De veiligste computerhulp tijdens Corona: boek Hulp op Afstand of bel de Hulplijn. Liever hulp aan huis? Bekijk hier hoe we u veilig kunnen helpen.

Internetbankieren en IBAN

23 mei 2012 | Uw Computerstudent Blog

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen.

Uw IBAN nummer is opgebouwd uit een landcode, controle getal, bankcode en uw oude rekeningnummer aangevuld met één of meerdere nullen.

IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat binnenkort onze Nederlandse rekeningnummers vervangen. Zo wordt het betalen binnen Europa makkelijker gemaakt. Het betekent wel dat uw rekeningnummer er iets anders uit gaat zien. U ziet dit op de afbeelding rechts.

Overigens word IBAN al jaren gebruikt voor betalingen binnen Europa. Het verschil is dat het binnenkort ook binnen Nederland gebruikt gaat worden.

Enkele feiten:

  • Steeds meer bedrijven, organisaties en overheden gaan de komende jaren met IBAN werken voor hun betalingen.
  • Uw bankafschriften kunnen er iets anders uit gaan zien, evenals de sites van banken voor het interbankieren. Ook krijgt iedereen een nieuwe betaalpas. Uw bank zal u informeren als het zover is.
  • Na 1 februari 2014 gebruiken we alleen nog maar IBAN als rekeningnummer, voor zowel binnenlandse als grensoverschrijdende betalingen.

Heeft u vragen over IBAN? Onze studenten helpen u er ook graag bij! Zij zijn op de hoogte van alle veranderingen en helpen u graag bij het veilig bankieren, ook met IBAN.

Maak nu een afspraak met een van onze studenten.

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,50 per kwartier heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,65 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Alles wat u moet weten over een slimme thermostaat!

Wilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Alles wat u wilt weten en meer!

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Alle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo - die recent fuseerden - gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk...

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt!

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Zo werken QR-codes

U heeft ze vast wel eens gezien. QR-codes vullen meer en meer ons straatbeeld, u vindt ze in tijdschriften en kranten en ook op internet zijn ze alom aanwezig. Wat zijn het, wat kunt u ermee en hoe gaat u ermee om? Uw Computerstudent legt uit. QR-codes zijn een...

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

Zo doet u langer met de batterij van uw smartphone

Gebruikt u uw smartphone om het menu van het pittoreske restaurantje in Kroatië te ontcijferen met Google Translate? Bent u aan het kamperen en is er alleen stopcontact in het wc gebouw (waar u eigenlijk uw smartphone niet op mag laden)? Of bent u uw wereldstekker vergeten en zijn alle winkels dicht? Hoe dan ook, het zou erg vervelend zijn als uw batterij opeens leeg is. Met deze tips zorgt u ervoor dat uw batterij zo lang mogelijk mee gaat!