Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

29 maart 2019 | Uw Computerstudent Blog

Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

by | 29 maart 2019 | Uw Computerstudent Blog

Een geluidsinstallatie op uw netwerk, dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo gek. Terwijl dit vroeger instabiel, niet gebruiksvriendelijk en omslachtig werkte, is het beluisteren van uw muziek via wifi-speakers tegenwoordig heel eenvoudig! Bent u toe aan nieuwe up-to-date speakers of wilt u uw huidige speakers overzetten naar de draadloze wereld? Lees dan verder!

Wat is een draadloos geluidssysteem?

De naam zegt het al! Muziek afspelen zonder allerlei kabels. Voorheen sloot u speakers meestal aan op een versterker. Wilde u het volume of nummer aanpassen? Dan kon dat hooguit alleen met de afstandsbediening. Een draadloos geluidssysteem maakt dit makkelijker! De meeste speakers voor thuis hebben alleen een stopcontact nodig en sluit u aan op uw wifi-netwerk. Hierdoor nemen de speakers deel aan uw thuisnetwerk en kunt u deze eenvoudig bedienen vanaf uw telefoon, tablet of laptop. Draagbare speakers zijn volledig draadloos en werken op een accu.

De voordelen van een draadloos geluidssysteem

  • Eenvoudig te bedienen met uw smartphone en tablet
  • Overal in huis
  • Gemakkelijk in te stellen en uit te breiden
  • Alle muziek, via bijvoorbeeld Spotify of uw eigen collectie

sonos

Nieuwe draadloze speakers, wat zijn de opties?

Een van de bekendste geluidssystemen zijn de wifi-speakers van Sonos! Deze staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Na aanschaf is het plug & play!

Sonos biedt verschillende modellen aan, zo vindt u voor elke kamer de geschikte speaker. Bovendien is uw Sonos-geluidsinstallatie eenvoudig uit te breiden. Mocht u later meer Sonos speakers aanschaffen, dan werken zij vlekkeloos samen.

Het is ook mogelijk speaker groepen te maken. Voorbeeld: u heeft 4 speakers en plaatst er 2 in de huiskamer en 2 in de slaapkamer. Vervolgens kunt u met de Sonos-app een groep Huiskamer maken, zodat de speakers in de slaapkamer niet onnodig aanstaan. Of pop in de huiskamer, jazz in de slaapkamer. En natuurlijk niet onbelangrijk: de geluidskwaliteit van Sonos is uitstekend.

Bent u op zoek naar een goedkopere oplossing? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Google Home speakers. Deze kunnen zelfs meer dan alleen muziek afspelen. U leest hier meer over Google Home.

Daarnaast zijn ook andere grote speaker-merken overgegaan naar de draadloze wereld. Neem als voorbeeld JBL en Bose.

Een tip van onze computerstudent: bij de aanschaf van een nieuwe (smart)TV zijn er wellicht acties waarbij u een soundbar en/of subwoofer krijgt! De meeste nieuwe soundbars hebben Bluetooth of Wifi mogelijkheden, die u vervolgens ook kunt bedienen met uw telefoon.

 

Bestaand geluidssysteem upgraden naar Wifi

Wist u dat u veel geld kunt besparen door uw huidige speakers future-proof te maken?

De meest geschikte oplossing is de Google Chromecast Audio. Dit apparaat is eenvoudig aan te sluiten om uw versterker of losse speaker. Met behulp van de Chromecast Audio blaast u uw oude speakers een nieuw leven in! Ook met de Chromecast Audio is uw muziek eenvoudig te bedienen met uw tablet, smartphone en laptop. Het apparaatje is dan ook vele malen goedkoper dan een volledig nieuwe speaker. Bovendien is een Chromecast Audio feilloos te groeperen met de Google Home speakers. Voor niet al te veel geld streamt u overal in uw huis draadloze muziek.

Bent u op zoek naar een alternatief voor het Google ecosysteem? Neem dan eens een kijkje naar Bluetooth Audio adapter van Logitech.

Met dit apparaat is het helaas niet mogelijk uw speaker(s) op uw draadloos netwerk aan te sluiten. Wel kunt u de muziek via Bluetooth, bijvoorbeeld vanaf uw telefoon, streamen. Sluit de adapter van Logitech aan op uw speakers en met een druk op de knop maakt u verbinding via Bluetooth. Installatie van software is niet nodig, dus u kunt direct draadloos genieten van uw muziekbibliotheek.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over draadloze speakers? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Is het de moeite waard om het serverbeheer uit te besteden?

Het digitale landschap staat nooit stil. Voor bedrijven die adequaat willen meegroeien met de laatste trends en ontwikkelingen, is er een veelvoorkomende kritische beslissing die mogelijk de revue passeert: Gaat het beheer van de servers intern of extern behandeld...

Internetbankieren en IBAN

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen. IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat...

Videobellen met Zoom, zo werkt het!

Nu we veel meer thuiswerken met z’n allen doen we ook veel meer aan videobellen. Zoom is de afgelopen tijd ontzettend gegroeid en wordt heel veel gebruikt om even bij te praten met uw familie of vrienden, maar ook door…

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug!

Bent u gebeld door een buitenlands nummer dat u niet kent? Bel dan niet terug! Momenteel worden er veel mensen gebeld door een onbekend nummer uit het buitenland. Vaak gaat de telefoon maar één keer over of er wordt gelijk opgehangen als u opneemt. Wat is dit en hoe voorkomt u deze nieuwe manier van oplichting?

De beste muziekapps

De beste muziekapps Muziek is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Of u nu onderweg bent, aan het werk bent of gewoon thuis ontspant, er is altijd wel een nummer dat bij uw stemming past. Met de komst van muziekapps is het luisteren naar uw favoriete...

Tip: Een gedeelde agenda maken met Google agenda

Samen met vrienden of collega’s werken met een agenda voor de gezamenlijke activiteiten? Google agenda biedt een uitkomst! Onze student geeft u graag handige tips om het zelf in te kunnen regelen! Hoe? Lees hier meer!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!