Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

10 februari 2020 | Uw Computerstudent Blog

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de voor- en nadelen van een laptop of een tablet zodat u tot de juiste keuze kunt komen!

 

Voordelen van een laptop

Wanneer u veel documenten of e-mails typt en gebruik wilt maken van programma’s als Excel, is een laptop een betere keuze. Een laptop heeft namelijk een fysiek toetsenbord en werkt niet alleen met apps, zoals met een tablet wel het geval is. Ook voor bijvoorbeeld videobewerking heeft een laptop duidelijk betere prestaties. Het besturingssysteem is beter geschikt voor het draaien van diverse computerprogramma’s. Tablets worden wel sneller, maar de rekenkracht van zelfs een goedkopere laptop is vaak stukken beter. Hierdoor kunt u op een laptop veeleisende programma’s draaien. Ook is een laptop voorzien van meer opslagruimte voor het opslaan van documenten, foto’s en films. De opslagruimte van een laptop begint vaak bij 128 GB en kan oplopen tot 1 terabyte. Tablets hebben een gemiddelde opslagruimte van 16 of 32 GB.

 

Voordelen van een tablet

Als u gewoon filmpjes wilt kijken, digitaal de krant of een tijdschrift wilt lezen of wat wilt internetten, is een tablet goed genoeg. Hierop kunt u ook uw bankzaken regelen met de juiste apps. Qua gebruik, besturingssysteem en functionaliteit lijkt een tablet meer op een smartphone. Met een tablet kunt u meestal niet bellen en ook zijn deze krachtiger en groter dan een smartphone. Doordat een tablet eenvoudig in gebruik is, zijn deze zeer geschikt voor ouderen. Wat prettig is als u makkelijker wilt typen, is dat u een toetsenbord aan kunt schaffen dat u op het tablet aan kunt sluiten. Andere voordelen zijn dat een tablet ten opzichte van een laptop zeer licht is, dat deze vaak goedkoper zijn om aan te schaffen en dat deze zuiniger zijn in gebruik en u deze dus minder vaak op hoeft te laden. Energieleveranciers vergelijken is altijd verstandig, maar de kosten van een tablet zitten niet in het energieverbruik.

 

2-in-1 apparaten

Kunt u nog steeds niet kiezen? Dan is een 2-in-1 apparaat wellicht een goed idee, want deze combineren de voordelen van laptops en tablets. Deze hybride vorm bestaat uit een tablet dat uitgerust wordt met een keyboard-dock en hierdoor als geheel een laptop vormt. Door het flexibele scharnier kunt u het scherm in verschillende standen draaien. U moet wel een compromis sluiten. Vaak zijn deze apparaten snel en veelzijdig, maar hebben ze wel een matige accuduur of wegen ze veel. Of deze apparaten zijn goed bruikbaar als tablet, maar redden het nog niet bij de functionaliteit van een laptop. Waar u ook voor kiest, met computerles of tabletles leert u uw nieuwe apparaat kennen.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt en dat u na het lezen van dit artikel een goede keuze kunt maken. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u hulp met uw keuze? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

Wat kunt u doen om uw online privacy te beschermen?

Elk jaar is op 28 januari de Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om u te informeren over de rechten die u heeft bij overheden, bedrijven en andere organisaties die uw persoonsgegevens gebruiken. Wat kunt u vandaag doen om uw privacy beter te beschermen?

Snel een gesloten tabblad terughalen? Dat doet u zo!

Heeft u per ongeluk een tabblad gesloten? Het kan lastig zijn om deze weer terug te vinden. Gebruikt u Chrome, Safari, Firefox of Edge? Zo haalt u uw gesloten tabblad terug! Met onze slimme tips is dat vanaf vandaag een eitje!   Sneltoets om tabblad terug te...

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Hoe zet ik twee vensters naast elkaar in Windows?

Vindt u het vervelend om tussen twee vensters te moeten wisselen? Bijvoorbeeld als u iets wilt vergelijken of als u notities aan het maken bent. Wist u dat u ze ook naast elkaar kunt zetten? Dit kan op twee manieren, met sneltoetsen of door de vensters te slepen.

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …