Hulp bij Computerproblemen

Voor hulp bij computerproblemen boekt u een Computerstudent:
Computerhulp en Computerles, bij u aan huis.
Snel, slim en vakkundig.

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

sneltoetsenafbeelding1

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Wij bij Uw Computerstudent zijn fan van sneltoetsen en onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. En om het extra gemakkelijk te maken hebben we een spiekbriefje gemaakt (deze link downloadt het spiekbriefje automatisch) dat u uit kunt printen en naast uw computer kunt leggen. Zo vergeet u de sneltoetsen nooit meer!

sneltoetsenafbeelding1

Sneltoetsen voor tabbladen en vensters

De sneltoetsen die wij het meeste gebruiken als we werken in de browser, zijn de sneltoetsen voor bijvoorbeeld het openen van een nieuw tabblad of het openen van een nieuw venster. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!

Onderstaande sneltoetsen werken in zowel Chrome en Firefox:

 • ctrl+n: openen van een nieuw venster;
 • ctrl+t: openen van een nieuw tabblad;
 • ctrl+tab/ctrl+pageup/down: wisselen tussen tabbladen;
 • ctrl+w: een tabblad sluiten;
 • alt+f4: het gehele venster sluiten;
 • ctrl+shift+tab: onze lievelingssneltoets, opent het laatst gesloten tabblad.

Wilt u in incognitomodus werken?

 • Firefox: ctrl+shift+p
 • Chome: ctrl+shift+n

Sneltoetsen voor het openen, bekijken en wissen van uw browsergeschiedenis

We raden aan om eens in de zoveel tijd uw browsergeschiedenis te wissen, niet alleen om privacy redenen maar ook om weer ruimte vrij te maken op uw apparaat.

De sneltoets is hetzelfde in Chrome en Firefox:

 • ctrl+h: opent de browsergeschiedenis.

In Chrome ziet u een grote lijst met alle bezochte adressen van de afgelopen dag waarbij u gemakkelijk kunt kiezen welke u wilt verwijderen uit uw geschiedenis. In Firefox opent u met deze sneltoets een menu aan de linkerkant van uw scherm waar u actie kunt ondernemen. Wilt u gewoon alles opruimen en verwijderen? Dan kunt u dat doen met ctrl+shift+delete.

Sneltoetsen voor het handig werken in de browser

Werkt u veel in de browser? Dan zijn deze sneltoetsen voor u! Met deze sneltoetsen kunt u snel en gemakkelijk dingen voor elkaar krijgen in de browser.

 • Chrome: shift+tab: hiermee selecteert u automatisch de URL in de browserbalk;
 • Firefox: alt+d: hiermee selecteert u automatisch de URL in de browserbalk;

Voor Chrome en Firefox:

 • ctrl+f: opent een zoekbalk waarmee u op de huidige pagina kunt zoeken naar een zoekterm;
 • ctrl+e: hiermee gaat u automatisch naar de browserbalk, vanuit hier kunt u een zoekterm typen en Google doet de rest;
 • ctrl+i: opent uw bladwijzermenu;
 • ctrl+d: hiermee voegt u een nieuwe bladwijzer toe aan uw bladwijzermenu.

U kunt hier uw spiekbriefje downloaden (deze link downloadt het spiekbriefje automatisch) en uitprinten, zo vergeet u al deze slimme sneltoetsen niet meer!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over sneltoetsen? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

 

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

tabblad terughalen

Snel een gesloten tabblad terughalen? Dat doet u zo!

Heeft u per ongeluk een tabblad gesloten? Het kan lastig zijn om deze weer terug te vinden. Gebruikt u Chrome, Safari, Firefox of Edge? Zo haalt u uw gesloten tabblad terug! Met onze slimme tips is dat vanaf vandaag een eitje! tabblad terughalen

 

Sneltoets om tabblad terug te halen

De snelste manier om een tabblad terug te halen is met het gebruik van een toetsencombinatie. Met deze toetsencombinatie haalt u in Chome, Safari, Firefox of edge uw gesloten tabblad terug.

 • Gebruikt u Windows? Druk tegelijk de volgende knoppen in: CTRL + SHIFT + T
 • Gebruikt u Apple? Druk tegelijk de volgende knoppen in: CMD + SHIFT + T

Wilt u meerdere tabbladen terughalen? Dan kunt u dit nog een keer doen, en nog een keer. Net zo lang tot u alles weer terug heeft.

Mocht u het lastig vinden om te werken met een toetsencombinatie dan kan het ook op een andere manier.

Tabblad terughalen in Chrome

Als u uw tabblad kwijt bent in Chrome kunt u het volgende doen:

 • Klik met uw rechtermuisknop naast een tabblad;
 • Klik op Gesloten venster opnieuw openen.

 

Tabblad terughalen in Safari

Als u uw tabblad kwijt bent in Safari kunt het volgende doen:

 • Klik rechtsboven op geschiedenis;
 • Klik op Open laatst gesloten tabblad opnieuw.

 

Tabblad terughalen in Firefox

Als u uw tabblad kwijt bent in Firefox dan kunt u het volgende doen:

 • Klik met uw rechtermuisknop op een tabblad;
 • Klik op Tabblad sluiten ongedaan maken.

 

Tabblad terughalen in Edge

Als u uw tabblad kwijt bent in Edge dan kunt u het volgende doen:

 • Klik met uw rechtermuisknop op een tabblad;
 • Klik op Gesloten tabblad opnieuw openen.

 

Tot slot.

Mocht u vragen hebben over uw browser? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

En wilt u verder lezen? Probeer deze blog eens: Super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

DENZEL PIC 1

Denzel, Hulp op Afstand student uit Huissen

Het voelt geweldig om mensen te helpen met hun problemen. Ik sta klaar voor de meest uiteenlopende vragen. Een klant op zijn gemak laten voelen en een sterke communicatie zijn erg belangrijk voor mij, dat maakt en houdt het werk ook leuk. In elke opdracht zit een nieuwe uitdaging, die ik maar al te graag aanga!

13620898 1744310355839452 4722558416457919051 n

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Wachtwoorden Apple Mac-gebruikers gestolen door virus

Er is nieuwe malware gerapporteerd die gebruikersnamen en wachtwoorden van Mac-gebruikers steelt, aldus de makers van de virusscanner Eset. De gegevens komen uit de ‘Sleutelhanger’, het Mac-programma dat gevoelige informatie voor gebruikers op een veilige manier bewaart.13620898_1744310355839452_4722558416457919051_n De onderzoekers hebben de malware de naam Keydnap gegeven en zeggen dat die op verschillende manieren probeert binnen te komen. Zo zit de malware, zoals we vaak zien, verstopt als bijlage in een mailbericht.

Spatiefoutje

In het bericht zit een .zip-bestand (een pakketje waar bestanden inzitten). Als een gebruiker dat opent, treft die daar onder meer een afbeelding aan, een .jpg. Klikt de gebruiker daar vervolgens op en staat de Gatekeeper-beveiliging uit, dan opent zich naast de afbeelding ook heel kort het programma Terminal. Dit is mogelijk doordat de kwaadwillenden achter ‘jpg’ een spatie hebben gezet. Met Terminal kunnen commando’s worden gegeven aan OS X. Daardoor kan Keydnap zichzelf in het systeem nestelen.

Op een gegeven moment vraagt het programma aan de computer om meer rechten. De gebruiker krijgt dat verzoek in een pop-up te zien. Bijna alle Mac-gebruikers zullen dat herkennen, omdat bijna ieder programma er wel eens om vraagt. Als een gebruiker niet goed oplet en met zijn wachtwoord toestemming geeft, heeft Keydnap onbeperkt toegang en kan het gebruikersnamen en wachtwoorden stelen.

Als de makers van de malware dat willen, kunnen ze het systeem ook de opdracht geven om bijvoorbeeld iemand via de webcam te volgen, zeggen de onderzoekers van Eset.

Meer malware

Het is onduidelijk of Apple er iets tegen gaat doen. Het gebruik van de spatie in bestandsnamen is namelijk een functie (die nu dus op een handige manier wordt misbruikt). Hoeveel mensen er al last hebben gehad van Keynap, is onbekend. Er gaat de laatste tijd meer malware voor de Mac rond. Een andere variant zat in EasyDoc Converter en deed zich voor als een programma dat bestanden omzet. Dat programma was verkrijgbaar via de populaire app-website MacUpdate.

Schermafbeelding 2018 03 26 om 13

Tip: Lijstjes maken met Google Agenda

Tip: Lijstjes maken met Google Agenda

Boodschappenlijstjes, verlanglijstjes, to-do lijstjes. Wat zijn er eigenlijk veel redenen om een lijstje te maken. Dit kan natuurlijk op van die handige ‘geeltjes’, maar ja. Die raken toch wel erg makkelijk kwijt, en soms is het echt niet meer te lezen wat u nou ook alweer moest doen.

Schermafbeelding 2018 03 26 om 13

Hoe gemakkelijk zou het zijn als u één plek zou hebben waar u al uw lijstjes op kunt slaan en gemakkelijk terug kunt vinden. Dit kan u doen in Google agenda en Google keep. In deze blog leg ik uit hoe u een lijstje maakt in Google agenda.

 • Stap 1. Ga naar www.calendar.google.com en log in met uw Google account.
 • Stap 2. Links in beeld ziet u ‘Mijn agenda’ met daarin een puntje ‘taken’.
 • Stap 3. Als het puntje is aangevinkt verschijnt rechts in beeld een lijstje.
 • Stap 4. Klik op de eerste regel en begin met het typen van een lijstje.

Hoera! Het lijstje is af. Als u meerdere apparaten heeft met daarop een Google agenda ziet u op al deze apparaten het lijstje met dingen die u nog moet doen. Handig!
Ook kunt u nog deadlines instellen om ervoor te zorgen dat u tijdig een herinnering ontvangt. Dit doet u door op het pijltje rechts van het punt op het lijstje te klikken.

Tot slot!

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de Google agenda? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van de agenda leert kennen! Mocht u ergens anders hulp bij nodig hebben kan dat natuurlijk ook. We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Boek vandaag uw student!

Hulp bij computerproblemen:

Computer

 • Opschonen en versnellen
 • Beveiliging en privacy
 • Internetproblemen oplossen
 • Windows en Apple
 • Mail instellen
 • Virus verwijderen
 • Computerles

Telefoon en tablet

 • Nieuwe tablet installeren
 • Instellen van mail en internet
 • Hulp en uitleg bij gebruik
 • Downloaden van de juiste apps
 • Opschonen en versnellen
 • Tabletles

Al uw apparaten

 • Hulp bij printers, televisies, smartwatches, etc.
 • Instellen van netwerken en NAS
 • Ander apparaat? We zoeken het graag uit!

Een slimme Computerstudent bij u thuis voor een goede prijs!

Eenmalige hulp

Snel en goed geholpen, zonder vaste kosten.
10,50/kwartier
 • Voorfietskosten: € 8,50 per afspraak
 • Ervaren en communicatieve studenten, met kwaliteitsgarantie
 • Gratis virusscanner
 • Gratis jaarlijkse APK
 • Geen vaste kosten
 • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!

Hulp op Afstand

Ook online helpen we graag
0.65/minuut
 • Vandaag nog online geholpen
 • 0.65 cent per minuut voor leden, 0.75 cent per minuut voor niet-leden
 • Opstartkosten per gesprek €4,-
 • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!
N

Snel & Vakkundig

Onze ervaren Computerstudenten zijn kundig en sociaal. Ook bieden wij een kwaliteitsgarantie.

N

Voor al uw vragen

Heeft u vragen over uw computer, tablet, telefoon, printer of een ander apparaat? Wij kunnen u helpen!

N

Voordelig

U betaalt alleen voor de tijd dat we bezig zijn!

Lidmaatschap

Wij hebben géén verplicht abonnement. Maar als u vaker een afspraak maakt dan is ons Lidmaatschap interessant: hiermee krijgt u goedkopere hulp, gratis computerhulp via WhatsApp of telefoon, en veel handige, leuke of veilige extra's zoals een premium virusscanner. Het is al voordelig vanaf 2 afspraken per jaar.

Enthousiaste klanten

Eén van de leukste aspecten van ons werk is als we zien dat een klant helemaal tevreden is als we weggaan. We krijgen dan ook vaak ‘fanmail’ van enthousiaste klanten. Leest u mee?

Tijmen Konst heeft mij goed geholpen. Als de Nobelprijs voor informatica zou bestaand, zou ik hem voordragen.

Petra de Wit, Arnhem

Punctuele, aardige en deskundige student die goed voorbereid snel de ‘diagnose’ wist te stellen en met de juiste ‘therapie’ kwam.
Marcel, Delft

Op de afgesproken tijd stapte de computerstudent Noah binnen. Hij begint direct, na mijn wensen te hebben aangehoord… En laat zien wat hij doet, legt uit wat er gebeurt. En doet alles zeer overtuigend en trefzeker.

Ik was wel wat gewend wat heel jonge mensen betreft. Maar zo overtuigend niet!

Een klant in Schiedam

Hulp bij Computerproblemen? Boek nu:

Maak online een afspraak of bel: 085 888 22 55. Tot snel!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!


Uw Computerstudent