De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet

13 juni 2022 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

De 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet

Afleiding nodig? Dit zijn de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet. Deze spelletjes blijven leuk en zijn niet voor niets zo populair. En tja, daardoor ook een tikkeltje verslavend. Dus bezint voor u ze download via Google Play of de Apple Store.

Candy Crush

Eén van de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet, is natuurlijk Candy Crush. Het doel in Candy Crush Saga is om zoveel mogelijk rijen en kolommen leeg te maken in zo min mogelijk tijd. De snoepstukken van het bord zijn te verwijderen door drie (of meer) dezelfde snoepjes achter elkaar op een rij te zetten. Dit kan worden bereikt door snoepjes om te wissen.

Mario Kart

Net als Candy Crush is Mario Kart eigenlijk nooit weg weggeweest. U kiest een personage en een wagentje en neemt het op verschillende vrolijke parcours op tegen medespelers. Tijdens de race kunt u blokken ‘oprapen’ en de inhoud ervan gebruiken om uw tegenstanders dwars te liggen.

Bubble Trouble

Dit retro schietspel is een van ‘s werelds meest gespeelde online spel. Sinds 2020 is dit spel ook op een smartphone en tablet te spelen en is daarom één van de leukste spelletjes voor op uw tablet . In 22 levels kunt u uw gevoel voor timing en reactievermogen trainen door bubbels te schieten en te ontlopen.

Freddi Fish

Misschien na uw tijd maar als u uit de jaren 80 of 90 komt, kent u dit spel ongetwijfeld. Het kwam in 1994 uit en was meteen een hit. Als Freddi de Vis zwom u door de (voor die tijd) prachtig vormgegeven onderwaterwereld om mysteries te ontrafelen. En ondertussen was het ook nog eens leerzaam!

Tamagotchi

Nog een klassieker voor de jaren 80 en 90 -kinderen. De Tamagotchi, toen nog verpakt in een ei- vormig apparaatje wat overal mee naartoe ging, heeft heel wat harten veroverd. Als er geen poep opgeruimd moest worden, wilde hij wel eten of gewassen worden. De Tamagotchi’s in de nieuwe versie My Tamagotchi Forever zijn nog net zo veeleisend. Gelukkig maken notificaties het een makkelijker om uw vriendje in leven te houden.

Tetris

In dit klassieke spel draait en verplaatst u naar beneden zakkende blokken zodat ze zo netjes mogelijk in de muur passen. De eerste speelbare versie kwam uit op 6 juni 1984 en zorgt dus al jaren voor ogen zo vierkant als de blokken uit het spel. Het is in een nieuw jasje gestoken en is nu ook te spelen op telefoon en tablet.

Pac-Man

In een doolhof vol spoken zoveel mogelijk stippen happen. Wie is er niet groot mee geworden? De Pac-Man app van nu is meer dan een opleving van een klassieker. Het is een ode aan de jaren ‘80.

Snake

Weet u nog? Die Nokia’s van vroeger? Er zat standaard Snake op, het eerste mobiele telefoon-spel waarbij u als een steeds langer wordende geblokte slang over het scherm gleed. Met de herintroductie van dit simpele spel wordt u terug geslingerd in de tijd. Inclusief monotone geluiden en groen beeldscherm. |

Mijnenveger

Mijnenveger zat standaard op het besturingssysteem van Windows dus u ontkwam er bijna niet aan om dit spel te spelen. Met een goed geheugen en een beetje logica was het de bedoeling om de overkant van het speelveld te bereiken zonder een mijn te raken. En nu dus ook beschikbaar als één van de leukste spelletjes voor op uw tablet. In het nieuwe Mijnenveger is eigenlijk alles bij het oude gebleven, alleen kunt u het nu ook opnemen tegen vrienden of andere spelers.

Pinball

Flipperen! Ongetwijfeld kent u dat van de flipperkast maar in de jaren ’90 kwam er ook een online versie van dit spelletje. PinOut is de volgende stap in de evolutie van de flipperkast. Een spel met een futuristische sfeer waarbij u eindeloos door kunt flipperen.

Veel plezier met de 10 leukste spelletjes van vroeger voor op uw tablet! Is uw tablet eigenlijk niet meer geschikt om spelletjes op te spelen omdat deze traag is of maakt u zich zorgen om de beveiliging van het apparaat? Laat er dan eens een computerstudent naar kijken. Als u goed voor uw tablet zorgt en deze af en toe een APK-beurt geeft, heeft u er langer plezier van.

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Wat doet een besturingssysteem?

Iedereen die een pc, laptop of smartphone gebruikt, maakt gebruikt van een besturingssysteem. Voor een pc en laptop gaat dit meestal om Windows of MacOs en voor de smartphone om Android of iOS. Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan hoe belangrijk de functie van een...

3 super leuke apps om online spelletjes te spelen met familie of vrienden

Mist u het ook zo om gezellig spelletjes te spelen met vrienden en familie? Ik heb 3 leuke en makkelijke spelletjes op een rijtje gezet, zodat we allemaal (ook de digibeet!) op veilige afstand een beetje meer in contact kunnen blijven met onze vrienden en familie.

Efficiënt online werken: 8 tips

Efficiënt online werken: 8 tips Online werken is mede door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen. Daarmee wordt niet alleen thuiswerken bedoeld, maar ook het werken in de cloud, zoals dat dan heet. U werkt niet met programma’s op uw computer, maar met...

Tip: Lijstjes maken met Google Agenda

Boodschappenlijstjes, verlanglijstjes, to-do lijstjes. Wat zijn er eigenlijk veel redenen om een lijstje te maken. Dit kan natuurlijk op van die handige ‘geeltjes’, maar ja. Die raken toch wel erg makkelijk kwijt, en soms is het echt niet meer te lezen wat u nou ook alweer moest doen.

Hoe gemakkelijk zou het zijn als u één plek zou hebben waar u al uw lijstjes …

De beste budget tablets volgens onze studenten

De beste budget tablets volgens onze studenten Een budget tablet is erg handig voor de kleine dagelijkse dingen zoals YouTube filmpjes kijken, mailen of internetten. Maar ook in de keuken kan een goede prijs-kwaliteit tablet goed helpen, om bijvoorbeeld uw favoriete...

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!