Uw telefoon verbinden met de tv

13 juni 2022 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Uw telefoon verbinden met de tv

Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw favoriete kattenfilmpje van YouTube op de tv  afspelen in plaats van op uw telefoon? Hiervoor kunt u uw telefoon verbinden met de tv. Computerstudent Koen legt uit hoe dit moet! 

Wat belangrijk is is dat uw TV een ‘Chromecast’ (universeel) heeft ingebouwd. Mocht dit niet het geval zijn kunt u er ook voor kiezen om een Chromecast aan te sluiten op uw TV. Op die manier maakt u van een ‘domme’  televisie een Smart tv en  kunt u uw telefoon verbinden met de tv! 

Casten via een Chromecast

  • Zorg ervoor dat uw smartphone met een wifi netwerk verbonden is. Controleer ook of uw tv met hetzelfde wifi netwerk verbonden is.
  • Open de Google Home app (of installeer deze als u hij nog niet op uw telefoon staat, dit doet u via de ‘Play Store’ (android) of via de App Store op een iPhone.). Druk op de knop ‘toevoegen’ en kies voor ‘nieuwe apparaten instellen’.
  • De app zal vervolgens een beschikbaar apparaat zoeken en verbinding maken om de configuratie te starten. Uiteindelijk zal er een code op uw tv verschijnen. Als dat het geval is klikt u op ‘ja’ op uw smartphone en dan kunt u starten met Casten!
  • Open de app (Netflix, NLZiet, NPO Start, Foto’s app) waar u iets van af wilt afspelen. In de app zou u dit logo tegen moeten komen:  
    uw telefoon verbinden met de tv

 

 

  • Druk daarop en druk op de ingestelde Chromecast. Daarna kunt u de foto’s of het filmpje naar wens afspelen, dit zal automatisch op de TV gebeuren! 

 

Lukt het niet om uw telefoon te verbinden met de tv?

Als het niet lukt om uw telefoon te verbinden met de tv, kunt u natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een computerstudent. Zij kunnen ook hier goed bij helpen. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken om uw telefoon te verbinden met de tv!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe laptop ga kopen?

Welke laptop moet u kopen? Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u...

Wat zijn de leukste apps voor fietsen en wandelen?

Toffe apps voor als u van fietsen en wandelen houdt! Bent u ook zo benieuwd welke apps onze student dit keer verzameld heeft?

Bent u een echte dierenvriend? Wij hebben een toffe website voor u!

Dankzij de inzet van computers kunnen we tegenwoordig zoveel nieuwe dingen. Maar nog niet alles kan helemaal geautomatiseerd worden, en dat is maar goed ook. Op de Hoge Veluwe weten ze daar alles van en ze vragen uw hulp…

Kunt u een echt gezicht van een nep gezicht onderscheiden?

Denk u dat u altijd een echt gezicht van een nep gezicht kunt onderscheiden? Dan hebben wij een uitdaging voor u!

5 handige Windows 10 tips om meer uit uw computer te halen!

We krijgen regelmatig de vraag of we slimme tips hebben om meer uit Windows 10 te halen, we hebben er inmiddels aardig wat verzameld en we delen ze graag met…

Wat kunt u doen om uw online privacy te beschermen?

Elk jaar is op 28 januari de Dag van de Privacy. Het doel van deze dag is om u te informeren over de rechten die u heeft bij overheden, bedrijven en andere organisaties die uw persoonsgegevens gebruiken. Wat kunt u vandaag doen om uw privacy beter te beschermen?

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!