Welke printer moet ik kopen?

Bent u op zoek naar een nieuwe printer en ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij zijn er om u het bos door te helpen! Het is handig om van tevoren een lijstje te maken met dingen die u graag wilt. Moet de printer kunnen scannen? En wilt u graag dubbelzijdig kunnen printen? Wilt u alleen zwart-wit printen of wilt u ook foto’s kunnen printen? Wij helpen u graag!

Wilt u alleen zwart-wit printen, wilt u kleuren kunnen printen of zoekt u eigenlijk een all-in-one printer?

Zwart-wit printen

Drukt u echt alleen maar tekstdocumenten af dan is een zwart-wit printer waarschijnlijk de beste optie. Doordat u maar één soort cartridge of toner gebruikt bent u hiermee voordelig uit.

Een goede en snelle zwart-wit printer

Kleurenprinter

Als u graag dingen in kleur wilt printen dan is een kleurenprinter een goede optie. Er zijn meerdere opties voor kleurenprinters, wij leggen hieronder uit wat deze opties allemaal inhouden en waar u allemaal rekening mee moet houden.

Een goedkope kleurenprinter

All-in-one printer

Als u wilt kunnen scannen, kopiëren en printen met uw printer dan bent u op zoek naar een all-in-one of alles-in-één printer. Deze printers zijn vaak erg veelzijdig en gemakkelijk in gebruik.

Wij zijn fan van deze all-in-one printer.

 

Foto printer

Foto’s afdrukken is een vak apart. Er bestaan speciale foto printers waarmee u heel mooi foto’s kunt afdrukken. De beste foto printers zijn meestal inkjetprinters, de kleuren zijn hiermee vaak een stuk levendiger. Er zijn ook speciale fotoprinters te koop.

Een voordelige fotoprinter

 

Wat is het verschil tussen een inkjet en een laser printer?

Er zijn veel verschillen tussen een inkjet printer en een laser printer. Op basis van uw wensen en printbehoeftes kunt u voor de één of de ander kiezen. Wij zullen de grootse verschillen duidelijk op een rij zetten.

Inkjetprinter

Kosten

Een inkjetprinter is goedkoper in aanschaf. Echter zijn de kosten na aanschaf hoog, u moet elke keer nieuwe cartridges aanschaffen. Printerfabrikanten hebben natuurlijk het liefst dat u de originele cartridges aanschaft en doen er alles aan om het gebruik van namaak cartridges te ontmoedigen.

Cartridges

Bij een inkjetprinter heeft u te maken met cartridges die snel leeg gaan, hierdoor moet u elke keer nieuwe cartridges aanschaffen. Ook kan de inkt uitdrogen, zeker als de printer in de zon staat.

Is een Inkjetprinter handig om:

  • foto’s te printen? Ja
  • veel en snel te printen? Ja
  • lang mee door te printen? Nee
  • te scannen en te kopiëren? Ja

Een voordelige inkjetprinter

Laserprinter

Kosten

Laserprinters zijn duurder in aanschaf, maar de kosten per pagina die u afdrukt zijn een stuk lager. Dit komt omdat u met één toner van een laserprinter gemakkelijk duizenden pagina’s kunt printen.

Cartridges

Bij een laserprinter moet u ook cartridges/toner cassettes aanschaffen, maar deze gaan dus een stuk langer mee dan de cartridges van de inkjet printer. Een toner-cassette van een laserprinter bevat poeder in plaats van inkt, de prints uit een laser printer hoeven dan ook niet te drogen.

Is een laserprinter handig om:

  • foto’s te printen? Nee
  • veel en snel te printen? Ja
  • lang mee door te printen? Ja
  • te scannen en te kopiëren? Ja

Een voordelige laserprinter

Welke handige functies moet uw printer hebben?

N

Automatisch dubbelzijdig afdrukken

Vindt u het belangrijk om dubbelzijdig af te kunnen drukken? Let dan bij aanschaf van de printer op deze functie. Bij lang niet alle printers is automatisch dubbelzijdig afdrukken een optie. Als u hier gebruik van maakt bespaart u niet alleen tijd maar ook kosten. U verbruikt 50% minder papier dan u normaal zou doen.

N

Automatische documentinvoer

Scant of kopieert u regelmatig grotere documenten? Dan is dit wellicht handig voor u! Bij automatische documentinvoer scant of kopieert de printer automatisch één of meerdere documenten.

Hoe wil ik mijn printer verbinden met mijn computer?

Kabel

Wellicht de snelste manier om een printer aan te sluiten aan uw computer of laptop is met de bijgeleverde usb-kabel. Nadat u (of wij) de printer geinstalleerd hebt, kunt u direct printopdrachten versturen via de usb-kabel.

Wifi

Een handige optie is om uw printer via wifi draadloos aan te sluiten op het netwerk. Zo kunt u draadloos printopdrachten versturen vanaf elke laptop of computer binnen hetzelfde netwerk.

Apple AirPrint

Wilt u gemakkelijk kunnen afdrukken vanaf een iPhone, iPad en Mac? Kies dan voor een printer die geschikt is voor Apple AirPrint. U hoeft hier verder niets voor in te stellen, de apparaten moeten wel verbonden zijn met hetzelfde wifi netwerk.

Google Cloudprinter

Met Google Cloudprinter kunt u via internet printen vanaf smartphones, tablets en computers; ook als u niet thuis bent.

Welke cartridges zijn er beschikbaar?

Orginele cartridges

De orginele cartridges, gemaakt door de printerfabrikant hebben meestal de hoogste afdrukkwaliteit. Deze cartridges zijn vaak niet goedkoop, u kunt deze het goedkoopste kopen bij webwinkels gespecialiseerd in inkt, zoals 123inkt.nl.

Niet orignele cartridges

Met niet orginiele cartridges kunt u vaak aardig wat geld besparen. Er zijn niet orginele cartridges voor zowel inkjetprinters als laserprinters. Meestal werken deze cartridges maar ze kunnen sporadisch problemen opleveren. Ook deze kunt u kopen bij 123inkt.nl

Tot slot

We hopen dat we u een beetje door het bos hebben mogen helpen. Heeft u nog meer vragen over het aanschaffen van een nieuwe printer? Of wilt u graag één van onze studenten inschakelen om de printer te komen installeren? Wij horen graag van u!

Wij maken in dit artikel gebruik van affiliate links. De printers die wij in dit artikel aanraden zijn over het algemeen goede keuzes. Uw Computerstudent kan niet aansprakelijk gesteld worden als de printer na aanschaf niet voldoet. Voor meer informatie verwijs ik u door naar onze algemene voorwaarden.