Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten.

Voorbeeld van het Locky virus

Voorbeeld van het Locky virus

Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen via Word- en Excel-bestanden met een kwaadaardige macro. De bestanden worden verspreid via e-mail. Vaak betreft het een melding van een openstaande rekening.

Na het openen van het geïnfecteerde bestand vraagt de malware de gebruiker om macro’s in te schakelen. Standaard staat dit uit omdat macro’s onveilig zijn. Zodra de macro’s ingeschakeld zijn, versleutelt het Locky virus uw bestanden. U kunt ze dan niet meer openen/bekijken. Alleen door een ‘code’ van de hackers te kopen (de kosten lopen op tot zo’n € 400) krijgt u weer toegang tot uw eigen bestanden.

Locky virus verwijderen: Uw Computerstudent weet raad

Wij weten hoe vervelend dit kan zijn, zeker als het waardevolle documenten betreft. Daarom staan we meteen voor u paraat. Wat kunnen wij voor u doen? Een korte opsomming:

  • We verwijderen eerst het locky virus grondig zodat geen nieuwe bestanden verloren gaan
  • Daarna proberen we uw bestanden te herstellen, bijvoorbeeld via Windows herstel of een backup
  • Tot slot adviseren we u hoe dit soort problemen te voorkomen en stellen we desgewenst een goede backup in

Geïnfecteerd door Locky Virus?

1. Computer uit! 2. Afspraak maken.

Herkent u deze kenmerken van een besmetting? Zet direct uw computer uit en maak een afspraak met Uw Computerstudent. Dat kan direct via onze website of per telefoon op 085 888 22 55.

Maak nu een afspraak!

Meer leuke blogs

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!