Locky virus versleutelt uw bestanden

29 februari 2016 | Uw Computerstudent Blog

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten.

Voorbeeld van het Locky virus

Voorbeeld van het Locky virus

Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen via Word- en Excel-bestanden met een kwaadaardige macro. De bestanden worden verspreid via e-mail. Vaak betreft het een melding van een openstaande rekening.

Na het openen van het geïnfecteerde bestand vraagt de malware de gebruiker om macro’s in te schakelen. Standaard staat dit uit omdat macro’s onveilig zijn. Zodra de macro’s ingeschakeld zijn, versleutelt het Locky virus uw bestanden. U kunt ze dan niet meer openen/bekijken. Alleen door een ‘code’ van de hackers te kopen (de kosten lopen op tot zo’n € 400) krijgt u weer toegang tot uw eigen bestanden.

Locky virus verwijderen: Uw Computerstudent weet raad

Wij weten hoe vervelend dit kan zijn, zeker als het waardevolle documenten betreft. Daarom staan we meteen voor u paraat. Wat kunnen wij voor u doen? Een korte opsomming:

  • We verwijderen eerst het locky virus grondig zodat geen nieuwe bestanden verloren gaan
  • Daarna proberen we uw bestanden te herstellen, bijvoorbeeld via Windows herstel of een backup
  • Tot slot adviseren we u hoe dit soort problemen te voorkomen en stellen we desgewenst een goede backup in

Geïnfecteerd door Locky Virus?

1. Computer uit! 2. Afspraak maken.

Herkent u deze kenmerken van een besmetting? Zet direct uw computer uit en maak een afspraak met Uw Computerstudent. Dat kan direct via onze website of per telefoon op 085 888 22 55.

Maak nu een afspraak!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Alternatieven Whatsapp

Alternatieven Whatsapp WhatsApp is al jarenlang een populaire keuze om berichten te versturen, maar soms wilt u misschien andere opties verkennen. Of het nu gaat om privacy-overwegingen, behoefte aan extra functies, nieuwsgierigheid naar alternatieven Whatsapp...

Belangrijk: trap niet in online afpersing!

Online afpersing, wat moet u er mee? De afgelopen week hebben we veel klanten gesproken die een verontrustende e-mail hebben ontvangen. Zogenaamd zouden er intieme privé-beelden zijn gemaakt en de afzender van het mailtje dreigt deze online te verspreiden. Is dit waar…

Windows 10: nog heel even gratis!

Het afgelopen jaar gaf Microsoft haar klanten de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10. U heeft nog tot 29 Juli de tijd om hier gebruik van te maken. Daarna kost het geld. Tijd om de beslissing te maken: gaat u upgraden? Wij helpen u graag bij deze keuze!...

Hoe luister ik naar podcasts?

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden - zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies? Een podcast is te vergelijken met een vooraf...

Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

Bent u toe aan nieuwe up-to-date speakers of wilt u uw huidige speakers overzetten naar de draadloze wereld? Lees dan verder!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!