Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

10 februari 2020 | Uw Computerstudent Blog

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van een laptop of een tablet zodat u tot de juiste keuze kunt komen!

 

Voordelen van een laptop

Wanneer u veel documenten of e-mails typt en gebruik wilt maken van programma’s als Excel, is een laptop een betere keuze. Een laptop heeft namelijk een fysiek toetsenbord en werkt niet alleen met apps, zoals met een tablet wel het geval is. Ook voor bijvoorbeeld videobewerking heeft een laptop duidelijk betere prestaties. Het besturingssysteem is beter geschikt voor het draaien van diverse computerprogramma’s. Tablets worden wel sneller, maar de rekenkracht van zelfs een goedkopere laptop is vaak stukken beter. Hierdoor kunt u op een laptop veeleisende programma’s draaien. Ook is een laptop voorzien van meer opslagruimte voor het opslaan van documenten, foto’s en films. De opslagruimte van een laptop begint vaak bij 128 GB en kan oplopen tot 1 terabyte. Tablets hebben een gemiddelde opslagruimte van 16 of 32 GB.

 

Voordelen van een tablet

Als u gewoon filmpjes wilt kijken, digitaal de krant of een tijdschrift wilt lezen of wat wilt internetten, is een tablet goed genoeg. Hierop kunt u ook uw bankzaken regelen met de juiste apps. Qua gebruik, besturingssysteem en functionaliteit lijkt een tablet meer op een smartphone. Met een tablet kunt u meestal niet bellen en ook zijn deze krachtiger en groter dan een smartphone. Doordat een tablet eenvoudig in gebruik is, zijn deze zeer geschikt voor ouderen. Wat prettig is als u makkelijker wilt typen, is dat u een toetsenbord aan kunt schaffen dat u op het tablet aan kunt sluiten. Andere voordelen zijn dat een tablet ten opzichte van een laptop zeer licht is, dat deze vaak goedkoper zijn om aan te schaffen en dat deze zuiniger zijn in gebruik en u deze dus minder vaak op hoeft te laden. Energieleveranciers vergelijken is altijd verstandig, maar de kosten van een tablet zitten niet in het energieverbruik.

 

2-in-1 apparaten

Kunt u nog steeds niet kiezen? Dan is een 2-in-1 apparaat wellicht een goed idee, want deze combineren de voordelen van laptops en tablets. Deze hybride vorm bestaat uit een tablet dat uitgerust wordt met een keyboard-dock en hierdoor als geheel een laptop vormt. Door het flexibele scharnier kunt u het scherm in verschillende standen draaien. U moet wel een compromis sluiten. Vaak zijn deze apparaten snel en veelzijdig, maar hebben ze wel een matige accuduur of wegen ze veel. Of deze apparaten zijn goed bruikbaar als tablet, maar redden het nog niet bij de functionaliteit van een laptop. Waar u ook voor kiest, met computerles of tabletles leert u uw nieuwe apparaat kennen.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt en dat u na het lezen van dit artikel een goede keuze kunt maken. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u hulp met uw keuze? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe zorgt u ervoor dat u online veilig bent?

Hoe zorgt u er voor dat u veilig online bent? Het internet is een weidse wereld die u veel moois kan bieden, maar ook veel narigheid. U kunt video’s vinden van zeldzame auto’s of schattige kittens - maar natuurlijk ook de meest uitheemse recepten. Daar staat helaas...

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

De 5 beste apps voor tuinieren

Houdt u van tuinieren? Wij hebben de beste apps voor u verzameld! Tips over planten, hoe herkent u de vogels in uw tuin en hoe blijft u gazon mooi?

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

6 handige tips voor uw iPad die u écht wilt weten

Gebruikt u regelmatig uw iPad en zou u er meer uit willen halen? Wij krijgen regelmatig de vraag of we tips hebben voor het handiger werken met een iPad. Onze student heeft de beste tips voor u verzameld en we delen ze vandaag graag met u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!