Waarom is het tegenwoordig zo leuk om zelf een webshop te beginnen?

4 januari 2024 | Uw Computerstudent Blog

Waarom is het tegenwoordig zo leuk om zelf een webshop te beginnen?

Vrijwel iedereen heeft wel eens een bestelling via een webshop geplaatst. Het is ook helemaal genormaliseerd en soms beseffen we als maatschappij niet eens dat hier tientallen jaren geleden nog helemaal geen sprake van was. Webshops hebben ervoor gezorgd dat het winkelen in 2024 anders is dan vroeger. Mensen bestellen namelijk steeds vaker producten online en dat zorgt ervoor dat veel winkels verdwijnen, maar tegelijkertijd ook dat er veel speciaalzaken bijkomen. Hoe dan ook: webshops hebben echt de toekomst en het is niet alleen leuk om iets in een webshop te bestellen, maar ook om zelf een webshop te beginnen. Maar waarom is dit in 2024 zo aantrekkelijk?

 

Het is tegenwoordig gemakkelijk om er een te beginnen.

Vroeger had u programmeerkennis nodig om een goede webshop op te bouwen. Tenminste, als u voor een geautomatiseerde webshop ging. Een eenvoudige webshop met een handmatig bestelproces was nog relatief eenvoudig te maken. Maar tegenwoordig heeft u handige plugins zoals WooCommerce en daar kan vrijwel iedereen mee uit de voeten. U kunt daarmee uw webshop aantrekkelijk en uniek inrichten zonder dat u veel kennis en ervaring nodig heeft. Om die reden nemen steeds meer mensen de beslissing om een webshop te starten, want het is vrij laagdrempelig.

 

U haalt er veel voldoening uit.

Als mens is het ook leuk om uitdagingen te hebben. Het leven moet voor veel mensen niet te spectaculair zijn, maar tegelijkertijd ook niet te saai. Een webshop beginnen is in principe heel gemakkelijk, maar iets verkopen is aanvankelijk nog best pittig. Het kan een tijdje duren voordat uw webshop echt succesvol wordt, maar wanneer u al een vast inkomen naast uw webshop hebt, dan is dit meestal geen enkel probleem. Als u de eerste producten gaat verkopen, en dus echt winst maakt, dan zult u merken dat u er veel voldoening uit haalt. Dit gevoel blijft een lange tijd aanhouden.

 

Met een webshop bereikt u heel veel mensen.

Een fysieke winkel beginnen is natuurlijk leuk, zeker als u van mensen houdt, maar tegelijkertijd ook een uitdaging. U moet dan met veel zaken rekening houden. Denk aan de huur van een winkelpand, maar u hebt ook personeelsleden en dergelijke nodig. Bovendien kunt u met een fysieke winkel minder mensen bereiken dan met een webshop. Met een Nederlandstalige webshop kunt u sowieso iedereen in Nederland en België bereiken en dat is fijn.

 

Een passief inkomen genereren.

Een ander voordeel van een webshop is dat u daarmee gemakkelijk een passief inkomen kunt genereren. Natuurlijk moet u voor een deel nog wel activiteiten verrichten, maar wanneer u alles automatiseert dan hoeft u niet meer veel tijd aan uw webshop te besteden.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Is het de moeite waard om het serverbeheer uit te besteden?

Het digitale landschap staat nooit stil. Voor bedrijven die adequaat willen meegroeien met de laatste trends en ontwikkelingen, is er een veelvoorkomende kritische beslissing die mogelijk de revue passeert: Gaat het beheer van de servers intern of extern behandeld...

5 tips om beter thuis te werken

Hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken!

Zo werken QR-codes

U heeft ze vast wel eens gezien. QR-codes vullen meer en meer ons straatbeeld, u vindt ze in tijdschriften en kranten en ook op internet zijn ze alom aanwezig. Wat zijn het, wat kunt u ermee en hoe gaat u ermee om? Uw Computerstudent legt uit. QR-codes zijn een...

Banken doelwit van hackers

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

Pas op voor valse smsjes!

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!