Hoe luister ik naar podcasts?

5 juli 2021 | Uw Computerstudent Blog

Hoe luister ik naar podcasts? Podcasts zijn helemaal de rage. Over bijna ieder onderwerp is wel een podcast te vinden – zelfs de busmaatschappij Qbuzz heeft tegenwoordig een podcast. Maar wat is een podcast nu precies?

Een podcast is te vergelijken met een vooraf opgenomen radioprogramma. Een podcast kent dus altijd één of meerdere sprekers. En dat kan dan over van alles gaan: Het leren van een taal, discussies over de nieuwste boeken, muziek of films, uitleg over natuurverschijnselen of gewoon uit het leven gegrepen gesprekken. Voor ieder wat wils dus.

De meeste podcasts zijn vooraf opgenomen voordat ze worden gepubliceerd, maar sommige podcasts zijn ook live te beluisteren en aan mee te doen – een beetje zoals de gewone radio. Maar dan online.

Het grote voordeel van deze podcasts is dat er veel variatie in te vinden is. Het kan ook prettig zijn onderweg: Gewoon wat rustig gepraat over iets wat u interessant of leuk vindt, terwijl u aan het reizen bent. Natuurlijk hoeft het niet rustig te zijn – er is voor ieder wat wils, dus ook podcasts over heavy metal muziek.

Hoe luister ik naar podcasts? 

Spotify

Naar podcasts luisteren kunt u zowel op uw computer en laptop, smartphone of tablet via Spotify doen. Hier biedt menigeen hun podcasts aan. Ook heeft Spotify meerdere categorieën van podcasts in de aanbieding, waardoor u zich direct kunt richten op wat u interessant vindt. Of gewoon rustig kijken wat er allemaal tussen zit, dat kan ook. Het voordeel van Spotify is ook dat de podcasts te downloaden zijn voor later gebruik, bijvoorbeeld in de auto of in de trein. We weten namelijk dat wifi in de trein niet altijd even stabiel is. Daarnaast is Spotify een populair en groot platform, met een heel groot aanbod.

Benieuwd? Kijkt u dan op https://open.spotify.com/genre/podcasts-web voor het overzicht aan podcasts.

Apple

Er zijn speciale apps om naar podcasts te luisteren speciaal voor Apple iOS gebaseerde apparaten. Denkt u dan aan de iPhones, iPads en iPods.
Wij zullen niet de hele lijst bij langs gaan, want dat zijn er bijzonder veel. Voorbeelden van deze apps zijn bijvoorbeeld Apple Podcasts, Overcast, Castro 3 of ListenApp. Deze apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify en verschillen voornamelijk in aanbod en de manier waarop advertenties gepresenteerd worden, en of u ervoor kunt/moet betalen.

Android

Hetzelfde geldt voor de Android varianten. Deze zijn beschikbaar op Android telefoons en tablets, zoals die van Nokia, OnePlus of Samsung. Hier kunt u eens kijken naar apps als Google Podcasts, Podcast Republic of Podkicker. En daarvoor geldt ook weer hetzelfde als voor de Apple-apps: Alle apps werken grotendeels hetzelfde als Spotify, maar verschillen in aanbod en verdienmodel.

Cross-Platform Apps

Dan zijn er nog een paar apps die werken op zowel Apple als Android apparaten. Spotify is daar een goed voorbeeld van, maar ook TuneIn Radio, Laughable of RadioPublic. Zoveel wensen, zoveel aanbod!


Veel luister plezier! 

Wij hopen u hiermee een klein kijkje gegeven te hebben in de wondere wereld van podcasts. Er is voor iedereen iets te vinden, het is soms alleen een beetje zoeken. Hopelijk kunt u vinden wat u zoekt en kunt u naar podcasts luisteren. Mocht het afspelen toch niet lukken, helpen wij u natuurlijk graag verder. Als u contact met ons opneemt, komt één van onze slimme studenten graag bij u langs. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet Afleiding nodig? Dit zijn de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet. Deze spelletjes blijven leuk en zijn niet voor niets zo populair. En tja, daardoor ook een tikkeltje verslavend. Dus bezint voor u...

Toffe apps om de blits te maken met Pasen

Wilt u deze Pasen de blits maken met toffe apps op uw telefoon? Onze student heeft de beste paas-apps voor u verzameld.

Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

De vernieuwde, verbeterde en snellere versie van de populaire browser Firefox is onlangs uitgebracht: Firefox Quantum. Volgens de maker (dat is Mozilla) is het de grootste update sinds 2004 – en dat is te merken! Niet alleen is de browser…

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig..

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!