Oude bekenden vinden op internet

6 juni 2023 | Uw Computerstudent Blog

Oude bekenden vinden op internet

Denkt u wel eens terug aan dat leuke klasgenootje, gezellige buurvrouw of jeugdvriend die u uit het oog verloren bent? In dit digitale tijdperk biedt het internet gelukkig talloze mogelijkheden om contact te maken met mensen uit uw verleden. Hoe kunt u oude bekenden vinden op internet? In deze blog leg ik u stap voor stap uit hoe u op verschillende manieren oude bekenden online opspoort.

Oude bekenden terugvinden 1

Sociale media: Oude bekenden vinden op Facebook

Facebook is een sociaal netwerk met ontzettend veel gebruikers. Onder jongeren neemt de populariteit al jaren enorm af maar onder mensen van 65 jaar en ouder is Facebook het meest populaire sociale medium. 68% van de 65-79 jarigen gebruikt Facebook dus de kans is groot dat u hier die oude bekende terugvindt!

 • Maak een account aan: Als u nog geen account heeft, gaat u naar www.facebook.com en maakt u een account aan met uw e-mailadres en een wachtwoord. Vergeet geen profielfoto en informatie over uzelf toe te voegen. Zo bent u ook herkenbaar voor de mensen met wie u weer in contact wil komen.
 • Zoek de persoon: Eenmaal ingelogd, gebruikt u de zoekbalk bovenaan de pagina om de naam van de persoon die u wilt vinden in te voeren. Voer indien mogelijk extra details in, zoals de stad waarin ze wonen of de school die ze hebben bezocht, om de zoekresultaten te verfijnen.
 • Bekijk de profielen: Blader door de zoekresultaten en bekijk de profielen van mogelijke overeenkomsten. Let op profielfoto’s, gemeenschappelijke vrienden of andere relevante informatie die kan helpen bevestigen dat u de juiste persoon heeft gevonden.
 • Stuur een bericht: Als u denkt dat u de juiste persoon heeft gevonden, klikt u op hun profiel en zoekt u naar de knop ‘Bericht sturen’. Gebruik dit om een vriendelijk bericht te sturen waarin u uzelf voorstelt en aangeeft dat u geïnteresseerd bent om bij te praten.

 

Schoolbank.nl: Traceer oude klasgenoten

Schoolbank is een online ontmoetingsplaats voor oud-schoolgenoten, jeugdliefdes, dienstmakkers en schoolvrienden. Zo kunt u hier oude bekenden vinden:

 • Ga naar de website: Bezoek www.schoolbank.nl en maak een gratis account aan.
 • Zoek uw school: Gebruik de zoekbalk op de startpagina om de naam van uw school in te voeren. Kies de juiste school uit de lijst met resultaten.
 • Zoek de persoon: Eenmaal op de pagina van uw school kunt u naar de sectie ‘Klasgenoten’ gaan. Hier kunt u de naam van de persoon die u zoekt invoeren en eventuele extra details toevoegen, zoals het schooljaar waarin u samen zat.
 • Bekijk het profiel: Als er een match wordt gevonden, kunt u op het profiel van de persoon klikken om meer informatie te zien, zoals foto’s, contactgegevens en eventuele updates die ze hebben geplaatst.
 • Neem contact op: Gebruik de beschikbare contactgegevens op het profiel om een bericht te sturen via Schoolbank.nl of om andere sociale media-accounts te vinden die aan het profiel zijn gekoppeld.

 

LinkedIn: Niet alleen voor professionele connecties

LinkedIn is het grootste professionele netwerk op het internet. Maar naast het vinden van een nieuwe baan, kunt u hier natuurlijk ook oude bekenden terugvinden!

 • Maak een account aan of log in: Ga naar www.linkedin.com en maak een account aan of log in op uw bestaande account.
 • Zoek de persoon: Klik op de zoekbalk bovenaan de pagina en voer de naam van de persoon in die u wilt vinden. Gebruik eventuele extra details zoals de bedrijfsnaam of de functie die ze eerder hadden om nauwkeurigere resultaten te krijgen.
 • Blader door de resultaten: Bekijk de profielen in de zoekresultaten en zoek naar gemeenschappelijke connecties, vorige werkervaring of andere relevante informatie.
 • Verzend een uitnodiging: Als u de juiste persoon heeft gevonden, klikt u op de knop ‘Verbinden’ op hun profiel. Stuur een persoonlijke uitnodiging waarin u zichzelf voorstelt en uitlegt waarom u graag verbonden wilt zijn.

 

Met behulp van deze online methoden kunt u de mogelijkheid vergroten om oude bekenden terug te vinden. Onthoud echter altijd om respectvol te zijn bij het benaderen van mensen en hun privacy te respecteren. Veel succes bij uw zoektocht naar oude connecties!

Mocht u hulp nodig hebben met het maken van bijvoorbeeld een account op sociale media, komt de slimme computerstudent bij u in de buurt graag naar u toe om u hierbij te helpen. Hulp op afstand is hierbij ook een uitstekende manier. We horen het graag als we iets voor u kunnen betekenen.

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Gebruikt u Google Chrome? Lees dan dit!

Veel van onze klanten zijn fan van Chrome en gebruiken de browser dagelijks. Bent u ook een Chrome gebruiker? Dan is het goed om te weten dat de internetbrowser een nieuw uiterlijk en enkele nieuwe functies krijgt.

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

Is Linux iets voor mij?

U heeft er misschien wel eens van gehoord: Linux. Maar… wat is dat “Linux” nou precies, en wat kunt u ermee? Dat leggen we u graag uit! Ooit begonnen computers met besturingssystemen die op floppies pasten. Dat waren de zogenaamde Disk Operating Systems...

De grappigste apps

De grappigste apps Smartphones zijn niet meer weg te denken en sommige apps maken het leven een stuk eenvoudiger. Maar er zijn ook apps waar u helemaal niks aan heeft, behalve dat ze een lach op uw gezicht toveren. Wij hebben de vier grappigste apps verzameld. Met...

Kunt u een echt gezicht van een nep gezicht onderscheiden?

Denk u dat u altijd een echt gezicht van een nep gezicht kunt onderscheiden? Dan hebben wij een uitdaging voor u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!