Internetbankieren en IBAN

23 mei 2012 | Uw Computerstudent Blog

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen.

Uw IBAN nummer is opgebouwd uit een landcode, controle getal, bankcode en uw oude rekeningnummer aangevuld met één of meerdere nullen.

IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat binnenkort onze Nederlandse rekeningnummers vervangen. Zo wordt het betalen binnen Europa makkelijker gemaakt. Het betekent wel dat uw rekeningnummer er iets anders uit gaat zien. U ziet dit op de afbeelding rechts.

Overigens word IBAN al jaren gebruikt voor betalingen binnen Europa. Het verschil is dat het binnenkort ook binnen Nederland gebruikt gaat worden.

Enkele feiten:

  • Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden gaan de komende jaren met IBAN werken voor hun betalingen.
  • Uw bankafschriften kunnen er iets anders uit gaan zien, evenals de sites van banken voor het interbankieren. Ook krijgt iedereen een nieuwe betaalpas. Uw bank zal u informeren als het zover is.
  • Na 1 februari 2014 gebruiken we alleen nog maar IBAN als rekeningnummer, voor zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen.

Heeft u vragen over IBAN? Onze studenten helpen u er ook graag bij! Zij zijn op de hoogte van alle veranderingen en helpen u graag bij het veilig bankieren, ook met IBAN.

Maak nu een afspraak met een van onze studenten.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Uitjes met korting

Uitjes met korting Zo regelt u voordelig dagjes uit De zomer is in volle gang. Tijd voor leuke dingen en het plannen van dagjes uit! Maar hoe doet u dat zonder zonder uw portemonnee te veel te belasten? Nederlanders zijn dol op korting en er zijn verschillende handige...

Sander, Hulp op Afstand student uit Barendrecht

Klant tevredenheid staat bij mij op nummer één, een opdracht is voor mij niet afgerond voordat een klant 100% tevreden is. Daarnaast is het mijn doel om ervoor te zorgen dat de klant zich veilig voelt in de digitale wereld.

Wat zijn de leukste apps voor fietsen en wandelen?

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord.

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

4 handige programma’s om mee te videobellen

Is er binnenkort iemand jarig en wilt u met de hele familie even videobellen?  Of wilt u samen met uw collega’s een gesprek voeren? Even gezellig kletsen met uw vriendinnen? Wij hebben 4 handige programma’s op een rijtje gezet waarmee u zó aan het videobellen bent!...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!