Google Translate: 5 handige vakantietips

23 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Google Translate: 5 handige vakantietips

by | 23 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen vertalen. Google Translate is een handige app om op uw telefoon op tablet te hebben en met deze Google Translate tips komt uw vakantie helemaal goed!

Screenshot 20180423 150116

Offline vertalen met Google Translate

Bij normaal gebruik van Google Translate heeft u een internetverbinding of wifi nodig om het te kunnen gebruiken. Dat is in het buitenland niet altijd even handig. Gelukkig kunt u ook offline vertalen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een taalpakket downloaden van de door u gewenste taal.

Het downloaden van een taal voor offline gebruik doet u zo:

  • Open de Google Translate app;
  • Open het menu, door te tikken op de drie blokjes;
  • Ga naar Offline talen beheren;
  • Vervolgens download u een taal naar keuze.

Afbeeldingen vertalen

Heeft u een leuk restaurantje gevonden maar is de menukaart niet in het Engels? Geen probleem meer met de Google Translate app. U kunt gemakkelijk de tekst vertalen door er een foto van te maken. U doet dit door op het camera icoontje in de app te klikken. U maakt dan een foto van de menukaart, de app scant de tekst en wanneer de tekst herkent is kunt u klikken om de desbetreffende woorden en zinnen te vertalen. Eet smakelijk!

Screenshot 20180423 150311
Screenshot 20180423 150353

Gesprekken vertalen

U kunt met de app ook een gesproken tekst of gesprek vertalen. U tikt op het microfoontje. De brontaal ziet u in het blauw en de taal waar het naar vertaald wordt in het paars. Na de piep spreekt u in wat u wilt laten vertalen. De tekst verschijnt in allebei de talen op het scherm en de vertaling wordt ook voorgelezen.

Handschrift vertalen

U kunt in de app ook een tekst met de hand schrijven, dit lijkt wat onhandig maar wat nu als u in China of Japan bent en niet weet hoe u de tekens moet typen? Dan is het handig om de tekst met de hand te schrijven.

Eens uitproberen?

  • Open de app
  • Selecteer de talencombinatie (Chinees – Nederlands bijvoorbeeld)
  • Tik op het pictogram voor handgeschreven tekst
  • Er komt een wit vlak waar u de tekst kunt schrijven/tekenen
Screenshot 20180423 150413
Screenshot 20180423 150432

Uw eigen woordenboek

Waarschijnlijk zijn er vertalingen die u vaker wilt gebruiken. U kunt uw vertalingen opslaan in uw taalgids. Dit kunt u doen door naast de vertaling op het sterretje te klikken, het sterretje wordt nu geel. Wilt u uw taalgids terugvinden? In het hoofdmenu kunt u die vinden onder ‘Taalgids’.

Tot slot.

Alvast een hele fijne vakantie! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met de Google Translate app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe smartphone ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het...

4 gratis apps om thuis te sporten

4 gratis apps om thuis te sporten! Met deze apps blijft u fit zonder dat u de deur uit hoeft. Van yoga tot workouts voor kleine ruimtes

Zo maakt u de beste foto’s met uw smartphone

Echt goede foto's maken met uw smartphone? Gaat u op vakantie en neemt u alleen uw smartphone mee als camera? Dan bent u niet alleen! De meeste mensen nemen geen losse camera meer mee op vakantie, omdat de camera op de meeste smartphone hartstikke goed is. Hoe haalt u...

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!