5 tips om beter thuis te werken

27 oktober 2020 | Uw Computerstudent Blog

Waarschijnlijk bent ook u weer aan het thuiswerken. Maar hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken! tips thuis werken

1. Neem genoeg pauze

Zonder collega’s kan het verleidelijk zijn om de hele dag door te werken zonder echt even pauze te nemen. Het is echter wel erg belangrijk om pauze te nemen. Als u lange tijd zit en doorwerkt zonder te bewegen loopt u een groter risico op RSI klachten. Wij werken zelf graag met de Pomodoro techniek. Met deze techniek werkt u elke keer in blokken van 25 minuten, met daarna 5 minuten pauze.

 

2. Blijf bewegen

Uren achter elkaar zitten is slecht voor uw conditie en mentale rust. Om beter thuis te werken kunt u het beste elk half uur even uw armen en benen strekken. Als u bovengenoemde Pomodoro techniek gebruikt heeft u daar mooi 5 minuten de tijd voor. Haal even een kopje thee of doe een korte ‘office workout’ De yoga-app Daily yoga (Android/Apple) biedt drie gratis verschillende sessies Office yoga.

 

3. Leer uzelf een goede werkhouding aan

Een goede werkhouding is essentieel om uw werk goed te kunnen doen. Zit rechtop, met uw onderrug tegen de rugleuning aan en met uw voeten plat op de grond. Zorg voor een hoek van 90 graden tussen uw bovenbeen en uw onderbeen.

Uw onderarm en bovenarm moeten ook een hoek van 90 graden maken en uw onderarmen moeten losjes steunen op de armsteunen van uw bureaustoel steunen. Kijk recht vooruit en zorg dat de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogste staat, met het scherm op ongeveer 60cm afstand.

 

4. Zorg dat uw computer het goed doet

Nu we veel meer werk op onze computer en laptop doen is het erg belangrijk dat deze helemaal goed werkt. Worden al uw bestanden netjes gebackupt? Staat er overbodige software op uw laptop of zijn er andere dingen die uw laptop ongewenst langzaam maken? Een snelle manier om dit te laten checken is via onze online hulp, we helpen u dan graag online met een (snelle) APK. We schonen uw laptop of computer voor u op, we verwijderen overbodige programma’s en andere dingen die uw laptop of computer onnodig langzaam maken! En helemaal fijn: u hoeft er de deur niet voor uit en kan vandaag geholpen worden!

 

5. Maak een goede planning

Wij merken dat thuiswerken soms gepaard gaat met een verminderde concentratie. Wat u kan helpen om beter thuis te werken is het maken van een duidelijke dag/week-planning. Er zijn verschillende tools die u hierbij kunnen helpen. Zelf gebruiken wij graag Asana, maar tools als Trello en Todoist zijn ook erg prettig in gebruik!

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u meedenken over het slim thuiswerken? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

4 Valentijnsapps die ook na Valentijnsdag nog handig zijn

4 handige Valentijnsdag apps die u ook ná Valentijnsdag nog wilt gebruiken! Lees snel verder.

Zo kunt u een e-mail inplannen met Gmail

Heeft u een e-mail geschreven maar wilt u deze pas later verzenden? Dan kunt u de e-mail inplannen. Zowel in uw browser als in de Gmail app kunt u dit regelen. Onze student…

Google Translate: 5 handige vakantietips

Heeft u al vakantieplannen? Gaat u misschien naar het buitenland? Wanneer u de taal niet spreekt en er met handen en voeten niet meer uitkomt, is het handig om snel wat woorden te kunnen…

5 onmisbare apps voor het inrichten van uw huis

De herfst is zo’n heerlijk moment om uw huis onder handen te nemen. Een nieuw kleurtje op de muur, alle meubels een andere plek of eindelijk de badkamer verbouwen. U doet het met deze apps!

Pas op voor Marktplaats oplichters!

Verkoopt u wel eens via Marktplaats? Let op! Oplichters zijn weer erg actief op Marktplaats. Hoe kunt u de oplichting herkennen en voorkomen?

5 gratis apps om uw hersenen te trainen deze kerst (en alle andere dagen van het jaar)

5 gratis apps om uw hersenen te trainen! Om altijd goed voor de dag te komen, is het goed om uw hersenen scherm te houden. Met deze spelletjes en apps traint u uw hersenen!