Overstappen van internetprovider

16 oktober 2023 | Uw Computerstudent Blog

Overstappen van internetprovider

Heeft u besloten om over te stappen van internetprovider? Of durft u hier niet aan te beginnen omdat u denkt dat dit te veel gedoe oplevert? In dat geval is deze blog speciaal voor u. Zo komt u er achter dat dit allemaal best wel mee valt en kunt u de eerste stap om over te stappen gerust maken.

 

Waarom overstappen van internetprovider?

Laten we beginnen met waarom u wilt overstappen. Misschien bent u niet tevreden met uw huidige provider vanwege de trage verbinding, slechte klantenservice, of te hoge kosten. Het kan ook zijn dat er een betere aanbieding beschikbaar is bij een andere provider. Wat uw redenen ook zijn, zorg ervoor dat u deze duidelijk in gedachten heeft voordat u begint. Als u niet tevreden bent met de snelheid en stabiliteit van uw draadloze netwerk, probeer dit dan eerst op een andere manier op te lossen. De kans is namelijk aanzienlijk dat deze problemen nog steeds bestaan nadat u bent overgestapt van internetprovider.

 

Waar moet u op letten als u overstapt van internetprovider?

Voordat u de overstap maakt, is het belangrijk om een nieuwe internetprovider te kiezen. U kunt online vergelijkingssites gebruiken om te zien welke aanbiedingen er beschikbaar zijn en welke het beste bij uw behoeften passen. Daarnaast is het goed om na te denken over het pakket, de beschikbaarheid en de overstapservice.

  • PakketkeuzeSommige mensen hebben niet alleen internet, maar ook televisie en vaste telefonie bij dezelfde aanbieder. In de meeste gevallen kunt u uw vaste telefoonnummer behouden zonder problemen. Wat betreft televisie, heeft u zelf de controle over welke kanalen en extra opties in uw abonnement worden opgenomen. Dit kan inhouden dat u een nieuwe mediabox ontvangt.
  • BeschikbaarheidNiet alle providers zijn overal beschikbaar, dus controleer of de door u gekozen provider in uw regio actief is.
  • Overstapservice Als u prijzen en aanbiedingen heeft vergeleken en uw keuze heeft gemaakt, is het van belang om te controleren of uw nieuwe internetprovider een overstapservice heeft. Dit betekent dat uw nieuwe aanbieder het oude abonnement voor u opzegt en ervoor zorgt dat het oude en nieuwe contract naadloos op elkaar aansluiten. Als dit niet het geval is, dient u uw huidige abonnent zelf op te zeggen.

 

Een nieuwe router en wifi-wachtwoord

Wanneer u overstapt, ontvangt u een nieuwe router voor uw draadloze verbinding. De installatie ervan is meestal een eenvoudige klus met behulp van de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Als u echter moeilijkheden ondervindt, kunt u doorgaans een monteur inschakelen om u te helpen. Met de nieuwe router krijgt u ook een nieuwe netwerknaam en een (standaard) wachtwoord. Het is belangrijk dat u dit standaard wachtwoord verandert in een eigen wachtwoord!

Om op al uw apparaten verbinding te maken, hoeft u alleen maar het nieuwe wachtwoord in te voeren op uw laptop, telefoon, tablet en andere apparaten zoals draadloze printers. Vergeet niet dat de oude router terug moet naar uw vorige internetprovider, meestal in een al gefrankeerde doos via de post.

 

Wat gebeurt er met uw e-mailadres?

Een belangrijke overweging bij het overstappen is wat er gebeurt met uw e-mailadres, vooral als u een e-mailadres heeft van uw huidige provider, zoals @kpnmail.nl of @ziggo.nl. Helaas verliest u dit adres bij een overstap, inclusief alle opgeslagen e-mails. Gelukkig is er een overgangsperiode van zes maanden waarin u uw e-mails kunt overzetten naar een ander e-mailadres. Sommige providers bieden ook de mogelijkheid om tegen betaling uw e-mailadres te behouden. Als u webmailservices zoals Gmail of Outlook gebruikt, heeft u geen last van dit probleem, omdat deze onafhankelijk zijn van uw internetprovider.

 

Tot slot

Overstappen naar een nieuwe internetprovider kan even wat tijd en aandacht vergen, maar met de juiste stappen en ondersteuning is het helemaal geen ingewikkeld proces. We hopen dat deze informatie u heeft geholpen bij het begrijpen van wat u te wachten staat bij uw overstap naar een nieuwe internetprovider. Mocht u hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het veranderen van uw wifi wachtwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen. De computerstudent bij u in de buurt, komt graag langs om te helpen!

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat is formjacking? En kunt u er iets tegen doen?

U heeft het wellicht in het nieuws gelezen de afgelopen tijd. Cybercriminelen hebben weer iets nieuws bedacht om geld te verdienen: formjacking. Wat is het en kunt u er iets tegen doen?

Onmisbare apps voor een campervakantie

Onmisbare apps voor een campervakantie Op vakantie met de camper? Gelijk heeft u! De vrijheid, de flexibiliteit en het avontuur zorgen ervoor dat steeds meer mensen voor een camper(vakantie) kiezen. Bent u gezegend met een camper of gaat u er een huren deze zomer?...

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe smartphone ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het...

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips

Zo stelt u een nieuwe iPhone in: Een handleiding plus 5 essentiële tips U heeft een nieuwe of een refurbished iPhone gekocht en u wilt deze natuurlijk snel in gebruik nemen. Of u nu een doorgewinterde Apple-gebruiker bent of compleet nieuw bent met Apple, het...

Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP? En welke past bij u?

E-mail kunt u op veel verschillende manieren openen op de computer telefoon. U kunt natuurlijk gewoon naar de website van de provider gaan, en daar de mail lezen. Denk dan bijvoorbeeld aan outlook.com, ziggo.nl/mail of webmail.kpnmail.nl. Natuurlijk kunt u ook...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!