Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen.

Uw IBAN nummer is opgebouwd uit een landcode, controle getal, bankcode en uw oude rekeningnummer aangevuld met één of meerdere nullen.

IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat binnenkort onze Nederlandse rekeningnummers vervangen. Zo wordt het betalen binnen Europa makkelijker gemaakt. Het betekent wel dat uw rekeningnummer er iets anders uit gaat zien. U ziet dit op de afbeelding rechts.

Overigens word IBAN al jaren gebruikt voor betalingen binnen Europa. Het verschil is dat het binnenkort ook binnen Nederland gebruikt gaat worden.

Enkele feiten:

  • Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden gaan de komende jaren met IBAN werken voor hun betalingen.
  • Uw bankafschriften kunnen er iets anders uit gaan zien, evenals de sites van banken voor het interbankieren. Ook krijgt iedereen een nieuwe betaalpas. Uw bank zal u informeren als het zover is.
  • Na 1 februari 2014 gebruiken we alleen nog maar IBAN als rekeningnummer, voor zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen.

Heeft u vragen over IBAN? Onze studenten helpen u er ook graag bij! Zij zijn op de hoogte van alle veranderingen en helpen u graag bij het veilig bankieren, ook met IBAN.

Maak nu een afspraak met een van onze studenten.

Meer interessante artikelen voor u!

Leuk artikel? Deel het!

Deel het met uw vrienden op Facebook of Twitter! Wij doen ontzettend ons best om leuke blogs te schrijven. We vinden het daarom leuk om te zien als u onze blogs op Facebook deelt. Zo bereiken we nog meer lezers, die iets van onze blog kunnen leren. Bedankt!