Corona: we kunnen u veilig helpen, aan huis en online.
100% virusvrij-garantie via Hulp op Afstand. Heel eenvoudig, 100% veilig. Probeer het ook:
Afspraak maken

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

door | 29 juli 2019 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij nu opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Schakel de spaarstand in

Elke iPhone en Android telefoon heeft een spaarstand. Op de iPhone heet deze Energiebesparingsmodus en op bij Android Batterijbesparing. 

Energiebesparingsmodus inschakelen op uw iPhone

  • Druk op instellingen
  • Druk op Batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Energiebesparingsmodus’ zodat deze groen wordt

Batterijbesparing inschakelen op Android

  • Ga naar al uw apps
  • Druk op instellingen
  • Druk op batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Batterijbesparing’ zodat deze groen wordt

Pas de helderheid van uw scherm aan

Wellicht niet handig als u in de zon zit, maar een hele goede tip is het lager zetten van de helderheid van het scherm van uw telefoon. Het scherm verbruikt namelijk de meeste energie. 

Schakel bluetooth uit

Bluetooth is handig als u verbinding wilt maken met een ander apparaat, maar als u het niet gebruikt kost het onnodig energie. 

Schakel wifi en GPS uit

Zit u niet op wifi? Zet dit dan uit! Hetzelfde geldt voor uw GPS. Het constant verversen van uw locatie kost veel energie en lange tijd navigeren met uw smartphone is een zware belasting voor uw batterij. Zorg dat u apps als Google Maps afsluit na gebruik.

Automatisch berichten ophalen en push berichten uitschakelen

U ziet het misschien niet maar uw smartphone controleert continu of u nieuwe WhatsAppberichten of mail heeft. En krijgt u pushberichten van uw nieuwsapp? Al dat synchroniseren en pushen kost uw telefoon een hoop energie. Vaak is dit helemaal niet nodig. U leest uw mail en het nieuws toch wel. Als u de push berichten van WhatsApp uitschakelt is het wel belangrijk om af en toe de app te openen om te kijken of u nieuwe berichten heeft ontvangen.

Even niet trillen

Het kost uw smartphone minder moeite om een geluid te maken dan om het apparaat in beweging te brengen. Reden genoeg om uw trilfunctie even uit te zetten.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!