5 tips om beter thuis te werken

27 oktober 2020 | Uw Computerstudent Blog

Waarschijnlijk bent ook u weer aan het thuiswerken. Maar hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken! tips thuis werken

1. Neem genoeg pauze

Zonder collega’s kan het verleidelijk zijn om de hele dag door te werken zonder echt even pauze te nemen. Het is echter wel erg belangrijk om pauze te nemen. Als u lange tijd zit en doorwerkt zonder te bewegen loopt u een groter risico op RSI klachten. Wij werken zelf graag met de Pomodoro techniek. Met deze techniek werkt u elke keer in blokken van 25 minuten, met daarna 5 minuten pauze.

 

2. Blijf bewegen

Uren achter elkaar zitten is slecht voor uw conditie en mentale rust. Om beter thuis te werken kunt u het beste elk half uur even uw armen en benen strekken. Als u bovengenoemde Pomodoro techniek gebruikt heeft u daar mooi 5 minuten de tijd voor. Haal even een kopje thee of doe een korte ‘office workout’ De yoga-app Daily yoga (Android/Apple) biedt drie gratis verschillende sessies Office yoga.

 

3. Leer uzelf een goede werkhouding aan

Een goede werkhouding is essentieel om uw werk goed te kunnen doen. Zit rechtop, met uw onderrug tegen de rugleuning aan en met uw voeten plat op de grond. Zorg voor een hoek van 90 graden tussen uw bovenbeen en uw onderbeen.

Uw onderarm en bovenarm moeten ook een hoek van 90 graden maken en uw onderarmen moeten losjes steunen op de armsteunen van uw bureaustoel steunen. Kijk recht vooruit en zorg dat de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogste staat, met het scherm op ongeveer 60cm afstand.

 

4. Zorg dat uw computer het goed doet

Nu we veel meer werk op onze computer en laptop doen is het erg belangrijk dat deze helemaal goed werkt. Worden al uw bestanden netjes gebackupt? Staat er overbodige software op uw laptop of zijn er andere dingen die uw laptop ongewenst langzaam maken? Een snelle manier om dit te laten checken is via onze online hulp, we helpen u dan graag online met een (snelle) APK. We schonen uw laptop of computer voor u op, we verwijderen overbodige programma’s en andere dingen die uw laptop of computer onnodig langzaam maken! En helemaal fijn: u hoeft er de deur niet voor uit en kan vandaag geholpen worden!

 

5. Maak een goede planning

Wij merken dat thuiswerken soms gepaard gaat met een verminderde concentratie. Wat u kan helpen om beter thuis te werken is het maken van een duidelijke dag/week-planning. Er zijn verschillende tools die u hierbij kunnen helpen. Zelf gebruiken wij graag Asana, maar tools als Trello en Todoist zijn ook erg prettig in gebruik!

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u meedenken over het slim thuiswerken? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Internetbankieren en IBAN

Mogelijk heeft u het al eens gelezen, mogelijk nog niet. Maar er gaat iets veranderen. Binnenkort moet u uw IBAN gebruiken in plaats van uw rekeningnummer. Wat is IBAN en hoe werkt u ermee? Ik zal het kort uitleggen. IBAN is een Europees rekeningnummer, en gaat...

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Werken met Dropbox

Werken met Dropbox, hoe gaat dat? Waar is het handig voor? En hoe zet u uw eerste bestand online? Onze Dropbox expert legt het u graag uit!

Alternatieven voor Facebook, Whatsapp en Google!

Het lijkt soms alsof u niet om Google of Facebook heen kunt. U heeft elke dag te maken met deze bedrijven, maar wat als u dat niet wilt? Onze student heeft onderzoek gedaan en heeft alternatieven voor Google, Facebook en Whatsapp.

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

Hoe zet ik de vinkjes van WhatsApp uit?

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen wat de vinkjes in WhatsApp precies betekenen. Maar: Hoe werkt dat, het uitzetten van de vinkjes van WhatsApp? Hoe pakt u een beetje privacy terug? Dat laten we u in deze blog weten! We gaan langs bij zowel de Apple telefoons...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!