Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

21 september 2020 | Uw Computerstudent Blog

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?

 

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat een webwinkel zelf geen voorraad heeft. In het filmpje hieronder ziet u hoe het werkt. De webwinkel krijgt een bestelling binnen en zij sturen deze door naar een Chinese of andere buitenlandse webwinkel. Als een webwinkel aan dropshipping doet dan zijn zij eigenlijk een tussenpartij tussen u en een buitenlandse webwinkel. Het voordeel voor de webwinkel is dat zij geen voorraad inkopen. Het nadeel voor u is dat u soms erg lang op uw pakketje moet wachten. Plus, als u zelf direct bij de buitenlandse webwinkel had besteld dan was u een stuk goedkoper uit geweest. De Nederlandse webwinkel verkoopt het product namelijk voor een hoop meer geld en steekt het verschil in eigen zak. Ook kan het voorkomen dat, als u het product retour wilt sturen, u zelf opdraait voor de verzendkosten naar het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Dropshipping herkennen

Er zijn veel websites die transparant zijn over het feit dat zij dropshippen. Dat is heel fijn, u weet van tevoren hoe de website werkt en wat dat inhoudt voor u. Echter zijn er ook genoeg websites die niet duidelijk zijn over het feit dat ze dropshippen. Hoe komt u erachter of een website werkt met dropshipping?

  • Heeft de website een KVK-registratie?
  • Lees goed de algemene voorwaarden door, vaak ontbreekt deze bij dropshippers.
  • Wat is het retourbeleid? Staat er dat retouren direct naar de fabrikant moeten? En wie draait op voor deze kosten?
  • Wat is het garantiebeleid? Vaak hebben dropshippers deze niet.
  • Controleer hoe lang de website al bestaat. Staat er op de website dat hij al lang bestaat maar ziet u dat de website nog maar kort bestaat? Dan is de kans groot dat het een dropshipper is. Zo zoekt u op hoe lang een website al bestaat:
    • Ga naar sidn.nl
    • Typ het adres van de webwinkel in de zoekbalk
    • Klik op check
    • Er staat nu dat de website al geregistreerd en actief is
    • Klik op toon mij de gegevens
    • Ga akkoord met de voorwaarden
    • Scroll naar beneden in de informatie en daar ziet u de oprichtingsdatum

Tot slot.

Mocht u vragen hebben over uw hoe u veilig online kunt zijn? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

En wilt u verder lezen? Probeer deze blog eens: Veilig online met deze 5 tips

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De grappigste apps

De grappigste apps Smartphones zijn niet meer weg te denken en sommige apps maken het leven een stuk eenvoudiger. Maar er zijn ook apps waar u helemaal niks aan heeft, behalve dat ze een lach op uw gezicht toveren. Wij hebben de vier grappigste apps verzameld. Met...

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Berichten van uw Facebookvrienden tijdelijk stopzetten

Meer controle hebben over de berichten die u ziet op uw Facebook? Dat kan en het is heel gemakkelijk in te stellen. Onze student legt het uit.

Soms heeft u even geen behoefte aan de kattenfilmpjes van de buurvrouw, de statusupdates van uw neef of de vakantieplannen van…

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

Uw telefoon verbinden met de tv

Uw telefoon verbinden met de tv Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!