Welke printer moet ik kopen?

3 februari 2020 | Uw Computerstudent Blog

Welke printer moet u kopen? Bent u op zoek naar een nieuwe printer en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zijn er om u het bos door te helpen! Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met dingen die u graag wilt. Moet de printer kunnen scannen? En wilt u graag dubbelzijdig kunnen printen? Wilt u alleen zwart-wit printen of wilt u ook foto’s kunnen printen? Wij helpen u graag!

welke printer moet ik kopen

Welke printer moet ik kopen?

 • Zwart-wit printen

Drukt u echt alleen maar tekstdocumenten af dan is een zwart-wit printer waarschijnlijk de beste optie. Doordat u maar één soort cartridge of toner gebruikt bent u hiermee voordelig uit.

 • Kleurenprinter

Als u graag dingen in kleur wilt printen dan is een kleurenprinter een goede optie. Er zijn meerdere opties voor kleurenprinters, wij leggen hieronder uit wat deze opties allemaal inhouden en waar u allemaal rekening mee moet houden.

 • All-in-one printer

Als u wilt kunnen scannen, kopiëren en printen met uw printer dan bent u op zoek naar een all-in-one of alles-in-één printer. Deze printers zijn vaak erg veelzijdig en gemakkelijk in gebruik.

 • Foto printer

Foto’s afdrukken is een vak apart. Er bestaan speciale foto printers waarmee u heel mooi foto’s kunt afdrukken. De beste foto printers zijn meestal inkjetprinters, de kleuren zijn hiermee vaak een stuk levendiger. Er zijn ook speciale fotoprinters te koop.

 

Wat is het verschil tussen een inkjet en een laser printer?

Er zijn veel verschillen tussen een inkjet printer en een laser printer. Op basis van uw wensen en printbehoeftes kunt u voor de één of de ander kiezen. Wij zullen de grootse verschillen duidelijk op een rij zetten.

Inkjetprinter

Kosten

Een inkjetprinter is goedkoper in aanschaf. Echter zijn de kosten na aanschaf hoog, u moet elke keer nieuwe cartridges aanschaffen. Printerfabrikanten hebben natuurlijk het liefst dat u de originele cartridges aanschaft en doen er alles aan om het gebruik van namaak cartridges te ontmoedigen.

Cartridges

Bij een inkjetprinter heeft u te maken met cartridges die snel leeg gaan, hierdoor moet u elke keer nieuwe cartridges aanschaffen. Ook kan de inkt uitdrogen, zeker als de printer in de zon staat.

Is een Inkjetprinter handig om:

 • foto’s te printen? Ja
 • veel en snel te printen? Ja
 • lang mee door te printen? Nee
 • te scannen en te kopiëren? Ja

 

Laserprinter

Kosten

Laserprinters zijn duurder in aanschaf, maar de kosten per pagina die u afdrukt zijn een stuk lager. Dit komt omdat u met één toner van een laserprinter gemakkelijk duizenden pagina’s kunt printen.

Cartridges

Bij een laserprinter moet u ook cartridges/toner cassettes aanschaffen, maar deze gaan dus een stuk langer mee dan de cartridges van de inkjet printer. Een toner-cassette van een laserprinter bevat poeder in plaats van inkt, de prints uit een laser printer hoeven dan ook niet te drogen.

Is een laserprinter handig om:

 • foto’s te printen? Nee
 • veel en snel te printen? Ja
 • lang mee door te printen? Ja
 • te scannen en te kopiëren? Ja

Welke handige functies moet uw printer hebben?

Automatisch dubbelzijdig afdrukken

Vindt u het belangrijk om dubbelzijdig af te kunnen drukken? Let dan bij aanschaf van de printer op deze functie. Bij lang niet alle printers is automatisch dubbelzijdig afdrukken een optie. Als u hier gebruik van maakt bespaart u niet alleen tijd maar ook kosten. U verbruikt 50% minder papier dan u normaal zou doen.

Automatische documentinvoer

Scant of kopieert u regelmatig grotere documenten? Dan is dit wellicht handig voor u! Bij automatische documentinvoer scant of kopieert de printer automatisch één of meerdere documenten.

 

Hoe wil ik mijn printer verbinden met mijn computer?

Kabel

Wellicht de snelste manier om een printer aan te sluiten aan uw computer of laptop is met de bijgeleverde usb-kabel. Nadat u (of wij) de printer geinstalleerd hebt, kunt u direct printopdrachten versturen via de usb-kabel.

Wifi

Een handige optie is om uw printer via wifi draadloos aan te sluiten op het netwerk. Zo kunt u draadloos printopdrachten versturen vanaf elke laptop of computer binnen hetzelfde netwerk.

Apple AirPrint

Wilt u gemakkelijk kunnen afdrukken vanaf een iPhone, iPad en Mac? Kies dan voor een printer die geschikt is voor Apple AirPrint. U hoeft hier verder niets voor in te stellen, de apparaten moeten wel verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk.

Google Cloudprinter

Met Google Cloudprinter kunt u via internet printen vanaf smartphones, tablets en computers; ook als u niet thuis bent.

 

Welke cartridges zijn er beschikbaar?

Orginele cartridges

De orginele cartridges, gemaakt door de printerfabrikant hebben een prima afdrukkwaliteit. Deze cartridges zijn vaak niet goedkoop, u kunt deze het goedkoopste kopen bij webwinkels gespecialiseerd in inkt. Daar kunt u heel specifiek op het model van uw printer zoeken en de juiste inkt vinden, zoals hier voor de HP 301. Maar wist u dat sommige bedrijven huismerk cartridges hebben die dezelfde hoogwaardige afdrukkwaliteit hebben als de originele cartridges? Het grote voordeel is dat u hiermee stukken goedkoper uit bent!

Niet orignele cartridges

Met niet orginiele cartridges kunt u vaak aardig wat geld besparen. Er zijn niet orginele cartridges voor zowel inkjetprinters als laserprinters.

Tot slot.

Succes met het kiezen van een printer! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u hulp met het installeren van uw nieuwe printer? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Moet ik een virusscanner? En welke virusscanner past bij mij?

Welke virusscanner past bij u? En wat moet u er nou precies mee - wat zijn de voor- en nadelen? In deze blog leggen wij u uit wat ze nou precies doen. Voor deze blog gaan wij uit van Windows computers - immers hebben Apple en Linux systemen bar weinig last van...

Uitjes met korting

Uitjes met korting Zo regelt u voordelig dagjes uit De zomer is in volle gang. Tijd voor leuke dingen en het plannen van dagjes uit! Maar hoe doet u dat zonder zonder uw portemonnee te veel te belasten? Nederlanders zijn dol op korting en er zijn verschillende handige...

Eerste hulp bij keuzestress: moet ik een laptop of een tablet?

Tegenwoordig lijken laptops en tablets steeds meer op elkaar, waardoor het moeilijk wordt om een keuze te maken. Er zijn een aantal significante verschillen tussen een laptop en een tablet, waardoor beide apparaten een eigen rol hebben. In deze blog kijken we naar de...

Banken doelwit van hackers

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

WhatsApp fraude: hoe werkt het eigenlijk?

Het is de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws geweest: WhatsApp fraudeurs troggelen mensen duizenden euro’s af. Maar hoe werkt dit dan? En bent u wel veilig?

Daniel, computerstudent in Rotterdam

Tegenwoordig is bijna alles digitaal, of u het nou wilt of niet. Voor veel mensen is dat lastig, daarom help ik ze graag als computerstudent. Omdat ik weet wat voor verschil het kan maken, ga ik altijd tot het uiterste en vertrek ik pas als de klant tevreden is. Dat...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!