Het installeren en gebruiken van een VPN

19 mei 2022 | Uw Computerstudent Blog

Hulp bij het installeren en gebruiken van een VPN

Het gebruiken van een VPN kan voor veel mensen voordelen opleveren. Maar eerst wilt u misschien weten wat een VPN eigenlijk is. De afkorting VPN staat voor de Engelse term Virtual Private Network. In de praktijk betekent dit dat u met het internet verbonden bent via een soort proxyserver. Al uw internetverkeer wordt verstuurd via deze tussenserver. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor de veiligheid en anonimiteit, maar u kunt er nog veel meer voordelen uit halen.

Hulp bij het installeren en gebruiken van een VPN

Wat zijn de voordelen van een VPN?

Wanneer u verbonden bent met een VPN, kunnen websites en diensten uw locatie niet zien. U kiest de locatie uit van de server en vervolgens lijkt het voor de buitenwereld alsof u echt op die locatie bent. Dit heeft meerdere voordelen waar u misschien nog niet van op de hoogte bent. Wist u bijvoorbeeld dat u bij het boeken van een vakantie meer betaalt wanneer u in Nederland bent? Dit komt omdat boekingssites op basis van uw locatie een hogere prijs vragen. Met een VPN doet u net alsof u in een ander land zit en opeens vragen dit soort sites lagere prijzen voor dezelfde hotels.

Meer films en sport kijken voor dezelfde prijs

Hetzelfde principe dat u gebruikt bij het goedkoper boeken van vakanties geldt ook voor het kijken van meer films, series en sport. Dit slimme trucje staat ook wel bekend als het opheffen van geoblokkades. Gebruikt u Netflix, Viaplay of Ziggo GO? Dan heeft u een groot aanbod films en series beschikbaar, maar dit kunt u nog veel verder uitbreiden. Dit soort streamingsites kopen de rechten voor films en series vaak alleen voor bepaalde landen. Door uw locatie te veranderen met een VPN, krijgt u opeens een heel ander aanbod en films en series, zonder hier extra voor te hoeven betalen.

Dit werkt ook voor het kijken van live sport in het buitenland. U bent in de zomervakantie een paar weken op vakantie maar die race van Max Verstappen wilt u toch ook gewoon kijken, het liefst met Nederlands commentaar. Ook dan kunt u dit trucje toepassen door de locatie te veranderen. Dit keer doet u net of u eigenlijk gewoon in Nederland bent. Het abonnement dat u heeft zal zo ook gewoon in het buitenland werken, waardoor u rustig uw favoriete sport kunt kijken vanaf elke locatie ter wereld.

Hoe u een VPN op uw telefoon kunt gebruiken

Dit werkt niet alleen op uw computer of televisie, maar ook op mobiele apparaten. Goede en betrouwbare VPN’s hebben ook apps beschikbaar voor mobiele telefoons of tablets. Let wel op het verschil in kwaliteit tussen de verschillende VPN’s. Vergelijk het met het kopen van een gloednieuwe Mercedes Benz of een twintig jaar oude tweedehands auto. Bij VPN’s zijn er zelfs providers die hun diensten gratis aanbieden. Bij dit soort gratis VPN’s zit er altijd wel een addertje onder het gras. Wij raden gerenommeerde VPN’s aan zoals NordVPN en Surfshark. Dan weet u zeker dat u goed zit.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Gratis apps voor nieuwe hobby’s

Gratis apps voor nieuwe hobby's Bent u op zoek naar nieuwe hobby's om uw vrije tijd mee te vullen? Of bent u al begonnen aan een nieuwe passie en zoekt u wat handige tools om u te helpen groeien? Gelukkig zijn er tal van gratis apps beschikbaar die u kunnen...

Planten herkennen

Planten herkennen Met deze apps wordt het een makkie Of u nu een gepassioneerde tuinier bent, graag wandelt in de natuur of gewoon nieuwsgierig bent naar de flora om u heen, het herkennen van planten is een uitdaging. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende...

Wat betekenen de vinkjes bij Whatsapp?

WhatsApp vinkjes staan bij ieder bericht - u kunt ze niet negeren eigenlijk. Soms staat er één, soms twee - en soms zijn ze blauw. Maar wat betekenen vinkjes bij WhatsApp dat nou precies, en wat kunt u ermee doen? Wat betekenen de vinkjes in WhatsApp? Laten we eerst...

Toffe apps voor warme dagen

Toffe apps voor warme dagen! Gaat u een dagje naar het strand of krijgt u spontaan zin om te fietsen van dit lekkere weer? Wij hebben toffe apps voor u verzameld.

Windows Live Mail 2012 maakt geen verbinding met Outlook.com

Sinds kort wordt Windows Live Mail 2012 niet langer ondersteunt. Als u een e-mailadres heeft dat eindigt op outlook.com, hotmail.com, live.com of msn.com, dan heeft u een probleem. Wij leggen u graag uit wat er mis gaat, en wat u er zelf aan kunt doen. Waarom stopt...

De AVG – wat zijn uw rechten?

Vandaag bespreken we uw rechten onder de AVG. Welke rechten heeft u erbij gekregen en wat betekent dit voor u?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!