Veilig online winkelen: wat is dropshipping?

21 september 2020 | Uw Computerstudent Blog

Misschien is het u al eens overkomen: u koopt wat bij een Nederlandse webshop en het product blijkt van een goedkope Chinese winkel te komen. Geen leuke ervaring! Deze manier van versturen heet dropshipping. Hoe werkt dit en hoe voorkomt u dit?

 

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat een webwinkel zelf geen voorraad heeft. In het filmpje hieronder ziet u hoe het werkt. De webwinkel krijgt een bestelling binnen en zij sturen deze door naar een Chinese of andere buitenlandse webwinkel. Als een webwinkel aan dropshipping doet dan zijn zij eigenlijk een tussenpartij tussen u en een buitenlandse webwinkel. Het voordeel voor de webwinkel is dat zij geen voorraad inkopen. Het nadeel voor u is dat u soms erg lang op uw pakketje moet wachten. Plus, als u zelf direct bij de buitenlandse webwinkel had besteld dan was u een stuk goedkoper uit geweest. De Nederlandse webwinkel verkoopt het product namelijk voor een hoop meer geld en steekt het verschil in eigen zak. Ook kan het voorkomen dat, als u het product retour wilt sturen, u zelf opdraait voor de verzendkosten naar het buitenland. Deze kosten kunnen hoog oplopen.

Dropshipping herkennen

Er zijn veel websites die transparant zijn over het feit dat zij dropshippen. Dat is heel fijn, u weet van tevoren hoe de website werkt en wat dat inhoudt voor u. Echter zijn er ook genoeg websites die niet duidelijk zijn over het feit dat ze dropshippen. Hoe komt u erachter of een website werkt met dropshipping?

 • Heeft de website een KVK-registratie?
 • Lees goed de algemene voorwaarden door, vaak ontbreekt deze bij dropshippers.
 • Wat is het retourbeleid? Staat er dat retouren direct naar de fabrikant moeten? En wie draait op voor deze kosten?
 • Wat is het garantiebeleid? Vaak hebben dropshippers deze niet.
 • Controleer hoe lang de website al bestaat. Staat er op de website dat hij al lang bestaat maar ziet u dat de website nog maar kort bestaat? Dan is de kans groot dat het een dropshipper is. Zo zoekt u op hoe lang een website al bestaat:
  • Ga naar sidn.nl
  • Typ het adres van de webwinkel in de zoekbalk
  • Klik op check
  • Er staat nu dat de website al geregistreerd en actief is
  • Klik op toon mij de gegevens
  • Ga akkoord met de voorwaarden
  • Scroll naar beneden in de informatie en daar ziet u de oprichtingsdatum

Tot slot.

Mocht u vragen hebben over uw hoe u veilig online kunt zijn? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

En wilt u verder lezen? Probeer deze blog eens: Veilig online met deze 5 tips

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Culinaire apps voor een heerlijk pinksterweekend

Culinaire apps voor een heerlijk pinksterweekend Er staat weer een lang weekend voor de deur! Dit pinksterweekend blijft het droog en is het waarschijnlijk op veel plaatsen zonnig. Tijd voor een barbecue, picknick of een etentje met familie of vrienden. Met deze...

Pas op voor valse smsjes!

Heeft u weleens een smsje ontvangen met een link er in? Wees dan alert! Hoe kunt u oplichting per sms voorkomen en wat kunt u er tegen doen?

De beste klantenkaart apps

De beste klantenkaart apps Misschien herkent u het well; U staat bij de kassa in de supermarkt en de caissière vraagt of u een klantenkaart heeft. Zonder klantenkaart loopt u immers korting mis! Helaas bent u de kaart thuis vergeten. Even naar huis lopen om hem op te...

Welke internetsnelheid moet ik kiezen?

Is uw wifi weer traag, en heeft u alles al geprobeerd? Misschien moet u dan een ander internetabonnement overwegen. Het kiezen van de juiste internetsnelheid kan helaas een hele zoektocht zijn.

Windows 10 nog steeds gratis beschikbaar

Wist u dat u met een slimme truc nog steeds gratis Windows 10 kunt krijgen? Wij vertellen u er graag meer over!

Een gecertificeerde computerstudent aan huis?

Goed nieuws: Uw Computerstudent is door ICTWaarborg gecertificeerd! Dit betekent dat we voldoen aan alle gestelde eisen: onze computerstudenten zijn snel, vakkundig en ervaren. Een ervaren Computer Student aan huis De zekerheden die ICTWaarborg consumenten biedt, gaan...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent