Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

29 juli 2019 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

by | 29 juli 2019 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij nu opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Schakel de spaarstand in battery charging device 586340 1

Elke iPhone en Android telefoon heeft een spaarstand. Op de iPhone heet deze Energiebesparingsmodus en op bij Android Batterijbesparing. 

Energiebesparingsmodus inschakelen op uw iPhone

  • Druk op instellingen
  • Druk op Batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Energiebesparingsmodus’ zodat deze groen wordt

Batterijbesparing inschakelen op Android

  • Ga naar al uw apps
  • Druk op instellingen
  • Druk op batterij
  • Druk op het schuifje achter ‘Batterijbesparing’ zodat deze groen wordt

Pas de helderheid van uw scherm aan

Wellicht niet handig als u in de zon zit, maar een hele goede tip is het lager zetten van de helderheid van het scherm van uw telefoon. Het scherm verbruikt namelijk de meeste energie. 

Schakel bluetooth uitcontrolpanel

Bluetooth is handig als u verbinding wilt maken met een ander apparaat, maar als u het niet gebruikt kost het onnodig energie. 

Schakel wifi en GPS uit

Zit u niet op wifi? Zet dit dan uit! Hetzelfde geldt voor uw GPS. Het constant verversen van uw locatie kost veel energie en lange tijd navigeren met uw smartphone is een zware belasting voor uw batterij. Zorg dat u apps als Google Maps afsluit na gebruik.

Automatisch berichten ophalen en push berichten uitschakelen

U ziet het misschien niet maar uw smartphone controleert continu of u nieuwe WhatsAppberichten of mail heeft. En krijgt u pushberichten van uw nieuwsapp? Al dat synchroniseren en pushen kost uw telefoon een hoop energie. Vaak is dit helemaal niet nodig. U leest uw mail en het nieuws toch wel. Als u de push berichten van WhatsApp uitschakelt is het wel belangrijk om af en toe de app te openen om te kijken of u nieuwe berichten heeft ontvangen.

Even niet trillen

Het kost uw smartphone minder moeite om een geluid te maken dan om het apparaat in beweging te brengen. Reden genoeg om uw trilfunctie even uit te zetten.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

iPhone valt uit met volle batterij?

Valt uw iPhone de laatste tijd uit, zelfs al heeft u nog 30% batterij? Die van ons ook! Onze student ging op onderzoek uit om te kijken waar dit probleem vandaan komt..

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Google Translate: 5 handige vakantietips

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen…

Thunderbird, een goed alternatief voor Windows Live Mail

We krijgen steeds vaker de vraag of we een goed alternatief weten voor Windows Live Mail. Vanaf 10 januari wordt de beveiliging van Windows Live Mail niet meer geüpdatet. Sindsdien is het onveilig om Windows Live Mail nog langer te gebruiken. De hoogste tijd voor een goed alternatief. Onze student weet raad!

5 gratis apps om uw hersenen te trainen

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!