Computerhulp aan Huis in Groningen

Maak ook een afspraak met een Computerstudent uit Groningen voor slimme Computerhulp aan Huis.
Een ervaren student aan huis, voor al uw computervragen en -problemen.

Voordelige Computerstudent aan Huis

Wij geloven dat goede computerhulp niet duur hoeft te zijn.
Onze studenten zijn enthousiast en helpen u graag.

€ 8,00

 

Per kwartier
Minimaal een halfuur per afspraak
 

€ 8,50

Voorfietskosten
per afspraak
N

Snel & Vakkundig

Een ervaren student aan huis.

N

Voordelig

Studenten zijn communicatief, intelligent en voordelig.

N

Voor al uw vragen

Wij kennen al uw apparaten: PC, Laptop, Tablet en telefoon.

U hoeft bij ons dus géén verplicht abonnement af te sluiten: u betaalt alleen per kwartier, plus de voorfietskosten.
Wel zo eerlijk, toch?

Afspraak maken

Maak nu een afspraak: na het invullen neemt onze student binnen 24 uur contact met u op. Hij of zij lost dan uw problemen op en beantwoordt al uw vragen. We hebben eerlijke tarieven en ervaren studenten.

Tijmen heeft mij goed geholpen. Als de Nobelprijs voor informatica zou bestaan, zou ik hem voordragen.

Petra de Wit

2657 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Een Slimme Computerstudent bij u aan Huis

 

 

Vakkundige Computerstudent aan Huis

Wij bieden vakkundige hulp aan huis in heel de provincie Groningen. Onze computerstudenten groeien op met de computer en weten het antwoord op al uw vragen! En weten ze het eens niet? Dan gaan ze voor u op zoek.

Uw eigen Student

Onze studenten wonen in Groningen, en komen graag bij u aan huis om u te helpen. De student neemt de tijd en legt rustig uit, zodat u al uw vragen kunt stellen. Wel zo prettig, toch?

Jong en je weet wat.

Mijn vragen zijn prima opgelost door de Computer - student.M.v.g. WIL Sluiter.
- Arnhem

Slechte ervaring met dit bedrijf

Student heeft geen IT achtergrond en moest via zoeken en derden zoeken naar een oplossing voor het probleem. Dat kostte heel veel tijd en dus ook geld. Uiteindelijk werd de harde schijf schoongeveegd, waarop zeer kwetsbare bestanden. Resultaat: een wirwar van systeem- en andere bestanden op mijn externe harde schijf en veel geld kwijt. Van de regen in de drup. Het bedrijf propageert kwaliteit te leveren, die ervaring heb ik totaal niet. Op geen enkel vlak. Ook op schriftelijke klacht wordt niet gereageerd. Nooit meer Computerstudent.
- Lent

Prima geholpen met duidelijke uitleg

Prima ervaring
- Zutphen

Fantastisch

Thijs was zo behulpzaam en zorgde ervoor dat de printer werkte voordat hij vertrok
- Haarlem

Ik ben uiterds tevreden

Een vriendelijke jongen en zeker bekwaam.
- Den haag
2657 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Boek vandaag uw student!

U kunt snel online een aanvraag doen. Uw eigen computerstudent neemt daarna contact met u op. Snel en eenvoudig.

Ideaal voor al uw vragen bij:

Computer

 • Opschonen en versnellen
 • Computerbeveiliging
 • Office Installeren
 • Internetproblemen oplossen
 • Windows en Apple
 • Mail instellen
 • Virussen verwijderen
 • Computerles en tips

Telefoon en tablet

 • Instellen van e-mail en internet
 • Hulp en uitleg bij gebruik
 • Downloaden van apps
 • Hulp bij Facebook, Whatsapp en andere apps
 • Opschonen en versnellen
 • Tabletles en tips

Al uw apparaten

 • Hulp bij bijvoorbeeld printers, televisies, smartwatches
 • Instellen van netwerken en NAS
 • We helpen ook met alle ‘slimme’ apparaten, dus ook met slimme verlichting en andere huisautomatisering

Ook voor computerles aan huis bent u bij ons aan het goede adres. Privéles of samen met een vriend of kennis, geheel in uw eigen tempo.

Veelgestelde vragen

 

Kan ik de afspraak nog annuleren?
Ja, geen enkel probleem! Tot 24 uur voor de afspraak kunt u kosteloos annuleren. Handig als u het ondertussen tóch zelf opgelost heeft.
Hoe werkt het?
We hebben het voor u zo eenvoudig mogelijk gemaakt:

U kunt een aanvraag doen via het formulier hierboven. Onze student plant vervolgens samen met u een afspraak in. Als u dat graag per mail of telefoon doet, dan kunt u dat gewoon aangeven. We houden daar graag rekening mee.

Onze student komt bij u aan huis en helpt bij al uw vragen en problemen. U mag er natuurlijk bij blijven en kunt zo meteen wat leren. Wel zo leuk!

Na de afspraak kunt u achteraf afrekenen. Bijvoorbeeld via een bankoverschrijving of via iDEAL. Net wat u prettig vindt. Nieuwe afspraak maken? U kunt ons altijd mailen of bellen, en we helpen u met uw ‘eigen’ student. Ideaal, toch?

Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen?

Wij vinden het belangrijk om eerlijke tarieven te hanteren. Daarom betaalt u bij ons alleen voor de student. We hebben dus geen verplicht abonnement. U betaalt ons per kwartier plus de voorfietskosten per afspraak. Voor meer informatie, zie onze tarieven.

U kunt eenvoudig betalen aan het einde van de afspraak. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kunt u ons betalen via een eenmalige machtiging (dus ook zonder internetbankieren), iDEAL en creditcard. Zo is er altijd wel een manier van betalen die voor u prettig is.

Kan ik de student vertrouwen?
Een logische vraag: u laat niet zomaar iemand in uw huis of aan uw computer. Juist daarom kunt u bij ons terecht.

Wij zijn gecertificeerd door ICTWaarborg. Dat betekent dat we eerlijk handelen, onze afspraken nakomen en veel kennis hebben. Wij hebben onze computerstudenten zorgvuldig geselecteerd op onder andere kennis en betrouwbaarheid. Daarnaast is onze student verplicht alles wat hij tijdens de afspraak ziet geheim te houden.

Van tevoren weet u de naam van de student die bij u aan huis komt. Zo kunt u, desgewenst, de identiteit van onze student controleren. Dan weet u zeker dat het goed zit.

Ook kunt u onafhankelijke reviews van klanten lezen: laat de mening van onze enthousiaste klanten u overtuigen.

Nu een afspraak maken?

Onze student staat voor u klaar! U kunt snel en gemakkelijk een online aanvraag doen. Onze student belt u binnen 24 uur op om een afspraak met u te maken.

Maak kennis met onze studenten.

Slim en vakkundig. Waar mogen we u bij helpen?

Efficiënt online werken

Efficiënt online werken: 8 tips

Efficiënt online werken: 8 tips

Online werken is mede door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen. Daarmee wordt niet alleen thuiswerken bedoeld, maar ook het werken in de cloud, zoals dat dan heet. U werkt niet met programma’s op uw computer, maar met programma’s die te bereiken zijn via uw webbrowser. Mede daardoor kunt u op het werk met dezelfde software werken als u thuis doet bij thuiswerken. Dat online werken, hoe doet u dat nou écht efficiënt? Met deze tips kunt ook u efficiënt online werken! 

1. Sneltoetsen

Om de snelheid waarmee u werkt te bevorderen, is het allereerst belangrijk dat u weet hoe sneltoetsen werken, en hoe u ermee om kunt gaan. Want als u aan het typen bent, is het veel fijner de handen op het toetsenbord te kunnen houden, dan steeds te heen-en-weren naar de muis. Hier volgen wat sneltoetsen die écht heel handig zijn bij het efficiënt online werken. 

 • Ctrl+x – Knippen van tekst. Met deze toetsencombinatie knipt u een geselecteerd stukje tekst. Dat betekent dat u het ergens weghaalt en elders weer neerzet.
 • Ctrl+c – Kopiëren van tekst. Met deze toetsencombinatie kopieert u een geselecteerd stukje tekst. Daarna kunt u dat dan ergens plakken. In dit geval wordt de tekst niet verwijderd, zoals met het knippen.
 • Ctrl+v – Plakken van tekst. Met deze toetsencombinatie plakt u wat u eerder geknipt of gekopieerd heeft naar het punt van bestemming.
 • Ctrl+z – Ongedaan maken van actie. Foutje? Kan gebeuren! Met ctrl+z maakt u de laatste actie ongedaan.
 • Ctrl+y – Opnieuw doen actie. Het omgekeerde van ctrl+z. Wilt u het ongedaan maken ongedaan maken? Dan gebruikt u ctrl+y.
 • Ctrl+Tab – Tussen tabbladen schakelen. Met deze toetsencombinatie kunt u snel een tabblad vooruit in uw webbrowser. Dat is dé manier om tussen deze tabbladen te schakelen, vooral als u er veel heeft. Tip: Met shift erbij gaat u terug in de volgorde.
 • Shift + Pijltjestoetsen – Tekst selecteren. Om al helemaal snel met het kopiëren/plakken te kunnen werken, is het ook handig om de woorden met het toetsenbord te kunnen selecteren. Dat doet u met de knop shift en de pijltjestoetsen. Hiermee selecteert u steeds één los teken per keer. Als u Ctrl + Shift + Pijltjestoetsen gebruikt, selecteert u hele woorden. Handig als u een hele zin weg moet halen!
 • Ctrl + B – Dikke letters. Met deze toetsencombinatie maakt u letters dik. Druk het nog een keer in om ze weer normaal te krijgen.
 • Ctrl + I – Scheve (cursive) letters. Met deze toetsencombinatie maakt u letters scheef. Druk het nog een keer in om ze weer normaal te krijgen.
 • Ctrl + U – Onderstreepte letters. Met deze toetsencombinatie maakt u letters onderstreept. Druk het nog een keer in om ze weer normaal te krijgen.

Dit zijn voornamelijk de basis-sneltoetsen. Er is te kust en te keur tegenwoordig aan sneltoetsen. Met Google kunt u er nog veel meer ontdekken!

2. Een Adblocker

Als u veel op het internet rondstruint voor uw werk is een advertentie blokkerende-extensie voor uw webbrowser eigenlijk noodzakelijk. Dat maakt het internetten sneller én prettiger. Onze aanrader is uBlock Origin, in ieder geval verkrijgbaar voor Firefox en Chrome.

3. Een stabiele netwerkverbinding

Niets is zo belangrijk als een stabiele netwerkverbinding als u online werkt. Immers: zonder internet bent u nergens! Mocht u inderdaad een instabiele netwerkverbinding op kantoor hebben, dan is dat zeker iets om bij uw leidinggevende aan te kaarten. Iedereen is immers gebaat bij goede werkomstandigheden. Werkt u nou thuis, dan kunt u meerdere dingen overwegen als het internet slecht is. Zo zijn er repeaters of extenders te koop die het signaal kunnen versterken. Weet u niet zeker wat voor u juist is? Wij helpen u natuurlijk graag met raad en daad door u bij te laten staan door een kundige student. 

4. Geen Social Media

U werkt de hele dag met de webbrowser, en dan is het natuurlijk aanlokkelijk om gewoon Twitter of LinkedIn er even bij aan te zetten, gewoon om up-to-date te blijven. Ons advies is: Doe dat liever niet – tenzij u natuurlijk een Social Media Manager bent. Sociale media zijn gemaakt om uw aandacht vast te houden. Daardoor raakt u makkelijk uit uw flow en concentratie, waardoor het weer moeilijker wordt om op te starten. Dat helpt natuurlijk niet als er werk afgemaakt moet worden.

5. Bladwijzers organiseren

Niets is zo fijn als orde. Nu is orde voor iedere persoon anders natuurlijk. Het gaat er voor nu om dat er orde komt bij u, de lezer. Thans, in de bladwijzers. De hoeveelheid bladwijzers (of ook wel bekend als favorieten) kan snel toenemen en dit bevordert efficiënt online werken niet. Het is dan ook verstandig om de bladwijzers te sorteren in de bladwijzerbalk. Dat kan bijvoorbeeld door mapjes aan te maken en in die mapjes dan de bladwijzers te doen. Zo weet u altijd waar uw bladwijzers staan, en kunt u zonder veel zoeken naar die ene website navigeren. Tip: Als u met het scrollwiel klikt op zo’n mapje, opent deze meestal alle bladwijzers tegelijk in dat mapje. Ideaal als u altijd met dezelfde set aan websites werkt!

6. Uw tijd bijhouden

Normaal werkt men een vast aantal uren per week bij een werkgever, maar wat als dat niet zo is? Wat als u ook gevraagd wordt om zelf uw uren bij te houden? Dan komt software als Toggl om te hoek kijken. Deze software staat het u toe om specifieke taken en taken binnen die taken bij te houden en daarvan ook de tijd te meten. Deze software geeft u ook nog eens een maand- of weekoverzicht per taak, zodat u goed kunt analyseren wanneer u hoeveel uren gedraaid heeft voor welk project. Zoals gezegd, overzicht is belangrijk als om online efficiënt te werken. 

7. Houd uw computer up-to-date

Dit geldt voor het gewone huis-tuin-en-keuken-gebruik van uw computer, maar al helemaal als u veel online werkt. De veiligheid van uw computer hangt af van de updates die u geïnstalleerd heeft. Als Windows u dan ook vraagt of u zou willen herstarten na het installeren van een update, dan is het meestal wijs dat zo snel mogelijk te doen. Dan bent u aan de ene kant weer helemaal veilig, en aan de andere kant bent u van die vervelende meldingen af

8. Online samenwerkingsprogramma’s automatisch laten opstarten

Als u veel online meetings heeft, is het handig om de software automatisch op te laten starten. Dat kan via de instellingen van deze programma’s. Zo weet u zeker dat de programma’s die u nodig heeft direct zijn opgestart met uw computer, en u dat niet allemaal meer handmatig hoeft te doen. Dit kan het opstarten van uw computer natuurlijk iets trager maken, maar het scheelt u ook weer tijd als u het handmatig moet opstarten.

Hierboven hebben wij u een paar tips gegeven om efficiënt online te werken. Het meeste heeft te maken met efficiëntie en veiligheid. Dat is een belangrijk iets, vooral als de afleidingen van het internet aanwezig zijn. Er is natuurlijk vooral veel te vinden als u geconcentreerd bezig moet…

Wij hopen dat u hier iets aan gehad heeft! Mocht u nog verdere vragen hebben, mailt u ons dan gerust even. En onze studenten staan natuurlijk ook (bijna) altijd voor u klaar met raad en daad, als u eens goed geadviseerd zou willen worden over hoe u het beste online kunt werken. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app? De Coronacrisis: Er zijn al veel woorden over getypt, gezegd en zelfs geschreeuwd. Wat duidelijk is, is dat de eindstreep in zicht is. Dat betekent ook meer versoepelingen: Feesten, concerten, reizen en beurzen komen mondjesmaat aan weer terug.

Echter, zoals zo vaak in de laatste anderhalf jaar, is er een maar: U moet wel een digitaal vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen overleggen aan de toegangs-beambte. Daar heeft de Nederlandse overheid een app voor gemaakt: De CoronaCheck App. Deze app is de basis van het weer open gaan van ons land. Maar hoe werkt de app nu precies, en hoe kunt u zo’n bewijs aanmaken en overleggen? Dat leggen we graag aan u uit!

In deze blog hoeven wij praktisch geen onderscheid te maken tussen Apple iOS en Android apparaten, omdat de apps op dezelfde manier werken! Dat scheelt weer qua complicaties. Goed, hoe werkt de Coronacheck-app en wat moet er gebeuren om een bewijs aan te maken?

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Hoe werkt de Coronacheck-app?

Ter voorbereiding
Om te beginnen moet u de CoronaCheck app installeren. Heeft u een Android-apparaat? Installeert u deze app. Heeft u een Apple-apparaat? Dan moet u hier zijn. Om in te loggen op deze app moet u inloggen met uw DigiD. Dat kan op verschillende manieren: Via een SMS-controle, met uw ID-kaart of met de DigiD App. Misschien is dit dan ook een goed moment om over te stappen op deze DigiD App; de Rijksoverheid wil dit immers de standaard manier van inloggen maken. Deze app kunt u downloaden voor Android of Apple iOS.

Testuitslag of Vaccinatiebewijs?

  • Start de Coronacheck-app op.
  • Druk op de knop “Maak qr-code” om het proces te beginnen. Daar staat wat verdere informatie geschreven die relevant is voor het gebruik van de app en de waarde van de QR-code.
  • Leest u deze informatie aandachtig door! Als alles akkoord bevonden is, drukt u op “Volgende”.
  • De Coronacheck-app zal u vragen of u een testuitslag of een vaccinatiebewijs aan wilt maken. Kiest u dan wat voor u van toepassing is – daar kunnen wij geen advies over geven.

De DigiD koppeling
Zodra u gekozen heeft voor één van de twee typen QR-code, zult u worden doorgestuurd naar een DigiD inlog scherm, zoals al eerder was aangegeven. Dit kunt u dus op meerdere manieren doen, echter is inloggen via de DigiD App veruit de makkelijkste manier. Natuurlijk is en blijft dit uw keuze – kiest u wat voor u prettig, duidelijk en veilig voelt.

De QR-code
Dan is nu tijd om de code aan te maken. Als de koppeling met uw DigiD account gelukt is, zult u teruggestuurd worden naar de CoronaCheck App. Hier heeft u de optie om de QR-code echt aan te maken door op de knop “qr-code maken” te drukken.

Gefeliciteerd!
U heeft uw QR-code aangemaakt voor de Coronacheck-app! U kunt dit bewijs nu overleggen aan een toegangs- of douanebeambte als zij hierom vragen. Veel plezier met de dingen die u van plan bent!

Tot slot

Wij hopen u nu weet hoe de Coronacheck-app werkt en duidelijkheid heeft in de manier waarop u een CoronaCheck QR-code kunt aanmaken. We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Het is relatief eenvoudig, maar het moet wel even duidelijk zijn.

Lukt het u onverhoopt toch niet, of heeft u twijfels? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze studenten staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

google+ stopt

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Het sociale netwerk was nooit een groot succes en na een eerder datalek ziet Google geen toekomst meer in Google+. Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts? Onze student legt het graag uit.

Waarom komt er een einde aan Google+?

In 2011 werd Google+ als sociaal netwerk geïntroduceerd door Google. Het moest een serieuze concurrent worden voor Facebook. Helaas bleek na 7 jaar dat het niet het succes was waar Google op gehoopt had. Niet alleen het tegenvallende succes van Google + maar ook een aantal datalekken zijn de oorzaak van het einde van Google+. De datalekken zouden het voor apps van derden mogelijk gemaakt hebben om toegang te krijgen tot gebruikersdata van Google+.

 

Wat wordt er verwijderd van Google+?

Vanaf 2 april worden alle berichten van persoonlijke Google+ accounts verwijderd, dit zijn ook alle foto’s en video’s in uw albumarchief en op uw Google+ pagina.

 

Wat voor invloed heeft dit op mijn andere Google accounts?

Google+ stoptWe hebben deze vraag de afgelopen dagen meerdere malen voorbij zien komen en dit heeft waarschijnlijk te maken met een mail die verstuurd is vanuit Google. Hierin staat alle informatie over het einde van Google+. Wat niet duidelijk is dat dit geen invloed heeft op uw andere Google accounts. Uw Google drive, Google photos, Gmail en andere Google diensten zijn veilig en blijven gewoon voortbestaan.

 

Belangrijke data voor het einde van Google+

4 februari: vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+ profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger te reageren met een Google+ account.

In de komende weken worden de Google+ inlog-knoppen vervangen door Google inlog-knoppen.

Vanaf begin maart kunt u data uit uw Google+profiel downloaden op uw computer. Denk aan berichten uit openbare community’s.

Vanaf 7 maart kunt u uw Google+ account niet meer gebruiken  om te reageren op blogs.

Op 2 april worden alle Google+ accounts en pagina’s beëindigd. De verwijdering van alle content die consumenten geplaatst hebben op Google+ begint op deze datum. Goed om te weten: voor bedrijven blijft Google+ wel bestaan, het wordt geïntegreerd in G suite.

 

Hoe kan ik een back-up maken van mijn Google+ gegevens?

U kunt uw Google+ gegevens exporteren en downloaden. Hoe u dat doet, leest u hier. Google adviseert iedereen om dit voor april te doen.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over uw Google+ account of wilt u hulp met het downloaden van uw gegevens? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

computerstudent rotterdam

Daniel, computerstudent in Rotterdam

Tegenwoordig is bijna alles digitaal, of u het nou wilt of niet. Voor veel mensen is dat lastig, daarom help ik ze graag als computerstudent. Omdat ik weet wat voor verschil het kan maken, ga ik altijd tot het uiterste en vertrek ik pas als de klant tevreden is. Dat is wat mij Uw Computerstudent maakt.

Boek vandaag uw student!

U kunt snel online een aanvraag doen. Uw eigen computerstudent neemt daarna contact met u op. Snel en eenvoudig.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!