Computerhulp aan Huis

 

Op zoek naar goede Computerhulp aan Huis? Maak nu een afspraak voor hulp bij computerproblemen. Onze studenten zijn enthousiast en leggen graag uit wat ze doen. Zo kunt u het de volgende keer zelf!

Maak nu een afspraak en maak kennis met uw eigen Computerstudent:
Een ervaren student aan huis, voor al uw vragen en problemen.

Maak kennis met onze Computerstudent.

Waar mogen we u mee helpen?

Telefonische scam Windows

Oplichters die zeggen van Windows Customer Care zijn benaderen mensen telefonisch en proberen malafide software op computers te installeren. “Er staat een Trojan op uw pc.”

Een van de beoogde slachtoffers is Pauline Rote (46). Ze werd opgebeld door een man met een zwaar Indisch accent die haar in het Engels vertelde dat hij van het Windows Service Centre was. Haar pc zou besmet zijn met een Trojan en hij kon haar wel helpen door stapsgewijs een proces te doorlopen. “Of ik NU even achter mijn pc wilde gaan zitten.”

Vragen naar voornamen

Hij vroeg direct of hij haar volwassen kinderen (18 en 20) aan de telefoon kon krijgen, en noemde daarbij de voornamen, vertelt Rote. Toen ze die niet aan de telefoon wilde laten omdat ze de situatie niet vertrouwde werd geprobeerd haar zelf achter de pc te dirigeren. “Ik heb hem aan het lijntje gehouden en gezegd dat hij later terug moest bellen. Daarna heb ik de politie hiervan op de hoogte gesteld.” De telefoonphishers belden in haar geval van een Alkmaars nummer.

Maar er wordt ook wel eens gebeld vanaf nummers uit Botswana, vertelt de man achter een online pc-hulpdienst. Hij blijft liever anoniem om eventuele represailles van scammers voor te zijn. Naast Microsoft wordt ook Dell genoemd door de oplichters om vertrouwen te wekken. “Ik heb de laatste paar weken twee keer een dergelijk verhaal gehoord van klanten. Daarvoor had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord.”

Software geïnstalleerd

In beide gevallen werden zijn klanten in het Engels aangesproken. “De boodschap was: wij hebben iets gedetecteerd”, verhaalt hij. Vervolgens werd er actief gevraagd om in te loggen via een LogMeIn, software waarmee op afstand toegang verschaft kan worden tot een computer. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven voor medewerkers die vanaf huis de bedrijfsdesktop in willen.

Beide slachtoffers voldeden aan het verzoek. “En op beide computers zijn programma’s geïnstalleerd”, zegt de bron. “Ze hebben enkele minuten toegang gehad op die computers.” Maar de twee gedupeerden voelden zich toch niet zo lekker en belden de pc-hulpdienst, die de geïnstalleerde software zo snel mogelijk verwijderde. Voor zover bekend was dat snel genoeg om problemen te voorkomen.

Microsoft waarschuwt

Ook Microsoft Nederland is op de hoogte van de telefoonscammers. “Dit mag absoluut niet gebeuren”, zegt Julie de Widt-Bakker, corporate pr manager bij Microsoft Nederland. De softwaregigant waarschuwt voor de praktijken van telefoonscammers. “Microsoft pleegt geen ongevraagde telefoontjes om u te helpen uw computer te herstellen”.

De telefoonphishers kunnen zich ook voordoen als medewerkers van Microsoft Tech Support, die erop uit zijn virussen en spyware op pc’s te zetten. Microsoft adviseert geen persoonlijke gegevens af te staan en direct de verbinding te verbreken als iemand zegt van Microsoft Tech Support te zijn. Voor wie onverhoopt toch in de trucs trapt heeft Microsoft een stappenplan gemaakt om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bron: Webwereld. Zie ook Security.nl.

Online fotoboek maken

Online fotoboek maken

 

Fotoboeken: Een ding uit het verleden. Maar is dat wel zo? Alhoewel we steeds meer foto’s laten zien op onze digitale apparaten, is er niets leukers dan herinneringen ophalen met een tastbaar fotoboek. De foto’s hebben meer waarde, ze voelen meer echt. De vraag is dan: hoe maakt u nou een fotoboek? U kunt niet meer naar de Kruidvat met een rolletje om de ontwikkelde foto’s daarna in een boek te plakken en het geheel te voorzien van uw handgeschreven commentaar. Daarom leggen wij u graag uit hoe u online een fotoboek kunt maken, wat daarna naar u toegezonden wordt.

Hoe kan ik een online fotoboek maken?

De allereerste stap is het bedenken welke foto’s u in uw fotoboek zou willen hebben. Dat is eigenlijk de grootste én belangrijkste stap. Natuurlijk hoeft het niet meteen definitief te zijn, u kunt altijd nog wat wijzigen aan de foto’s. Het belangrijkste is dat u een verhaal heeft uitgedacht: Wat wil ik laten zien, hoe wil ik dat laten zien? Als u de foto’s allemaal heeft uitgezocht, komt de tweede grote keuze:

Waar kan ik een online fotoboek maken? 

Met welk bedrijf gaat u in zee? Er zijn vele makers van fotoboeken: Albelli, Fotofabriek of zelfs de Hema. Wij kunnen eigenlijk geen aanrader geven. Dat ligt maar helemaal aan uw wensen en aan uw voorkeuren. Het ene platform werkt natuurlijk anders dan het andere platform. Echter, met een klein beetje Googlen moet u een heel eind kunnen komen in deze zoektocht. Ook de Consumentenbond heeft erover geschreven, mocht u dat verder helpen in uw keuzes!

Een tool om een online fotoboek te maken 

Daarna is het doorgaans grotendeels hetzelfde: Wat voor papier zou u graag willen hebben, en met kleuren of motiefjes? De websites zullen u duidelijk laten zien wat voor opties u heeft, hoe deze eruit zien en wat ze kosten. U werkt op een zogenaamde WYSIWYG manier: What You See Is What You Get (Wat U Ziet Is Wat U Krijgt). Als u eenmaal een thema heeft gekozen, kunt u de foto’s importeren in de fotoboeken-tool. Het fijne van veel van deze software is dat er veel informatie over beschikbaar is, en dat alles heel duidelijk uitgelegd is. 

Daarna kunt u beginnen met het plaatsen van de foto’s in het fotoboek. Wilt u ze groter, of kleiner? Recht of schuin? Of de kinders voor de grap op de kop? Het kan allemaal – doe eens gek! Het is aan u om uw perfecte fotoboek te maken. Daarin staat niets u in de weg. U kunt natuurlijk ook nog teksten en effecten toevoegen. De teksten zijn natuurlijk handig om duidelijk te kunnen maken waar de foto genomen is en wie het zijn. Maar ook grappige toevoegingen zijn leuk om om later terug te lezen.

Dan is het nog belangrijk na te denken over de kaft en eventuele andere puntjes die op i-tjes gezet moeten worden. Als ook dat eenmaal gebeurd is, is uw fotoboek af! U kunt nu kiezen hoeveel varianten u hiervan zou willen laten afdrukken, en de betaling regelen. 

Aan de slag! 

Zo kunt u gemakkelijk een online fotoboek maken. Ondanks dat de aanbieders het zo simpel mogelijk voor u maken, begrijpen we het als u door alle mogelijkheden en effecten niet meer weet hoe u verder moet. Wij helpen u hier natuurlijk graag bij! Als u hulp nodig heeft bij het uitzoeken van een fotoboek, sturen wij u een student naar u toe om u hiermee te ondersteunen. Belt of mailt u gerust, wij staan voor u klaar met raad en daad – én kundige studenten. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Online fotoboek maken

Wat zocht u in 2017 op Google?

Wat zocht u in 2017 op Google?

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vI4LHl4yFuo" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Google heeft bekend gemaakt wat ons in 2017 in Nederland het meeste bezig hield. Ze hebben een verzameling gemaakt van de meest voorkomende zoektermen. Het meest gezochte zoekwoord van 2017 is helaas geen leuke: Anne Faber.

De vermissing van de 25-jarige vrouw hield veel mensen bezig en dit is terug te zien in de zoekresultaten.

Op de tweede plaats staat ‘stemwijzer’. Dit heeft natuurlijk te maken van de afgelopen verkiezingen. Op politici werd ook veel gezocht. Geert Wilders staat op nummer één, Mark Rutte op twee en Eberhard van der Laan op drie.

Ook werden er dit jaar veel vragen gesteld aan Google. Opvallend genoeg was één van de populairste vragen ‘Wat is een pangolin’ (een pangolin is een schubdier). Ook wilden de Nederlanders weten hoe Paypal werkt, wat Pinksteren is en hoe Instagram werkt

Wereldwijd zijn de zoektermen heel anders.

Orkaan Irma, iPhone 8 en iPhone X waren de meest gezochte termen. Wereldwijd wilden veel mensen informatie over bitcoins en wie Meghan Markle precies is.

Waar heeft u naar gezocht in 2017?

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.Loopt u vast of wilt u hulp met het instellen van uw automatische back-up? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met uw back-ups. Of met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

Ervaren Computerstudent aan huis

Uw Computerstudent biedt Computerhulp en Computerles aan Huis. Onze student komt bij u aan huis. Zie ook onze eerlijke tarieven of maak direct een afspraak.

Afspraak maken

Veilig internetten op vakantie en onderweg

Even het weer checken, uw e-mail lezen, wat foto’s sturen via Whatsapp of een restaurantje zoeken. Op vakantie en onderweg kunt u tegenwoordig (bijna) niet meer zonder internet. Het is belangrijk om te weten dat het wifi op de camping of in uw hotel niet altijd even veilig is. Hoe doet u dat, veilig internetten op vakantie en onderweg? Onze student weet hier meer van en geeft u graag wat tips!

Veilig internetten vakantie en onderweg

Hoe kan ik internetten op vakantie en onderweg?

Er zijn twee manieren om onderweg en op vakantie gebruik te maken van het internet.

  • U kunt gebruik maken van het 3G of 4G netwerk van uw telefoonaanbieder. Bij de meeste abonnementen zit een internetbundel die u hiervoor kunt gebruiken. Tegenwoordig kunt u deze internetbundel in heel Europa gebruiken zonder extra kosten. Dit is een veilige manier om gebruik te maken van het internet. Mocht u zeker willen zijn dat u voldoende internet heeft op vakantie, dan kunt u bij de meeste telefoonaanbieders eenmalig uw internetbundel upgraden.
  • U kunt ook internetten via een wifi netwerk. U maakt waarschijnlijk thuis al gebruik van uw wifi-netwerk, maar ook op openbare plekken kunt u bijna overal gebruik maken van het wifi-netwerk.

Kan ik gebruik maken van een open wifi-netwerk?

Op veel plekken kunt u internetten met behulp van een open wifi-netwerk. Deze netwerken hebben geen beveiliging en iedereen kan zomaar inloggen. Als u geen wachtwoord hoeft in te vullen om gebruik te maken van het wifi-netwerk dan weet u dat u op een open netwerk zit. In principe kunt u hier gewoon mee internetten, maar erg veilig is het niet. Iedereen kan verbinding maken met dit netwerk en eventuele internetcriminelen kunnen eenvoudig uw gegevens bekijken. Het advies is om zo min mogelijk gebruik te maken van open wifi-netwerken en als u er toch gebruik van maakt, om nooit vertrouwelijke informatie te versturen zoals wachtwoorden en gebruikersnamen.

Hoe kan ik toch veilig internetten op vakantie via een open wifi-netwerk?

Als u toch gebruik wilt maken van een open wifi-netwerk raad ik u aan om bij het internetten zoveel mogelijk gebruik te maken van websites die beginnen met https in plaats van http. Het https-protocol kent u misschien al van het inloggen bij uw bank of het afrekenen in een webwinkel, u herkent het aan het groene slotje in uw browserbalk. Het zorgt ervoor dat informatie veilig over internet verstuurd wordt.

Is een beveiligd wifi-netwerk wel altijd veilig?

Wanneer u toegang heeft tot een beveiligd netwerk, bijvoorbeeld doordat u het wachtwoord heeft gekregen, betekent dat niet dat u hiermee veilig kunt internetten. Ook op een beveiligd netwerk kunnen internetcriminelen met u meekijken en uw onbeveiligde netwerkpakketjes onderscheppen. Zij hebben, net als u, ook alleen het wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van het netwerk. Gebruik daarom altijd websites beginnend met https en verstuur ook op een beveiligd wifi-netwerk liever geen vertrouwelijke informatie.

Slimme tips voor veilig internetten op vakantie en onderweg

  • Gebruik liever geen open wifi-netwerk, dus zonder wachtwoord;
  • Mocht u toch verbinding willen maken met een open wifi-netwerk, voer dan geen persoonlijke informatie in zoals wachtwoorden en gebruikersnamen;
  • Wilt u onderweg vertrouwelijke informatie sturen, maak dan gebruik van uw 4G verbinding. Voor fraudegevoelige zaken zoals internetbankieren het gebruik van uw DigiD kunt u het beste uw wifi verbinding even uit zetten en gebruik maken van uw 3G of 4G verbinding.

 

Heeft u onze blog al gelezen over wat u allemaal op vakantie kunt doen met Google Translate?

 

Tot slot.

Alvast een hele fijne vakantie! We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Loopt u vast of wilt u graag dat wij u helpen met het veilig gebruik maken van het internet? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

welke virusscanner

Moet ik een virusscanner? En welke virusscanner past bij mij?

Welke virusscanner past bij u? En wat moet u er nou precies mee – wat zijn de voor- en nadelen? In deze blog leggen wij u uit wat ze nou precies doen. Voor deze blog gaan wij uit van Windows computers – immers hebben Apple en Linux systemen bar weinig last van virussen. welke virusscanner

De eerste virussen voor computers verschenen al in de jaren ‘70! Toen waren ze nog niet zo complex of destructief – ze waren vooral irritant. Gelukkig waren ze wel vaak snel te verwijderen!

Welke virusscanners zijn er tegenwoordig? Trojaanse Paarden, Wormen, Cryptolockers… Voor iedere hacker of kwaadwillende is er wel een perfect virus te vinden. En daar bent u de dupe van! Virussen die uw data versleutelen, waarna u moet betalen, of virussen die al uw toetsenbordaanslagen kopiëren. Daarmee hebben ze dus de inloggegevens van uw bank, maar misschien ook wel van andere websites, waarvan u liever heeft dat anderen dat niet te weten komen. Op dat moment komen deze kwaadwillenden met chantage mogelijkheden, en dat moet natuurlijk koste wat kost voorkomen worden.

Deze risico’s klinken nogal ernstig – en dat zijn ze ook. De hoeveelheid aan Windows-computervirussen moet niet onderschat worden. Maar! Goed om te weten: u kunt zich goed weren tegen deze virussen! En daar spelen twee partijen een grote rol in: Uw virusscanner en u zelf!

Om te beginnen: De virusscanner. Dat zal voor u het meest logisch klinken. Dit programma zorgt er immers voor dat de boosdoeners buiten de deur gehouden worden. Windows komt tegenwoordig zelf met een virusscanner: Windows Defender. Voor de meeste van de computergebruikers is dit pakket voldoende. Het beschermt u bij het dagelijks mailen en Facebooken. Dat is het dan ook wel: Het doet z’n werk, maar is niet perfect.

Welke virusscanners zijn er?

Wilt u zeker weten dat u beveiligd bent tegen online criminaliteit? Dan kunt u kijken naar virusscanners als Eset Internet Security, Malwarebytes Premium of onze favoriet: Bitdefender Internet Security (deze krijgt u gratis bij ons lidmaatschap!). Sommige pakketten zijn beter dan andere, dat moet gezegd worden. De hiervoor genoemde zijn gerenommeerde anti-virus programma’s. Pakketten als AVG of McAfee zullen ook wel hun best doen, maar de daadwerkelijke performance is op z’n zachtst gezegd dubieus.

Deze betaalde virusscanners bieden u veel meer dan een gratis virusscanner. Allereerst betere protectie: Ze hebben betere virus-definities, waardoor nieuwe virussen sneller gepakt worden. Daarnaast zorgen ze ervoor dat ook uw firewall (de inkomende netwerkverbindingen) grondig gemonitord blijven. Daarnaast hebben ze met enige regelmaat back-up functionaliteit, om verwijderde of versleutelde data terug te halen. U betaalt dus echt voor een beter product én een betere beveiliging.

Wat kan ik zelf doen?

Dan komen wij op het tweede punt van de virusbeveiliging: U, onze klant. De software kan nóg zo slim zijn, u bent vaak ook een belangrijke sleutel. Wat willen wij daarmee zeggen? Als iets te goed is om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Als u gevraagd wordt om uw anti-virus software uit te zetten om een programma te installeren doe dat dan niet. Zit u op een website die u niet vertrouwt? Sluit deze dan! Uw onderbewustzijn heeft vaak een goed idee van wat u wel en/of niet kunt vertrouwen. Vertrouwt u daar dan ook zelf op! En twijfelt u? Dan kunt u altijd ons een mailtje sturen! Wij kijken graag even mee om na te gaan of dit programma of deze website te vertrouwen is. En bent u dan tóch slachtoffer geworden van een virus? Dan sturen wij natuurlijk een kundige student langs om u te adviseren en computer op te schonen. Onze studenten kunnen u ook advies geven over het doen van andere meldingen, bij bijvoorbeeld uw bank. Zij helpen natuurlijk ook nog bij het veranderen van mogelijke wachtwoorden die buitgemaakt zijn.

Wat zijn de voordelen en nadelen van virusscanners?

De voordelen zijn dat u veilig bent, dat uw belangrijke persoonsgegevens niet gestolen worden én dat uw data enigszins veilig blijft van kwaadwillenden.
De nadelen? Misschien maakt het uw pc iets trager. Goede anti-virussoftware zal u ook niet lastigvallen met advertenties of reclame. De beste anti-virussoftware merkt u namelijk helemaal niet op. Die doet z’n ding op de achtergrond – een stille, waakzame diender.

Tot slot

Een anti-viruspakket is voor Windows-gebruikers dus essentieel. Weet u niet zeker of u goed beveiligd bent? Zou u wat ondersteuning van onze kundige studenten willen ontvangen? Neem dan gerust even contact met ons op! Kort advies via onze klantenservice is natuurlijk vrijblijvend, bij de grotere vraagstukken helpen wij u graag aan huis of op afstand, zodat u naar volledige tevredenheid geholpen kunt worden! Onze studenten staan klaar om u met raad en daad bij te staan. Tot ziens bij Uw Computerstudent!

Groetjes,
Peter van Uw Computerstudent

Boek vandaag uw student!

Student Computerhulp aan Huis, ideaal voor:

Laptop reparatie

  • Opschonen en versnellen
  • Beveiliging en privacy
  • Internetproblemen oplossen
  • Windows en Apple
  • Mail instellen
  • Virus verwijderen
  • Computerles

Telefoon en tablet

  • Nieuwe tablet installeren
  • Instellen van mail en internet
  • Hulp en uitleg bij gebruik
  • Downloaden van de juiste apps
  • Opschonen en versnellen
  • Tabletles

Al uw apparaten

  • Hulp bij printers, televisies, smartwatches, etc.
  • Instellen van netwerken en NAS
  • Ander apparaat? We zoeken het graag uit!

Een slimme Computerstudent bij u thuis voor een goede prijs!

Eenmalige hulp

Snel en goed geholpen, zonder vaste kosten.
10,50/kwartier
  • Voorfietskosten: € 8,50 per afspraak
  • Ervaren en communicatieve studenten, met kwaliteitsgarantie
  • Gratis virusscanner
  • Gratis jaarlijkse APK
  • Geen vaste kosten
  • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!

Hulp op Afstand

Ook online helpen we graag
0.65/minuut
  • Vandaag nog online geholpen
  • 0.65 cent per minuut voor leden, 0.75 cent per minuut voor niet-leden
  • Opstartkosten per gesprek €4,-
  • Maak nu een afspraak voor eenmalige hulp!
N

Snel & Vakkundig

Onze ervaren Computerstudenten zijn kundig en sociaal. Ook bieden wij een kwaliteitsgarantie.

N

Voor al uw vragen

Heeft u vragen over uw computer, tablet, telefoon, printer of een ander apparaat? Wij kunnen u helpen!

N

Voordelig

U betaalt alleen voor de tijd dat we bezig zijn!

Lidmaatschap

Wij hebben géén verplicht abonnement. Maar als u vaker een afspraak maakt dan is ons Lidmaatschap interessant: hiermee krijgt u goedkopere hulp, gratis computerhulp via WhatsApp of telefoon, en veel handige, leuke of veilige extra's zoals een premium virusscanner. Het is al voordelig vanaf 2 afspraken per jaar.

Enthousiaste klanten

Eén van de leukste aspecten van ons werk is als we zien dat een klant helemaal tevreden is als we weggaan. We krijgen dan ook vaak ‘fanmail’ van enthousiaste klanten. Leest u mee?

Tijmen Konst heeft mij goed geholpen. Als de Nobelprijs voor informatica zou bestaand, zou ik hem voordragen.

Petra de Wit, Arnhem

Punctuele, aardige en deskundige student die goed voorbereid snel de ‘diagnose’ wist te stellen en met de juiste ‘therapie’ kwam.

Marcel, Delft

Op de afgesproken tijd stapte de computerstudent Noah binnen. Hij begint direct, na mijn wensen te hebben aangehoord… En laat zien wat hij doet, legt uit wat er gebeurt. En doet alles zeer overtuigend en trefzeker.

Ik was wel wat gewend wat heel jonge mensen betreft. Maar zo overtuigend niet!

Een klant in Schiedam

Boek vandaag nog uw Computerhulp aan Huis

Uw apparaten weer in orde. Duidelijke uitleg van onze student. Voordelige tarieven.

Maak direct online een afspraak of bel: 085 888 22 55.

Tot snel!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!