Google Translate: 5 handige vakantietips

door | 23 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen vertalen. Google Translate is een handige app om op uw telefoon op tablet te hebben en met deze Google Translate tips komt uw vakantie helemaal goed!

Offline vertalen met Google Translate

Bij normaal gebruik van Google Translate heeft u een internetverbinding of wifi nodig om het te kunnen gebruiken. Dat is in het buitenland niet altijd even handig. Gelukkig kunt u ook offline vertalen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een taalpakket downloaden van de door u gewenste taal.

Het downloaden van een taal voor offline gebruik doet u zo:

  • Open de Google Translate app;
  • Open het menu, door te tikken op de drie blokjes;
  • Ga naar Offline talen beheren;
  • Vervolgens download u een taal naar keuze.

Afbeeldingen vertalen

Heeft u een leuk restaurantje gevonden maar is de menukaart niet in het Engels? Geen probleem meer met de Google Translate app. U kunt gemakkelijk de tekst vertalen door er een foto van te maken. U doet dit door op het camera icoontje in de app te klikken. U maakt dan een foto van de menukaart, de app scant de tekst en wanneer de tekst herkent is kunt u klikken om de desbetreffende woorden en zinnen te vertalen. Eet smakelijk!

Gesprekken vertalen

U kunt met de app ook een gesproken tekst of gesprek vertalen. U tikt op het microfoontje. De brontaal ziet u in het blauw en de taal waar het naar vertaald wordt in het paars. Na de piep spreekt u in wat u wilt laten vertalen. De tekst verschijnt in allebei de talen op het scherm en de vertaling wordt ook voorgelezen.

Handschrift vertalen

U kunt in de app ook een tekst met de hand schrijven, dit lijkt wat onhandig maar wat nu als u in China of Japan bent en niet weet hoe u de tekens moet typen? Dan is het handig om de tekst met de hand te schrijven.

Eens uitproberen?

  • Open de app
  • Selecteer de talencombinatie (Chinees – Nederlands bijvoorbeeld)
  • Tik op het pictogram voor handgeschreven tekst
  • Er komt een wit vlak waar u de tekst kunt schrijven/tekenen

Uw eigen woordenboek

Waarschijnlijk zijn er vertalingen die u vaker wilt gebruiken. U kunt uw vertalingen opslaan in uw taalgids. Dit kunt u doen door naast de vertaling op het sterretje te klikken, het sterretje wordt nu geel. Wilt u uw taalgids terugvinden? In het hoofdmenu kunt u die vinden onder ‘Taalgids’.

Tot slot.

Alvast een hele fijne vakantie! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met de Google Translate app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!