Computerles aan huis

Leerzaam en leuk: les van een slimme student, gewoon bij u aan huis.

Computerles en tabletles van geduldige student.

Onze studenten geven graag computerles en tabletles: gewoon bij u thuis, op uw eigen computer of tablet. In uw eigen tempo.

Onze student geeft tips, en samen herhalen we de onderwerpen die u lastig vindt. Zo leert u op een prettige manier, in een vertrouwde omgeving.

Waar mogen we u mee helpen?

Over Uw Computerstudent

Uw Computerstudent biedt vakkundige hulp en les aan huis. Onze slimme student groeide op met de computer en weet het antwoord op al uw vragen.

03Vul het formulier in
Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier of bel ons op 085 888 22 55.
03Contact met student
Onze student neemt contact met u op en bespreekt uw wensen. Hij houdt rekening met uw kennisniveau bij het maken van uw lessenplan.
03Uw eerste les
Spannend! Uw eerste les. De student komt bij u thuis en aan de hand van het lessenplan begint uw eerste les. Wat gaat u allemaal leren?
“We oefenen met het opstellen van e-mailberichten en het opzoeken van informatie op internet. Daarnaast oefenen we met het verbeteren van fouten in korte stukjes tekst zonder alle tekst tot de fout weg te halen. Het is vooral de basis, maar volgende week gaan we oefenen met het maken van foto’s om deze vervolgens te versturen met e-mail.”
Sem Koenen
Computerstudent uit Amstelveen
h

Voor beginners

Bent u een beginnende computer gebruiker? Zelfs als u nog nooit met een computer of tablet heeft gewerkt. Wij helpen u graag op weg!
i

Voor gevorderden

Heeft u al wat meer computerkennis? Wij helpen u meer uit uw computer te halen. Leer meer over cloud, internet en social media. U kiest het onderwerp, samen plannen we de lessen.

Wat wilt u leren?

l

Uw eigen lesplan

Een eigen lesplan, helemaal aangepast aan uw kennisniveau en wensen. Computerles aan huis op uw eigen tempo.

Meer informatie aanvragen

Interesse in Computerles? Wij denken graag met u na over de mogelijkheden. Als u het formulier invult, nemen wij contact met u op. Natuurlijk gratis en vrijblijvend.

Maak kennis met onze studenten.

Slim en vakkundig. Waar mogen we u bij helpen? 

google agenda delen

Uw Google Agenda delen met familie in drie eenvoudige stappen

Het klinkt ingewikkeld: een gedeelde agenda aanmaken. Hierdoor bent u er wellicht nog niet aan begonnen. Maar niets is minder waar! Het is eigenlijk heel eenvoudig. U kunt uw Google Agenda delen met deze stappen. Onze student legt uit!

Google Agenda gebruiken

Nooit meer hoeven strepen als een afspraak onverhoopt toch niet doorgaat, automatisch herinnerd worden aan uw afspraken? Het kan allemaal met de gratis agenda van Google: Google Agenda. U kunt deze instellen op uw mobiel, tablet en ook op uw computer. Het enige wat u nodig heeft is een Google Account.

Stap 1: Een gedeelde agenda aanmaken

Wanneer u een gedeelde agenda wilt gaan gebruiken is het handig om hier een aparte agenda voor aan te maken. Een familie-agenda kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld tandartsafspraken, sport trainingen en andere familiezaken. Uw hoofdagenda kunt u dan gewoon blijven gebruiken voor werkafspraken.

Zo maakt u een gedeelde agenda aan:

 • Open calendar.google.com en log in met uw Google account.
 • Klik op het plusje naast “Andere agenda’s” om een nieuwe agenda te maken.
 • Vul de naam van de agenda in (ik doe bijvoorbeeld “Familie van Wijngaarden”) en klik op Agenda maken.

U heeft nu een agenda gemaakt. Op naar stap 2: het delen van uw agenda!

Stap 2: uw Google Agenda delen

Bij stap 1 heeft u een nieuwe kalender gemaakt. U kunt hier nu alleen zelf nog bij. Daarom gaan we hem delen met de rest van uw familie. Zo werkt dat:

 • De agenda staat nu links in het rijtje met agenda’s. Klik op de drie bolletjes om naar de agenda-opties te gaan.
 • Klik op instellingen en delen.
 • U kunt hier aangeven of u de agenda openbaar wilt maken (onder het kopje toegangsrechten). Dat raden wij niet aan omdat anderen dan uw agenda kunnen zien. De gemakkelijkste en veiligste optie is om de agenda zelf te delen met specifieke personen. Dat werkt zo: u doet dat door de e-mailadressen (liefst GMail-adressen) van de personen in te vullen bij delen met bepaalde personen.
 • U kunt hier ook aangeven of deze personen de agenda alleen mogen bekijken of dat zij ook wijzigingen mogen aanbrengen. De laatste optie is wenselijk omdat iedereen dan afspraken in de agenda kan zetten.

Gelukt? Gefeliciteerd, u heeft nu een agenda die u samen met uw gezin, vrienden of anderen kunt gebruiken! Laatste stap: laten we er een afspraak inzetten.

Stap 3: Een nieuwe afspraak in de agenda zetten

We gaan verder: u heeft nu een gedeelde agenda gemaakt, bijvoorbeeld voor uw gezin. Dan wilt u er vast meteen een paar afspraken inzetten. Bijvoorbeeld verjaardagen van familie, het bezoek aan de tandarts, of het aankomende familieweekend. Laten we het meteen oefenen.

Zo zet u nieuwe afspraken in uw gedeelde agenda:

 • Open uw Google Agenda.
 • Klik op de dag/tijdstip waar u de afspraak wilt inplannen.
 • Voer een titel in en pas de tijd aan waar nodig.
 • Belangrijk is dat u de afspraak in de juiste agenda zet, dit kunt u onderaan kiezen. Selecteer hier de naam van de agenda die u bij stap 1 heeft gemaakt.

Als de afspraak is aangemaakt, dan staat hij meteen in iedereen zijn/haar agenda! U herkent dat de afspraak in de goede agenda staat, omdat elke agenda een eigen kleurtje heeft. Handig, toch?

Extra tip: Agenda filteren

Heeft u het druk? Dan loopt uw agenda misschien vol met afspraken. Leuk! Maar voor uw eigen overzicht kan het prettig zijn om uw agenda evn te “filteren”. Zo ziet u u op uw werk bijvoorbeeld alleen uw werkagenda, of hoeft u daar juist in het weekend niet over na te denken. Zo werkt dat:

 • Open uw Google Agenda
 • Klik links onderin op het gekleurde vierkantje van de agenda’s die u niet wilt zien.

Wilt u ook leren hoe u to-do lijstjes kunt maken in Google Agenda? Dan hebben wij de perfecte blog voor u!

Tot slot.

Voortaan alles overzichtelijk in één agenda, waar wacht u nog op! Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik van de google agenda? Boek dan meteen een slimme student voor hulp aan huis, of voor hulp op afstand. Onze studenten staan klaar en we helpen u graag met het delen van uw Google Agenda, of met andere problemen. Ze leren u u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van de agenda graag aan! We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ricardo, computerstudent in Almere

Dit werk is vooral zo leuk door de blijdschap en vrolijkheid bij de klanten wanneer je hun probleem hebt opgelost, dan kan jij als student met een glimlach en tevreden naar huis.

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken. Zo gebruiken de oplichters uw voor en achternaam en lijkt de afzender echt te zijn

“Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd”, waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Hoe weet ik dat het een valse e-mail is?

In e-mails van MijnOverheid.nl staat nooit een link waar u op kunt klikken, u moet altijd zelf naar de website van MijnOverheid.nl gaan. In deze mail staat wel een link, naar een nep website. Hieronder ziet u een voorbeeld van de nepmail die verstuurd wordt.

Wat moet ik doen als ik een valse e-mail heb ontvangen?

Als u deze valse e-mail hebt ontvangen, dan doet u er verstandig aan niet via de link in de mail naar MijnOverheid.nl te gaan. Typ het webadres (mijn.overheid.nl) zelf in op de adresbalk, zodat u zelf beter kunt controleren dat u op de juiste site bent. De valse e-mail kunt u doorsturen naar valse-email@mijn.overheid.nl

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u een nep mail ontvangen en wilt u graag uw beveiliging aanscherpen? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

welke virusscanner

Moet ik een virusscanner? En welke virusscanner past bij mij?

Welke virusscanner past bij u? En wat moet u er nou precies mee – wat zijn de voor- en nadelen? In deze blog leggen wij u uit wat ze nou precies doen. Voor deze blog gaan wij uit van Windows computers – immers hebben Apple en Linux systemen bar weinig last van virussen.

welke virusscanner

De eerste virussen voor computers verschenen al in de jaren ‘70! Toen waren ze nog niet zo complex of destructief – ze waren vooral irritant. Gelukkig waren ze wel vaak snel te verwijderen!

Welke virusscanners zijn er tegenwoordig? Trojaanse Paarden, Wormen, Cryptolockers… Voor iedere hacker of kwaadwillende is er wel een perfect virus te vinden. En daar bent u de dupe van! Virussen die uw data versleutelen, waarna u moet betalen, of virussen die al uw toetsenbordaanslagen kopiëren. Daarmee hebben ze dus de inloggegevens van uw bank, maar misschien ook wel van andere websites, waarvan u liever heeft dat anderen dat niet te weten komen. Op dat moment komen deze kwaadwillenden met chantage mogelijkheden, en dat moet natuurlijk koste wat kost voorkomen worden.

Deze risico’s klinken nogal ernstig – en dat zijn ze ook. De hoeveelheid aan Windows-computervirussen moet niet onderschat worden. Maar! Goed om te weten: u kunt zich goed weren tegen deze virussen! En daar spelen twee partijen een grote rol in: Uw virusscanner en u zelf!

Om te beginnen: De virusscanner. Dat zal voor u het meest logisch klinken. Dit programma zorgt er immers voor dat de boosdoeners buiten de deur gehouden worden. Windows komt tegenwoordig zelf met een virusscanner: Windows Defender. Voor de meeste van de computergebruikers is dit pakket voldoende. Het beschermt u bij het dagelijks mailen en Facebooken. Dat is het dan ook wel: Het doet z’n werk, maar is niet perfect.

Welke virusscanners zijn er?

Wilt u zeker weten dat u beveiligd bent tegen online criminaliteit? Dan kunt u kijken naar virusscanners als Eset Internet Security, Malwarebytes Premium of onze favoriet: Bitdefender Internet Security (deze krijgt u gratis bij ons lidmaatschap!). Sommige pakketten zijn beter dan andere, dat moet gezegd worden. De hiervoor genoemde zijn gerenommeerde anti-virus programma’s. Pakketten als AVG of McAfee zullen ook wel hun best doen, maar de daadwerkelijke performance is op z’n zachtst gezegd dubieus.

Deze betaalde virusscanners bieden u veel meer dan een gratis virusscanner. Allereerst betere protectie: Ze hebben betere virus-definities, waardoor nieuwe virussen sneller gepakt worden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ook uw firewall (de inkomende netwerkverbindingen) grondig gemonitord blijven. Daarnaast hebben ze met enige regelmaat back-up functionaliteit, om verwijderde of versleutelde data terug te halen. U betaalt dus echt voor een beter product én een betere beveiliging.

Wat kan ik zelf doen?

Dan komen wij op het tweede punt van de virusbeveiliging: U, onze klant. De software kan nóg zo slim zijn, u bent vaak ook een belangrijke sleutel. Wat willen wij daarmee zeggen? Als iets te goed is om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Als u gevraagd wordt om uw anti-virus software uit te zetten om een programma te installeren doe dat dan niet. Zit u op een website die u niet vertrouwt? Sluit deze dan! Uw onderbewustzijn heeft vaak een goed idee van wat u wel en/of niet kunt vertrouwen. Vertrouwt u daar dan ook zelf op! En twijfelt u? Dan kunt u altijd ons een mailtje sturen! Wij kijken graag even mee om na te gaan of dit programma of deze website te vertrouwen is. En bent u dan tóch slachtoffer geworden van een virus? Dan sturen wij natuurlijk een kundige student langs om u te adviseren en computer op te schonen. Onze studenten kunnen u ook advies geven over het doen van andere meldingen, bij bijvoorbeeld uw bank. Zij helpen natuurlijk ook nog bij het veranderen van mogelijke wachtwoorden die buitgemaakt zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van virusscanners?

De voordelen zijn dat u veilig bent, dat uw belangrijke persoonsgegevens niet gestolen worden én dat uw data enigszins veilig blijft van kwaadwillenden.
De nadelen? Misschien maakt het uw pc iets trager. Goede anti-virussoftware zal u ook niet lastigvallen met advertenties of reclame. De beste anti-virussoftware merkt u namelijk helemaal niet op. Die doet z’n ding op de achtergrond – een stille, waakzame diender.

Tot slot

Een anti-viruspakket is voor Windows-gebruikers dus essentieel. Weet u niet zeker of u goed beveiligd bent? Zou u wat ondersteuning van onze kundige studenten willen ontvangen? Neem dan gerust even contact met ons op! Kort advies via onze klantenservice is natuurlijk vrijblijvend, bij de grotere vraagstukken helpen wij u graag aan huis of op afstand, zodat u naar volledige tevredenheid geholpen kunt worden! Onze studenten staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

google+ stopt

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Google+ stopt 2 april: wat betekent dit voor u?

Op 2 april stopt het sociale netwerk Google+(Google Plus). Het sociale netwerk was nooit een groot succes en na een eerder datalek ziet Google geen toekomst meer in Google+. Wat betekent dit voor u en heeft het invloed op uw andere Google accounts? Onze student legt het graag uit.

Waarom komt er een einde aan Google+?

In 2011 werd Google+ als sociaal netwerk geïntroduceerd door Google. Het moest een serieuze concurrent worden voor Facebook. Helaas bleek na 7 jaar dat het niet het succes was waar Google op gehoopt had. Niet alleen het tegenvallende succes van Google + maar ook een aantal datalekken zijn de oorzaak van het einde van Google+. De datalekken zouden het voor apps van derden mogelijk gemaakt hebben om toegang te krijgen tot gebruikersdata van Google+.

 

Wat wordt er verwijderd van Google+?

Vanaf 2 april worden alle berichten van persoonlijke Google+ accounts verwijderd, dit zijn ook alle foto’s en video’s in uw albumarchief en op uw Google+ pagina.

 

Wat voor invloed heeft dit op mijn andere Google accounts?

Google+ stoptWe hebben deze vraag de afgelopen dagen meerdere malen voorbij zien komen en dit heeft waarschijnlijk te maken met een mail die verstuurd is vanuit Google. Hierin staat alle informatie over het einde van Google+. Wat niet duidelijk is dat dit geen invloed heeft op uw andere Google accounts. Uw Google drive, Google photos, Gmail en andere Google diensten zijn veilig en blijven gewoon voortbestaan.

 

Belangrijke data voor het einde van Google+

4 februari: vanaf 4 februari is het niet meer mogelijk om nieuwe Google+ profielen aan te maken, net als pagina’s, events en community’s. Het zal vanaf die datum ook niet meer mogelijk zijn om onder een blogpost op Blogger te reageren met een Google+ account.

In de komende weken worden de Google+ inlog-knoppen vervangen door Google inlog-knoppen.

Vanaf begin maart kunt u data uit uw Google+profiel downloaden op uw computer. Denk aan berichten uit openbare community’s.

Vanaf 7 maart kunt u uw Google+ account niet meer gebruiken  om te reageren op blogs.

Op 2 april worden alle Google+ accounts en pagina’s beëindigd. De verwijdering van alle content die consumenten geplaatst hebben op Google+ begint op deze datum. Goed om te weten: voor bedrijven blijft Google+ wel bestaan, het wordt geïntegreerd in G suite.

 

Hoe kan ik een back-up maken van mijn Google+ gegevens?

U kunt uw Google+ gegevens exporteren en downloaden. Hoe u dat doet, leest u hier. Google adviseert iedereen om dit voor april te doen.

 

Tot slot.

Heeft u nog vragen over uw Google+ account of wilt u hulp met het downloaden van uw gegevens? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

locky virus

Locky Virus verwijderen en bestanden herstellen

Locky Virus verwijderen en bestanden herstellen

Wij zien het Locky Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus ‘gijzelt’ uw bestanden. Alleen tegen betaling  van honderden euro’s krijgt u uw bestanden terug. Wij kunnen u helpen als uw computer besmet is met het Locky virus. 

Uw eigen Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen om u te beschermen? En wat te doen als u een infectie heeft? Lees snel verder!

Hoe moet ik het Locky Virus verwijderen?locky virus

Een infectie is zeer vervelend. Schakel zo snel mogelijk de computer uit, en laat eerst een expert de computer opschonen. Zo lang de computer aan staat verliest u bestanden, elke minuut weer. Onze computerstudenten kunnen speciale software gebruiken om het virus te verwijderen. 

 • Maak een afspraak via onze website en zet uw computer uit
 • 1. Verwijderen: We verwijderen eerst het Locky Virus zodat geen nieuwe bestanden verloren gaan.
 • 2. Herstellen: Daarna proberen we uw bestanden te herstellen.
 • 3. Beveiliging: Tot slot adviseren we u hoe dit soort problemen te voorkomen en stellen we een goede back-up in.

Misschien bent u zelf handig, lees dan snel verder onderaan de pagina. Daar leggen we u stap voor stap uit wat u moet doen!

Hoe voorkom ik dat ik het Locky Virus krijg?

Wij hebben het virus geanalyseerd en weten precies hoe het binnendringt. Enkele tips om dit te voorkomen:

 • Gebruik een goede virusscanner die bijgewerkt is. Het virus wordt dan geblokkeerd, zodat het niets kan doen.
 • Zorg dat u altijd een goede back-up heeft, op een schijf die niet aan de pc zit. EaseUS Todo Backup is een goed gratis programma.
 • Doe elk kwartaal een Computer APK: onze computerstudent checkt uw pc op 10 punten, waaronder beveiliging, updates en backups.
 • Open geen bijlagen van onbekende afzenders of bedrijven. Vaak wordt het virus verspreid via een Word- of Excel-document dat net echt lijkt. Het gaat dan bijvoorbeeld over een openstaande rekening of een geblokkeerd account. Open de bijlage niet.

Geïnfecteerd door Locky Virus?

1. Computer uit! 2. Afspraak maken.

Herkent u deze kenmerken van een besmetting? Zet direct uw computer uit en maak een afspraak met Uw Computerstudent. Dat kan direct via onze website of per telefoon op 085 888 22 55

Zelf verwijderen: stap voor stap

Stap 1. Stop het versleutelen

Het belangrijkst is dat er zo snel mogelijk geen bestanden meer versleuteld worden. Dit is namelijk niet altijd ongedaan te maken. Zet daarom uw computer uit, en start deze op in veilige modus. We leggen u graag uit hoe dat moet. Volg de instructies stapsgewijs op; het wordt u niet eenvoudig gemaakt in Windows 8 en 10.

 • Windows XP en Windows 7 gebruikers: Druk tijdens het opstarten meermaals op de F8-toets op uw toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Selecteer hier ‘Veilige Modus met netwerk’ en druk op ENTER.
 • Windows 8 gebruikers: Ga naar Start, typ Geavanceerd, en kies Instellingen bij de resultaten. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende “Algemene PC-instellingen” scherm selecteert u Geavanceerde Opstart. Klik op de “Nu herstarten”-knop. Je computer zal nu herstarten in het “Geavanceerde Opstartopties menu”. Klik op de “Probleemoplosser“-knop, klik dan op de “Geavanceerde Opties“-knop. In het geavanceerde opties scherm klik op “Opstart Instellingen“. Klik op de “Herstarten“-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk 5 om in Veilige Modus met Netwerk te starten.
 • Windows 10 gebruikers: Druk op de Windows-logotoets +i op het toetsenbord om Instellingen te openen. Als dat niet werkt, selecteert u de knop Start linksonder in het scherm en selecteert u vervolgens Instellingen. Selecteer daarna Bijwerken en beveiliging en dan Herstel. Selecteer onder Geavanceerd opstarten de optie Nu opnieuw opstarten. Nadat uw pc opnieuw is opgestart en het scherm Kies een optie wordt weergegeven, selecteert u Probleemoplossing >Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > Opnieuw opstarten. Nadat uw pc opnieuw is opgestart, ziet u een lijst met opties. Selecteer 5 of F5 voor Veilige modus met netwerk.

Gelukt? Top. U zit nu in de ‘Veilige modus’. Het virus is nu niet actief. U kunt het internet gebruiken om uw virusscanner bij te werken of een goede scanner te downloaden.

Stap 2. Virus verwijderen

Optie a. Systeemherstel

 • Systeemherstel kan de systeembestanden van uw computer snel een eenvoudig herstellen. Start het programma ‘Systeemherstel’ op, en herstel de computer naar een punt ruim voor de infectie met het virus. Gelukt? Ga verder naar optie b.

Optie b. Virusscanner

 • Soms lukt een systeemherstel niet. En het is goed het zekere voor het onzekere te nemen. Gebruik daarom een goed beveiligingsprogramma. Een goed betaald programma is bijvoorbeeld ESET Smart Security. Vaak bent u met een gratis programma ook goed beschermd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan AVAST Gratis. Installeer de virusscanner en doe een volledige systeemscan. Dit kan even duren: laat de scan rustig lopen, terwijl u ondertussen iets anders doet. De scanner zal proberen alle virussen te verwijderen.

Stap 3. Bestanden herstellen

Het zwaarste werk is gedaan. Het virus is verwijderd, maar u heeft uw bestanden nog niet terug. Om maar met de deur in huis te vallen: herstel is lastig. Maar er zijn mogelijkheden!

U kunt individuele bestanden herstellen met de Vorige Versie-functie van Windows. Niet alle computers ondersteunen dit. Bovendien verwijderen sommige versies van het virus deze vorige versies van bestanden, om herstel onmogelijk te maken. Maar deze methode is wel het proberen waard: u wilt uw bestanden vast graag terug.

Om een bestand te herstellen klikt u met de rechtermuisknop op het bestand. Ga dan naar Eigenschappen en selecteer de Vorige Versie-tab. Als het geselecteerde bestand een herstelpunt heeft, selecteer dit dan en klik op de “Herstellen”-knop. Geen vorige versies? Afhankelijk van het virus en de manier waarop uw bestanden versleuteld zijn kunnen we soms op een andere manier nog bestanden herstellen. Het beste is hiervoor een afspraak te maken. Onze student kan de mogelijkheden onderzoeken

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het gebruik het Locky virus? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag, zodat u alle slimme trucjes en fijne kneepjes van uw computer leert kennen! Of van uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Wat is het verschil tussen CC en BCC?

Met het versturen van een e-mail heeft u wellicht wel eens CC en BCC zien staan. Wat is precies het verschil en waar gebruikt u het voor? Onze student weet er alles van!


Als u een mail verstuurt kunt u kiezen uit drie velden om een e-mailadres in te typen:

 • Aan: hier zet u de ontvanger van de e-mail in, bijvoorbeeld de persoon waar u graag een antwoord van zou willen.
 • CC: Dit gebruikt u om iemand een kopie van de e-mail te sturen. Dus bijvoorbeeld voor iemand die wel op de hoogte moet zijn van de e-mail maar die er verder niets mee hoeft te doen.
 • BCC: Hiermee stuurt u een blinde kopie van de e-mail, de geadresseerden zijn voor elkaar niet zichtbaar. Dit gebruikt u als de mail naar een grote groep mensen moet, of naar iemand waarvan de e-mail niet zichtbaar hoeft te zijn. Een ander bijkomend voordeel is dat met BCC iemand niet per ongeluk op ‘Allen beantwoorden’ kan klikken.

 

Hoe gebruik ik BCC voor een grote groep mensen?

Elk e-mailprogramma is anders, maar het over algemeen werkt BCC overal op dezelfde manier.

 • U opent een nieuwe mail door te klikken op nieuw of opstellen.
 • Klik op BCC.
 • Vul de e-mailadressen in achter BCC en scheid de e-mailadressen door er een puntkomma tussen te zetten (;).
 • U kunt nu de mail typen.
 • Om te versturen klikt u op verzenden.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met het beveiligen van uw smartphone? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Miljoenen TV’s Ziggo op zwart

Ziggo TV op ZwartAlle Ziggoklanten zullen er de komende tijd hinder van ondervinden: een zwart televisiescherm. Het kabelbedrijf voert een mega-operatie uit om de netwerken van UPC en Ziggo – die recent fuseerden – gelijk te trekken. Het probleem wordt verholpen door het netwerk opnieuw in te stellen. Volgens Ziggo iets wat u prima zelf kunt. Wij hebben onze twijfels.

Klanten moeten de frequentie en het netwerk met de afstandsbediening wijzigen. Daarvoor is een pincode vereist, dat is meestal de standaardcode 0000, 1111 of 1234. De digitale ontvanger (zwart of zilverkleurig kastje) zoekt daarna zelf naar zenders, wat een half uur kan duren. Elke tv in huis moet zo worden omgezet. ‘Je hoeft er geen technisch brein voor te hebben’, aldus de Ziggo-woordvoerder. Het is echter geen eenvoudig klusje voor de gemiddelde gebruiker.

Afspraak maken?

Afspraak maken? We horen het graag!

Een routineklus voor onze studenten
Onze studenten zijn niet alleen handig met computers, maar ook met tablets, telefoons en televisies. Daarnaast zijn al onze studenten bekend met dit specifieke probleem. Ze kunnen u dus snel en vakkundig helpen bij het verhelpen van het zwarte scherm op uw televisie. Misschien meteen een mooi moment voor wat meer uitleg, of hulp bij die trage computer? We horen het graag!

» Maak nu een afspraak met onze computerstudent

Wanneer ben ik aan de beurt?
Ziggo wil het overzetschema voor de komende maanden niet bekendmaken. Eerst moet blijken of abonnees veel problemen ondervinden. Mocht dat het geval zijn, dan kan Ziggo de netwerkoverdracht bijvoorbeeld minder snel uitvoeren of de hulpteams uitbreiden. Klanten krijgen tien dagen van tevoren een brief. Een week later moet er een handleiding in de bus liggen.

Over Uw Computerstudent
Computer traag, internet probleem, tablet uitleg of het instellen van uw televisie: we doen het allemaal! Onze PC studenten zijn snel en ervaren en wij zijn de voordeligste computerstudent aan huis: € 12,50 per half uur.

» Maak nu een afspraak met onze computerstudent

Beveiliging voor de Mac

Beveiliging voor de Mac

Voorbeeld van een Ransomware-infectie op een MacWist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo’n feest!

Apple is toch veilig? Nee.

We snappen het wel: Apple’s computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas weten we ondertussen beter. Apple staat erom bekend dat updates soms lang op zich laten wachten en met enige regelmaat verschijnen virussen voor de Mac. Los daarvan: hoe goed het besturingssysteem ook, geen apparaat is veilig.

De gevaren

Er zijn verschillende gevaren waar Apple gebruikers last van kunnen hebben:

 1. Zo kan een kwaadaardig persoon u overtuigen om een bepaald programma te installeren. Hiermee krijgt deze hacker dan toegang tot uw apparaat. Iemand kan u bijvoorbeeld een virus als bijlage mailen verwerkt in een Word of PDF-bestand. Tip: lees ook “Kan ik deze mail vertrouwen?“. Of gewoon via een geïnfecteerde website.
 2. Ransomware is ook steeds gevaarlijker. Misschien heeft u er wel eens van gehoord. Ransomware is heel vervelend: het zal uw bestanden, foto’s en/of e-mails versleutelen of zelfs volledig verwijderen. Vaak krijgt u na enige tijd een melding dat uw computer gehackt is. U moet nu losgeld betalen om weer toegang te krijgen tot uw bestanden. Wij raden aan om dit niet te doen! De kans dat u uw bestanden terug krijgt is na betaling van het losgeld niet gegarandeerd. Bent u geïnfecteerd? Lees onze blog over genezen en voorkomen van Ransomware, of boek een student!
 3. Een andere vorm van internetcriminaliteit is phishing. Phishing is, net als ransomware, een relatief nieuwe aanvalsmethode. Bij phishing wordt u naar een nep-website geleid. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u een mailtje heeft ontvangen, waarin u gedwongen wordt om de website van de bank te bezoeken. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat uw betaalpas geblokkeerd wordt. De gegevens die u op de website invoert geven hackers toegang tot uw bankaccount of een account bij de overheid zoals uw DigiD.

Een goede virusscanner beschermt u tegen al deze drie bedreigingen. macOS doet dit dus niet. Daarom is het belangrijk om uzelf goed te beschermen.

De oplossing: een goede virusscanner.

Gelukkig zijn er goede oplossingen. Op een Windows computer staat standaard een virusscanner – dat moet op een macOS apparaat dus ook. Wij kunnen bijvoorbeeld ESET Internet Security of Kaspersky Internet Security aanraden: beide scanners zijn voor Windows én Apple geschikt, en worden vaak door onze studenten aangeraden. Heeft u al een tijdje geen virusscanner gehad? Dan kan het verstandig zijn om uw Mac eens na te lopen op beveiligingsproblemen. Wij doen dit natuurlijk graag voor u, bijvoorbeeld met onze Computer APK. Maak nu een afspraak, dan kunnen we u meteen adviseren over de mogelijkheden van diverse beveiligingspakketten! Heeft u iets aan onze blog gehad? We horen het graag in de opmerkingen!

Boek vandaag uw eerste les!

U kunt snel online een aanvraag doen. Uw eigen computerstudent neemt daarna contact met u op. Snel en eenvoudig.

Computerles: een ideaal cadeau

Een computerles cadeau doen? Dat kan! Onze student laat de ontvanger kennismaken met de computer, internet en e-mail. Of een specifiek doel: misschien wilt u hem of haar graag een fotoalbum leren maken?

U kunt een cadeaubon voor een specifiek bedrag kopen of voor bijvoorbeeld 1 uur computerles. Alles is mogelijk.

Samen les?

U kunt lessen volgen samen met een vriend(in), buurman/-vrouw, etc. Samen leren is wel zo gezellig en u kunt samen oefenen, ook buiten de lessen. Bovendien zijn er geen extra kosten. Waar mogen we u mee helpen?

Schakel nu Uw Computerstudent in voor computerles aan huis! Onze computerstudent neemt alle tijd voor u en legt u in alle rust uit hoe u met uw computer omgaat. Indien gewenst kun u regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) een afspraak maken, zodat u stap voor stap steeds meer kunt doen met uw computer. Samen met de student maakt u een lessenplan waarin staat beschreven wat u elke week gaat leren.

 

Onze voordelige tarieven

Wij geloven dat goede computerhulp niet duur hoeft te zijn. Daarom werken we alleen met studenten en zijn we voordeliger dan andere bedrijven!

Enthousiaste klanten

Eén van de leukste aspecten van ons werk is als we zien dat een klant helemaal tevreden is als we weggaan. We krijgen dan ook vaak ‘fanmail’ van enthousiaste klanten. Gemiddeld geven klanten ons zelfs een 9,1!

Ik had al veel eerder uw bedrijf moeten inschakelen! Vanaf nu ga ik alle “problemen” noteren voor de volgende keer.
W. Postma-Eggink

Maurits heeft mij uitstekend geholpen en al mijn vragen beantwoord. Hij bezit het vermogen om dingen waar de klant geen verstand van heeft begrijpelijk uit te leggen. Graag zou ik hem aanbevelen!
Een klant in Utrecht

Op de afgesproken tijd stapte de computerstudent Noah binnen. Hij begint direct, na mijn te hebben aangehoord. En laat zien wat hij doet, legt uit wat er gebeurt. En doet alles zeer overtuigend en trefzeker. Ik was wel wat gewend wat heel jonge mensen betreft. Maar zo overtuigend niet!
Een klant in Schiedam

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!