Google Translate: 5 handige vakantietips

23 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Google Translate: 5 handige vakantietips

door | 23 april 2018 | Uw Computerstudent Blog

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen vertalen. Google Translate is een handige app om op uw telefoon op tablet te hebben en met deze Google Translate tips komt uw vakantie helemaal goed!

Offline vertalen met Google Translate

Bij normaal gebruik van Google Translate heeft u een internetverbinding of wifi nodig om het te kunnen gebruiken. Dat is in het buitenland niet altijd even handig. Gelukkig kunt u ook offline vertalen. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een taalpakket downloaden van de door u gewenste taal.

Het downloaden van een taal voor offline gebruik doet u zo:

  • Open de Google Translate app;
  • Open het menu, door te tikken op de drie blokjes;
  • Ga naar Offline talen beheren;
  • Vervolgens download u een taal naar keuze.

Afbeeldingen vertalen

Heeft u een leuk restaurantje gevonden maar is de menukaart niet in het Engels? Geen probleem meer met de Google Translate app. U kunt gemakkelijk de tekst vertalen door er een foto van te maken. U doet dit door op het camera icoontje in de app te klikken. U maakt dan een foto van de menukaart, de app scant de tekst en wanneer de tekst herkent is kunt u klikken om de desbetreffende woorden en zinnen te vertalen. Eet smakelijk!

Gesprekken vertalen

U kunt met de app ook een gesproken tekst of gesprek vertalen. U tikt op het microfoontje. De brontaal ziet u in het blauw en de taal waar het naar vertaald wordt in het paars. Na de piep spreekt u in wat u wilt laten vertalen. De tekst verschijnt in allebei de talen op het scherm en de vertaling wordt ook voorgelezen.

Handschrift vertalen

U kunt in de app ook een tekst met de hand schrijven, dit lijkt wat onhandig maar wat nu als u in China of Japan bent en niet weet hoe u de tekens moet typen? Dan is het handig om de tekst met de hand te schrijven.

Eens uitproberen?

  • Open de app
  • Selecteer de talencombinatie (Chinees – Nederlands bijvoorbeeld)
  • Tik op het pictogram voor handgeschreven tekst
  • Er komt een wit vlak waar u de tekst kunt schrijven/tekenen

Uw eigen woordenboek

Waarschijnlijk zijn er vertalingen die u vaker wilt gebruiken. U kunt uw vertalingen opslaan in uw taalgids. Dit kunt u doen door naast de vertaling op het sterretje te klikken, het sterretje wordt nu geel. Wilt u uw taalgids terugvinden? In het hoofdmenu kunt u die vinden onder ‘Taalgids’.

Tot slot.

Alvast een hele fijne vakantie! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met de Google Translate app? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Maak het ze niet te makkelijk

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een nieuwe campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk’ begonnen om Nederlanders tips te geven om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Deze vier simpele stappen kunt u zelf ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen internetcriminelen.

Welkom

Welkom op de blog van Uw Computerstudent! Hier zullen we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen op het gebied van computers. Zo maakt u kennis met nieuwe online diensten, bijvoorbeeld om werken in de cloud mogelijk te maken. Maar ook veel goede tips om...

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer...

Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

Bent u toe aan nieuwe up-to-date speakers of wilt u uw huidige speakers overzetten naar de draadloze wereld? Lees dan verder!

CTB locker virus verwijderen en bestanden herstellen?

Wij zien het CTB Locker Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus 'gijzelt' uw bestanden. Alleen tegen betaling van een geldbedrag van honderden euro's krijgt u uw bestanden terug. Wat nu? Uw Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen...

De AVG – wat doet Uw Computerstudent er mee?

Vandaag delen we graag met u wat Uw Computerstudent doet aan de AVG en hoe wij er voor zorgen…