Uw telefoon verbinden met de tv

13 juni 2022 | Uw Computerstudent Blog, Telefoon of tablet

Uw telefoon verbinden met de tv

Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw favoriete kattenfilmpje van YouTube op de tv  afspelen in plaats van op uw telefoon? Hiervoor kunt u uw telefoon verbinden met de tv. Computerstudent Koen legt uit hoe dit moet! 

Wat belangrijk is is dat uw TV een ‘Chromecast’ (universeel) heeft ingebouwd. Mocht dit niet het geval zijn kunt u er ook voor kiezen om een Chromecast aan te sluiten op uw TV. Op die manier maakt u van een ‘domme’  televisie een Smart tv en  kunt u uw telefoon verbinden met de tv! 

Casten via een Chromecast

  • Zorg ervoor dat uw smartphone met een wifi netwerk verbonden is. Controleer ook of uw tv met hetzelfde wifi netwerk verbonden is.
  • Open de Google Home app (of installeer deze als u hij nog niet op uw telefoon staat, dit doet u via de ‘Play Store’ (android) of via de App Store op een iPhone.). Druk op de knop ‘toevoegen’ en kies voor ‘nieuwe apparaten instellen’.
  • De app zal vervolgens een beschikbaar apparaat zoeken en verbinding maken om de configuratie te starten. Uiteindelijk zal er een code op uw tv verschijnen. Als dat het geval is klikt u op ‘ja’ op uw smartphone en dan kunt u starten met Casten!
  • Open de app (Netflix, NLZiet, NPO Start, Foto’s app) waar u iets van af wilt afspelen. In de app zou u dit logo tegen moeten komen:  
    uw telefoon verbinden met de tv

 

 

  • Druk daarop en druk op de ingestelde Chromecast. Daarna kunt u de foto’s of het filmpje naar wens afspelen, dit zal automatisch op de TV gebeuren! 

 

Lukt het niet om uw telefoon te verbinden met de tv?

Als het niet lukt om uw telefoon te verbinden met de tv, kunt u natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een computerstudent. Zij kunnen ook hier goed bij helpen. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken om uw telefoon te verbinden met de tv!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Markten bezoeken op vakantie

Markten bezoeken op vakantie Het bezoeken van een markt is een geliefde activiteit op vakantie. U ontmoet de lokale bevolking, kunt de authentieke smaken van de regio proeven en het is gewoon heel gezellig. Kortom, markten bezoeken op vakantie is een geweldige manier...

Wilt u een VPN gebruiken om te gamen? Dit moet u weten!

VPN’s worden steeds populairder en we merken dat onze klanten er steeds meer vragen over hebben. Het kiezen van een VPN blijft lastig, er zijn meerdere VPN diensten maar welke is nou betrouwbaar? In dit artikel leggen we u graag de voordelen van het gebruik van een...

Meer leren over uw iPad? Probeer eens tabletles!

Heeft u een iPad of een andere tablet en wilt u meer weten over uw iPad? Dan is tabletles wellicht een uitkomst voor u. Waar gebruiken andere mensen de tablet les voor? Wat kunt u allemaal leren? We vertellen het u graag! Waarom een tablet gebruiken? De iPad is de...

4 Valentijnsapps die ook na Valentijnsdag nog handig zijn

4 handige Valentijnsdag apps die u ook ná Valentijnsdag nog wilt gebruiken! Lees snel verder.

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering

Bespaar gemakkelijk op uw ziektekostenverzekering Het leven is al duur genoeg, en veel mensen zijn veel geld kwijt aan alle maandelijkse vaste lasten. U moet uw huur of hypotheek, boodschappen en abonnementen betalen, en wilt als het even kan af en toe op vakantie....

Het installeren en gebruiken van een VPN

Hulp bij het installeren en gebruiken van een VPN Het gebruiken van een VPN kan voor veel mensen voordelen opleveren. Maar eerst wilt u misschien weten wat een VPN eigenlijk is. De afkorting VPN staat voor de Engelse term Virtual Private Network. In de praktijk...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!