Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

29 juli 2019 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

by | 29 juli 2019 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij nu opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Schakel de spaarstand in

Elke iPhone en Android telefoon heeft een spaarstand. Op de iPhone heet deze Energiebesparingsmodus en op bij Android Batterijbesparing. 

Energiebesparingsmodus inschakelen op uw iPhone

  • Druk op instellingen
  • Druk op Batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Energiebesparingsmodus’ zodat deze groen wordt

Batterijbesparing inschakelen op Android

  • Ga naar al uw apps
  • Druk op instellingen
  • Druk op batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Batterijbesparing’ zodat deze groen wordt

Pas de helderheid van uw scherm aan

Wellicht niet handig als u in de zon zit, maar een hele goede tip is het lager zetten van de helderheid van het scherm van uw telefoon. Het scherm verbruikt namelijk de meeste energie. 

Schakel bluetooth uit

Bluetooth is handig als u verbinding wilt maken met een ander apparaat, maar als u het niet gebruikt kost het onnodig energie. 

Schakel wifi en GPS uit

Zit u niet op wifi? Zet dit dan uit! Hetzelfde geldt voor uw GPS. Het constant verversen van uw locatie kost veel energie en lange tijd navigeren met uw smartphone is een zware belasting voor uw batterij. Zorg dat u apps als Google Maps afsluit na gebruik.

Automatisch berichten ophalen en push berichten uitschakelen

U ziet het misschien niet maar uw smartphone controleert continu of u nieuwe WhatsAppberichten of mail heeft. En krijgt u pushberichten van uw nieuwsapp? Al dat synchroniseren en pushen kost uw telefoon een hoop energie. Vaak is dit helemaal niet nodig. U leest uw mail en het nieuws toch wel. Als u de push berichten van WhatsApp uitschakelt is het wel belangrijk om af en toe de app te openen om te kijken of u nieuwe berichten heeft ontvangen.

Even niet trillen

Het kost uw smartphone minder moeite om een geluid te maken dan om het apparaat in beweging te brengen. Reden genoeg om uw trilfunctie even uit te zetten.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord.

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

Is uw wifi weer traag, en heeft u alles al geprobeerd? Misschien moet u dan een ander internetabonnement overwegen. Het kiezen van de juiste internetsnelheid kan helaas een hele zoektocht zijn.

Wat zijn de leukste apps voor fietsen en wandelen?

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Uw post zien voor het in uw brievenbus ligt? Dat kan met de PostNL app!

Wist u dat in de PostNL app kunt zien welke post er naar u onderweg is? Zo weet u voor de brief door de brievenbus valt wat u kunt verwachten.

De beste navigatie apps

Zonder stress op uw (vakantie)bestemming aankomen? Met een goede navigatie app rijd u nooit meer een file in en mist u geen enkele afslag. Wij zetten de beste navigatie apps voor u op een rijtje. Zo kunt u zelf kiezen welke app het beste bij u past.    ...

3 handige apps voor alle hulp sinterklazen

Heeft u hulp nodig met rijmen, wilt u uw kinderen of kleinkinderen even laten bellen met Sinterklaas? Of gemakkelijk lootjes trekken? Wij hebben de juiste apps voor u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!