Uw telefoon verbinden met de tv

13 juni 2022 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Uw telefoon verbinden met de tv

Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw favoriete kattenfilmpje van YouTube op de tv  afspelen in plaats van op uw telefoon? Hiervoor kunt u uw telefoon verbinden met de tv. Computerstudent Koen legt uit hoe dit moet! 

Wat belangrijk is is dat uw TV een ‘Chromecast’ (universeel) heeft ingebouwd. Mocht dit niet het geval zijn kunt u er ook voor kiezen om een Chromecast aan te sluiten op uw TV. Op die manier maakt u van een ‘domme’  televisie een Smart tv en  kunt u uw telefoon verbinden met de tv! 

Casten via een Chromecast

  • Zorg ervoor dat uw smartphone met een wifi netwerk verbonden is. Controleer ook of uw tv met hetzelfde wifi netwerk verbonden is.
  • Open de Google Home app (of installeer deze als u hij nog niet op uw telefoon staat, dit doet u via de ‘Play Store’ (android) of via de App Store op een iPhone.). Druk op de knop ‘toevoegen’ en kies voor ‘nieuwe apparaten instellen’.
  • De app zal vervolgens een beschikbaar apparaat zoeken en verbinding maken om de configuratie te starten. Uiteindelijk zal er een code op uw tv verschijnen. Als dat het geval is klikt u op ‘ja’ op uw smartphone en dan kunt u starten met Casten!
  • Open de app (Netflix, NLZiet, NPO Start, Foto’s app) waar u iets van af wilt afspelen. In de app zou u dit logo tegen moeten komen:  
    uw telefoon verbinden met de tv

 

 

  • Druk daarop en druk op de ingestelde Chromecast. Daarna kunt u de foto’s of het filmpje naar wens afspelen, dit zal automatisch op de TV gebeuren! 

 

Lukt het niet om uw telefoon te verbinden met de tv?

Als het niet lukt om uw telefoon te verbinden met de tv, kunt u natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een computerstudent. Zij kunnen ook hier goed bij helpen. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken om uw telefoon te verbinden met de tv!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 tips om beter thuis te werken

Hoe blijft thuiswerken leuk, productief en gezond? Wij hebben 5 tips om beter thuis te werken!

Wereld wachtwoord dag – plus: de top 5 slechtste wachtwoorden

Als u het nieuws een beetje volgt dan weet u dat er door hackers regelmatig wachtwoorden op straat komen te liggen. Het hebben van slechts één wachtwoord voor meerdere accounts is niet echt verstandig..

Hoe de Windows Oktober Update een November Update werd en wanneer u hem kunt verwachten

Er zijn veel problemen geweest met de Windows Oktober Update die 10 oktober uitkwam. Wanneer kunt u hem verwachten en wat is er nieuw?

De beste navigatie apps

Zonder stress op uw (vakantie)bestemming aankomen? Met een goede navigatie app rijd u nooit meer een file in en mist u geen enkele afslag. Wij zetten de beste navigatie apps voor u op een rijtje. Zo kunt u zelf kiezen welke app het beste bij u past.    ...

Help! WhatsApp doet het niet!

Wat vervelend! Uw WhatsApp werkt niet. Dit kan door een storing komen, maar wat als er geen storing is? Met deze tips bent u snel weer aan het appen.

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!