Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden

15 maart 2023 | Uw Computerstudent Blog

Waarom het belangrijk is om uw computer goed te onderhouden

Het aankopen van een computer is voor veel mensen een flinke investering. Dit geldt zeker voor computers die u wilt gebruiken voor werk of voor gamen. Dan heeft u bijvoorbeeld een goede videokaart nodig en natuurlijk speelt de processnelheid ook een rol. De meeste computers werken op het begin soepel, maar na verloop van tijd wordt een computer trager. Hoe vaker u uw computer gebruikt, hoe meer problemen. Ook virussen, overbodige bestanden en andere zaken kunnen uw computer vertragen. Voer daarom regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit, want daar heeft u altijd profijt van. Lees hieronder waarom dit het geval is.

Minder kans op storingen

Een storing is voor een particulier hartstikke vervelend en voor bedrijven kan het zelfs verstrekkende gevolgen hebben. Een serverstoring kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er data verloren gaat en om die reden werken veel bedrijven tegenwoordig in de cloud. Daar wordt alle data namelijk bewaard. Daarnaast brengt werken in de cloud nog meer voordelen met zich mee. Klik hier voor meer informatie over cloudhosting en werken in de cloud. Met goed onderhouden servers en computers verkleint u de kans op storingen aanzienlijk. Op Transip.nl bieden ze stabiele cloudhosting aan en kunnen ze u op andere manieren ondersteunen.

Langer genieten van uw apparatuur

Als u uw computer onderhoudt, dan geniet u langer van de apparatuur. Wat dat betreft kunt u een computer wel vergelijken met een auto. Die moet u immers ook regelmatig keuren, zodat problemen tijdig worden opgespoord en ze geen ernstige schade veroorzaken. Na een tijdje ontwikkelt u een soort van band met uw computer. U raakt bijvoorbeeld gewend aan het toetsenbord en de manier hoe uw computer werkt. Met een nieuwe computer moet u eerst weer een tijd wennen en dat is frustrerend.

Effectiever werken op een schone pc

Of u de computer nu voor uw werk gebruikt of recreatief: het is altijd fijn om effectief te werken. Niets is immers zo frustrerend als een traag werkende computer. Wanneer u regelmatig onderhoudswerkzaamheden laat uitvoeren, dan zorgt u er in de eerste plaats voor dat uw pc überhaupt niet trager wordt. Is uw pc al traag? Dan kunt u met onderhoudswerkzaamheden dit probleem verhelpen.

Een schone computer is beter voor de gezondheid

Bij het onderhouden van de computer moet u overigens niet alleen naar de ‘binnenkant’ van de computer kijken. Het uiterlijk van uw computer speelt ook een belangrijke rol. In de eerste plaats past een schoon uitziende computer beter bij een mooi interieur. Tegelijkertijd is een schone pc ook beter voor de gezondheid. Vooral uw toetsenbord moet u goed reinigen. Uit een onderzoek bleek namelijk dat er op een toetsenbord veel meer bacteriën zitten dan op een toiletbril. Het gaat dan gemiddeld om ongeveer 400 keer (!) meer bacteriën. Dit komt onder meer door het feit dat veel mensen achter de computer eten.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Aan de slag met Cloud Backup

Wanneer u bestanden online bewaart, slaat u ze op in de ‘cloud’. Bijvoorbeeld met Dropbox, iCloud, Google Drive, of simpel en vertrouwd bij Uw Computerstudent. Uw bestanden zijn dan overal via internet toegankelijk. En als uw computer of telefoon/tablet crasht of kwijt raakt dan…

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Wat is dropbox?

Wat is Dropbox? Waar kunt u het voor gebruiken en hoe werkt het? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige...

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!