Computerhulp aan Huis

 

Op zoek naar goede Computerhulp aan Huis? Maak nu een afspraak voor hulp bij computerproblemen. Onze studenten zijn enthousiast en leggen graag uit wat ze doen. Zo kunt u het de volgende keer zelf!

Maak nu een afspraak en maak kennis met uw eigen Computerstudent:
Een ervaren student aan huis, voor al uw vragen en problemen.

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

Pas op! Valse e-mail in omloop van MijnOverheid.nl

De Fraudehelpdesk en de overheid waarschuwen voor een nieuwe nepmail die de ronde doet. De valse e-mail lijkt op een mailtje van MijnOverheid.nl. Oplichters proberen op deze manier uw DigiD te verkrijgen. We willen u graag waarschuwen voor deze mail omdat de oplichters hun best gedaan hebben om de mail en de website zo echt mogelijk te laten lijken. Zo gebruiken de oplichters uw voor en achternaam en lijkt de afzender echt te zijn

“Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd”, waarschuwt de Fraudehelpdesk.

Hoe weet ik dat het een valse e-mail is?

In e-mails van MijnOverheid.nl staat nooit een link waar u op kunt klikken, u moet altijd zelf naar de website van MijnOverheid.nl gaan. In deze mail staat wel een link, naar een nep website. Hieronder ziet u een voorbeeld van de nepmail die verstuurd wordt.

Wat moet ik doen als ik een valse e-mail heb ontvangen?

Als u deze valse e-mail hebt ontvangen, dan doet u er verstandig aan niet via de link in de mail naar MijnOverheid.nl te gaan. Typ het webadres (mijn.overheid.nl) zelf in op de adresbalk, zodat u zelf beter kunt controleren dat u op de juiste site bent. De valse e-mail kunt u doorsturen naar valse-email@mijn.overheid.nl

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u een nep mail ontvangen en wilt u graag uw beveiliging aanscherpen? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

 

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

whatsapp veilig

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

Handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken

whatsapp veilig

Veruit de meest gebruikte app op de meeste smartphones is WhatsApp. Er worden dagelijks miljoenen berichtjes, foto’s en video’s verstuurd via deze app. Wat kunt u doen om het gebruik van deze app zo veilig mogelijk te maken? Wist u bijvoorbeeld dat u kunt kiezen wie uw profielfoto ziet en wie niet? En dat u mensen kunt blokkeren? Wij geven u graag handige tips om uw WhatsApp veiliger te maken!

Privacy instellingen aanpassen in WhatsApp

Vindt u privacy belangrijk? Goed nieuws! In WhatsApp kunt u zelf bepalen hoeveel mensen van u kunnen zien. De standaardinstelling is dat iedereen uw profielfoto, informatie en status kan zien. U kunt instellen dat alleen mensen die uw contactpersonen zijn deze gegevens kunnen zien. Ook kunt u de lees bevestiging uitzetten (de blauwe vinkjes). Let wel op: als u de lees bevestiging aanpast dan kunt u ook niet van anderen zien of zij uw berichtjes gelezen hebben.

Hoe pas ik mijn privacy instellingen aan in WhatsApp?

iPhone

 • Open WhatsApp;
 • Druk op ‘Instellingen’;
 • Druk op ‘Account’;
 • U kunt hier uw privacy-instellingen aanpassen.

Android

 • Open WhatsApp;
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes;
 • Druk op ‘Instellingen’;
 • Druk op ‘Account’;
 • Druk op ‘Privacy’;
 • U kunt hier uw privacy-instellingen aanpassen.

 

Berichten verwijderen op WhatsApp

Heeft u iemand per ongeluk een berichtje verstuurd of heeft u iets verstuurd dat u liever geheimhoudt? Dan kunt u gemakkelijk het verzonden bericht verwijderen door uw vinger op het bericht te houden. Er verschijnt dan een optie ‘verwijder’ in boven het bericht. Belangrijk om te weten”:

Twee-staps verificatie instellenwhatsapp veilig

Als u uw WhatsApp-account over wilt zetten naar een nieuwe telefoon heeft u hier een verificatiecode voor nodig. Als uw telefoon gestolen is, krijgt de dief dit bericht ook binnen en kan hij aan de haal gaan met uw WhatsApp-account. Hierom is het verstandig om twee-staps verificatie in te stellen. U bedenkt zelf een code en alleen die code geeft toegang tot uw WhatsApp account.

 

Hoe blokkeer ik iemand in WhatsApp?

Is iemand erg vervelend op WhatsApp of heeft u last van spam? Dan kunt u het nummer blokkeren. De persoon kan dan nog wel berichten naar u sturen, maar u ontvangt deze niet meer. Ook kan de persoon uw profielfoto, informatie en statusupdates niet meer zien.

 • Open WhatsApp;
 • Druk op chats;
 • Druk op de naam of het telefoonnummer dat u wilt blokkeren;
 • Druk nogmaals op de naam of het telefoonnummer dat u wilt blokkeren;
 • Druk onderaan op Blokkeer contact > Blokkeer of Blokkeren > Blokkeren.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met uw WhatsApp? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Computer APK

Uw computer, tablet of laptop gekeurd op tientallen aspecten. Zo werkt u weer veilig en snel. We controleren uw backup en beschermen uw computer tegen ransomware en virussen.

welke laptop kopen

Waar moet ik op letten als ik een nieuwe laptop ga kopen?

Welke laptop moet u kopen? Het kopen van nieuwe elektronica is altijd lastig, vooral als het niet duidelijk is waar u op moet letten. Ook is er veel onduidelijkheid online over wat nu precies hét apparaat om aan te schaffen is. In deze tweedelige serie zullen wij u proberen te helpen door het aankaarten van de meest belangrijke eigenschappen van bepaalde apparaten. In dit geval: de laptop!

We werken nog altijd veel thuis, en dan is het wel prettig om een laptop te hebben die goed met u meewerkt. Als het voor u tijd is voor een nieuwe laptop, dan helpen wij u graag met deze blog bij het maken van de juiste keuze. Alles wat belangrijk is voor het maken van het besluit, zullen wij netjes onder elkaar zetten, samen met een uitleg.

welke laptop kopen

 • Budget: Net zoals met de smartphones, is het belangrijk om te letten op het budget. Het is makkelijk om steeds een stapje duurder te gaan, en zo op een laptop uit te komen die voor u eigenlijk te krachtig is. Bedenk daarom van tevoren een budget, en probeer daarbij te blijven.

 

 • Formaat: Als u veel thuis werkt met Word of Excel, kan het helpen een groter scherm te hebben. Zo heeft u meer ruimte om zaken naast elkaar of tegelijkertijd te bewerken. Als u veel reist, is het handiger om een laptop te nemen met een kleiner scherm. Dat doet natuurlijk het formaat afnemen, maar ook het gewicht.

 

 • Schermresolutie: De resolutie van het beeldscherm is een belangrijke samenhanger met het formaat van het scherm. Een groot scherm met een lage resolutie heeft net zo veel ruimte als een klein scherm met een hoge resolutie. Voordat u overgaat tot aankoop is het dan ook goed om de laptop even in het echte leven te bekijken: Zijn de letters duidelijk? Is alles niet te groot of te klein? Zijn de kleuren mooi?

 

 • Batterij: Een belangrijk aspect van laptops is de batterij. Een grotere batterij is natuurlijk zwaarder, maar levert u ook meer werktijd op. Het omgekeerde is waar met een kleinere batterij. Let u er dus goed op, dat de batterij aansluit op uw eisen en dus niet te krachtig of te zwak is.

 

 • Opslag: Een hele belangrijke bij alle computers is opslag. Als u nu tegen de limiet van uw opslag aan zit, is het verstandig om na te denken over een laptop met wat meer opslag. Ook is het verstandig na te denken over de vraag hoe belangrijk u een snel opstartende laptop vindt. Een zogenaamde ‘SSD’ is een paar maal sneller dan een ‘normale’ harde schijf, omdat er geen bewegende onderdelen meer in zitten. Een SSD is doorgaans per gigabyte wel wat duurder dan een ‘normale’ harde schijf, maar is ook een paar maal sneller in zowel lezen als schrijven. Ons aanraden is om eigenlijk altijd de SSD boven de ‘normale’ harde schijf te verkiezen, tenzij het prijsverschil te groot wordt, omdat er veel opslag nodig is.

 

 • Werkgeheugen: Het werkgeheugen van een laptop is de plek waar alle openstaande programma’s opgeslagen worden. Als u heel intensief werk doet, is 16GB of misschien zelfs 32GB aan werkgeheugen aan te raden. Als u normaal werk doet, is minimaal 6GB aan te raden, maar liever 8GB. Dit houdt Windows soepel, ook met meerdere programma’s open.

 

 • Processor: In de wereld van processoren is er heel veel keuze en heel veel variatie. Daarom is het ook lastig om een éénduidig advies te kunnen geven. Verder betekent een grotere kloksnelheid, in GHz uitgedrukt, niet altijd een snellere laptop. Het werkgeheugen en de opslag helpen hier ook aan mee.

 

 • Connectiviteit: De ene laptop heeft meer poorten dan de andere. Als u vaak uw laptop aan een computerscherm aansluit, of vaak USB sticks of andere USB apparaten eraan koppelt, is het verstandig om erop te letten dat u genoeg poorten heeft om uw apparaten aan te kunnen sluiten. Dat scheelt het moeten aanschaffen van een dongle, om dat later alsnog te kunnen doen.

 

Welke laptop moet u kopen? Het kopen van een nieuwe laptop is lastig, dat is geen geheim. Wij hopen dat wij het u met deze lijst iets minder lastig hebben kunnen maken, zodat u met een goed gevoel de jacht op uw nieuwe laptop kunt openen, en thuis kunt komen met dé laptop voor u!

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Heeft u vragen over de aanschaf van een nieuwe laptop? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Peter van Uw Computerstudent

Refurbished apparaten

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Refurbished apparaten – is het iets voor mij?

Het begrip ‘refurbished’ komt steeds vaker voorbij. Misschien ziet u een online advertentie voor refurbished laptops, tablets of smartphones. Wat houdt dit in en is het wat voor u? Wij vertellen u meer over wat refurbished apparaten zijn en hun voor- en nadelen.

Wat is ‘refurbished’?

De term ‘refurbished’ komen we vaker tegen dan de term gereviseerd, maar het betekent hetzelfde. Wanneer je een advertentie ziet voor refurbished apparaten gaat het om gadgets die getest en zo nodig gerepareerd zijn alvorens ze verkocht worden. Vaak gaat het om gebruikte apparaten. In dit geval wordt ook alle data verwijderd. Sommige gereviseerde producten zijn nieuw, maar de modellen zijn te ‘oud’ om nog in de winkel verkocht te worden. Er moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe voorraad en de oude apparaten worden doorverkocht aan een webshop die in refurbished gadgets handelt.

Is gereviseerd hetzelfde als tweedehands?

Hoewel een gereviseerd apparaat vaak wel al eerder door iemand anders gebruikt is, is het niet hetzelfde als een tweedehands apparaat. Een tweedehands laptop of telefoon koop je particulier, bijvoorbeeld via marktplaats. Je krijgt er geen garantie op en het apparaat wordt ook niet gecontroleerd op defecten.

Voordelen van gereviseerde apparaten

Gaat u voor een gereviseerde gadget? Dan bent u minder geld kwijt dan wanneer u voor een nieuw apparaat gaat. Vaak heeft u ook niet het nieuwste van het nieuwste nodig. Gebruikt u uw apparaat enkel voor basisfuncties, zoals het typen van documenten of het whatsappen en bellen van contacten? Dan heeft u geen 4K laptopscherm of een 48 MP smartphonecamera nodig. Een ouder, refurbished model werkt dan ook prima. Met gereviseerde apparaten geniet u van een zekere mate van zekerheid. Sommige webshops die deze producten verkopen geven één of zelfs twee jaar garantie. Dat is bij tweedehands producten anders. Een ander voordeel van gereviseerde apparaten is dat ze milieuvriendelijk zijn. U geeft een gadget een tweede leven, waardoor het nog niet vernietigd wordt. Tegelijkertijd hoeft er ook geen nieuw product voor u gemaakt te worden.

Nadelen van gereviseerde apparaten

Hoewel een gereviseerd product gecontroleerd en zo nodig gerepareerd wordt, blijft het (meestal) een gebruikt apparaat. Hoelang het meegaat, is dus niet te zeggen. De kans dat het na één of twee jaar ermee ophoudt, is groter bij een gereviseerde gadget dan bij een nieuw product. Daarnaast is het belangrijk een betrouwbare webshop te vinden. De kans is namelijk aanwezig dat een gebruikt telefoontje wel gerepareerd is, maar dat er gebruik is gemaakt van goedkopere, niet-originele onderdelen, waardoor de kwaliteit en de levensduur van het apparaat minder zijn.

 

herkennen nep mail

Herkennen van nep mail: hoe doet u dat?

Het herkennen van nep mail: Phishing mails worden steeds professioneler, soms is er bijna geen onderscheid te zien tussen een echte mail en een phishing mail. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waar u op kunt letten bij het lezen van uw e-mail. Hoe herkent u nep mail?

Twijfelt u weleens of een mail die u ontvangen heeft echt is? De Fraudehelpdesk heeft deze handige e-mailwijzer gemaakt waarmee u kunt controleren of een mail echt of nep is. En wilt u meer lezen over phising mail? Dan hebben wij hier nog een handige checklist voor u!

De Fraudehelpdesk maakt zich sterk om fraude te voorkomen. Ook registreren wij meldingen van (pogingen tot) oplichting. Hebt u een verdachte e-mail ontvangen? Meld deze dan via het meldformulier.Dankzij uw melding houden we zicht op de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen we anderen direct waarschuwen. Slachtoffers helpen we de weg te vinden naar de juiste instanties. Ook als u al aangifte hebt gedaan bij de politie kunt u bij ons terecht. De Fraudehelpdesk werkt landelijk en bundelt meldingen. Zo valt de omvang van een zaak eerder op. Daarmee neemt de kans toe dat de politie ermee aan de slag gaat .

Tot slot.

Succes met het controleren van uw e-mails en het herkennen van nep mail! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het controleren van uw e-mails of het herkennen van nep mail? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag met uw vragen! Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Boek vandaag uw student!

Student Computerhulp aan Huis, ideaal voor:

Laptop reparatie

 • Opschonen en versnellen
 • Beveiliging en privacy
 • Internetproblemen oplossen
 • Windows en Apple
 • Mail instellen
 • Virus verwijderen
 • Computerles

Telefoon en tablet

 • Nieuwe tablet installeren
 • Instellen van mail en internet
 • Hulp en uitleg bij gebruik
 • Downloaden van de juiste apps
 • Opschonen en versnellen
 • Tabletles

Al uw apparaten

 • Hulp bij printers, televisies, smartwatches, etc.
 • Instellen van netwerken en NAS
 • Ander apparaat? We zoeken het graag uit!

Een slimme Computerstudent bij u thuis voor een goede prijs!

N

Snel & Vakkundig

Onze ervaren Computerstudenten zijn kundig en sociaal. Ook bieden wij een kwaliteitsgarantie.

N

Voor al uw vragen

Heeft u vragen over uw computer, tablet, telefoon, printer of een ander apparaat? Wij kunnen u helpen!

N

Voordelig

U betaalt alleen voor de tijd dat we bezig zijn!

Eenmalige hulp

Snel en goed geholpen, zonder vaste kosten.
10,50/kwartier
 • Voorfietskosten: € 8,50 per afspraak
 • Ervaren en communicatieve studenten, met kwaliteitsgarantie
 • Gratis virusscanner
 • Gratis jaarlijkse APK
 • Geen vaste kosten
 • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!

Hulp op Afstand

Ook online helpen we graag
0.65/minuut
 • Vandaag nog online geholpen
 • 0.65 cent per minuut voor leden, 0.75 cent per minuut voor niet-leden
 • Opstartkosten per gesprek €4,-
 • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!

Lidmaatschap

Wij hebben géén verplicht abonnement. Maar als u vaker een afspraak maakt dan is ons Lidmaatschap interessant: hiermee krijgt u goedkopere hulp, gratis computerhulp via WhatsApp of telefoon, en veel handige, leuke of veilige extra's zoals een premium virusscanner. Het is al voordelig vanaf 2 afspraken per jaar.

Enthousiaste klanten

Eén van de leukste aspecten van ons werk is als we zien dat een klant helemaal tevreden is als we weggaan. We krijgen dan ook vaak ‘fanmail’ van enthousiaste klanten. Leest u mee?

Tijmen Konst heeft mij goed geholpen. Als de Nobelprijs voor informatica zou bestaand, zou ik hem voordragen.

Petra de Wit, Arnhem

Punctuele, aardige en deskundige student die goed voorbereid snel de ‘diagnose’ wist te stellen en met de juiste ‘therapie’ kwam.

Marcel, Delft

Op de afgesproken tijd stapte de computerstudent Noah binnen. Hij begint direct, na mijn wensen te hebben aangehoord… En laat zien wat hij doet, legt uit wat er gebeurt. En doet alles zeer overtuigend en trefzeker.

Ik was wel wat gewend wat heel jonge mensen betreft. Maar zo overtuigend niet!

Een klant in Schiedam

Boek vandaag nog uw Computerhulp aan Huis

Uw apparaten weer in orde. Duidelijke uitleg van onze student. Voordelige tarieven.

Maak direct online een afspraak of bel: 085 888 22 55.

Tot snel!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!