Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

21 september 2020 | Uw Computerstudent Blog

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?

 

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat een webwinkel zelf geen voorraad heeft. In het filmpje hieronder ziet u hoe het werkt. De webwinkel krijgt een bestelling binnen en zij sturen deze door naar een Chinese of andere buitenlandse webwinkel. Als een webwinkel aan dropshipping doet dan zijn zij eigenlijk een tussenpartij tussen u en een buitenlandse webwinkel. Het voordeel voor de webwinkel is dat zij geen voorraad inkopen. Het nadeel voor u is dat u soms erg lang op uw pakketje moet wachten. Plus, als u zelf direct bij de buitenlandse webwinkel had besteld dan was u een stuk goedkoper uit geweest. De Nederlandse webwinkel verkoopt het product namelijk voor een hoop meer geld en steekt het verschil in eigen zak. Ook kan het voorkomen dat, als u het product retour wilt sturen, u zelf opdraait voor de verzendkosten naar het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Dropshipping herkennen

Er zijn veel websites die transparant zijn over het feit dat zij dropshippen. Dat is heel fijn, u weet van tevoren hoe de website werkt en wat dat inhoudt voor u. Echter zijn er ook genoeg websites die niet duidelijk zijn over het feit dat ze dropshippen. Hoe komt u erachter of een website werkt met dropshipping?

 • Heeft de website een KVK-registratie?
 • Lees goed de algemene voorwaarden door, vaak ontbreekt deze bij dropshippers.
 • Wat is het retourbeleid? Staat er dat retouren direct naar de fabrikant moeten? En wie draait op voor deze kosten?
 • Wat is het garantiebeleid? Vaak hebben dropshippers deze niet.
 • Controleer hoe lang de website al bestaat. Staat er op de website dat hij al lang bestaat maar ziet u dat de website nog maar kort bestaat? Dan is de kans groot dat het een dropshipper is. Zo zoekt u op hoe lang een website al bestaat:
  • Ga naar sidn.nl
  • Typ het adres van de webwinkel in de zoekbalk
  • Klik op check
  • Er staat nu dat de website al geregistreerd en actief is
  • Klik op toon mij de gegevens
  • Ga akkoord met de voorwaarden
  • Scroll naar beneden in de informatie en daar ziet u de oprichtingsdatum

Tot slot.

Mocht u vragen hebben over uw hoe u veilig online kunt zijn? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

En wilt u verder lezen? Probeer deze blog eens: Veilig online met deze 5 tips

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Windows 11

Windows 11 Een paar jaar geleden zeiden ze bij Microsoft nog dat Windows 10 de laatste Windows zou zijn als échte versie. Daarna zou het als een service worden aangeboden, net zoals Office 365. Echter bleek niets minder waar: Op 5 oktober 2021 heeft Microsoft Windows...

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Firefox stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Vista

U heeft het misschien al gelezen, Firefox stopt met de ondersteuning van Windows XP en Vista. Wilt u toch veilig blijven internetten? Onze student legt het u uit.

Wat is dropbox?

Wat is Dropbox? Waar kunt u het voor gebruiken en hoe werkt het? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.