Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

12 juni 2023 | Uw Computerstudent Blog, Apple, Nieuws, Telefoon of tablet, Windows

Met de zomer in volle gang en op dit moment zelfs een heuse hittegolf, brengen we vaak veel tijd buiten door. Maar we moeten niet vergeten dat onze elektronische apparatuur, zoals laptops, telefoons en tablets, gevoelig zijn voor oververhitting. Hitte kan ernstige schade aanrichten aan deze apparaten, waardoor ze trager kunnen worden of zelfs permanent defect kunnen raken. Zo houdt u uw apparatuur koel en voorkomt u dat uw computer oververhit raakt:

Zo voorkomt u dat uw computer oververhit raakt

    1. Houd uw apparatuur uit direct zonlicht: Direct zonlicht kan de temperatuur van uw apparatuur snel doen stijgen. Zorg er daarom voor dat u uw laptop, telefoon en tablet niet onbeschermd achterlaat op plekken waar ze blootgesteld worden aan de zon. Bewaar ze in de schaduw, of stop ze in uw tas.

 

    1. Gebruik ventilatie en koeling: Ventilatie is essentieel om de hitte rondom uw apparatuur te verminderen en te voorkomen dat uw computer oververhit raakt. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen van uw laptop niet geblokkeerd worden door kussens, dekens of andere voorwerpen. Gebruik indien mogelijk een laptopkoeler of een standaard met ingebouwde ventilatoren om de luchtstroom te verbeteren. Voor telefoons en tablets kunt u op de warmste dagen overwegen om een hoesje achterwegen te laten. Zonder hoesje kan het apparaat namelijk veel beter zijn warmte kwijt. Wel extra voorzichtig zijn natuurlijk!

 

    1. Beperk intensief gebruik: Tijdens een hittegolf is het raadzaam om het intensieve gebruik van uw apparatuur te beperken. Taken zoals het bewerken van video’s, gamen of het uitvoeren van zware software kunnen de temperatuur van uw apparaten snel doen stijgen. Probeer deze taken te minimaliseren of plan ze in de koelere uren van de dag om te voorkomen dat uw computer oververhit raakt.

 

    1. Houd software up-to-date: Fabrikanten brengen regelmatig software-updates uit om de prestaties en efficiëntie van uw apparaten te verbeteren, inclusief het beheren van de temperatuur. Zorg ervoor dat u de nieuwste updates installeert, omdat deze vaak optimalisaties bevatten om de warmteproductie te verminderen.

 

    1. Schakel onnodige apps en processen uit: Onnodige apps en processen die op de achtergrond draaien, kunnen de belasting op uw apparatuur verhogen en de warmteproductie verhogen. Sluit alle ongebruikte apps en controleer de taakbeheerder (Houd op uw toetsenbord de toetsen CTRL, Shift en ESC gelijktijdig ingedrukt. Laat vervolgens alle drie de toetsen los) om te zien of er processen zijn die u kunt beëindigen. Hierdoor kan uw apparaat efficiënter werken en de warmte beter afvoeren.

 

    1. Bewaar uw apparatuur op een koele plaats: Wanneer u uw apparatuur niet gebruikt, is het verstandig om ze op te bergen op een koele plaats. Vermijd het achterlaten van uw apparaten in een hete auto of in een ruimte zonder goede ventilatie. Bewaar ze bij voorkeur op een koele plek, zoals een koele kamer in uw huis. Wellicht is het overbodig om te zeggen maar de koelkast is té koel. Leg uw apparatuur hier dus niet in!

 

Tot slot

Tijdens een hittegolf is het belangrijk om uw elektronische apparatuur te beschermen tegen oververhitting. Door eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het vermijden van direct zonlicht, het gebruik van ventilatie, het beperken van intensief gebruik en het up-to-date houden van de software, kunt u ervoor zorgen dat uw laptops, telefoons en tablets optimaal blijven werken. Volg deze tips en geniet zorgeloos van uw zomer, wetende dat uw computer niet oververhit raakt.

Als u ergens mee worstelt, horen we het natuurlijk graag. Ook tijdens een hittegolf komen onze betrouwbare computerstudenten graag naar u toe om te helpen!

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Drie redenen om vaker offline te zijn

Drie redenen om vaker offline te zijn En hoe u dit voor elkaar krijgt Het lijkt soms alsof we niet meer zonder onze smartphones kunnen. Uit verschillende studies blijkt dat mensen hun smartphone gemiddeld tussen de 80 en 150 keer per dag checken. Dit betekent dat we...

Locky Virus verwijderen en bestanden herstellen

Wij zien het Locky Virus steeds vaker voorbij komen. Erg vervelend: het virus ‘gijzelt’ uw bestanden. Alleen tegen betaling van honderden euro’s krijgt u uw bestanden terug. Uw eigen Computerstudent heeft het virus onderzocht. Wat kunt u doen om u te beschermen? En wat te doen als u een infectie heeft…

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe tv?

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een nieuwe tv? Er zijn veel verschillende vormen tv's met vele functies. In deze blog gaan we hier graag doorheen om u alvast een voorsprong te geven in het selectieproces. Formaat  Het formaat van de TV bepaalt voor een groot...

Uw Google Agenda delen met familie in drie eenvoudige stappen

Het klinkt ingewikkeld: een gedeelde agenda aanmaken. Hierdoor bent u er wellicht nog niet aan begonnen. Maar niets is minder waar! Het is eigenlijk heel eenvoudig als u deze stappen volgt!

Hoe zet ik twee vensters naast elkaar in Windows?

Vindt u het vervelend om tussen twee vensters te moeten wisselen? Bijvoorbeeld als u iets wilt vergelijken of als u notities aan het maken bent. Wist u dat u ze ook naast elkaar kunt zetten? Dit kan op twee manieren, met sneltoetsen of door de vensters te slepen.

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken…

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!