Hoe werkt de Coronacheck-app?

6 juli 2021 | Uw Computerstudent Blog

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer terug.

Echter, zoals zo vaak in de laatste anderhalf jaar, is er een maar: U moet wel een digitaal vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen overleggen aan de toegangs-beambte. Daar heeft de Nederlandse overheid een app voor gemaakt: De CoronaCheck App. Deze app is de basis van het weer open gaan van ons land. Maar hoe werkt de app nu precies, en hoe kunt u zo’n bewijs aanmaken en overleggen? Dat leggen we graag aan u uit!

In deze blog hoeven wij praktisch geen onderscheid te maken tussen Apple iOS en Android apparaten, omdat de apps op dezelfde manier werken! Dat scheelt weer qua complicaties. Goed, hoe werkt de Coronacheck-app en wat moet er gebeuren om een bewijs aan te maken?
Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Ter voorbereiding
Om te beginnen moet u de CoronaCheck app installeren. Heeft u een Android-apparaat? Installeert u deze app. Heeft u een Apple-apparaat? Dan moet u hier zijn. Om in te loggen op deze app moet u inloggen met uw DigiD. Dat kan op verschillende manieren: Via een SMS-controle, met uw ID-kaart of met de DigiD App. Misschien is dit dan ook een goed moment om over te stappen op deze DigiD App; de Rijksoverheid wil dit immers de standaard manier van inloggen maken. Deze app kunt u downloaden voor Android of Apple iOS.

Testuitslag of Vaccinatiebewijs?

    • Start de Coronacheck-app op.
    • Druk op de knop “Maak qr-code” om het proces te beginnen. Daar staat wat verdere informatie geschreven die relevant is voor het gebruik van de app en de waarde van de QR-code.
    • Leest u deze informatie aandachtig door! Als alles akkoord bevonden is, drukt u op “Volgende”.
    • De Coronacheck-app zal u vragen of u een testuitslag of een vaccinatiebewijs aan wilt maken. Kiest u dan wat voor u van toepassing is – daar kunnen wij geen advies over geven.

De DigiD koppeling
Zodra u gekozen heeft voor één van de twee typen QR-code, zult u worden doorgestuurd naar een DigiD inlog scherm, zoals al eerder was aangegeven. Dit kunt u dus op meerdere manieren doen, echter is inloggen via de DigiD App veruit de makkelijkste manier. Natuurlijk is en blijft dit uw keuze – kiest u wat voor u prettig, duidelijk en veilig voelt.

De QR-code
Dan is nu tijd om de code aan te maken. Als de koppeling met uw DigiD account gelukt is, zult u teruggestuurd worden naar de CoronaCheck App. Hier heeft u de optie om de QR-code echt aan te maken door op de knop “qr-code maken” te drukken.

Gefeliciteerd!
U heeft uw QR-code aangemaakt voor de Coronacheck-app! U kunt dit bewijs nu overleggen aan een toegangs- of douanebeambte als zij hierom vragen. Veel plezier met de dingen die u van plan bent!

Tot slot

Wij hopen u nu weet hoe de Coronacheck-app werkt en duidelijkheid heeft in de manier waarop u een CoronaCheck QR-code kunt aanmaken. We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Het is relatief eenvoudig, maar het moet wel even duidelijk zijn.

Lukt het u onverhoopt toch niet, of heeft u twijfels? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze studenten staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Ernstige kwetsbaarheid in Adobe Flash Player

Adobe heeft een update uitgebracht voor haar Flash Player. Met de Adobe Flash Player kunnen onder andere filmpjes en geluidsfragmenten op websites worden weergegeven. De uitgebrachte update is bedoeld om enkele ernstige beveiligingslekken op te lossen. Zo kunnen...

Ransomware? Zo voorkomt u het.

Ransomware (ook wel ‘Gijzelsoftware genoemd) is de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest. Dit weekend dook een nieuw virus op dat zich massaal verspreidde over Windows computers, ook in Nederland. Wij leggen u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van ransomware. En wat te doen als u onverhoopt…

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

De AVG – wat kunt u er mee?

Vanaf 25 mei 2017 is de AVG (algemene verordening gegevensbescherming) van toepassing. Vandaag een introductie in de AVG. Wat is het, waarom is het nodig en wat heeft…

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …