3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

21 september 2020 | Uw Computerstudent Blog

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

door | 21 september 2020 | Uw Computerstudent Blog

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Het is momenteel minder gemakkelijk om even op de koffie te gaan bij vrienden en familie. Appjes en videobellen zijn het nieuwe normaal als het gaat om contact. In deze tijd van eenzaamheid en zelfstandigheid wordt iedereen uitgedaagd om meer gebruik te maken van de mogelijkheden van de digitale wereld. Het contact via Whatsapp en videobellen is natuurlijk heel leuk, maar wat als u gezellig samen een spelletje wilt spelen? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand  een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

online spelletje samen spelen

Online schaken

Dé klassieker! Schaken is op een schaakbord thuis al tof, maar het kan nog leuker online! Met een online spelletje zoekt u gemakkelijk een tegenstander en daagt u hem of haar uit voor een potje schaken. Het spel Schaken – speel en leer helpt u door per pion aan te geven wat de mogelijke stappen zijn. Zo is de app ook gebruiksvriendelijk voor de (nog) onervaren schaak(st)ers! Er is zelfs de mogelijkheid lessen te volgen! Kortom: een toffe keuze voor twee spelers die genieten van een puzzel en wat gezonde competitie. Schaken – speel en leer is gratis te downloaden voor Apple en Android.

Een online tekenwedstrijd

Een ander leuk online spel is Draw Something. Dit twee-speler spel staat volledig in teken van de tekening, waarbij steeds de één kan kiezen uit drie dingen om te tekenen, waarna de volgende kan raden wat het is. Geniet u van een creatieve uitdaging? Dan is Draw Something vast iets voor u! Ook deze app is gratis te downloaden voor Apple en Android.​

samen online spelletje spelen

Online Scrabble

Na schaken is de volgende klassieker natuurlijk Scrabble! Hiervoor is uit een boel verschillende varianten te kiezen. De meest bekende is waarschijnlijk Wordfeud. Zoals bij het schaken, kunt u ook in deze app uw partner uitkiezen en speelt usamen Scrabble zoals u dat gewend bent. Dit kan met deze app natuurlijk in het Nederlands! Ook Wordfeud is via de volgende links gratis te downloaden voor Apple en Android.

Tot slot

Ik hoop dat dit artikel wat inspiratie heeft kunnen bieden! Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u willen helpen nóg meer uit uw computer en telefoon of tablet te halen. Dit doen we omdat we het tof vinden onze klanten te helpen. Wilt u nog meer leuke apps ontdekken? Lees dan eens: 7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

Wilt u meer leren over wat de Appstore of Google Play Store u kunnen bieden? Of komt u er toch nog niet helemaal uit bij het downloaden van uw favoriete spelletje? Wij geven u graag meer tips! Via deze link kan u elk moment bij ons een student boeken. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Loes van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De AVG – wat zijn uw rechten?

Vandaag bespreken we uw rechten onder de AVG. Welke rechten heeft u erbij gekregen en wat betekent dit voor u?

Toffe apps om de blits te maken met Pasen

Wilt u deze Pasen de blits maken met toffe apps op uw telefoon? Onze student heeft de beste paas-apps voor u verzameld.

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Alle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo - die recent fuseerden - gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk...

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Uw agenda altijd bij de hand met Google agenda

Kent u dat? Ieder jaar op zoek naar een nieuwe agenda. De een is te groot, de ander juist weer erg klein. Google agenda is misschien wel dé oplossing voor u.

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de agenda van Google. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google account.

3 handige apps voor alle hulp sinterklazen

Heeft u hulp nodig met rijmen, wilt u uw kinderen of kleinkinderen even laten bellen met Sinterklaas? Of gemakkelijk lootjes trekken? Wij hebben de juiste apps voor u!