS.

Testuitslag of Vaccinatiebewijs?

    • Start de Coronacheck-app op.
    • Druk op de knop “Maak qr-code” om het proces te beginnen. Daar staat wat verdere informatie geschreven die relevant is voor het gebruik van de app en de waarde van de QR-code.
    • Leest u deze informatie aandachtig door! Als alles akkoord bevonden is, drukt u op “Volgende”.
    • De Coronacheck-app zal u vragen of u een testuitslag of een vaccinatiebewijs aan wilt maken. Kiest u dan wat voor u van toepassing is – daar kunnen wij geen advies over geven.

De DigiD koppeling
Zodra u gekozen heeft voor één van de twee typen QR-code, zult u worden doorgestuurd naar een DigiD inlog scherm, zoals al eerder was aangegeven. Dit kunt u dus op meerdere manieren doen, echter is inloggen via de DigiD App veruit de makkelijkste manier. Natuurlijk is en blijft dit uw keuze – kiest u wat voor u prettig, duidelijk en veilig voelt.

De QR-code
Dan is nu tijd om de code aan te maken. Als de koppeling met uw DigiD account gelukt is, zult u teruggestuurd worden naar de CoronaCheck App. Hier heeft u de optie om de QR-code echt aan te maken door op de knop “qr-code maken” te drukken.

Gefeliciteerd!
U heeft uw QR-code aangemaakt voor de Coronacheck-app! U kunt dit bewijs nu overleggen aan een toegangs- of douanebeambte als zij hierom vragen. Veel plezier met de dingen die u van plan bent!

Tot slot

Wij hopen u nu weet hoe de Coronacheck-app werkt en duidelijkheid heeft in de manier waarop u een CoronaCheck QR-code kunt aanmaken. We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Het is relatief eenvoudig, maar het moet wel even duidelijk zijn.

Lukt het u onverhoopt toch niet, of heeft u twijfels? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze studenten staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!

Wat zocht u in 2019 op Google?

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2019 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gebruikte zoekwoord van 2019 is: …

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Uw Google Agenda delen met familie in drie eenvoudige stappen

Het klinkt ingewikkeld: een gedeelde agenda aanmaken. Hierdoor bent u er wellicht nog niet aan begonnen. Maar niets is minder waar! Het is eigenlijk heel eenvoudig als u deze stappen volgt!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent