Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

29 maart 2019 | Uw Computerstudent Blog

Een slim geluid: welke draadloze speaker kiest u?

door | 29 maart 2019 | Uw Computerstudent Blog

Een geluidsinstallatie op uw netwerk, dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo gek. Terwijl dit vroeger instabiel, niet gebruiksvriendelijk en omslachtig werkte, is het beluisteren van uw muziek via wifi-speakers tegenwoordig heel eenvoudig! Bent u toe aan nieuwe up-to-date speakers of wilt u uw huidige speakers overzetten naar de draadloze wereld? Lees dan verder!

Wat is een draadloos geluidssysteem?

De naam zegt het al! Muziek afspelen zonder allerlei kabels. Voorheen sloot u speakers meestal aan op een versterker. Wilde u het volume of nummer aanpassen? Dan kon dat hooguit alleen met de afstandsbediening. Een draadloos geluidssysteem maakt dit makkelijker! De meeste speakers voor thuis hebben alleen een stopcontact nodig en sluit u aan op uw wifi-netwerk. Hierdoor nemen de speakers deel aan uw thuisnetwerk en kunt u deze eenvoudig bedienen vanaf uw telefoon, tablet of laptop. Draagbare speakers zijn volledig draadloos en werken op een accu.

De voordelen van een draadloos geluidssysteem

  • Eenvoudig te bedienen met uw smartphone en tablet
  • Overal in huis
  • Gemakkelijk in te stellen en uit te breiden
  • Alle muziek, via bijvoorbeeld Spotify of uw eigen collectie

sonos

Nieuwe draadloze speakers, wat zijn de opties?

Een van de bekendste geluidssystemen zijn de wifi-speakers van Sonos! Deze staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid. Na aanschaf is het plug & play!

Sonos biedt verschillende modellen aan, zo vindt u voor elke kamer de geschikte speaker. Bovendien is uw Sonos-geluidsinstallatie eenvoudig uit te breiden. Mocht u later meer Sonos speakers aanschaffen, dan werken zij vlekkeloos samen.

Het is ook mogelijk speaker groepen te maken. Voorbeeld: u heeft 4 speakers en plaatst er 2 in de huiskamer en 2 in de slaapkamer. Vervolgens kunt u met de Sonos-app een groep Huiskamer maken, zodat de speakers in de slaapkamer niet onnodig aanstaan. Of pop in de huiskamer, jazz in de slaapkamer. En natuurlijk niet onbelangrijk: de geluidskwaliteit van Sonos is uitstekend.

Bent u op zoek naar een goedkopere oplossing? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de Google Home speakers. Deze kunnen zelfs meer dan alleen muziek afspelen. U leest hier meer over Google Home.

Daarnaast zijn ook andere grote speaker-merken overgegaan naar de draadloze wereld. Neem als voorbeeld JBL en Bose.

Een tip van onze computerstudent: bij de aanschaf van een nieuwe (smart)TV zijn er wellicht acties waarbij u een soundbar en/of subwoofer krijgt! De meeste nieuwe soundbars hebben Bluetooth of Wifi mogelijkheden, die u vervolgens ook kunt bedienen met uw telefoon.

 

Bestaand geluidssysteem upgraden naar Wifi

Wist u dat u veel geld kunt besparen door uw huidige speakers future-proof te maken?

De meest geschikte oplossing is de Google Chromecast Audio. Dit apparaat is eenvoudig aan te sluiten om uw versterker of losse speaker. Met behulp van de Chromecast Audio blaast u uw oude speakers een nieuw leven in! Ook met de Chromecast Audio is uw muziek eenvoudig te bedienen met uw tablet, smartphone en laptop. Het apparaatje is dan ook vele malen goedkoper dan een volledig nieuwe speaker. Bovendien is een Chromecast Audio feilloos te groeperen met de Google Home speakers. Voor niet al te veel geld streamt u overal in uw huis draadloze muziek.

Bent u op zoek naar een alternatief voor het Google ecosysteem? Neem dan eens een kijkje naar Bluetooth Audio adapter van Logitech.

Met dit apparaat is het helaas niet mogelijk uw speaker(s) op uw draadloos netwerk aan te sluiten. Wel kunt u de muziek via Bluetooth, bijvoorbeeld vanaf uw telefoon, streamen. Sluit de adapter van Logitech aan op uw speakers en met een druk op de knop maakt u verbinding via Bluetooth. Installatie van software is niet nodig, dus u kunt direct draadloos genieten van uw muziekbibliotheek.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over draadloze speakers? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe tablet ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. In deze blog helpen we u met de keuze: Welke tablet moet u kopen? Een tablet is een apparaat dat doorgaans niet veel anders is dan een grote smartphone zonder...

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe tv?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe tv? Er zijn veel verschillende vormen tv's met vele functies. In deze blog gaan we hier graag doorheen om u alvast een voorsprong te geven in het selectieproces. Formaat  Het formaat van de TV bepaalt voor een groot...

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

De vernieuwde, verbeterde en snellere versie van de populaire browser Firefox is onlangs uitgebracht: Firefox Quantum. Volgens de maker (dat is Mozilla) is het de grootste update sinds 2004 – en dat is te merken! Niet alleen is de browser…

Toffe apps om dit weekend uit te proberen!

Toffe apps om dit weekend eens uit te proberen! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Banken doelwit van hackers

Een grootschalige DDoS-aanval op Nederlandse en buitenlandse banken heeft vandaag een groot deel van het betalingsverkeer platgelegd. Er zou geen relatie zijn met de saldostoring van woensdag.

Pieter, Hulp op Afstand student uit Groningen

Ik vind de grote afwisseling van vragen die voorbij komt heel erg leuk. De ene keer help je een oudere mevrouw met het ordenen van haar foto's, de andere keer een bedrijf met hun boekhoudsoftware. Als je een probleem, groot of klein, kunt oplossen, geeft dat een...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!