Computerles aan huis

Leerzaam en leuk: les van een slimme student, gewoon bij u aan huis.

Computerles en tabletles van geduldige student.

Onze studenten geven graag computerles en tabletles: gewoon bij u thuis, op uw eigen computer of tablet. In uw eigen tempo.

Onze student geeft tips, en samen herhalen we de onderwerpen die u lastig vindt. Zo leert u op een prettige manier, in een vertrouwde omgeving.

Waar mogen we u mee helpen?

Over Uw Computerstudent

Uw Computerstudent biedt vakkundige hulp en les aan huis. Onze slimme student groeide op met de computer en weet het antwoord op al uw vragen.

03Vul het formulier in
Laat uw gegevens achter in onderstaand formulier of bel ons op 085 888 22 55.
03Contact met student
Onze student neemt contact met u op en bespreekt uw wensen. Hij houdt rekening met uw kennisniveau bij het maken van uw lessenplan.
03Uw eerste les
Spannend! Uw eerste les. De student komt bij u thuis en aan de hand van het lessenplan begint uw eerste les. Wat gaat u allemaal leren?
“We oefenen met het opstellen van e-mailberichten en het opzoeken van informatie op internet. Daarnaast oefenen we met het verbeteren van fouten in korte stukjes tekst zonder alle tekst tot de fout weg te halen. Het is vooral de basis, maar volgende week gaan we oefenen met het maken van foto’s om deze vervolgens te versturen met e-mail.”
Sem Koenen
Computerstudent uit Amstelveen
h

Voor beginners

Bent u een beginnende computer gebruiker? Zelfs als u nog nooit met een computer of tablet heeft gewerkt. Wij helpen u graag op weg!
i

Voor gevorderden

Heeft u al wat meer computerkennis? Wij helpen u meer uit uw computer te halen. Leer meer over cloud, internet en social media. U kiest het onderwerp, samen plannen we de lessen.

Wat wilt u leren?

l

Uw eigen lesplan

Een eigen lesplan, helemaal aangepast aan uw kennisniveau en wensen. Computerles aan huis op uw eigen tempo.

Meer informatie aanvragen

Interesse in Computerles? Wij denken graag met u na over de mogelijkheden. Als u het formulier invult, nemen wij contact met u op. Natuurlijk gratis en vrijblijvend.

Maak kennis met onze studenten.

Slim en vakkundig. Waar mogen we u bij helpen? 

Beveiliging voor de Mac

Beveiliging voor de Mac

Voorbeeld van een Ransomware-infectie op een MacWist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo’n feest!

Apple is toch veilig? Nee.

We snappen het wel: Apple’s computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas weten we ondertussen beter. Apple staat erom bekend dat updates soms lang op zich laten wachten en met enige regelmaat verschijnen virussen voor de Mac. Los daarvan: hoe goed het besturingssysteem ook, geen apparaat is veilig.

De gevaren

Er zijn verschillende gevaren waar Apple gebruikers last van kunnen hebben:

 1. Zo kan een kwaadaardig persoon u overtuigen om een bepaald programma te installeren. Hiermee krijgt deze hacker dan toegang tot uw apparaat. Iemand kan u bijvoorbeeld een virus als bijlage mailen verwerkt in een Word of PDF-bestand. Tip: lees ook “Kan ik deze mail vertrouwen?“. Of gewoon via een geïnfecteerde website.
 2. Ransomware is ook steeds gevaarlijker. Misschien heeft u er wel eens van gehoord. Ransomware is heel vervelend: het zal uw bestanden, foto’s en/of e-mails versleutelen of zelfs volledig verwijderen. Vaak krijgt u na enige tijd een melding dat uw computer gehackt is. U moet nu losgeld betalen om weer toegang te krijgen tot uw bestanden. Wij raden aan om dit niet te doen! De kans dat u uw bestanden terug krijgt is na betaling van het losgeld niet gegarandeerd. Bent u geïnfecteerd? Lees onze blog over genezen en voorkomen van Ransomware, of boek een student!
 3. Een andere vorm van internetcriminaliteit is phishing. Phishing is, net als ransomware, een relatief nieuwe aanvalsmethode. Bij phishing wordt u naar een nep-website geleid. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u een mailtje heeft ontvangen, waarin u gedwongen wordt om de website van de bank te bezoeken. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat uw betaalpas geblokkeerd wordt. De gegevens die u op de website invoert geven hackers toegang tot uw bankaccount of een account bij de overheid zoals uw DigiD.

Een goede virusscanner beschermt u tegen al deze drie bedreigingen. macOS doet dit dus niet. Daarom is het belangrijk om uzelf goed te beschermen.

De oplossing: een goede virusscanner.

Gelukkig zijn er goede oplossingen. Op een Windows computer staat standaard een virusscanner – dat moet op een macOS apparaat dus ook. Wij kunnen bijvoorbeeld ESET Internet Security of Kaspersky Internet Security aanraden: beide scanners zijn voor Windows én Apple geschikt, en worden vaak door onze studenten aangeraden. Heeft u al een tijdje geen virusscanner gehad? Dan kan het verstandig zijn om uw Mac eens na te lopen op beveiligingsproblemen. Wij doen dit natuurlijk graag voor u, bijvoorbeeld met onze Computer APK. Maak nu een afspraak, dan kunnen we u meteen adviseren over de mogelijkheden van diverse beveiligingspakketten! Heeft u iets aan onze blog gehad? We horen het graag in de opmerkingen!

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Laatste kans: Nog drie weken gratis updaten naar Windows 10

Tip van onze student: via een slimme omweg was het tot nu toe nog steeds mogelijk om vanaf Windows 7 of 8.1 gratis te upgraden naar Windows 10.

Via de Mcrosoft website kunt u nu nog gemakkelijk en legaal upgraden naar Windows 10. Het is een trucje: de pagina is eigenlijk bedoeld voor mensen die technologieën voor toegankelijkheid gebruiken. Dit zijn mensen die speciale hardware en software gebruiken voor bijvoorbeeld gezichts- of gehoorverlies. De gratis upgrade is bedoeld voor die doelgroep maar Microsoft vond het blijkbaar geen probleem dat andere mensen hier ook gebruik van maakten. Microsoft heeft aangekondigd dat hier op 31 december 2017 een einde aan komt.

Maakt u nu (legaal) gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan is dit uw laatste kans om gratis te upgraden! Vanaf 31 december betaalt u voor een licentie ongeveer €145,-.

Hoe upgrade ik zelf mijn computer naar Windows 10?

Maak van tevoren een goede back-up van al uw bestanden. Lees daarvoor bijvoorbeeld onze handleiding Backup Maken!

De upgrade downloaden:

 • Ga naar de downloadpagina;
 • Klik op de knop Nu upgraden;
 • Klik op uitvoeren/openen;
 • Klik op bestand opslaan;
 • In uw downloads map staat nu het bestand Windows10Upgrade24072.exe. Dubbelklik hierop;
 • Klik bij ‘Gebruikersaccountbeheer’ op ja;
 • Er volgt een venster over de licentie. Klik op akkoord;
 • Het upgrade programma controleert nu of uw computer geschikt is voor Windows 10.
  • Nee?: dan kunt u helaas geen Windows 10 installeren op uw computer.
  • Ja? Klik dan op volgende.

De volgende stap kan even duren, de upgrade wordt voorbereid. Dit kan zomaar een uur duren. Een goed moment om een kop koffie te drinken of de krant te lezen. Aan het einde van de upgrade verschijnt er een melding dat u de computer opnieuw moet opstarten.

 • Klik op opnieuw opstarten.

U krijgt een scherm te zien waarop staat ‘Welkom bij Windows 10’. Gefeliciteerd, u heeft nu Windows 10. U bent bijna klaar, nog een paar stappen:

 • Klik op volgende
 • Log in op uw account

Er volgt een blauw scherm met de tekst ‘Hallo, welkom terug’

 • Klik rechtsonder op volgende;
 • Klik op expresinstellingen gebruiken. Dat betekent dat u Windows gebruikt met de standaardinstellingen.

U ziet nu ‘Nieuwe apps voor de nieuwe Windows’. Dit zijn standaardprogramma’s van Windows voor bijvoorbeeld foto’s. U heeft waarschijnlijk al programma’s die u prettig vindt om te gebruiken:

 • Klik op ik wil zelf mijn standaard-apps kiezen;
 • Haal de vinkjes weg bij de vier opties en klik op volgende.

Windows 10 maakt zich klaar voor het eerste gebruik en u heeft zojuist zelf uw computer geüpgraded! Veel plezier met Windows 10.

Liever samen met een student upgraden? Hij of zij kan uw computer meteen goed inrichten en geeft u diverse Windows 10 tips, waar u direct mee aan de slag kunt. Maak nu een afspraak of bel ons op 085 888 22 55 om eens kennis te maken.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw automatische back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Nieuwe firmware HP printers zorgt voor printfout

Maakt u gebruik van cartridges van een huismerk (bijvoorbeeld van 123inkt.nl) in uw HP printer en ervaart u opeens printproblemen? Dat zou heel goed kunnen komen door een firmware update vanuit HP.

HP heeft een automatische firmware update uitgerold bij bepaalde HP Officejet modellen. Hierdoor worden nieuwe huismerk cartridges niet meer geaccepteerd door de printer. Als u momenteel huismerk cartridges in de printer heeft zitten doen deze het waarschijnlijk gewoon nog prima. Bij het vervangen van de cartridges krijgt u de melding: “Probleem met cartridge. Een of meerdere cartridges lijken te zijn beschadigd. Verwijder de cartridges en vervang ze door nieuwe cartridges”. Er is echter niets aan de hand met deze cartridges.

Waarom doet HP dit?

HP probeert met het installeren van nieuwe firmware te voorkomen dat consumenten gebruik maken van huismerk cartridges. HP ziet natuurlijk liever dat u gebruik maakt van de HP cartridges. Maar mag HP dit wel op deze manier afdwingen? Vanaf december 2016 staat op printer verpakkingen van HP printers een sticker waarop staat dat cartridges zonder HP chip mogelijk niet goed werken. Waarmee ze u dus eigenlijk verplichten om dure HP cartridges te kopen. Er loopt momenteel een rechtszaak van de Stichting 123inkt-huismerk klanten tegen HP, omdat zij van mening zijn dat dit soort updates niet eerlijk zijn. Zij vinden dat u na het aanschaffen van een printer vrij moet zijn om te kiezen welke cartridges u daarin stopt, de printer is immers van u en niet meer van HP.

Hoe kan ik dit oplossen?

123inkt, de grootste webshop voor huismerk cartridges in Nederland, heeft al cartridges met een nieuw soort chip in productie. Zij zullen deze vanaf hopelijk volgende week verkopen. Wij adviseren op contact op te nemen met 123inkt, ook als u van een ander huismerk cartridges gebruik maakt.

Bron: Persbericht 123inkt: HP gaat over de rug van de consument de strijd aan met huismerk cartridges, duizenden HP printer gebruikers gedupeerd na software update

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

tips thuis werken

5 tips om beter thuis te werken

Waarschijnlijk bent ook u weer aan het thuiswerken. Maar hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken!

tips thuis werken

1. Neem genoeg pauze

Zonder collega’s kan het verleidelijk zijn om de hele dag door te werken zonder echt even pauze te nemen. Het is echter wel erg belangrijk om pauze te nemen. Als u lange tijd zit en doorwerkt zonder te bewegen loopt u een groter risico op RSI klachten. Wij werken zelf graag met de Pomodoro techniek. Met deze techniek werkt u elke keer in blokken van 25 minuten, met daarna 5 minuten pauze.

 

2. Blijf bewegen

Uren achter elkaar zitten is slecht voor uw conditie en mentale rust. Om beter thuis te werken kunt u het beste elk half uur even uw armen en benen strekken. Als u bovengenoemde Pomodoro techniek gebruikt heeft u daar mooi 5 minuten de tijd voor. Haal even een kopje thee of doe een korte ‘office workout’ De yoga-app Daily yoga (Android/Apple) biedt drie gratis verschillende sessies Office yoga.

 

3. Leer uzelf een goede werkhouding aan

Een goede werkhouding is essentieel om uw werk goed te kunnen doen. Zit rechtop, met uw onderrug tegen de rugleuning aan en met uw voeten plat op de grond. Zorg voor een hoek van 90 graden tussen uw bovenbeen en uw onderbeen.

Uw onderarm en bovenarm moeten ook een hoek van 90 graden maken en uw onderarmen moeten losjes steunen op de armsteunen van uw bureaustoel steunen. Kijk recht vooruit en zorg dat de bovenkant van uw beeldscherm op ooghoogste staat, met het scherm op ongeveer 60cm afstand.

 

4. Zorg dat uw computer het goed doet

Nu we veel meer werk op onze computer en laptop doen is het erg belangrijk dat deze helemaal goed werkt. Worden al uw bestanden netjes gebackupt? Staat er overbodige software op uw laptop of zijn er andere dingen die uw laptop ongewenst langzaam maken? Een snelle manier om dit te laten checken is via onze online hulp, we helpen u dan graag online met een (snelle) APK. We schonen uw laptop of computer voor u op, we verwijderen overbodige programma’s en andere dingen die uw laptop of computer onnodig langzaam maken! En helemaal fijn: u hoeft er de deur niet voor uit en kan vandaag geholpen worden!

 

5. Maak een goede planning

Wij merken dat thuiswerken soms gepaard gaat met een verminderde concentratie. Wat u kan helpen om beter thuis te werken is het maken van een duidelijke dag/week-planning. Er zijn verschillende tools die u hierbij kunnen helpen. Zelf gebruiken wij graag Asana, maar tools als Trello en Todoist zijn ook erg prettig in gebruik!

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u meedenken over het slim thuiswerken? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

welke smartphone kopen

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe smartphone ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het aankaarten van de meest belangrijke eigenschappen van bepaalde apparaten. In dit geval: de smartphone!

welke smartphone kopen

Welke smartphone moet u kopen? Het aanschaffen van een nieuwe smartphone kan veel mensen zorgen geven. Wat is nu de beste smartphone, wat is belangrijk – en wat is nou het verschil tussen al die opties? Wij helpen u graag!

 

 • Prijs: Allereerst is het belangrijk om een budget op te stellen voor de telefoon. Daarmee beperkt u de keuze die u heeft, en dat is een belangrijke eerste stap.

 

 • Apple of Android: De twee grootste systemen hebben beiden voor- en tegenstanders. Sommige mensen zweren bij Apple iPhones, andere mensen zweren bij Android telefoons zoals die van Samsung of Nokia. De meeste mensen zullen inmiddels al een voorkeur hebben voor óf Apple, óf Android. Daar zullen wij in deze blog dan ook niet op ingaan – maar het is wel een erg belangrijke keuze om te maken!

 

 • Formaat: Zoals veel dingen in het leven zijn smartphones er in alle soorten en maten. Echter is er geen perfect formaat: Het gaat er maar net om wat u ermee doet. Maakt u veel foto’s of kijkt u veel filmpjes? Dan is een groter scherm aan te raden. Als u grote letters fijner vindt, ook dan kan een groter scherm handig zijn. Als u niet zo veel met uw telefoon doet, kan het ook handig zijn na te denken over een kleinere telefoon. Dat geeft u ook meteen de gelegenheid om met één hand uw telefoon te gebruiken!

 

 • Scherm: Er zijn verschillende typen schermen voor telefoons mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld het gangbare LCD, of AMOLED, het scherm met echt zwarte-zwartkleuren. Als u kleur belangrijk vindt, is één van de OLED families aan te raden. Deze schermen hebben vaak mooie, diepe kleuren en zwarte zwarten, omdat ze de pixels daadwerkelijk uit kunnen zetten. Het feit dat deze pixels uit kunnen, scheelt u dan ook weer batterij. Als u kleurechtheid niet zo hoog in het vaandel heeft, is een LCD scherm meestal voldoende.

 

 • Batterij: Het is ook goed om te letten op de hoeveelheid milliampère-uur (mAh) die de batterij kan leveren. Een grotere waarde betekent een langere batterijduur, maar ook een grotere batterij. Als u vaak op pad bent, is het goed om hierop te letten, zodat u niet meermaals met een lege batterij komt te zitten.

 

 • Connectiviteit: Veel smartphones laten tegenwoordig de hoofdtelefoonaansluiting, of 3,5mm jack, achterwege. Dat zorgt ervoor dat er eigenlijk geen bedrade oortjes aangesloten kunnen worden – tenzij u een verloopje koopt. Voor sommige mensen is dit geen probleem, omdat zij bluetooth oortjes gebruiken. Voor andere mensen kan dit wel een dealbreaker zijn, dus het is goed om daar op te letten. Verder hebben alle telefoons tegenwoordig wel wifi en bluetooth aan boord, daarop hoeft u eigenlijk niet te letten. Waar u nog wel op moet letten is de ondersteuning van 5G en navigatie netwerken. 5G is het nieuwe mobiele datanetwerk in Nederland, en brengt hogere snelheden met zich mee. Als u veel draadloos internet gebruikt of de telefoon langere tijd wil gebruiken, is het aan te raden om een 5G-capabele telefoon aan te schaffen. Qua navigatie netwerken heeft bijna iedere groep landen zijn eigen netwerk. Zo heeft Amerika bijvoorbeeld GPS, en mogen wij Europeanen daar gebruik van maken. Het is echter niet gezegd dat dat altijd zo zal blijven. Daarom is het goed om erop te letten dat de telefoon ook Galileo ondersteunt. Dit is de Europese GPS-variant, speciaal voor Europa gelanceerd. Als u veel reist is het ook handig om te kijken naar de ondersteuning van GLONASS (Rusland) of BeiDou (China).

 

 • Opslag: Als u op dit moment vaak met ruimte tekort zit, is het verstandig om te upgraden naar een telefoon met meer ruimte, of met ondersteuning voor een microSD kaartje. Dit geeft u meer ruimte om die leuke foto’s op te slaan, of om meer apps te installeren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de vraag of het allemaal nog wel past.

 

 • Camera: Maakt u veel foto’s? Denkt u dan aan het aanschaffen van een telefoon met een goede camera, die bijvoorbeeld veel opties heeft zoals het instellen van de sluitertijd en het diafragma. Let wel: megapixels zeggen lang niet alles. Dat staat ook in relatie met de software op de telefoon, en de grootte van de sensor. Als u fotografie erg belangrijk vindt, raden wij u aan om online foto’s te bekijken die met bepaalde telefoons gemaakt zijn, om zo een beter oordeel te kunnen vellen over welke smartphone voor u geschikt is.

 

Dit zijn de meest belangrijke eigenschappen van een telefoon, waarop u uw keuzes kunt baseren. Om een goed overzicht te krijgen van welke smartphones er beschikbaar zijn, kunt u het beste kijken op Tweakers.net: https://tweakers.net/smartphones/vergelijken/. Daar ziet u ook reviews en beoordelingen van mensen die de telefoons aangeschaft hebben, en zo een kritisch oordeel kunnen vellen.

Wij weten dat het kopen van smartphones een grote klus is, maar wij hopen ook dat u met deze informatie iets beter voorbereid op zoek kunt gaan, en zo thuis kunt komen met dé smartphone voor u!

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over de aanschaf van een nieuwe smartphone? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Peter van Uw Computerstudent

Upgrade Windows 10

Windows 10 is de nieuwste versie van Windows. Het is makkelijker en veiliger dan bijvoorbeeld Windows 8, 7 of XP. Denkt u na over een upgrade? Wij verzorgen het graag voor u! Onze student kan u helpen de keuze te maken en Windows 10 voor u installeren.

Lees ook: » Windows 10 nog enkele dagen gratis!

Uiteraard bewaren we uw gegevens (foto’s, email, favorieten: al uw gegevens slaan we eerst veilig op). Verder wordt (indien gewenst) software als Microsoft Office geïnstalleerd en stellen we uw e-mailadres goed in. Natuurlijk zorgen we ook voor goede beveiliging. Bovendien wordt uw systeem geheel geconfigureerd naar uw wensen. Maak snel een afspraak en geef uw wensen door!

 • Onze student aan huis doet uw update naar Windows 10
 • We bewaren uw gegevens (foto’s, mails, programma’s; alles wat voor u belangrijk is)
 • E-mail instellen
 • Beveiliging bijwerken
 • Na de installatie uitleg en handige tips
 • Ook voor computerles Windows 10
Windows 10 voorbeeld

Uw computer of laptop bijwerken naar Windows 10? Uw eigen Computerstudent aan huis helpt u graag!

Windows 10 is makkelijker
Toen de vorige versie,Windows 8, uitkwam merkten veel gebruikers dat het allemaal ingewikkelder geworden was. Maar gelukkig brengt Windows 10 de oude startbalk terug en is het daardoor allemaal net wat eenvoudiger geworden!

Bovendien zijn onze studenten allemaal bekend met Windows 10. Ze kunnen u, helemaal in uw eigen tempo, wegwijs maken. Als u dat wilt, stellen we een lesprogramma van enkele afspraken voor u samen. Zo kunt u rustig de ‘basics’ van Windows 10 aanleren.

Wilt u dit ook?
Maak nu een afspraak! De installatie van Windows 10 kan al in een á twee uur gebeurd zijn. Tijdens de installatie is er tijd voor vragen en uitleg, en na de installatie laten we u graag in een uurtje zien hoe u met uw nieuwe systeem omgaat. En heeft u later nog vragen? Dan wordt u weer geholpen door dezelfde student! Wel zo handig.

lammetjesradar

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

lammetjesradar

Met de Lammetjesradar ziet u waar de lammetjes vandaag in de weide lopen op Texel. Elke twee minuten wordt de locatie van de lammetjes vernieuwd, zo bent u altijd op de hoogte van de juiste locatie.

Op de website van Lammetjesradar is niet alleen te zien waar de lammetjes en hun moeder zich bevinden, maar er is ook informatie te vinden over typische Texelse producten zoals schapenkaas en wollen dekbedden.

Gaat u binnenkort de lammetjes bekijken op Texel? Vergeet dan uw fotocamera niet. Als u meedoet aan de Lammetjes fotowedstrijd van VVV Texel maakt u kans op een verblijf op Texel!

Jaimy, Hulp op Afstand student uit Leiden

Ik vind het belangrijk dat een klant écht tevreden is met mijn werk. Hierbij staat centraal dat het probleem is opgelost, maar ook dat de klant antwoord heeft op al zijn/haar vragen betreft onze werkzaamheden en zijn/haar multimedia-apparaat.

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Een slim huis voor dummies: super handige tips om te beginnen met een slim huis

Er komen steeds meer producten op de markt om uw huis ‘slim’ te maken. Er zijn slimme thermostaten, verlichting, rookmelders en huisbellen. Wat zijn handige producten om mee te beginnen en waar moet u allemaal aan denken? Onze student legt graag een aantal producten aan u uit!

Wat is een slim huis?

In een slim huis communiceren elektronische apparaten met elkaar. Verlichting, verwarming, computers en alarmsystemen bedient u allemaal met uw smartphone of tablet. Het idee hierachter is dat u meer controle heeft over uw elektrische apparaten waardoor het gebruik gemakkelijker wordt en u veel meer mogelijkheden heeft. Ook kunt u bijvoorbeeld besparen op uw stookkosten doordat u via uw smartphone of tablet uw verbruik snel en gemakkelijk kunt inzien.

Wat is slimme verlichting?

wat is slimme verlichtingSlimme verlichting is een mooi instap product als het gaat om een slim huis. Slimme verlichting maakt het mogelijk om via uw smartphone/tablet uw verlichting te bedienen.  Een goed voorbeeld zijn Philips Hue lampen, deze zijn gemakkelijk te installeren. Met behulp van de Hue app op uw smartphone of tablet kunt u van alles instellen. Zo kan de slimme verlichting u helpen in slaap vallen of met wakker worden. De lampen kunt u gewoon in uw bestaande fittingen draaien, wel zo gemakkelijk.

Wat zijn KlikAanKlikUit-producten?

Met KlikAanKlikUit kunt u ervoor zorgen dat uw huis draadloos te bedienen is zonder dat u daar allemaal dure slimme producten voor hoeft te kopen. KlikAanKlikUit producten bestaan uit een zender en een ontvanger, denk bijvoorbeeld aan een stopcontact waar u uw apparaat in kunt pluggen en een afstandsbediening waarmee u het stopcontact kunt bedienen.

Wat is een slimme thermostaat?

installeren slimme thermostaatWilt u besparen op uw stookkosten en inzicht krijgen in uw verbruik? Denk dan eens aan een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat kunt u gemakkelijk met uw smartphone bedienen. Bent u onderweg naar huis, dan kunt u de verwarming alvast aanzetten zodat u thuiskomt in een warm huis. Sommige thermostaten hebben zelfs een ingebouwd systeem dat doorheeft dat u naar huis gaat en alvast de verwarming aanzet. De meest bekende merken zijn Nest en Toon. De thermostaat leert van uw leefgewoonten en bespaart energie door de de temperatuur te verlagen als u weg bent. De meeste slimme thermostaten zijn geschikt voor alle cv ketels.

Wat is een slimme camera?

De slimme camera wordt ook wel IP-camera genoemd. Er zijn verschillende toepassingen voor deze camera’s. U kunt ze gebruiken als babyfoon of als beveiligingscamera voor binnen of voor buiten. Sommige camera’s sturen een berichtje naar uw smartphone als er beweging wordt gedetecteerd.

Wat is spraakbediening?

Spraakbediening wordt steeds normaler voor het aansturen van een slim huis. De meest bekende slimme luidspreker is Google Home. Google Home is een slimme speaker, waar u tegen kunt praten. Deze smart speaker kan allerlei taken uitvoeren. Daarnaast beantwoordt de assistent al uw vragen, zoals: ‘wat voor weer wordt het morgen?’ of ‘wat staat er op de agenda?’ Geen enkele vraag is te gek.

Wat is de toekomst van een slim huis?

Meer en meer apparaten zullen in de toekomst slim gemaakt worden en kunnen communiceren met uw smartphone en tablet. Er zijn bijvoorbeeld al slimme koelkasten, drogers, ovens en wekkers. Beddi is een voorbeeld van een slimme wekker. Deze wekker kan uw favoriete afspeellijst uit Spotify afspelen en kan met de thermostaat van Nest samenwerken om de verwarming in de woonkamer een half uur voor de wekker gaat aan te zetten.

 

Tot slot.

Heeft u zin gekregen om van uw huis een slim huis te maken? Onze studenten staan voor u klaar en denken graag met u mee! Boek een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

Sneller internetten met nieuwe Firefox Quantum

De vernieuwde, verbeterde en snellere versie van de populaire browser Firefox is onlangs uitgebracht: Firefox Quantum. Volgens de maker (dat is Mozilla) is het de grootste update sinds 2004 – en dat is te merken!

Niet alleen is de browser qua uiterlijk bijgewerkt. Ook qua prestatie is de browser er ontzettend op vooruitgegaan.

Onze student vertelt u waarom dit zo interessant is:

“Firefox Quantum is veel sneller dan Chrome”

Firefox Quantum is vele malen sneller en heeft minder processorkracht nodig om dit voor elkaar te krijgen. Win-win dus. Mozilla beweert zelfs dat Firefox Quantum twee keer zo snel werkt als Google Chrome. Voor u als gebruiker betekent dit vooral een snel en soepel werkende browser. Ook als uw computer al wat ouder is!

Firefox Quantum is vele malen sneller en hij heeft minder processorkracht nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ook als uw computer al wat ouder is.

Privacyvriendelijk

Firefox staat erom bekend dat ze standaard zeer zorgvuldig met uw gegevens omgaan, en veel waarde hechten aan privacy. Dat is bij bijvoorbeeld Google Chrome ook wel in te stellen. Maar niet zo eenvoudig.

Wat moet u weten voor u overstapt?

Veel van onze studenten maken de overstap. U denkt er misschien ook over na. Wij helpen u graag bij deze overstap. Uw Computerstudent heeft daarom een paar gratis tips voor u verzameld:

Importeren bladwijzers en wachtwoorden.
Gebruikt u momenteel een andere browser en bent u bang dat uw bladwijzers en wachtwoorden verloren gaan? Hier leest u hoe u deze gegevens importeert vanuit Google Chrome.

Startpagina instellen.
U kunt gemakkelijk uw nieuwe startpagina instellen in Firefox. Lees hier hoe u dit kunt doen.

Instellen als standaardbrowser.
Als Firefox bevalt, dan is het wel zo prettig als uw computer alle websites automatisch voor u in Firefox opent. U kunt Firefox dan instellen als standaardbrowser. Zo zorgt u ervoor dat u  voortaan alles opent met Firefox.

Gedownloade bestanden vinden en beheren.
Hier vindt u waar uw gedownloade bestanden worden opgeslagen en waar u ze kunt beheren.

Aan de slag?!

Als u al Firefox gebruikt dan komt de update automatisch binnen. Wilt u Firefox eens proberen? Dan kunt u Firefox Quantum hier gratis downloaden.

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u Firefox eens rustig uitproberen? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met Firefox. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Boek vandaag uw eerste les!

U kunt snel online een aanvraag doen. Uw eigen computerstudent neemt daarna contact met u op. Snel en eenvoudig.

Computerles: een ideaal cadeau

Een computerles cadeau doen? Dat kan! Onze student laat de ontvanger kennismaken met de computer, internet en e-mail. Of een specifiek doel: misschien wilt u hem of haar graag een fotoalbum leren maken?

U kunt een cadeaubon voor een specifiek bedrag kopen of voor bijvoorbeeld 1 uur computerles. Alles is mogelijk.

Samen les?

U kunt lessen volgen samen met een vriend(in), buurman/-vrouw, etc. Samen leren is wel zo gezellig en u kunt samen oefenen, ook buiten de lessen. Bovendien zijn er geen extra kosten. Waar mogen we u mee helpen?

Schakel nu Uw Computerstudent in voor computerles aan huis! Onze computerstudent neemt alle tijd voor u en legt u in alle rust uit hoe u met uw computer omgaat. Indien gewenst kun u regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) een afspraak maken, zodat u stap voor stap steeds meer kunt doen met uw computer. Samen met de student maakt u een lessenplan waarin staat beschreven wat u elke week gaat leren.

 

Onze voordelige tarieven

Wij geloven dat goede computerhulp niet duur hoeft te zijn. Daarom werken we alleen met studenten en zijn we voordeliger dan andere bedrijven!

Enthousiaste klanten

Eén van de leukste aspecten van ons werk is als we zien dat een klant helemaal tevreden is als we weggaan. We krijgen dan ook vaak ‘fanmail’ van enthousiaste klanten. Gemiddeld geven klanten ons zelfs een 9,1!

Ik had al veel eerder uw bedrijf moeten inschakelen! Vanaf nu ga ik alle “problemen” noteren voor de volgende keer.
W. Postma-Eggink

Maurits heeft mij uitstekend geholpen en al mijn vragen beantwoord. Hij bezit het vermogen om dingen waar de klant geen verstand van heeft begrijpelijk uit te leggen. Graag zou ik hem aanbevelen!
Een klant in Utrecht

Op de afgesproken tijd stapte de computerstudent Noah binnen. Hij begint direct, na mijn te hebben aangehoord. En laat zien wat hij doet, legt uit wat er gebeurt. En doet alles zeer overtuigend en trefzeker. Ik was wel wat gewend wat heel jonge mensen betreft. Maar zo overtuigend niet!
Een klant in Schiedam

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!