Drie redenen om vaker offline te zijn

15 juni 2023 | Uw Computerstudent Blog

Drie redenen om vaker offline te zijn

En hoe u dit voor elkaar krijgt

Het lijkt soms alsof we niet meer zonder onze smartphones kunnen. Uit verschillende studies blijkt dat mensen hun smartphone gemiddeld tussen de 80Drie redenen om vaker offline te zijn en 150 keer per dag checken. Dit betekent dat we gemiddeld ongeveer elke 6 tot 7 minuten op onze smartphone kijken! Dit is sterk afhankelijk van leeftijd en cultuur en we vermoeden dat u niet tot de ernstig aan smartphone verslaafde categorie behoort. En hoewel het gebruik van smartphones ons veel gemak en plezier kan bieden is balans belangrijk. Daarom is Nationale Offline dag in het leven geroepen. Een mooi moment om uzelf uit te dagen om 24 uur lang offline te zijn. Hier zijn drie redenen waarom het belangrijk is om vaker offline te zijn:

  1. Minder prikkels

Door de constante stroom van informatie en notificaties, krijgen we enorm veel prikkels binnen. Daardoor kan het gebruik van smartphones ons stress en angst geven. Door af en toe een dag offline te zijn, kunt u deze bron van prikkels en stress verminderen en uw mentale welzijn verbeteren.

  1. Meer productiviteit

Smartphones kunnen ons afleiden van belangrijke taken en onze productiviteit verminderen. Door offline te zijn, kunt u zich richten op belangrijke taken en uw productiviteit verbeteren.

  1. Verbeterde relaties

Het gebruik van smartphones kan soms ten koste gaan van onze relaties. We zijn minder aanwezig in het moment en minder betrokken bij onze vrienden en familie. Door vaker offline te zijn, kunt u meer tijd doorbrengen met de mensen om u heen en uw relaties verbeteren.

 

 

Klinkt dit als muziek voor uw oren en wilt u ook vaker offline zijn? De volgende tips kunnen u hierbij helpen:

  1. Stel doelen

Stel doelen voor uzelf over hoeveel tijd u wilt besteden aan Buw smartphone en wat u op die dag wilt bereiken. Door deze doelen te stellen, kunt u uzelf motiveren om minder tijd te besteden aan uw smartphone.

  1. Maak gebruik van apps

Er zijn verschillende apps beschikbaar die u kunnen helpen om minder tijd te besteden aan uw smartphone, zoals Moment, Forest en Freedom. Deze apps kunnen u helpen om uw gebruik te beperken en u te herinneren aan uw doelen.

  1. Plan offline tijd in

Plan af en toe een dag offline in uw agenda en maak afspraken met vrienden en familie om samen iets te doen. Door deze tijd te plannen, kunt u uzelf motiveren om minder tijd te besteden aan uw smartphone en vaker offline zijn.

  1. Zet notificaties uit

Zet notificaties van social media, nieuws en andere apps uit. Door deze notificaties uit te zetten, kunt u voorkomen dat u voortdurend wordt afgeleid. De apps helemaal verwijderen is natuurlijk ook een optie. U kunt het nieuws en social media op uw computer bekijken. Zo gebeurt het een stuk minder vaak maar blijft u toch op de hoogte.

 

Tot slot

Kortom, meedoen met Nationale Offline dag (en wellicht vaker van dit soort dagen of momenten inplannen) kan veel voordelen hebben voor uw mentale welzijn, productiviteit en relaties. Door doelen te stellen, gebruik te maken van apps, offline tijd in te plannen en notificaties uit te zetten, kunt u ervoor zorgen dat u minder vaak met uw smartphone bezig bent en meer geniet van de wereld om u heen.

 

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Leuk nieuw snufje: afstand meten met Google Earth

Google Earth heeft een leuk nieuw snufje dat we graag met u delen. U kunt nu de afstand tussen twee punten meten. Voorlopig is dit leuke snufje alleen op Android en Chrome apparaten. Als u een iPhone of iPad heeft dan moet u nog iets langer wachten tot u …

Veilig online met deze 5 tips

Internet is voor de meeste mensen onmisbaar in het leven. U kunt hier informatie over écht alles vinden: belastingen betalen, een verhuizing doorgeven, uw auto verzekeren of gewoon een filmpje kijken of spelletje spelen. Er zijn echter ook veel internetcriminelen...

Online fotoboek maken

  Fotoboeken: Een ding uit het verleden. Maar is dat wel zo? Alhoewel we steeds meer foto’s laten zien op onze digitale apparaten, is er niets leukers dan herinneringen ophalen met een tastbaar fotoboek. De foto’s hebben meer waarde, ze voelen meer echt. De vraag...

Windows 10 lente update: gaat u hem gelijk installeren of wacht u even?

In mei wordt de Windows 10 lente update verspreidt. Gaat u deze gelijk installeren of kunt u beter even wachten? En wat kunt u verwachten van deze update?

Beveiliging voor de Mac

Wist u dat veel mensen nog steeds denken dat je op Apple apparaten geen virusscanner hoeft? Was het maar zo'n feest! Apple is toch veilig? Nee. We snappen het wel: Apple's computers waren lang zo veilig dat virussen en spyware geen kans kregen. Helaas...

Spam blokkeren? Uw Computerstudent weet raad!

Spam: ongewenste reclame via mail. Het is niet alleen vervelend, maar vormt ook een groot probleem: het vollopen van uw inbox, het vastlopen en overspoelen van e-mailsystemen op internet, en het verspreiden van virussen. Wist u dat ongeveer 80 procent van het...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!