Locky virus versleutelt uw bestanden

29 februari 2016 | Uw Computerstudent Blog

Wij willen u waarschuwen voor een nieuw e-mailvirus dat momenteel in omloop is. Het Locky virus wordt verspreid via Word- en Excel-documenten als bijlage in e-mails en kan veel schade aanrichten.

Voorbeeld van het Locky virus

Voorbeeld van het Locky virus

Een trojan met de naam ‘Locky’ verspreidt zich sinds de afgelopen dagen via Word- en Excel-bestanden met een kwaadaardige macro. De bestanden worden verspreid via e-mail. Vaak betreft het een melding van een openstaande rekening.

Na het openen van het geïnfecteerde bestand vraagt de malware de gebruiker om macro’s in te schakelen. Standaard staat dit uit omdat macro’s onveilig zijn. Zodra de macro’s ingeschakeld zijn, versleutelt het Locky virus uw bestanden. U kunt ze dan niet meer openen/bekijken. Alleen door een ‘code’ van de hackers te kopen (de kosten lopen op tot zo’n € 400) krijgt u weer toegang tot uw eigen bestanden.

Locky virus verwijderen: Uw Computerstudent weet raad

Wij weten hoe vervelend dit kan zijn, zeker als het waardevolle documenten betreft. Daarom staan we meteen voor u paraat. Wat kunnen wij voor u doen? Een korte opsomming:

  • We verwijderen eerst het locky virus grondig zodat geen nieuwe bestanden verloren gaan
  • Daarna proberen we uw bestanden te herstellen, bijvoorbeeld via Windows herstel of een backup
  • Tot slot adviseren we u hoe dit soort problemen te voorkomen en stellen we desgewenst een goede backup in

Geïnfecteerd door Locky Virus?

1. Computer uit! 2. Afspraak maken.

Herkent u deze kenmerken van een besmetting? Zet direct uw computer uit en maak een afspraak met Uw Computerstudent. Dat kan direct via onze website of per telefoon op 085 888 22 55.

Maak nu een afspraak!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat kunt u doen om uw online privacy te beschermen?

Elk jaar is op 28 januari de Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om u te informeren over de rechten die u heeft bij overheden, bedrijven en andere organisaties die uw persoonsgegevens gebruiken. Wat kunt u vandaag doen om uw privacy beter te beschermen?

Groot beveiligingsprobleem Internet Explorer

Er is een groot beveiligingsprobleem ontdekt in alle recente versies van Internet Explorer. Hackers kunnen daarmee op afstand virussen en malware op uw computer installeren.  Internet Explorer is een onderdeel van Windows. Als u van Windows XP of Windows 7 gebruik...

Oude bekenden vinden op internet

Oude bekenden vinden op internet Denkt u wel eens terug aan dat leuke klasgenootje, gezellige buurvrouw of jeugdvriend die u uit het oog verloren bent? In dit digitale tijdperk biedt het internet gelukkig talloze mogelijkheden om contact te maken met mensen uit uw...

De beste budget-smartphones

De beste budget smartphones volgens onze computerstudenten Laatst publiceerde we een blog over waar u op moet letten als u een smartphone wilt kopen. Dit kan namelijk een lastige keuze zijn. Deze week bespreken wij drie aanraders in het budget segment van de...

De beste budget tablets volgens onze studenten

De beste budget tablets volgens onze studenten Een budget tablet is erg handig voor de kleine dagelijkse dingen zoals YouTube filmpjes kijken, mailen of internetten. Maar ook in de keuken kan een goede prijs-kwaliteit tablet goed helpen, om bijvoorbeeld uw favoriete...

Nu ook Friese spellingscontrole in Office programma’s!

De provincie Friesland heeft samen met de Fryske Akademy en Microsoft iets tofs gedaan! Ze hebben honderduizenden Friese woorden aan Office toegevoegd zodat er nu een Friese spellingscontrole is voor Office-programma’s. Hoe installeert u dit?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!