Hoe luister ik naar podcasts?

5 juli 2021 | Uw Computerstudent Blog

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden – zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies?

Een podcast is te vergelijken met een vooraf opgenomen radioprogramma. Een podcast kent dus altijd één of meerdere sprekers. En dat kan dan over van alles gaan: Het leren van een taal, discussies over de nieuwste boeken, muziek of films, uitleg over natuurverschijnselen of gewoon uit het leven gegrepen gesprekken. Voor ieder wat wils dus.

De meeste podcasts zijn vooraf opgenomen voordat ze worden gepubliceerd, maar sommige podcasts zijn ook live te beluisteren en aan mee te doen – een beetje zoals de gewone radio. Maar dan online.

Het grote voordeel van deze podcasts is dat er veel variatie in te vinden is. Het kan ook prettig zijn onderweg: Gewoon wat rustig gepraat over iets wat u interessant of leuk vindt, terwijl u aan het reizen bent. Natuurlijk hoeft het niet rustig te zijn – er is voor ieder wat wils, dus ook podcasts over heavy metal muziek.

Hoe luister ik naar podcasts? 

Spotify

Naar podcasts luisteren kunt u zowel op uw computer en laptop, smartphone of tablet via Spotify doen. Hier biedt menigeen hun podcasts aan. Ook heeft Spotify meerdere categorieën van podcasts in de aanbieding, waardoor u zich direct kunt richten op wat u interessant vindt. Of gewoon rustig kijken wat er allemaal tussen zit, dat kan ook. Het voordeel van Spotify is ook dat de podcasts te downloaden zijn voor later gebruik, bijvoorbeeld in de auto of in de trein. We weten namelijk dat wifi in de trein niet altijd even stabiel is. Daarnaast is Spotify een populair en groot platform, met een heel groot aanbod.

Benieuwd? Kijkt u dan op https://open.spotify.com/genre/podcasts-web voor het overzicht aan podcasts.

Apple

Er zijn speciale apps om naar podcasts te luisteren speciaal voor Apple iOS gebaseerde apparaten. Denkt u dan aan de iPhones, iPads en iPods.
Wij zullen niet de hele lijst bij langs gaan, want dat zijn er bijzonder veel. Voorbeelden van deze apps zijn bijvoorbeeld Apple Podcasts, Overcast, Castro 3 of ListenApp. Deze apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify en verschillen voornamelijk in aanbod en de manier waarop advertenties gepresenteerd worden, en of u ervoor kunt/moet betalen.

Android

Hetzelfde geldt voor de Android varianten. Deze zijn beschikbaar op Android telefoons en tablets, zoals die van Nokia, OnePlus of Samsung. Hier kunt u eens kijken naar apps als Google Podcasts, Podcast Republic of Podkicker. En daarvoor geldt ook weer hetzelfde als voor de Apple-apps: Alle apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify, maar verschillen in aanbod en verdienmodel.

Cross-Platform Apps

Dan zijn er nog een paar apps die werken op zowel Apple als Android apparaten. Spotify is daar een goed voorbeeld van, maar ook TuneIn Radio, Laughable of RadioPublic. Zoveel wensen, zoveel aanbod!


Veel luister plezier! 

Wij hopen u hiermee een klein kijkje gegeven te hebben in de wondere wereld van podcasts. Er is voor iedereen iets te vinden, het is soms alleen een beetje zoeken. Hopelijk kunt u vinden wat u zoekt en kunt u naar podcasts luisteren. Mocht het afspelen toch niet lukken, helpen wij u natuurlijk graag verder. Als u contact met ons opneemt, komt één van onze slimme studenten graag bij u langs. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Moet ik een virusscanner? En welke virusscanner past bij mij?

Welke virusscanner past bij u? En wat moet u er nou precies mee - wat zijn de voor- en nadelen? In deze blog leggen wij u uit wat ze nou precies doen. Voor deze blog gaan wij uit van Windows computers - immers hebben Apple en Linux systemen bar weinig last van...

Hoe beheer ik veilig mijn wachtwoorden?

Hoe goed is uw wachtwoord? Regelmatig blijkt uit onderzoeken dat men nog steeds onveilige wachtwoorden gebruikt. Hackers verkrijgen zo eenvoudig toegang tot uw e-mail, social media en andere vertrouwelijke data. Dat wilt u toch niet?

Wij helpen u graag bij het kiezen van een goed wachtwoord.

Welkom in 2018! Maak nu uw boodschappenlijstje met Siri.

Heeft u de nieuwste update van de Appie-app van Albert Heijn al op uw iPhone en/of iPad?

Met de Appie-app kunt u eenvoudig producten vinden, uw persoonlijke bonussen inzien, recepten bekijken maar ook een boodschappenlijstje opstellen. Eenvoudig in de app zelf, maar ook via stemassistent Siri! Het enige wat u hoeft te doen is …

7 apps die het huishouden een stuk gemakkelijker maken

Het huishouden. We kunnen er niet omheen, het moet gewoon gebeuren. Maak het een stuk leuker met deze handige apps!

Firefox stopt met de ondersteuning voor Windows XP en Vista

U heeft het misschien al gelezen, Firefox stopt met de ondersteuning van Windows XP en Vista. Wilt u toch veilig blijven internetten? Onze student legt het u uit.

Een nieuwe hoofdtelefoon kopen

Het is weer bijna Black Friday en Cyber Monday en de kortingen op apparaten vliegen u om de oren. Hét moment om deals te scoren voor apparaten of andere spullen waar u al langer naar zat te kijken. De vraag is dan altijd: 'Met al die keuze mogelijkheden, waar moet u...