Tips bij het kopen en installeren van een NAS

Zou u graag altijd toegang tot uw bestanden willen waar u ook bent? Dan is een NAS iets voor u! Met een NAS maakt u uw eigen 'cloud'. Onze student legt het uit!

Lees verderAfspraak maken

NAS aanschaffen en aansluiten

Zou u graag altijd toegang tot uw bestanden willen waar u ook bent? Misschien is een NAS iets voor u. Een NAS is een externe harde schijf die verbonden is aan een thuisnetwerk. Een opslagplaats waar al uw bestanden centraal staan en waar u altijd bij kunt als u verbonden bent met het internet. Is het iets voor u, en waar begint u? Onze student legt uit!

Wat is een Network Attached Storage?

Een Network Attached Storage (NAS) is vergelijkbaar met een gewone harde schijf. Het grote verschil is dat de NAS met een kabel is aangesloten op het thuisnetwerk. Als de NAS aangesloten is kunt u hier vervolgens bestanden opzetten, bekijken en vanaf halen via al uw apparaten: bijvoorbeeld uw computer, laptop, telefoon of tablet.

Waarom een NAS?

Het handige aan een NAS is dat u vanaf bijna elke locatie met een internetverbinding bij uw bestanden kunt. Zit u op de bank bij vrienden? Bent u op vakantie en wilt u graag de opslag van uw telefoon leeg maken? Dan is de NAS gewoon beschikbaar en kunt u al uw bestanden probleemloos uploaden, downloaden of bekijken. Naast dat het heel handig is om overal bij uw bestanden te kunnen is het ook een goede vervanger voor losse USB sticks en kwetsbare externe harde schijven. Die raken kwijt of vallen stuk. De installatie van de NAS is eenmalig en daarna heeft u er geen omkijken meer naar.

Hoe gebruik ik een NAS?

Een NAS is over het algemeen vrij gemakkelijk in gebruik. Via uw browser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox, kunt u hem bedienen. U kunt allerlei programma's installeren om de functionaliteit van de NAS uit te breiden. Dit lijkt ingewikkeld maar het is net zo gemakkelijk als een app installeren op een smartphone. Het ingewikkelde is het installeren van het apparaat op uw netwerk. U zult de NAS met een netwerkkabel moeten verbinden met uw router. Vervolgens moet u de bijbehorende software installeren om gebruik te kunnen maken van uw NAS. Een leuk klusje voor de één, een opgave voor ander.
"Vervolgens moet u de bijbehorende software installeren om gebruik te kunnen maken van uw NAS. Een leuk klusje voor de één, een opgave voor ander." Mocht u hulp willen bij het installeren van uw NAS dan kunt U hier een afspraak maken met een student.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een NAS?

Het is belangrijk te kijken naar wat u graag zou willen en daar vervolgens uw keuze op aan te passen. Het heeft namelijk geen zin om meer te betalen voor functionaliteit die u toch niet gaat gebruiken. De meest populaire merken zijn Synology, QNAP en Netgear, u kunt in uw zoektocht het beste bij deze merken beginnen.
  • Opslag Een NAS is een opslagapparaat en bij elk opslagapparaat is het belangrijk hoeveel bestanden er op kunnen. Als u van plan bent om grote bestanden op te slaan, bijvoorbeeld hoge resolutie foto’s, films of muziekbibliotheken raden wij een opslagcapaciteit van 2TB of meer aan.
  • Backups Uw data is kostbaar. Het is daarom belangrijk om na te denken over de mogelijkheid om uw NAS automatisch een backup te laten maken. Een automatische backup kan periodiek ingesteld worden. Dit is alleen mogelijk als er twee harde schijven in de NAS aanwezig zijn.
  • Aansluitingen Kijk goed naar de aansluitingen van de NAS, deze kunnen extra functionaliteit bieden. Zo zijn er modellen die naast de standaard netwerkaansluiting, ook beschikken over WiFi, USB, e-sata of firewire. Deze aansluitingen kunnen het gebruik van de NAS gemakkelijker maken of de optie bieden om in de toekomst uit te breiden.
  • Snelheid Het is prettig als de foto’s en video’s vlot op uw opslagapparaat staan. Dit is waar de instapmodellen te kort schieten. Deze modellen hebben vaak een schrijfsnelheid van 10 tot 15 MB/s, dat is nog niet eens half zo snel als een standaard USB-stick. Als u van plan bent grote (aantallen) bestanden te kopiëren is het de moeite waard te investeren in wat extra kracht!
  • Gebruik Hoe de NAS in gebruik wordt genomen is minstens net zo belangrijk als alle bovenstaande punten. U zult namelijk vaak bestanden van en naar het apparaat sturen. De beste manier om erachter te komen of het model wat u op het oog heeft prettig werkt is leren van de ervaring van anderen. Er zijn voor de meeste modellen beoordelingen te vinden die de voor- en nadelen van het model uitlichten.
Vindt U het nog lastig om een keuze te maken? Vraag een student om hulp bij het uitkiezen van de NAS die het beste bij U past! Wij hebben computerstudenten die gespecialiseerd zijn in NAS, zij helpen u graag met uw aanschaf en installatie. Slimme student aan huis helpt graag! Het aanschaffen van een NAS is niet zomaar iets en het is daarom belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hoeveel opslagcapaciteit heb ik nodig? Welke mogelijkheden wil ik? Werkt het allemaal wel bij mij thuis? Allemaal terechte vragen! Onze student denkt graag met u mee. Gewoon bij u thuis, achter uw computer. Zo weet u zeker dat het goed komt en kunt u onze student al uw vragen stellen. Hij antwoordt rustig en in uw tempo zodat u geen overhaaste of onduidelijke keuze maakt. Gemakkelijk, toch?

Computerhulp aan Huis

Wij zijn Uw Computerstudent: een slimme computerhulp aan huis. We lossen al uw problemen voor u op, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Voordelig en zonder abonnement

Omdat we met enthousiaste studenten werken, zijn we niet duur. Handig: zo kunt u ons alles vragen, en hierdoor is er meer tijd om rustig uit te leggen!

Wij hebben geen verplicht abonnement: u betaalt per kwartier + voorfietskosten per afspraak. Wel zo eerlijk, toch?

 

Hulp aan huis van een slimme student

Heeft u een lastig probleem? Of wilt u dat de computer gewoon weer fijn werkt? Dan is een Computerstudent een goed idee.

Eén van onze studenten komt bij u aan huis. Hij of zij lost al uw problemen op. Ondertussen vertellen we wat we doen, zodat u er ook iets van leert.

Al uw problemen opgelost. Samen met Uw Computerstudent.

Altijd goed geholpen.

Onze studenten zijn geselecteerd in een persoonlijk gesprek en hebben een training bij ons op kantoor gekregen. 

We letten daarbij niet alleen op technische ervaring: ook de persoonlijke klik is belangrijk. 

Mede daardoor krijgen we al jaren het hoogste cijfer in de branche: een prachtige 9,2. Wist u dat wij zelfs een kwaliteitsgarantie hebben?

9

Prima geholpen, ben tevreden.

Aardige student. Luisterde goed en alle problemen waren snel verholpen.
- Utrecht

positief van begin tot einde

duidelijk in uitleg en vlot in uitvoering geduldig bij vragen en geen haastig gedoe bij het oplossen van de problemen [...]
- Hengelo

Aardige jongen

Computer blijft ondertussen wel dezelfde storing houden dwz wederom geen incoming mails op mijn outlook. Dit drukt mijn beoordeling ietwat
- Leiden

Zeer goede ervaring Top.

Mijn ervaring is prima . Keurig voor elkaar .
- Huissen

Kundig en vlot geholpen.

Iemand die duidelijk wist wat hij deed. .
- Boskoop
1686 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9/10

Student Tijmen heeft mij goed geholpen. Als de Nobelprijs voor informatica zou bestaan, zou ik hem voordragen.

 

- Petra de Wit, Amersfoort

Gewoon fantastisch, voor herhaling vatbaar! Voor de prijs hoef je het niet te laten. En: je hoeft geen abonnement af te sluiten. Perfect!

 

- Bo, Harderwijk

Ik had al veel eerder uw bedrijf moeten inschakelen! Vanaf nu ga ik alle “problemen” noteren voor de volgende keer.

 

- W. Postma-Eggink, Amsterdam

Student was keurig op tijd, loste mijn probleem in no-time op en nam de tijd om mij alles rustig uit te leggen. Eindelijk begrijp ik iets waar ik al maanden tegenaan loop. Helemaal blij!

 

- Wim , Leiden

Blogs over ICT

Onze passie is werken met ICT. Daarom vinden we het leuk om u op de hoogte te houden met leuke blogs, handige tips en waarschuwingen voor online gevaren. Volg ons ook op Facebook, en blijf altijd op de hoogte!

Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis!

Afspraak makenTarieven