Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

19 december 2018 | Uw Computerstudent Blog

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

by | 19 december 2018 | Uw Computerstudent Blog

Het lijkt soms misschien wel alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. En dat is eigenlijk ook zo. Er zijn vijf bedrijven die online de touwtjes in handen hebben: Facebook, Google, Amazon, Apple en Microsoft. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Alternatief voor WhatsApp

WhatsApp is in 2014 overgenomen door Facebook en sindsdien zijn er meerdere schandalen geweest. Hier kunt u daar meer over lezen. Als WhatsApp niet netjes met uw data om gaat, welke berichtenapp dan wel? Wij zijn fan van Signal. Signal is een open source app. Open source houdt in dat iedereen de code waarmee de app gebouwd is kan bekijken en de makers kan wijzen op eventuele fouten. Het is dus geheel transparant. Ook is er end-to-end encryptie, de gesprekken zijn van het begin tot het eind versleuteld. Klinkt dit allemaal ingewikkeld? De app is dit zeker niet. Signal is gemakkelijk en simpel in gebruik en heeft dezelfde functionaliteiten als WhatsApp. U download Signal hier: Apple en Android.

Alternatief voor Facebook

Dat Facebook onder vuur ligt omdat gegevens van gebruikers illegaal gebruikt zijn heeft u vast voorbij zien komen op het nieuws. Het blijkt echter niet gemakkelijk te zijn om een goed alternatief te vinden voor Facebook. De beste optie lijkt om Facebook simpelweg te verwijderen. Mocht u een alternatief willen dan is Diaspora nog de beste optie. Diaspora heeft goede privacyregels. Het aanmelden is wel complex omdat u een server moet kiezen bij het aanmelden, ook zitten er weinig Nederlandse gebruikers op. Maar, dat verandert natuurlijk alleen als we allemaal naar Diaspora gaan. Het sociale netwerk lijkt op Facebook, u kunt berichten plaatsen, mensen volgens, privéberichten sturen etc. Ook dit netwerk is open source.

Alternatieven voor Google

Bij Google denkt u al snel aan de zoekmachine. Maar Google heeft nog veel meer apps, programma’s en services waar u dagelijks gebruik van maakt. Google Drive, Google Calender, Nest, YouTube en Gmail zijn allemaal van Google.

  • Wij gebruiken Google Maps bijna dagelijks. Het was dan ook een uitdaging om hier een goed alternatief voor te vinden, maar we hebben het gevonden: HERE WeGo. Het werkt hetzelfde als Google Maps, erg gemakkelijk dus.
  • Een goed alternatief voor de zoekmachine Google is Duck Duck Go. We wezen u hier al eerder op via Facebook en we staan nog steeds achter dit alternatief. Duck Duck Go is een goede vervanging voor Google. De makers zijn van mening dat uw zoekgeschiedenis privé is en verkopen dus niets door aan adverteerders. En het belangrijkste: Duck Duck Go zoekt net zo goed als Google!
  • Wilt u liever geen gebruik meer maken van Gmail? Dat kan. Er zijn verschillende e-maildiensten die ook gratis zijn. Bij gratis e-maildiensten worden vaak advertenties getoond en dat is eigenlijk logisch. Iemand moet betalen voor het online houden van de e-mailservers. Kent u ProtonMail? Dit is een in Zwitserland gevestigde e-maildienst die heel privacy-vriendelijk is. Omdat ProtonMail geen advertenties toont en uw gedrag niet analyseert, verdienen ze niets aan uw gegevens. Vandaar dat een gratis account bij ProtonMail maar 500mb opslag biedt. De makers hopen dat u naar een grotere opslag upgradet, dat is €48 per jaar voor 5gb opslag.

Tot slot.

Bent u geïnspireerd door deze blog om ook op zoek te gaan naar alternatieven voor de grote bedrijven? Wij denken graag met u mee! Onze studenten staan voor u klaar! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De beste apps voor in de natuur

De beste apps voor in de natuur De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas! Het voorjaar staat weer voor de deur, dus dat is hét moment om de wandelschoenen weer aan te trekken en te genieten van de prille natuur. De bloemen beginnen in knop te komen en de...

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

De 5 beste apps voor tuinieren

Houdt u van tuinieren? Wij hebben de beste apps voor u verzameld! Tips over planten, hoe herkent u de vogels in uw tuin en hoe blijft u gazon mooi?

Ransomware: Voorkomen is beter dan genezen.

Ransomware. Het blijft eng en we merken dat u er nog veel vragen over heeft. Deze beantwoorden we natuurlijk graag! Ransomware wordt ook wel gijzelsoftware genoemd. Het is een virus dat uw bestanden ‘gijzelt’. Omdat u niet ziet dat het gebeurd, merkt u het pas als het te laat is…

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!