SEO voor ondernemers

29 april 2019 | Uw Computerstudent Webdesign blog

SEO voor ondernemers

door | 29 april 2019 | Uw Computerstudent Webdesign blog

seo voor ondernemers

Vindbaar zijn op internet, tegenwoordig onmisbaar voor u als ondernemer. Maar hoe goed wordt uw website gevonden? En wat kunt u vervolgens doen om dit te verbeteren? Daar speelt SEO, ofwel Search Engine Optimization, een grote rol! Het doel van zoekmachineoptimalisatie is om uw website beter vindbaar te maken voor zoekmachines zoals Google. Uiteindelijk richt u zich op de gebruiker. Hoe wordt u gevonden onder door potentiële klanten?

Waarom is SEO van belang?

Zoals u hierboven kunt lezen is uw vindbaarheid in het digitale tijdperk van groot belang. Zie het als een lokale markt: u en uw buurman verkopen kaas. Degene die continu de nieuwste kaas verkoopt, mag vooraan staan. Zo valt u op bij meer bezoekers dan uw concurrent. Houdt u zich een maand niet bezig met de ontwikkelingen? Dan neem wellicht uw buurman uw plek in. En zo werkt dat ook met de zoekresultaten op internet! Wanneer heeft u voor het laatst de tweede pagina van de zoekresultaten bekeken? Het is dan ook van belang hier vaak mee bezig te zijn.

Wat beïnvloedt uw SEO?

 • Inhoud: Google wil per doelgroep de meest relevante informatie aan bezoekers tonen. Zonder goede content is zoekmachineoptimalisatie niet mogelijk. Het is ongetwijfeld belangrijk met de inhoud op uw website er bovenuit te springen!
 • Technische functionaliteit: een trage of niet goed werkende site wordt niet beloond in de rankings van Google. Daarnaast is de beveiliging van uw website ook zeer van belang.
 • Externe SEO: Denk hierbij aan links naar uw website toe, om zo uw vindbaarheid en ranking te verbeteren.

Inhoud

Leuk, de meest relevante inhoud kunnen tonen. Maar, hoe doet u dat? Hieronder vindt u enkele punten om rekening mee te houden.

 • Publiceer mee met de trends! Populaire onderwerpen worden veel gezocht op internet. Door inhoud te matchen met de trends verhoogt u de relevantie en houdt u de website inhoudelijk up-to-date. Wilt u weten wat er momenteel trending is? Kijk dan eens naar Google Trends!
 • Maak teksten prettig leesbaar: werk met tussenkopjes, benadruk onderdelen met opmaak en hou er rekening mee dat de langste tekst de hoofdtekst moet zijn. Dus niet de footers of zijbalken.
 • Vind een balans in de hoeveelheid en lengte van uw tekst. Een bezoeker scrollt liever dan dat hij/zij klikt om naar een volgende pagina te gaan.
 • Geef uw content eens een second opinion. Een van onze online SEO studenten kijkt graag even mee!

Technische tips

 • Zorg ervoor dat uw sites en bijbehorende plug-ins up-to-date zijn.
 • Probeer de laadtijd van uw website verlagen. Deze kunt u testen met websites als https://tools.pingdom.com/.
 • Gebruik een SSL certificaat voor een beveiligde https verbinding.
 • Gebruik het zoekwoord in de URL
 • Ga aan de slag met veel gezochte zoekwoorden. Adwords Zoekwoordenplanner kan u daarbij helpen.
 • Zorg voor een schone broncode van uw website

Backlinks

Een groot onderdeel van de externe SEO is de links naar en op uw website. Backlinks, ook wel linkbuilding, kan bijdragen aan het hoger krijgen van uw website in de ranglijsten. Linkbuilding is een van de wat lastigere aspecten van SEO. We raden u aan hier goed onderzoek naar te doen of een van onze SEO-experts in te schakelen.

SEO-scan

Wilt u zeker zijn van een goed presterende website met behulp van SEO? Vindt u de SEO-wereld te complex? Laat uw site door ons scannen! Wij controleren uw website en draaien een SEO rapport uit. Op basis van dit rapport gaan wij kundig aan de slag om het meeste uit uw website te halen! Voor slechts €90,- excl btw per maand nemen wij uw volledige SEO uit handen. We adviseren een traject van minimaal 3 maanden, zodat wij tussentijds kunnen bijstellen en inspelen op veranderingen.

Ook als even wilt sparren over uw SEO-strategie staan onze studenten voor u klaar.  Wilt u meer weten of gelijk een afspraak maken? Kijk dan eens op de online website hulp of neem contact op met ons via [email protected] Tot snel!

Méér dan websites.

Er komt veel kijken bij het starten van uw bedrijf. Bijvoorbeeld het aanvragen van uw domeinnaam (bijv. uwbedrijf.nl), het instellen van e-mailadressen, of bijvoorbeeld de Apps die u nodig heeft. Denk aan een CRM, online agenda, webshop of administratie en boekhouding. Ook hierbij helpt onze student u graag.

Website Hulp op Afstand

Werkt uw website niet meer? Heeft u problemen bij het aanpassen van uw website of lukt het niet om plugins te installeren?Of wilt u hulp bij het onderhouden van uw website. Backups, updates en probleemoplossingen zijn voor ons geen probleem. En met Hulp op Afstand boekt u zelf een afspraak in met één van onze website studenten. Handig voor al uw kleine vragen!

Aan de slag?

Bent u ondernemer en wilt u een succesvolle website? Dan staat Uw Computerstudent voor u klaar! Met een ervaren student, onder professionele begeleiding bieden we u een succesvolle website tegen een scherpe prijs.

We staan dagelijks van 9:00 tot 21:00 uur voor u klaar op 085 888 22 55 en op [email protected] Of verstuur het formulier. 

Meer informatie of een offerte? Vul dan nu het formulier in. Als u al weet wat u zoekt dan horen we dat graag. We bespreken de mogelijkheden dan met u. 

 

“Waar mag ik u mee helpen? Ik sta voor u klaar. Zullen we eens (vrijblijvend) bellen om de mogelijkheden te bespreken? Ik kan dan een offerte maken, of een advies geven. Ik kijk uit naar uw telefoontje!”

Angie van Wijngaarden

Office Manager bij Uw Computerstudent

 

Bel nu 085 888 22 55 en spreek met Angie of één van haar collega’s. We staan voor u klaar!

Slimme computerhulp

Heeft u een vraag of probleem? Onze studenten zijn er voor u!

Wij bieden online computerhulp, en computerhulp aan huis. Onze studenten weten voor elk probleem een goede oplossing!

Onze tarieven zijn eerlijk en voordelig: voor € 8,00 per kwartier (of € 9,00 voor niet-leden) heeft u een student aan huis. Of kies voor telefonische hulp: al voor € 0,75 per minuut! Leden profiteren altijd van extra voordeel.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet …

5 super apps die het boodschappen doen leuker maken!

Slimme tip van onze student: Met deze apps wordt het boodschappen doen een stuk leuker!

Ernstige kwetsbaarheid in Adobe Flash Player

Adobe heeft een update uitgebracht voor haar Flash Player. Met de Adobe Flash Player kunnen onder andere filmpjes en geluidsfragmenten op websites worden weergegeven. De uitgebrachte update is bedoeld om enkele ernstige beveiligingslekken op te lossen. Zo kunnen...

Wat is het verschil tussen hardware en software?

Goede vraag! Het lijkt bijna hetzelfde, maar er is een belangrijk verschil tussen hardware en software. Als u een probleem heeft, dan is het handig te weten of dat ligt aan hardware of aan software. Daarom leggen we u vandaag het verschil uit. Hardware: de computer,...

Wat is Black Friday en hoe profiteert u hiervan?

Het is overkomen waaien uit Amerika en wordt in Nederland ook steeds groter: Black Friday. Wat is het en hoe kunt u hiervan profiteren? En: wij van Uw Computerstudent hebben ook een hele leuke aanbieding voor u!

Windows Live Mail 2012 maakt geen verbinding met Outlook.com

Sinds kort wordt Windows Live Mail 2012 niet langer ondersteunt. Als u een e-mailadres heeft dat eindigt op outlook.com, hotmail.com, live.com of msn.com, dan heeft u een probleem. Wij leggen u graag uit wat er mis gaat, en wat u er zelf aan kunt doen. Waarom stopt...