Uw telefoon verbinden met de tv

13 juni 2022 | Telefoon of tablet, Uw Computerstudent Blog

Uw telefoon verbinden met de tv

Na een leuke vakantie, een familiereünie of een andere speciale gelegenheid kan het leuk zijn om de gemaakte foto’s en video’s op de televisie te bekijken. Een tv heeft immers een veel groter beeldscherm dan een telefoon. Of wilt u uw favoriete kattenfilmpje van YouTube op de tv  afspelen in plaats van op uw telefoon? Hiervoor kunt u uw telefoon verbinden met de tv. Computerstudent Koen legt uit hoe dit moet! 

Wat belangrijk is is dat uw TV een ‘Chromecast’ (universeel) heeft ingebouwd. Mocht dit niet het geval zijn kunt u er ook voor kiezen om een Chromecast aan te sluiten op uw TV. Op die manier maakt u van een ‘domme’  televisie een Smart tv en  kunt u uw telefoon verbinden met de tv! 

Casten via een Chromecast

  • Zorg ervoor dat uw smartphone met een wifi netwerk verbonden is. Controleer ook of uw tv met hetzelfde wifi netwerk verbonden is.
  • Open de Google Home app (of installeer deze als u hij nog niet op uw telefoon staat, dit doet u via de ‘Play Store’ (android) of via de App Store op een iPhone.). Druk op de knop ‘toevoegen’ en kies voor ‘nieuwe apparaten instellen’.
  • De app zal vervolgens een beschikbaar apparaat zoeken en verbinding maken om de configuratie te starten. Uiteindelijk zal er een code op uw tv verschijnen. Als dat het geval is klikt u op ‘ja’ op uw smartphone en dan kunt u starten met Casten!
  • Open de app (Netflix, NLZiet, NPO Start, Foto’s app) waar u iets van af wilt afspelen. In de app zou u dit logo tegen moeten komen:  
    uw telefoon verbinden met de tv

 

 

  • Druk daarop en druk op de ingestelde Chromecast. Daarna kunt u de foto’s of het filmpje naar wens afspelen, dit zal automatisch op de TV gebeuren! 

 

Lukt het niet om uw telefoon te verbinden met de tv?

Als het niet lukt om uw telefoon te verbinden met de tv, kunt u natuurlijk altijd de hulp inschakelen van een computerstudent. Zij kunnen ook hier goed bij helpen. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, wordt er binnen 24 uur contact met u opgenomen om een afspraak te maken om uw telefoon te verbinden met de tv!

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

5 super slimme WhatsApp trucs die u moet weten

Wat is de app op uw smartphone die u het meest gebruikt? Is uw antwoord Whatsapp? Dat is ook de app die wij het meeste gebruiken! Whatsapp is de manier om even bij te praten met familie of vrienden. U gebruikt de app misschien wel elke dag even, het werkt snel en gebruiksvriendelijk. Maar wist u dat…

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Efficiënt online werken: 8 tips

Efficiënt online werken: 8 tips Online werken is mede door de Coronacrisis sterk in populariteit toegenomen. Daarmee wordt niet alleen thuiswerken bedoeld, maar ook het werken in de cloud, zoals dat dan heet. U werkt niet met programma’s op uw computer, maar met...

Meneer Strubbe met z’n aaipet: kent u hem al (nog)?

Bij Uw Computerstudent ontmoeten we vaak hippe ouderen. Met het internet blijven ze in contact met (klein)kinderen en regelen ze administratieve zaken nog zelf. Maar bij het zien van dit filmpje werden we even stil… Prachtig hoe Meneer Strubbe aan de consumentenbond uitlegt hoe blij hij is met zijn aaiipet!

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe smartphone ga kopen?

Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het...

Binnenkort naar Texel? Gebruik de lammetjesradar

Wist u dat er op Texel evenveel mensen als schapen wonen? De schapen en de lammetjes van Texel trekken altijd veel bekijks. Om het u dit voorjaar gemakkelijker te maken heeft de VVV Texel een Lammetjesradar online gezet.

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!